Jump to content

superbomladen

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About superbomladen

  • Rank
    zomaar een lid

Contact Methods

  • MSN
    superbommie@hotmail.com
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. sorry ik bedoelde van bio nova, mijn fout de rest gebruik ik van canna, vandaar dat ik ff in de war raakte.
  2. van de planten of van de ketel? ik heb van beide geen fotos, dat komt omdat ik geen digitale camera heb. en met een fotorolletje vol met zulke fotos naar de fotozaak gaan zie ik ook niet zitten. maar ik ga eentje aanschaffen, dan zet ik ze er op.
  3. ik hou het volgende aan: 2 dagen groei op 18 uur en 1 lamp aanhouden, wel elke dag van lamp wisselen. en daarna beginnen met bloei, dus 12 uur lampen aan,maar de eerste 5 dagen á week ook gewoon weer 1 lamp aanhouden, en dit ook weer regelmatig wisselen. en daarna allebei de lampen aan. ik laat 11 keer per 12 uur 1 minuut druppelen, wanneer de lampen aanstaan.dus elke uur. de eerste uur, en de laatste uur geef ik niks meer. de groeiperiode en de eerste week bloei laat ik de ph op 5,6 en de rest van de weken gaat die op 5,8 de ec begin ik in de groei en de eerste week bloei op, 1,4 en elke week wanneer ik een nieuwe vat met voeding aanmaak, schroef ik de ec met 1 tiende op. rond de 4de week geef ik 1 week enzymen mee met de voeding, of je kan ook paar keer druppelen met alleen maar enzymen en water, en daarna een nieuwe vat aanmaken. en ik voeg wanneer de toppen, beetje goed beginnen te komen, bij elke nieuwe vat pk 13-14 toe. en ik boek er toch goede resultaten mee. ik gebruik hiervoor alles van canna. en de voeding gebruik gewoon de hydrovoeding, dus niet a en b apart.
  4. en ik heb altijd de ph de eerste week op 5,6 en de rest op 5,8 de ec, die voer ik elke week op met 1 tiende punt. ik begin met 1,4 in de eerste week en ga zo elke week wanneer ik een nieuwe vat met voeding aanmaak een tiende omhoog. dus 2 dagen bloei en eerste week op 1,4 2de week op 1,5 3de week op 1,6 enzovoort.
  5. ik heb zelf 3 kweekketels van kunsstof staan, eerst had ik een stalen, maar dat is niet te doen om iedere keer die deksel eraf te halen enzo, en het is zeer onhandig en zwaar om het te vervoeren. maar na enkele tips van "collegas" heb ik het eindelijk ontdekt denk ik met die kweekketels. overdruk in je ketel veroorzaken. eerst zorgde ik ervoor, dat de zuurstof uit de ketel werd gezogen, en via de 2 slangen werd ingezogen zeg maar. maar nu precies andersom. nu moet je gewoon, zuurstof in je ketel blazen, en zorgen dat het via de 2 slangen uit gaat in plaats van in. je moet dan wel ff 2 filtertjes op je slangen zetten, maar op de afzuiger hoeft dat dan niet meer. en zorg dat je je ketel zoveel mogelijk luchtdicht maakt. dit zal ervoor zorgen dat je vat en je planten onder druk komen te staan. ik haalde eerste net 1 kilo of iets meer per ketel eruit, maar met deze techniek heb ik het bij 2 van de 3 geprobeerd, en bij elk van de 2 was het ongeveer 2100 gram en bij de ene bij welke ik het niet had gedaan, was het ongeveer 1200 gram. dus hier eindelijk de juiste techniek (hoop ik) of hebben mensen betere ervaringen of technieken?
  6. ja het lijkt inderdaad net schimmel. het zijn miniscule luis of vlooi achtige beestjes. ze springen hele tijd rond zeg maar. waar is die forum?
  7. ik heb vandaag in me tuin ontdekt dat er allemaal beestjes op me aarde zijn. het zijn hele kleine beestjes, lijken net vlooien. ze springen hele tijd op en neer. wie weet hier meer over????? zit spoed achter alvast bedankt.
  8. uit ervaring weet ik dat ik met nlx te maken heb. omdat ik deze soort al vaker heb gehad. maar ik denk dat het aan de temperatuur ligt, want het is deze zomer behoorlijk warm geweest. ik had in het begin toen ik ze net in de bloei had staan, problemen met de inzuig van verse lucht, en hierdoor was zelfs de temperatuur op een dag gestegen tot 54 graden. nu is alles goed en schommelt de temperatuur rond de 30 graden. maar dat zal echt effect op de plantjes hebben gehad. ik heb 2 rijen onder 600 watt staan en 1 rij onder 400. maar die onder 600 watt slaan nou weer goed aan, maar die onder de 400 blijven maar miniscuul en het is al de 6de week.
  9. gebruik tml The Missing Link van bio nova. zit in een rode fles, kost wel wat, maar gegarandeerd dat je plantjes er weer super uit gaan zien.
  10. ja die gebruik al vanaf het begin. daar zal het niet aan liggen.
  11. IK HEB BINNENPLANTEN STAAN. ZE STAAN ONDER 600 WATTS LAMPEN, HET ZIJN NLX PLANTJES. IN HET BEGIN DEDEN ZE HET ERG GOED, MAAR ZE ZITTEN NU IN DE 5de WEEK BLOEI, ALLEEN WILLEN DE TOPPEN NU NIET MEER ECHT GROEIEN. ZE BLIJVEN SINDS DE 4de WEEK NOG STEEDS ONGEVEER IN DEZELFDE GROOTTE. WIE WEET WAT IK HIER AAN KAN DOEN.
×
×
  • Create New...