Jump to content

Trevor Philips

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trevor Philips


  1. 1 hour ago, Fatamorgana said:

    Jammer dat je niet nog even foto's hebt gemaakt voor je ging knippen, dat zijn de leuke kiekjes.

    Ik denk dat je daar niet aan gaat komen als ik zo het net zie en wat er nog staat, maar lastig wat over te zeggen zonder goede info.

    Ja ik weet het! Wilde echt een goede verslag bijhouden. Maar gaat niet altijd even makkelijk. Laatste weekjes te druk geweest met een nieuwe locatie. Dacht weinig aan foto's maken en updaten! Next time indeed! Greets, Trevor


  2. Greetings fellow kwekers,

    Ik heb de topic laatste tijd verwaarloosd. Te druk geweest en weinig tijd gehad om mooie foto's te maken.

    Goed nieuws! Het is week 10 en dat betekent lekker knippen! Net een aantal uurtjes begonnen en het gaat aardig snel met de Tumble Trimmer. Een echte aanrader. 150 plantjes heb je binnen 1 dag geknipt en netjes op netten geplaatst. Zie de foto's hieronder!

    Wat mag ik aan gewicht verwachten denken jullie? 150 plantjes onder 8x720watt dimlux.

    Greets, Trevor

    Snapchat-609501606.jpg

    Snapchat-673088401.jpg

    Snapchat-103960374.jpg

    • Like 1

  3. 1 hour ago, Valentinaspecia said:

    Heb je helemaal op het begin je mapito helemaal goed gespoeld na 5.7 en ec 0.8 ? En afval water weggepompt ?

    Mapito is nieuw en eerste keer in gebruik. Ik had een vatje van 100L aangemaakt en ph 5,7 ec 0,7 aangehouden en alle potten even goed gespoeld. Daarna pas stekjes geprikt.


  4. Thanks for the tips guys!

    Om te beginnen pomp ik elke 2 dagen 150L erin. De volgende dag is alles weg. Ik pomp dus niks uit. Ik doe dit al jaren en vind het prima zo! Afpompen na een uurtje heb ik weleens gedaan maar doe ik sinds de laatste paar oogsten niet meer.

    Ik reken op deze opbrengst zodat ik kan omschakelen naar opticlimate+co2. Ik zal dan een grotere tent aanschaffen passend voor 200 potten (480x240cm). Opticlimate betekent dus ook een veel kleine afzuiger aanschaffen. Heb dan geen last meer van te hoge temperaturen.

    Planten die er nu instaan zijn niet meer dan 1meter hoog. Enkele uitschieters maar dat lijkt me geen ramp. Ik heb alle planten ook getopt in week 2.

    Ik zal vanavond weer een vatje erin pompen en even voor deze keer afpompen na een uurtje. Om te kijken welke waardes eruit komen.

     


  5. 1 hour ago, Valentinaspecia said:

    Ff 1 vraag over de lucht waar blaas je uit meteen recht na buiten ? Zoja met welke maten je moet je slang nooit smoren als je met 315 uit de afzuiger komt ook zorgen dat je met die 315 na buiten kan dua niet een 200 of 250 van maken want vindt het raar dat je met een 3250 geen 8 lampen fatsoenlijk kwijt kunt met deze buiten tempraturen heb je ook inblaas die je kunt aanzetten ? 

     

    Lucht die wordt afgevoerd gaat direct naar buiten, ja. Slang van 315mm. Het is gwn te warm in de kamer waar de tent staat. Ik kan geen raam open laten (ook niet op een kiertje), anders kunnen de buren zo meekijken.

    Hierna meteen een opticlimate aanschaffen voor de perfecte klimaat.


  6. 4 hours ago, HUFFnPUFF said:

    kan de interne ventilatie niet zachter? als dat een stevige storm is ipv een briesje gaan ze dat ook niet waarderen, de temp opzich lijkt mij niet de grootste oorzaak, dan zou ik zeggen dat het 6 graden heter moet zijn

    anderzijds kun je ook dimmen en verlagen ipv hoger hangen, intensiteit blijft dan hetzelfde maar wattage gaat naar beneden, en misschien kun je het 'reveggen' stoppen door minder uren licht, lijkt wel minder dan eerst maar ik zie nog steeds ronde blaadjes vormen

    Er staan momenteel 3 ventilatoren aan. Ik zal dan eentje uitzetten en de andere 2 op de laagste stand zetten. Temperatuur probleem wordt hopelijk opgelost, heb nu even 2 lampen uitgezet.

