Jump to content

jvp

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About jvp

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. okay ik zal eens mijn best doen om de beestjes weg te houden en zien hoe het evolueert.. Mocht je nu ongedierte buiten beschouwing laten, wat zouden jullie anders als oorzaak aanwijzen? Bedankt voor alle antwoorden tot hiertoe!
  2. Really? Denken jullie dat dit enkel door slakken zou zijn? Zouden er dan niet minder andere symptomen zijn zoals afschilferen en verkleuren? Ik heb nog wel eens plantjes gehad die aangevreten waren en toen zag je gewoon stukken uit de bladeren, scherp afgelijnd, zonder die vreemde randen..
  3. Hi guys, Ik lees al een tijdje mee op dit forum maar moet nu toch even jullie hulp inroepen. Ik zit met een bladprobleem op mijn buitenkweek. Het gaat over 3x easy sativa en 3x maroc. De plantjes zijn ontkiemd begin april. Eerst stekgrond gebruikt 2 weken. Gaf geen problemen. Daarna geraniumgrond van dcm, ging ook vlot. (Van 1 plantje kleurde een oud blaadje bruin maar de nieuwe bleven hiervan gespaard. Ik schreef dit toe aan het verpotten en wennen aan rijkere potgrond) Begin mei heb ik er 4 in volle grond gezet. Dit is zwarte aarde waar rijkelijk brandnetels groeiden. Ik heb deze in maart omgespit en de ph gemeten. Die zat rond de 5. Ik heb dus kalk bijgestrooid (300g/m2) en ook organische meststof van dcm voor rozen bijgestrooid. Npk 7.6.12. +4mg samenstelling. Nadien de grond omgerakeld en 1.5 maand laten rusten. Het heeft die maanden wel zeer weinig geregend, dus ik denk niet dat de kalk en voeding mooi ingewerkt waren in de grond. Na het verplaatsen naar volle grond echter, lijken de plantjes het minder goed te gaan doen.. vooral de onderste bladeren zien er slecht uit. De randen worden droog, krullen op en stukken vallen ervan. Ik hen al geprobeerd de diagnose te stellen adhv de tips hier op het forum maar kan het echter niet goed thuisbrengen.. mn plantjes die nog in pot zitten hebben er minder last van. Ik kan me niet voorstellen dat er tekorten zijn (volle grond, netels aanwezig, bijgemest) Ziehier enkele fotos.. zoals je ziet hebben de jonge blaadjes er geen last van. Qua water geven: ze hebben nooit te droog gestaan. De laatste dagen eerder te nat door de vele regen. Alvast bedankt voor de hulp!!
×
×
  • Create New...