Jump to content

Arie

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Arie

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe kan ik mijn zzkittelz oogst het beste drogen? Door de takken met toppen ondersteboven te hangen Gedurende ongeveer 10’tot 14 dagen bij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 50 % of is het beter om gebruik te maken van een zogenaamd droognet welke in een droogtent word geplaats waar de luchtvochtigheid ook tussen de 40 en 50 % is. En het is de bedoeling de toppen na het drogen te curen toch? En stel ik ga gebruik maken van een droognet , moet je dan de toppen direct van de takken verwijderen en dan het drogen beginnen of moeten de toppen ook nog aan de takken blijven gedurende de droogperiode? alvast bedankt voor de reactie(s)
 2. Beste, Onlangs heb ik ge-oogst en een aardige opbrengst . Helaas is niet alle oogst even goed. Ik heb na het oogsten de toppen in een droogtent gedroogd welke een luchtvochtigheid had van tussen de 40 en 50 % bij een temperatuur van +/- 20 graden celcius dit gedurende 7 a 10 dagen afhankelijk van de dikte van de toppen.. Sommige toppen ruiken enorm goed en sterk terwijl andere naar gras stinken iemand hier ervaring mee en kan dit verklaren en weet misschien een oplossing. Het drogen ging wel enorm hard heb toen een gedeelte wat vochtiger gemaakt met een stuk vochtig keukenpapier tussen de cure-pot en de deksel daarvan. Inmiddels laat ik de toppen in potten curen. Iemand verder tips ? Bij voorbaat dank!!!!
 3. Bedankt allen voor de reacties!! De planten zien er nog heel goed uit , en investeren in een airco of grote luchtontvochtiger gaat m momenteel niet worden. Zijn momenteel 3 hele grote planten die enorm veel toppen aanmaakt. Echter voeg ik dagelijks tussen de 5 - 10 liter water me voeding toe aan het systeem/circuit. De planten zijn dan ook afgelopen 2 weken ontzettend gegroeid . Er zit ontzettend veel grote bladeren aan de planten die ik graag zou willen wegknippen echter wordt dit sterk afgeraden bij autoflowers want die zouden dan in de stress kunnen gaan . Maar ff snoeien zodat uiteindelijk de toppen beter gevoed zullen worden moet ik dus maar niet doen???
 4. Ik heb momenteel een tent van 1 x 1 staan met een hydro-systeem Growrilla met 4 emmers. Plantej staan net in de bloei en de LV stijgt enorm zit momenteel met een LV van 71% . Is het verstandig om een actieve luchtinlaat te maken . Dus een luchtinlaat slang met een actieve ventilator erin om de LV te verlagen of is een elektrische luchtontvochtiger met ingebouwd waterreservoir van de conrad zo’n €35,- een betere oplossing of zelfs een combinatie van deze twee ????
 5. Thanks Alkaline, de verhouding is 3ml per liter water in je systeem. Deze verhouding geldt voor de 3% H2O2 van bijvoorbeeld de etos
 6. Groenemorgen, ik heb een rdwc-systeem en de stekken zien er heel goed uit echter de wortels beginnen bruine vlekken te vertonen (wortelrot) de temperatuur was enkele dagen te hoog als gevolg van het warme weer denk dat hier de oorzaak van is. Hoe kan ik dit het best bestrijden. Ik heb al gelezen over bepaalde middelen alleen die kunnen alleen professionals met sproei-vergunningen bestellen etc. Is er ook een huis tuin en keukenvariant voor de amateur wat aan te raden is?
 7. Beste Kees bedankt voor je reactie! Ik heb het systeem momenteel al draaien en heb ontzettend veel voorbereiding door in te lezen op forums gedaan ook amerikaanse alleen die info die je vind / verslagen staan soms echt haaks op elkaar wat voor een beginneling als ik op een gegeven moment best frustrerend word. Ben maar gaan starten en aldoende aan het ervaren en leren. Ik hou dagelijks mijn ervaring bij op papier en hopelijk wordt het een succesvol resultaat. In dat geval zal ik het hier op het forum delen! De groe(n)ten van Arie
 8. Ik heb een growrilla rdwc opstelling 4 buckets 1 reservoir. Er zit totaal 50 liter in dit systeem. Ik maak gebruik van Plagron voeding supplementen . Hydro A Hydro B etc. Is het de bedoeling dat je iedere week volgens het schema voeding naar verhouding moet toevoegen aan het water, is dan de concentratie aan het einde van een kweekronde niet ontzettend hoog of lossen de voedingsstoffen op??? , Moet je water niet verversen tijdens een kweekronde ?
 9. Wederom bedankt voor je reactie!! Wordt gewaardeerd!!! Ben benieuwd de aankomende cruciale dagen.
 10. Thanks lostchild voor je reactie! Ik heb de pluggen inderdaad 24 uur voorgeweekt in water met een ph-waarde van +/- 5,8 . Kan ik ze nu beter dippen door ze in een propegator te zetten waarvan deksel eraf , daar zo’n 2cm water in met de voedingsoplossing welke ik in mijn RDWC opstelling heb. En wanneer wortels uit blokjesschieten deze in de netpotjes met kleikorrels zetten? 
 11. Thanks lostchild voor je reactie! Ik heb de pluggen inderdaad 24 uur voorgeweekt in water met een ph-waarde van +/- 5,8 . Kan ik ze nu beter dippen door ze in een propegator te zetten waarvan deksel eraf , daar zo’n 2cm water in met de voedingsoplossing welke ik in mijn RDWC opstelling heb. En wanneer wortels uit blokjes schieten deze in de netpotjes met kleikorrels zetten?
 12. Mijn zaailingen zijn onlangs ontkiemd en opgekomen uit mijn steenwolpluggen 4x4 . Hoe kan ik deze nu het beste bewateren voordat ze in mijn RDWC systeem gaan / de wortels uit de steenwolblokjes groeien? Is dit door ze te besproeien de blokjes en niet de zaailing met water met juist ph-gehalte ( 5,5 - 6) en wortelstimulator in het water of moet de volledige voeding al worden toegediend. Ik gebruik alles van Plagron Hydro dus vraag me af of in het water al Hydro A en Hydro B moet zijn toegevoegd en enzymen etc.
×
×
 • Create New...