    De lampen dimmen kan ook inderdaad maar dat wilde ik in week 8 doen. Ik wil daar nog even mee wachten. Heb begrepen dat de toppen wat harder en compacter worden wanneer je in de laatste 2 weken de lampen laat dimmen. True of false?

    • Like 1

  7. Thanks for the tips guys!

    Temperatuur probleem is inderdaad omdat ik de ramen niet zomaar de hele dag open kan laten. We hebben geen zin dat de buren mee kunnen gluren natuurlijk! Veiligheid gaat voor uiteraard!

    Ik heb 2 lampen uitgezet. Dus vanaf nu de laatste weekjes zal ik met 6 lampen draaien. Hopend dat de temperatuur wat zakt en wat betere resultaat behaal einde van de rit! Ik zit nu in week 6 dus nog 3 volle weken te gaan!

    • Like 1

  8. Update week 6:

    Temperatuur overdag blijft hangen rond 29/30. Heb de thermo al een paar dagen op de potten geplaatst in plaats van boven de lampen opgehangen.

    Vatje gemaakt van 150L

    Ph: 5,8 EC: 1,75

    Topbooster: 35ML

    Super-PK: 75ML

    Enzym+: 40ML

    Atami A+B: 200ml/200ml

    Bladeren zijn nog steeds wat lichtgroen van kleur vind ik. Wil niet nu al te hoge EC aanhouden in week 6. Toppen zien er overal redelijk mooi en groot uit (zie foto's).

    Lampen zojuist helemaal omhoog geplaatst. Tenthoogte is 215cm. Ik weet niet of dat nog effect zal hebben, maar toch even gedaan!

     

    Snapchat-488121754.jpg

    Snapchat-1234861320.jpg

    Snapchat-723013005.jpg

    Snapchat-563081359.jpg


  9. Thanks voor de feedback jongens! Kan iemand mij nou uitleggen waarom er 720w output op de dimluxen staan, terwijl het 600watt lampen zijn? Waar komt die 120watt eztra vandaan? Of trekt de lamp wellicht echt 720watt uit het stopcontact?

    Vanaf komend weekend zal ik week 4 ingaan. Wat is volgens jullie de ec-waarde die ik dan moet houden? Of moet ik gewoon naar de plant zelf blijven kijken?

    Greets, Trevor


  10. Bloei week 3 update:

    Planten zijn hard gegroeid. Iets donkerder geworden na de laatste waterbeurt. Temperatuur is nog wat aan de hoge kant (31graden). Ik heb de afzuiger een stuk harder gezet, hopend dat de temperatuur weer wat daalt.

    Ik geef geen water meer van boven maar ik pas eb en vloed toe sinds deze week. Vatje van 150 liter. Ph hou ik op 5,7 / 5,8 en EC 1,3 / 1,4.

     

    Snapchat-1053012715.jpg

    Snapchat-1304465300.jpg

    Snapchat-1902300061.jpg

    Snapchat-1645568339.jpg


  11. On 12/4/2018 at 7:11 PM, Fatamorgana said:

    Wat ik wel grappig vond is het volgende.

    Een 600watt wil opzich prima 1.20x1.20.

    Mits de afzuiging oke is en de lampafstand.

    480x240= 11.52m2

    1.20x1.20= 1.44

    1.44x8 = 11.52m2

    Komt precies op hetzelfde uit haha.

    Denk als je de afzuiger wat upgrade en lucht van buiten pakt dat het wel te doen moet zijn.

    Het aantal umol of lumen valt ook te reduceren door de lampen iets hoger te hangen.

    Voor de goede afstand is een lumen meter wel handig, tegenwoordig heb je er zelfs appjes voor hoe betrouwbaar deze zijn weet ik en het hangt ook van de hoek af hoe intens licht is.

     

    Al jaren kweek ik in dezelfde tent met 8 lampen. Lijkt me absurd om nu 3 of 4 lampen te hangen. Dat levert me niks op!

    1,44m2 x 8 = 11,52m2 inderdaad!

    Lampen heb ik op de juiste hoogte gehangen.


