Jump to content

Nevel

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Nevel

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. OK heren nog eentje dan, Forumleden hebben het over paprika's pepers en tomaten! Kan dit samen? Bedoel een tent of kast of krijg je dan problemen met verkeerde invloed of weet ik veel wat ?
  2. Hoi Fohn is inderdaad dubbelop weet niet hoe ik het eea moet oplossen bedoel 2x geplaatst. Dank voor je reactie heb jij zoveel problemen gehad dan met zelfde lucht uit kamer bedoel uit en in ? Dacht misschien lukt dat wel maar nee dus. moet echt vers zijn. Heb jij veel plantjes in je kast? Ik zat nl aan 2 a 3 te denken en vraag me af of het dan ook zo belangrijk is dat de lucht van buiten komt. Kan natuurlijk ook de lucht verversen 2 x per dag in het kamertje bedoel ik. Gr. . i
  3. Denk dat scirocco gelijk heeft Lostchild. In de regio Nrd Holland worden ze zoals eerder aangegeven zelfs voor inbraken ingezet. Met name buiten het centrum vd grotere steden. Dit is om het toenemende aantal inbraken in deze periode terug te dringen. Cirkelen ze regelmatig over en blijven ze soms wel 5 min hangen. Als ze er toch zijn pakken ze natuurlijk alles mee, ben ik bang.
  4. JohnnyFlash wat ben jij een topper, en kenner dank! , Dat jij dat weet! Ik heb inderdaad de 125 mm dus voor 400 m3, wat bedoel je met laag 12%? Bedoel je het toerental ? maw Beter 50 % ! Diameter uitgang koolstof filter is inderdaad ook 125mm. Heb de stoffen filter in de wasmachine gedaan echter jij zegt vervangen, bedoel je het stoffen omhulsel of het hele filter?. Heb geen id hoe oud en hoe lang gebruikt men zegt natuurlijk altijd slechts paar draaien maar is zeker 4 jr oud maw alles vervangen ?. Wat leer ik veel, zat aan afvoer te denken via schoorsteen of dakdoorvoer etc dat is dan ook gevaarlijk zeker tijdens de zomer. ivm warmte uitstoot. Beste is dus afvoer via slang naar beneden en dan verspreiden in de ruimte! We komen er wel! Wat vind je van het IJskast id?
  5. Helder Johnny flash en Drrr Mijn afzuiger is vrij groot staat nergens op hoeveel m3 hij doet, Wel staat er G Tools op met twee knppen voor de temp tot 30 gr en van 12 tot 100% capaciteit. ook staat er prima klima quality prduckts op. Wat het koolstof filter kis groot nl 45 cm lang bij 19 cm breed. Ik heb er foto's van gemaakt maar lukt me niet die hier te plaatsen. Ik zie erg op tegen de laatste optie mey tl buizen van onder etc lijkt mij veel voor beginner misschien later. Misschien dat zo'n kapotte ijskast wel iets is niemand heeft het door en wie weet zijn ze er wel met slot. haha . Goede info dank Nog even een vraag Drrr hoe bedoel je met waar je naar uitblaast moet je ook rekening houden met waar de lucht naartoe gaat ivm detectie ???
  6. OK dank huffnpuff. Ik heb het inmiddels gevonden, veel potten per meter dicht op elkaar en weinig tot geen voorgroei! Lijkt mij meer op de dood of de gladiolen! LOL Gr.
  7. Hoi kamikaze en lostchild, Ik denk dat jullie gelijk hebben. De tent 90 x 90 x 1,85 van secret gardin met de 400 watt lamp is eigenlijk te groot voor mijn doel. Nl gewoon voor de fun iets een keer kweken. Als ik nu eens een dossier archief kast koop op marktplaats ongeveer 50 x 80 en een hoogte van 1.70 is dat dan genoeg voor 3 planten in pot? Ben inderdaad te hard van stapel gelopen met die tent geen probleem (marktplaats) verkoop ik wel weer. Ik heb dan nog wel een paar vraagjes. Er zit een automatische afzuiger met koolstof filter bij de tent kan ik deze dan beter gebruiken voor de kast of zeggen jullie met zo'n kast heb je geen filter afzuiger nodig dan? De lamp 400 w is dan dus ook veel te zwaar. 250 of 150 watt beter en dan 15 of 25 cm erboven al naar gelang wattage heb ik gelezen. Wat ik me ook afvraag (zal wel niet kunnen) kan ik geen grote kapotte Amerikaanse ijskast kopen? Valt niet op, lichtdicht en goed geïsoleerd. Paar gaten erin en klaar. Gr Nog even Wat is zo'n beetje een goede hoogte lees ook dat ze met 60 cm hoogte micro kweken lijkt me wel erg laag dan moet je veel scrollen lees ik. kom er niet achter wat sog is ? Is dat korter snoeien boven inplaats van dieven onder ! Bedankt alvast
