Jump to content

kronik

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About kronik

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Oke de trips zijn zo goed als verdwenen , plantje staat nu een week of twee buiten en sindsdien is hij al meer dan twee keer zo groot geworden. Ik heb helemaal geen voeding gegeven of rare dingen gedaan behalve het tweemaal bespuiten van de plant zelf met het goedje wat dus tegen de trips en andere beesies werkt, maar dit is 0% chemisch en bestaat uit bepaalde vetzuren die in de natuur voorkomen en natuurlijk afbreekbaar zijn. Ik merk dat nu de bladpuntjes geel beginnen te worden (niet op alle bladeren, meestal de kleinere onderaan). Ik heb hier wat over opgezocht en iedereen heeft het over ''over voeding'' terwijl ik helemaal geen voeding gebruik etc (nog niet). Ik vind wel dat het verschil tussen middag/avond(nacht) temperatuur deze dagen wel erg veel is, ik weet niet of dit de oorzaak kan zijn? en mijn plantje laat zijn grote bladeren hangen 's avonds ik weet niet of dit ook hoort.. Verder blijven de alleronderste kleine blaadjes afsterven tot je ze er gewoon af kan halen zo droog zijn ze Iemand ideeen?
  2. @lostchild Thanks voor de waarschuwing! altijd handig. Maar is het niet zo dat het pas uitmaakt als je dingen gaat lopen spuiten terwijl je plantje in de bloeifase zit in plaats van de groeifase? Misschien heb ik dit verkeerd begrepen. Die trips zijn echt hele nare, vervelende beestjes :(, er zijn al een aantal witte plekken zichtbaar op de bladeren. Ondanks die feit blijft het plantje toch groeien, echt enorm snel, vooral sinds ik hem buiten heb gezet lijkt het wel alsof hij zijn groeiachterstand even snel aan het inhalen is haha. Verder zijn de onderste kleine blaadjes zo goed als afgestorven (geen idee of dit normaal is) en voelen de 2 onderste kleine blaadjes droog aan, veel droger dan de rest van de bladeren.
  3. Mijn moeder trok ineens een fles ergens vandaan en het blijkt biologisch spul te zijn wat je normaal op rozen enz spuit en het werkt tegen o.a luizen, witte vlieg, trips (weet ff het merk niet). Ik heb het plantje hiermee goed bespoten, zowel onder als boven de bladeren totdat het er vanaf droop, en nu maar wachten op het resultaat. Op de fles staat om de week herhalen.
  4. Bedankt voor de reply! Ik was inderdaad al op de hoogte van de neem olie + groene zeep combo, maar helaas is het plantje recent dood gegaan .. , de andere heb ik maar een mooie plek in de achtertuin gegeven en tot mijn grootse irritatie trof ik net weer een volwassen trip aan op een van de blaadjes, gelijk verwijderd natuurlijk, maar waarschijnlijk zal ik ook deze plant moeten bespuiten want ik zie toch links en rechts vlekjes tevoorschijn komen. Verder vindt die plant t erg lekker om buiten te staan want hij groeit vele malen harder nu alleen jammer van die beesies weer... Ik ga binnenkort 3 weken op vakantie dus om nu nog meer plantjes neer te zetten is even niet rendabel, dus zal ik waarschijnlijk weer overgaan op binnenkweek zodra ik terug ben (eind september). Mijn volgende project wordt een soortje die bekend staat om zijn hoge THC gehalte (tussen de 26 en 30%) ben benieuwd
  5. Dusss, ff een update. Een van de plantjes begint verdachte vlekken te krijgen op de bladeren. Na verder onderzoek kunnen dit twee dingen zijn, spint of trips, zelf denk ik persoonlijk aan trips. Sommige mensen menen dat knoflook zou helpen tegen deze beesjes maar ik heb nu even geen idee wat ik ermee aanmoet, iemand ideeen?