  12. 17 hours ago, Fatamorgana said:

    Wellicht als het klaar is dat je wat meer ruimte hebt voor een andere box.

    Na aanleiding van dit toch even op de website van aptus gekeken hier staat weer het volgende.

    Zorg dat de pH van de voedingsoplossing op 5.8 staat.
    Super-PK is beter en goedkoper dan vergelijkbare PK boosters.
    Gebruik Super-PK bij gevoelige planten pas vanaf de 4e of 5e week bloei.

    Maar als je dan het schema bekijkt staat er vanaf week 2?

    Het bevat 20%fosfor 25% kalium dit zal niet de npk waarde zijn maar 20% van het totale aan meststoffen in de fles.

    Denk dat deze dan niet echt in week 2 past maar zoals weer op de site staat in de 4e en 5e week.

    Top booster bestaat uit aminozuren en planthormonen, de naam doet wat anders denken maar dit zou nog wel toepasbaar zijn vanaf week 2 lijkt mij.

    Was gewoon benieuwd hoe het nu zat, wellicht hebben andere nog ideeën hier over

    Je plantjes staan er verder mooi bij.

    Ik zit even met 2 kwesties:

    De planten zijn niet op gelijke hoogte heb ik gemerkt. Enkele uitschieters en toch wel wat veel ongelijke hoogtes. Waar kan dat aan liggen?

    De plantjes zijn ook wat lichter van kleur dan ik verwacht. Betekent dat automatisch dat ik te weinig EC geef? Ik zit momenteel op 1,25 ec (begin week 3)

    Ik zal denk ik inderdaad nog even wachten met super-pk toevoegen Fatamorgana. Ph waarde staat (bijna) altijd op 5,8! Thanks for the tips!

    greets, Trevor


  13. On 11/26/2018 at 1:30 AM, Fatamorgana said:

    Jouw plantjes staan er verder mooi bij toch.

    Mooiste zou zij als de dag temperatuur wat omlaag zou gaan.

    Boven de 30 is er vaak wel meer kans op spint en meer verdamping of warmte stress, en meer kans op oplopende ec waardes in de potten met mapito.

    Zou persoonlijk een grotere af zuiger kiezen volgende ronde.

    Ik zie op het schema PK en top in de 2e week bloei maar zou voor mij een beetje vroeg aanvoelen, ik zou hier van afwijken.

    Dit spreekt hun eigen beweringen beetje tegen als je dit dan weer leest.

    graphic1.png

    Ik zou graag inderdaad een grotere afzuiger willen plaatsen nu, alleen gaat dat helaas niet. Het is momenteel te krap in de ruimte om gauw even een afzuiger te vervangen. Ik moet het even doen met de 3250m3!

    Ik heb in week 2 toch maar even gewacht met super-pk en topbooster te geven ook ja! Eerste en tweede vatje heb ik geen super-pk en top bij gevoegd! Leek me nog even te vroeg!

    Thanks for the tips!


  14. Bloei week 4:

     

    Temperatuur overdag nog steeds net boven de 30 graden. Irritant! Avonduren ligt de temperatuur rond de 20. Om de temperatuur te laten zakken overdag moet ik 2 lampen uitgooien. Daar heb ik geen zin in. 8 lampen hebben in deze tent (480*240) vaker leuke opbrengsten gebracht bij mij.

    Afzuiger staat wat harder sinds vandaag. Hopend dat de temperatuur wat zakt.

    Alle lampen wat hoger geplaatst. Nu ongeveer 80 á 90 cm van de toppen vandaan.

    Planten zijn flink gegroeid. Enkele uitschieters maar niet veel!

    Ik ben van plan toch om de dag water te geven. Lijkt me inderdaad onverstandig om elke 3e dag pas water te geven.

    Ph: 5,7 - EC: 1,2

    Ik ben begonnen met eb en vloed. Wil niet meer water geven van bovenaf.

    Vatje van 100 L water:

    Regulator 15ml

    Topbooster 20ml

    Super PK 25ml

    Enzym+ 25ml

    Atami A en B 50ml

    Is het verstandiger om niet voortaan een vatje te maken van 150L water ipv 100?

    Greets, Trevor

     

    Snapchat-1641321504.jpg

    Snapchat-1769497045.jpg

    Snapchat-414813899.jpg


  15. On 11/21/2018 at 12:47 AM, Fatamorgana said:

    Ziet er mooi netjes uit, leuke opstelling

    Ik heb wel een paar vragen, je geef nu gezien de hoeveelheid water van boven ga ik vanuit.