  8. Welnu Johnny flash, daar komt nogal wat bij kijken. Meer dan ik dacht. Ik heb de tent afzuiger en filter wil er wel iets van gebruiken. Als ik het dus goed begrijp kan ik het beste overgaan op een zeg maar gewone archief kast van ongeveer 70 x 50 x 2 mtr . daar een 150w HPS in met de afzuiger en filter aan de buitenkant. De kast van binnen schilderen met witte matte verf, onder toevoer gaten en boven de afvoer. Ik begrijp dus ook dat het aan de boven kant afschermen van de kast haast onbegonnen werk is maw zo laten en de gok nemen. Ik ben blij met dit advies hou je op de hoogte wat het wordt. Gr.
  9. Goedemiddag, Ik zal me even voorstellen ben namelijk net nieuw. Heb een gevecht gehad om me te registreren problemen met persoonlijke vraag,: Wie is de admin van dit forum? Uiteindelijk via open grow op deze site kunnen inloggen PPFFFFF Goed ik ben nieuw iets ouder en geen ervaring met kweek, roken etc. Lees fascinerende verhalen verslagen over bouw, kweek. Einde van het verhaal heb een tentje 90 x 90 op marktplaats gekocht met 400 watt en "potten en pannen". Dit om mijn kop leeg te maken, eerste hobbel impulsief genomen. Realiseer me nu dat ik eigenlijk tent niet makkelijk en groot vind. Ik heb meerdere opties. 1 in de garage bij huis gevaarlijk ivm zoon en bekenden welke er zo nu en dan binnen kunnen lopen etc. 2 Garage 15 min met de auto bij mij vandaan minder handig reistijd, controle kan zodoende minder zorg aan plantjes besteden. 3 Boven rommelkamer daar heb ik liever geen tent echter er wel een kast makkelijk isoleren glaswol ivm ontdekking helikopters. Ik ben van plan 4 plantjes te gaan kweken kan absoluut geen risico's nemen met gedoe onteigening etc. Vraag,: wat vinden jullie efficiënter kast of tent. Kan in een kast van 70 x 55 een 400 watt lamp met 3/4 plantjes of volstaat een 250 watt dan ook ? De lengte vd kast is te kort voor filter en zuiger totaal met tussenstuk nl ongeveer 75 cm. Kun je het filter ophangen en dan een slang buigen met 180 graden zodat je de afzuiger ernaast hangt? Heb begrepen dat je het filter niet verticaal mag hebben klopt dit? HAM vraag wat te doen om ontdekking te voorkomen buiten kopdicht!! Hoe dik moet het glaswol of andere isolatie zijn om 400 watt niet te kunnen zien van bovenaf? Er cirkelen hier vaak helikopters boven ivm inbraak etc. dus kans om op die manier ontdekt te worden is aanzienlijk. Zoals jullie lezen ben er veel mee bezig pff neemt me behoorlijk in beslag, wel leuk. Hoop op constructieve antwoorden van de kenners/kweekers. Alvast bedankt voor de moeite. Groet.
  10. Goedemiddag, Ik zal me even voorstellen ben namelijk net nieuw. Heb een giga gevecht gehad om me te registreren problemen met persoonlijke vraag,: wie is de admin van dit forum? Uiteindelijk via opengrow op deze site kunnen inloggen PFF Goed ik ben nieuw, iets ouder, en geen ervaring met kweek, roken etc. Lees fascinerende verhalen verslagen over bouw, kweek. Einde van het verhaal heb een tentje 90 x 90 op marktplaats gekocht met 400 watt en "potten en pannen". Dit om mijn kop leeg te maken, eerste hobbel impulsief genomen. Realiseer me nu dat ik eigenlijk tent niet makkelijk en groot vind. Ik heb meerdere opties. 1 in de garage bij huis gevaarlijk ivm zoon en bekenden welke er zo nu en dan binnen kunnen lopen etc. 2 Garage 15 min met de auto bij mij vandaan minder handig reistijd, controle kan zodoende minder zorg aan plantjes besteden. 3 Boven rommelkamer daar heb ik liever geen tent echter er wel een kast makkelijk isoleren glaswol ivm ontdekking helikopters. Ik ben van plan 4 plantjes te gaan kweken kan absoluut geen risico's nemen met gedoe onteigening etc. Vraag,: wat vinden jullie efficiënter kast of tent. Kan in een kast van 70 x 55 een 400 watt lamp met 3/4 plantjes of volstaat een 250 watt dan ook ? De lengte vd kast is te kort voor filter en zuiger totaal met tussenstuk nl ongeveer 75 cm. Kun je het filter ophangen en dan een slang buigen met 180 graden zodat je de afzuiger ernaast hangt? Heb begrepen dat je het filter niet verticaal mag hebben klopt dit? HAM vraag wat te doen om ontdekking te voorkomen buiten kop dicht!! Hoe dik moet het glaswol of andere isolatie zijn om 400 watt niet te kunnen zien van bovenaf? Er cirkelen hier vaak helikopters boven ivm inbraken etc dus kans om op die manier ontdekt te worden is aanzienlijk. Zoals jullie lezen ben er veel mee bezig ppfff neemt me behoorlijk in beslag, wel leuk. Hoop op constructieve antwoorden van de kenners / kwekers. Alvast bedankt voor de moeite. Groet.
×
×
  • Create New...