  6. ik denk dat hij bedoelt lichtopbrengst en stroomverbruik. zijn namelijk twee verschillende dingen mijn led lamp heeft bijvoorbeeld een stroomverbruik van 15W maar een lichtopbrengst van 30W (290 LEDs x 0.1W).
  7. Inderdaad dat dacht ik dus ook lost. het is maar een 30W ledpaneeltje van 310 x 310 x 35mm. De afstand heb ik zelf al nagezocht en er staat 0.3meter en hoger onder 50W ofzo.
  8. Denk je? , Hij wordt niet echt warm ofzo.. maar ik zou hem eventueel hoger kunnen hangen.
  9. Herstel: Dit is verholpen door iets meer water te geven. Een van de twee plantjes heb ik verhuisd naar een nieuwe pot en ik moet zeggen dat dit prima is gegaan, de kluit bleef 100% heel en je zag een hele mooie wortel aan de onderkant van de kluit die niet uitstak maar in bochten is gegroeid over de gehele oppervlakte van de onderkant, de kleur van de wortel was perfect dus verder niks geks opgemerkt. de andere plantje heb ik nog in zijn oude potje gelaten en beide heb ik een heel klein beetje groeimiddel gegeven (1/4e dop gemixt in een halve liter waterfles (regenwater). en daarnaast nog een extra fles met alleen maar regenwater erin. Ben benieuwd wat hier uit gaat komen. als potgrond heb ik perliet gebruikt.
  10. Nieuwe vraag. ik zie sinds een dag geleden dat de zijkanten van de blaadjes zich omhoog beginnen te vouwen (DUS NIET DE PUNTJES/UITEINDES), wat is de oorzaak?
  11. Ik zal de beesies gewoon laten leven. de plantjes gaan nog goed ondanks dat ze zo erg gestrekt zijn..
  12. Het zijn inderdaad (baby) springstaartjes Huff, ze zijn ook zo verdomd klein dat ik ze moeilijk op de foto krijg, ''zucht''. Als ik het goed heb begrepen kan het wel eens zo zijn dat die beesies aan je wortelpunten gaan vreten en dan vind ik weer minder goed nieuws. Niet echt super veel zin om met chemische zooi te gaan werken dus heb ik voorlopig de waterkraan dichtgezet en krijgen ze af en toe maar een heel klein beetje water zodat de grond de kans krijgt om op te drogen voordat ik ze in een nieuwe omgeving zet, in de hoop dat ik dan van de beesies af ben. Hier nog een kleine update zonder dat paarse licht. ik heb voor de grap nog een redelijk grote pincet ernaast gezet ter vergelijkernis aangezien ze enorm gestrekt zijn, en dan moet je nog erbij rekenen dat de stengels niet loodrecht overeind staan. ze zijn al zo gestrekt sinds het begin (voordat ik die lamp had aangeschaft) maar de blaadjes groeien nu wel en je ziet duidelijk verschil met de fotos aan het begin van deze topic en er komen nieuwe bij dus ze doen het nog enigszins. De potgrond lijkt op de foto trouwens super nat ( i know ) maar dat is het absoluut niet!
  13. Ze zijn heel erg klein maar ik zal er een foto van proberen te maken. ze zijn gewoon heel klein..net luizen zo klein, en helemaal wit en ze springen weg of worden iig heel erg actief zodra ik een beetje water geef. Ik merk wel dat de blaadjes groter beginnen te worden dus ze doen het nog steeds gelukkig! Dit is de eerste keer dat ik echt alles zelf doe qua kweken dus ik word sowieso snel para als ik iets raars opmerk haha. nog een paar dagen en dan zullen de blaadjes een grotere diameter hebben dan het potje en dan is het toch echt tijd om ze een nieuwe pot te geven. ze zijn mooi groen en je kan alle details goed zien erg mooi!
  14. een plantje begint nu echt scheef te staan en ik begin mij best zorgen te maken. misschien toch maar overpotten binnenkort.....
  15. Wat kan ik hier het beste tegen doen? gewoon minder water geven?....
×
×
  • Create New...