Jump to content

LindaenAad

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About LindaenAad

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 04/01/1957

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Oost Nederland
  1. Ik heb hieronder 2 afbeeldingen en datasheet van ter info van de in gebruik zijnde Spextrabox Pro-IV LED 850 W die in de groeistand (21 dagen groeistand gebruikt) in het midden helemaal geen leds aan heeft en de 2e afbeelding is de bloeistand. Als je overigens goed kijkt zie je dat bij deze 2 fotos de led cluster links boven een verkeerde (kleur) led heeft maar dat is heel snel door de leverancier (Kweekotheek) opgelost door een nieuwe kluster toe te sturen die simpel zelf te vervangen was en met dit probleem is deze led niet gebruikt voor de kweek wel tijdens ontkiemen maar daardoor zal het probleem niet veroorzaakt zijn neem ik aan. Afstand was toen 1 meter tot zaden. Ga de volgende ronde inderdaad Fe gebruiken. Tot op heden erg leerzaam om mijn eerste binnenkweek te doen. Heb al wel vele jaren buitenkweken gedaan maar dit is geheel andere shit En ga de volgende ronde een aantal zaken anders aanpakken te beginnen met geen autoflowers meer binnen te kweken is immers zonde van de extra lichttijd continu op 18-6, ec en ph meters gebruiken, geen regenwater meer en kom vast nog wel het e.e.a. tegen. Verwacht van de overgebleven dames nog wel wat goeds over te houden. Wens ieder een sucesvolle kweek! 810W Spectrabox Pro-IV LED met groeistand ingeschakeld. 810W Spectrabox Pro-IV LED met bloeistand ingeschakeld.
  2. LindaenAad

    Haze Bulldag autoflower indoor

    Haze Bulldag autoflower indoor. Bulldogg Auto Haze - 810W Spectrabox Pro-IV - Plagron growmix - regenwater tot dag 44 hierna kraantjeswater. Bleaching ijzer (Fe) tekort.
  3. Toch maar de afbeeldingen van de plant die inmiddles "buitenshuis" is geplaatst wellicht dat iemand er iets aan heeft als herkenning (voor een hopenlijk niet hetzelfde probleem;-)
  4. Inmiddles het meer dan interesante artikel gelezen en er is me heel veel meer duidelijk geworden over mijn probleem met deze led kweek en het verschijnsel bleaching. Ijzer tekort door zeer snelle groei kan ik me pas nu eigenlijk alles bij voorstellen. Na het overschaleen van de Spektrabox van groei naar bloei licht was er ook een explosive groei zichtbaar van meerdere centimeters per dag. Blijkbaar is extra Ijzer (Fe) toevoegen dan geen overbodige luxe en ga dat een volgende kweek ook zeker gebruiken. Ook de afstand van de led die overigens nooit minder is geweest dan 30cm tot top een volgende ronde vergroten. De 2 planten met schade, witte toppen en lage potentie, inmiddles naar buiten verhuisd om te kijken hoe ze zich daar verder ontwikkelen simpel uit nieuwschierigheid. Andere planten van deze zelfde kweek hebben deze schade niet wat op zich best vreemd is omdat ze alle dezelfde behandeling hebben gehad (voeding en afstand licht). Nogmaals dank voor deze tip Green Ridder! Inmiddels ook meer voeding (volgens schema Hy Pro Terra) en geen regenwater maar kraanwater in gebruik. Er lijkt nog genoeg over te blijven zover ik kan beoordelen na dag 47 van ontkieming. Indien er belangstelling is voor afbeeldingen van de 2 gebleekte planten hoor ik dit wel en plaats ze hier dan.
  5. Dank Lostchild voor je reactie! Had altijd begrepen dat regenwater het beste is wat je kan geven maar neem het gelijk van je aan dat het voor binnen tuinen minder goed kan zijn in combi met een voedingslijn die voor kraanwater gemakat is. Echter ik kan alleen beschikken over volledig onthad water (0 DH) wat door middel van zout onthard is en heb gelezen dat dit ook niet echt ideaal is omdat het zout gebruikt voor het ontharden voor een deel meegaat niet en ook niet echt gezond is voor de planten? En mis ik het calciumwaterstofcarbonaat niet wat in dit water ontbreekt? Ook lees ik veel dat voedingsschemas onder led minimaal gehalveerd moeten worden in dosis? Ga sowieso meer voeding geven en hoor graag wat je mening is over gebruik van het ontharde water? Ook op zoek naar je bedoelde artikel van Dokkie en mocht je het tegenkomen hoor ik dit graag van je. De Spectrabox heeft een 2 standen schakelaar groei en bloei stand. Heb de groeistand gebruikt vanaf ontkiemen en na het zichtbaar worden van de eerste bloein de bloeistand aangezet (dag 21) hierna onstond er ook een mijn inziens enorm snele groei van meerdere centimeters in 2 dagen tijd. Tot zover dank en opzoek naar oplossingen. Dank voor je tip ga het lezen en hopenlijk mijn voordeel mee doen.
  6. Geen idee of dit kan bij een afstand van gemiddeld 40-50 cm tot top planten? Zou graag ervaringen hierover horen. Bij de plant die ik inmiddels eruit gehaald heb in ieder geval wel maar die was ook een stuk dichter bij de led (20 cm) in het midden direct onder led. Ben volgens de gegeven informatie van de leverancier wel veel hoger begonnen en steeds iets laten zaken tot 20 cm en dit bleek dus de bleach bij 1 plant al een week of 2 geleden te veroorzaken.
  7. Beste ervaren growers, Ik ben bezig met mij eerste binnen kweek en ondervind blad problemen waar ik nergens iets over kan terug vinden...en geloof me heb heel veel gelezen ook op dit geweldige forum waar ik veel info vandaan heb gehaald. Basis info: Bulldog Haze autoflower (ja weet dat ik beter regulier had kunnen kweken maar had deze nog liggen ;-) Secret Jardin DS120-II.5 Led 810WSpectrabox Pro-IV (40 cm boven top hoogste plant en gehele kweek 18-6) 500 M3 softbox afzuiger zonder koolsoffilter in schoorsteen uitblaas Klip ventilator continu aan 11 liter potten met Plagron growmix Alleen regenwater gebruikt. Hy Pro Terra (heel veel mider gebruikt dan volgens opgegeven growschema) Netatmo inzicht in LV, Temp en Co2 Na het eerst leek een probleemloze start met deze kweek. Zit nu op dag 43 na ontkiemen en sinds enkele dagen is er gedeeltelijk roze en gele blad verkleuring zichtbaar in het centrum van mijn kweekopstelling. Heb hier al een hele plant moeten verwijderen in het midden van de kweekruimte omdat deze zich tot een albono gevormd had (spierwitte top en witte bladeren) deze was ook de langste en stond duidelijk te dicht op de ledverlichting. (20 cm)? Heb de eerste 3 weken alleen de groeistand van de led spectrabox aangehad op 18-6 nadat bloei zichtbaar werd de bloeistand aangezet. In de groeiperiode 2x per week Hy Pro spraymix en roots gegeven in halve dosering dan growschema aangeeft. 2, 3 en 4 juli (dag 7) temperatuur 30 tot 35 graden geweest ;-( Voeding (Hy Pro Terra) vanaf bloei dag 21 gegegen 1,5 ml per liter i.p.v. aanbevolen 5 ml per liter. ook 1 ml watersofperioxide per liter regenwater toegevoegd enkele dagen geen toevoegingen aan regenwater Nu mijn probleem die zich voornamelijk in het centrum van mijn kweekopstelling voordoet en waar ik graag opmerkingen over ontvang en mij hopenlijk inzicht geven in waar ik het probleem moet zoeken en wat ik eventueel moet ondernemen om de oogst sucesvol af te ronden ;-) 1e en 2e foto de vreemde bladkleuren roze en geel met vervorming (totaal en detail foto genoemen met daglicht) Hieronder mijn log van temeperatuur, lv en co2 over gehele kweekperiode Hieronder een overzicht van de gehele kweekruimte zoals heden dag 44 (na ontkiemen) waar ook de lichte verkleuring in het midden zichtbaar is ( fot's gemaakt met flits maar Led aan daardoor hier meer roze zichtbaar dan werkelijk) Kijk uit naar op en aanmerkingen en verstrek graag aanvullende info indien nodig (geen ec en ph meter in gebruik) en alvast dank voor de te nemen moeite!
  8. LindaenAad

