Jump to content

lonie

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About lonie

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Wanneer ga ik over naar 12/12. Plan was om ze bij ca. 20-25 cm te toppen. Dan een weekje of zo later op 12/12. Ze zijn nu nog best laag, duurt dus wel even... Een paar dames zullen op zn minst overblijven hoop ik...
  2. Hoi Torsti, bedankt! Blijkbaar is dat met de kortheid dus helemaal niet zo slecht terwijl ik dacht, er klopt iets niet Zal er een vent. bijhangen (heb momenteel alleen een actieve uitlaat en passieve inlaat. Bedankt voor de tip. De stengels mogen wel wat sterker idd...
  3. Zo, heb de hoogte van de lamp nog eens aangepast. Ze zijn trouwens allemaal nog een klein stukje gegroeit. Was vandaag van plan om te gieten, maar de aarde was nog goed vochtig, dit verschuif ik dus naar morgen.
  4. Heb hem in de tussentijd al gevonden en zit het verslag met kwijl langs mijn kin te lezen Ze zitten nu al zelfs hoger dan 5 cm. Dus liever iets verlagen dan?
  5. Bedankt voor de complimenten @oude rocker Met de voeding (wortelstimulator en plagron groeivoeding) was ik al begonnen omdat ik dus bouwmarkt grond had gebruikt en ervan uitging dat hier sowieso te weinig voedingsstoffen in zouden zitten. @aquar coolwhite inderdaad. Heb je een verslag van je TL projectje? werden de plantjes op het einde wel wat langer of niet? Ik had het idee om de lampen wat hoger te hangen. Zou dit helpen? Of juist slecht zijn omdat de plantjes dan te weinig (TL) licht krijgen?
  6. Ok was een zware bevalling maar het lijkt te zijn gelukt met de fotos
  7. poeh beetje moeilijk editeren...hm zal het zo nog eens proberen...
  8. hm ik heb de fotos in mn album geupload en deze in mijn post aangewezen dmv. de functie "my media" deed ik iets verkeerd?
  9. Hello! Ben bezig met mijn eerste semi-serieuze kweek. Micro kastje met 4x18 W TL T8. Hier heb ik in staan: 4 x onbekend, 2 weken ontkiemd en voorgegroied zonder fatsoenlijk licht (was te laat met het afbouwen van de kast) en 2 x church (green house) ontkiemd en gegroeid in de kast. De onbekende noem ik zo omdat ik de zaadjes uit een bud heb gehaald zonder te weten hoe de naam van de soort was. 4 x onbekend: staat sinds 1 september in de kast. Daarvoor was de eerste enkel-blad internode te zien en ook niet echt groot. Toen waren ze al 1,5-2 weken oud 2 x church: staan sinds 5 september in de kast vanaf t kiempje. Naar mijn mening doet de church het prima en heeft die kwa bladgrootte de anderen al ingehaald. Niet kwa internodes natuurlijk. Wat de andere 4 betreft vind ik dat de internodes te dicht bij elkaar staan. Hierbij is nog aan te merken dat ze in de periode van voorgroeien zonder goed licht erg gingen strekken (zo'n 10-15 cm tot de eerste internode). Die lange stengels heb ik dan bij het overpotten en in de kast zetten helemaal in de potgrond laten verzinken. Nu is de vraag, waarom groeien ze niet in de lengte? Moet ik het licht hoger hangen? (Hangt nu zo 10-15 cm boven de plant). Tevens was ik van plan om te scroggen en ze dus te toppen. Maar als ze niet veel hoger worden valt er weinig af te knippen... LV heb ik gemiddeld op 70%, temp. op 20-27. Ik gebruik standaard potgrond uit te bouwmarkt, wortelstimulator en plagron groeivoeding. De church zijn de eerste 2 fotos. De andere 4 zijn de "onbekende". Alvast bedankt voor de antwoorden!
×
×
  • Create New...