    Ga jij eb en vloed doen? of blijf je gewoon met de sproeilans geven, met een tent nog te doen wellicht.

    Vanwaar de keus voor zoveel van aptus erbij vroeg ik mij af omdat deze toch wel een organisch gedeelte bevatten.

    En ik vroeg mij af wat voor filter je gebruikt zoon haze killer van empire of gewoon een normale.

    Is 3250m3 niet wat weinig voor 8x720watt?

     

     

    Thanks voor de reactie. Ik ga inderdaad eb en vloed doen. Maar voorlopig geef ik water nog van boven zolang er geen topjes aanzitten. Denk volgende week dat ik met eb en vloed begin.

    Ik volg al jaren de kweekschema's van aptus en met succes altijd! Ik heb weinig ervaring met andere toevoegingen.

    Wat betreft de filter gebruik ik inderdaad een haze-killer. Geen lite variant.

    3250m3 afzuiger vind ik prima. Ik twijfelde om een 4250m3 te nemen maar vond deze wel voldoende.  In- en afvoer staan namelijk nooit op 100% bij mij.

     

    Update bloei week 2:

     

    Begonnen met Super-PK en Topbooster. Temperatuur issue gefixt! Lichten aan 31 graden / lichten uit 20 graden.

    Ph: 5,8 - EC: 1,0

    Vanaf deze week elke 3 dagen water geven ipv 2 dagen.

    Ik hoop op 30 gram per plant einde van de rit! Any tips and tricks maybe??

    Greetings, Trevor

     

    Snapchat-1728704085.jpg

    Snapchat-1620017492.jpg


  16. 3 hours ago, Hannesh said:

    Ziet er mooi uit. Hou goed die stekken in de gaten voor ziektes. Dat komt weleens mee. Als je er vroeg bij bent, kan je het af met insecten i.p.v. bestreidingsmiddelen. 

    Heb je ook witte netten (voor 2 lagen) om er boven te hangen? 

    Vind ze wel wat schriel voor 13 dagen voorgroei. 

    Verder veel succes! Dit kan nog wel eens hoog worden. 

    Groeten,

    Hannesh

    Hannesh, thanks voor je feedback! Ik vind ze inderdaad ook wat mager. Gemiddeld zijn ze 30cm hoog. Ben niet helemaal tevreden mee. Valt me op dat midden en links de plantjes een stukker langer zijn dan rechts. Geen idee waar het aan kan liggen.

     

    Update bloei dag 4:

    Temperatuur lichten aan 33 graden

    Lichten uit 19 graden.

    Heb wat moeite met de temperatuur te laten zakken naar 29/30 graden. Vind het nogal te warm.

    100L vat aangemaakt:

    Regulator 15ml

    Startbooster 25ml

    Enzym+ 25ml

    Ph: 5,8

    EC: 0,9

    Lampen hangen 70cm van de plantjes af!

    Snapchat-1564532083.jpg

    Snapchat-1262399909.jpg

    Snapchat-1955836465.jpg

    Snapchat-297814960.jpg


  17. Hello there fellow-kwekers... Dit is m'n eerste kweekverslag ever! Een aantal jaren in het wereldje en veel geleerd van deze site. Daarom een verslagje zelf plaatsen op z'n minst!

     

    Te beginnen met de setup:

    Kweektent 360cm x 240cm

    Inblaas 1500m³

    Afzuiger 3250m³ + Empire Filter

    8 x Dimlux 600 WATT (output 720w)

    3 x zwenkventilatoren

    150 x 11L potten

    Mapito

    150 x Amnesia stekken

     

    Aptus kweekschema "Gevorderd"

    Regulator / Startbooster / Topbooster / Super PK / K Boost / Enzym+

    Voeding: Atami A+B Hyrdo

     

    Gisteren bloei week 1 ingegaan (12/12) na 13 dagen groei (18/6)

    Ik probeer elke dag een update te plaatsen. Vragen zijn altijd welkom. Verbeteringen nog beter!

    Greetings, Trevor!

    Snapchat-1722289420.jpg

    Snapchat-432721747.jpg

    Snapchat-2041457132.jpg

    • Like 3
×
×
  • Create New...