    Bulldogg Auto Haze

    Bulldogg Auto Haze - 810W Spectrabox Pro-IV - Plagron growmix - regenwater
  9. Hallo allemaal, Verbouw al een aantal jaren mijn buitenwietje altijd met 5 verschillende soorten en de laatste 3 jaar alleen autoflowers in gebruik van verschillende zaadleveranciers. Sinds 26-06-15 een (nieuwe) kweekruimte in gebruik waar ik nu 5 AF Haze van Bulldog seeds planten hoop groot te brengen in 11 liter potten met Plagron growmix en HY-PRO voedingsset. Had achteraf beter geen Autoflower in kweekruimte kunnen zetten omdat deze gedurende de gehele kweek 18/6 licht nodig hebben) had deze zaden nog liggen maar volgende ronde maar "gewone" zaadjes direct op 12/12 Gebruik de volgende spullen: Propagator 64/50 Thermo kweekbak Eazy plug zaaiblokjes (organische) Secret Jardin Darkstreet II.5 810W LED Spectrabox Pro-IV (groei en bloei schakelbaar) Hortline hang systeem Meganische schakelklok Ventilator 2 stuks inlaat buis vent 190m3 - uitlaat 250M2 softbox (slang 125 mm uiteindelijke doorgang eind van slang 80 mm) 1x klipfan 15 cm (in reserve 1xx zwenkfan klein) Koolstof filter 160M3 Klimaat controlle draadloos via netatmo (temp, LV, CO2, en .....luchtdruk en db ;-) Mabo Brandblussen in kweekruimte Zaden ontkiemt op 26-06-15 en heb dus een zeer warme start meegemaakt ;-) Keek al vaker op dit form en ben nu dus geaccepteerd als lid. Hoop hier veel info te vinden om eventuele problemen op te lossen en/of zekerheden te krijgen over mijn kweek. Wil diverse kweekmethode uit gaan proberen om nog meer plezier te krijgen van mijn hobby.
×
×
  • Create New...