Jump to content

DeDerdeJ

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DeDerdeJ

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Belofte maakt schuld. Deze keer had de pooier, welke de dames levert, een stuk of 20 extra erbij gedaan. Ik heb 12 hiervan verdeeld over 3 slaps in een kleine hydrobak en in het gangpad gezet. Water met de hand. Deze krijgen geen direct licht, enkel wat restlicht van de anderen en staan best wel midden in een luchtstroom van wat frisse lucht. Tot nu toe gaan ze minstens net zo goed als de rest. Het is natuurlijk een experiment van niks, maar ik ben heel nieuwsgierig hoe deze het uiteindelijk gaan doen. Morgen ben ik weer op locatie, net als vorige week schiet ik wat foto's deze plaats ik dan ineens. De eerste week en 2e week trad er wat vergeling op. Ik hou het op nieuwigheid en overgang naar voeding. Ik heb dit vaker maar nooit zo erg, inmiddels is dit allemaal bijgetrokken. Verder is er eigenlijk weinig te vermelden. Ze gaan allemaal lekker, temperaturen zijn prima en ondanks de koude nachten blijft te nacht-temp zo rond de 18-20 celcius. Het enige waar ik in desbetreffend hok toch vaak last van heb is vocht. De eerste weken natuurlijk prima, maar tegen het einde toch vaak 60%. Toprot is dan ook geen onbekend fenomeen hier. Ik hoop dat het nu, door het wat drogere klimaat, wat beter onder controle is te houden.
 2. Inmiddels ben ik er weer!!! Anno 2014 weten internetproviders nog niet hoe ze iemand vlekkeloos over moeten zetten zonder verlies van internet! De dames staan inmiddels een volle week 12/12 en gaan morgen officieel hun tweede week in! Ec staat inmiddels op 1,5 en ze drinken goed door! De slabs zijn elke dag voor aanvang praktisch droog, daar hou ik van! Één probleem tot dusver, de temp. Max 26 min 25. In slaapstand iets te hoog! Er lijkt iets fout te zitten in de ketel, maar verwacht hier voor nu nog geen problemen mee. Ik heb van vorige week een aantal foto's, plaats ze later en zal morgen wat nieuwen schieten. Verder ben ik in deze ruimte een klein experimentje gestart! Hier kom ik morgen op terug
 3. @Spacefrog. Ik ga er vanuit dat ik er nog 2 á 3 per lamp weg trek. De ruimte is er dan zeker. @Krasi. Je leest niet met je neus! Ik heb het niet vermeld. Las ik niet ergens een regel in de voorwaarden dat als er meer dan 4 hangen het niet vermeld mag worden??? Of zoiets?
 4. @Spacefrog Ja! Helemaal correct. Zo krijg ik ze binnen. Kant en klaar! Erin en starten maar! Het blijft beter om het zelf te doen, omdat je dan natuurlijk exact weet wat ermee gebeurt, maar moet zeggen dat ik ze eigenlijk nog nooit slecht heb gekregen. @VenaSnar En steeds meer! ;-) Hoorde van deze leverancier dat ze eigenlijk volledig overstappen op zaailingen. geen kloontjes meer. Opticlimate komt voor de zomer! @Starter...al la guesswho? Is dat een held waarvan ik alles nog moet lezen? Vandaag nog even geweest! Heerlijke temp van 25 graden. rv70%. En ze zijn zelfs al een stuk gegroeid. Morgen alle lampen aan en overmorgen 12/12. De turbo erin en met een beetje geluk en wat hulp van de kweekgoden komt het allemaal goed! Ik ga morgen weer wat foto's maken. Zal ook een duimstok neerleggen om de groei vast te leggen!
 5. Geen idee van het zaad. Zo heb ik ze gisteren gekregen van mijn leverancier, zal eens vragen. Per slab 5-4-5-4. 18 per lamp. Wellicht iets teveel, maar moet zeggen dat ik toch regelmatig wat uitval met zaad heb. De extreme achterblijvers trek ik er dan na een week of twee ook uit! De EC gaat elke week 0.1 omhoog en max. 2 á 2.2
 6. Afzuiging plaats ik ook zeker! @jgroen heeft het over 1000m3. Ik dacht zelf nog minder te doen, maar met 1000m3 en dan op 30% of 50% is natuurlijk beter dan een 350 op 100%. Aanzuiging ben ik inmiddels op aanraden van de GS al op afgestapt. Iets anders, waar ook altijd vaak misverstanden bij ontstaan, hoe zit het met circulatie? Nu hang ik in principe altijd een paar fans aan de wanden om een lichte bries te creëren. Is dit bij gebruik van een opti nog steeds nodig? Aangezien je in principe boven de planten/lampen langs met geperforeerde buis gaat werken! Ik zat er aan te denken om nu eens 12cm-230v fans per lamp op te hangen.
 7. @Racker, duidelijk. Op de opticlimate site adviseren ze wel een kleine aanzuiging te maken. Waarom? Geen idee! Ik was ook in de veronderstelling dat dit juist niet nodig was!
 8. Ik was het niet van plan, maar omdat verslagen altijd leuk en leerzaam zijn, toch besloten wat foto's te schieten en het summier bij te gaan houden. Onlangs is een nieuwe ronde met SuperSilver van start gegaan. Een lekker luie kweek. Geen gedonder. Voeden, groeien en knippen! We gaan niet scroggen, toppen, dieven en andere foefjes. I.v.m. de afstand ook niet te doen. En om diezelfde reden zullen er na een week of twee geen dagelijkse updates komen. Ik verwacht eens per week. Wellicht twee keer. Heb even snel een paar foto's geschoten. Ik zal later wat meer details fotograferen Elke lamp, pomp en fan is apart gezekerd. Veiligheid voor alles en mocht er ergens kortsluiting optreden, dan valt niet de hele boel uit! Coco slabs in hydrobakken. Capillair met korfsteker rechtstreeks in de PE-buis. Nooit meer verstoppingen. Qua ruimte: Totaal niets bijzonders. 600w Mari's met Philips lampen. (mari's hangen buiten de ruimte) 5000m3 Torin afzuig met 2x 2250 filter. 2500 Torin inblaas, onder de bakken. in het midden en bovenin. Niets rechtstreeks op de planten gericht. Temp in de ruimte is altijd aangenaam. 19 a 27 graden. Twee fans aan de muur t.b.v. circulatie. Verwarming d.m.v. cv+radiatoren. 500l vat buiten de ruimte. Uiteraard verwarming en circulatie in het vat. En even 1 van de dames: Mooi geworteld. Uit zaad! en inmiddels twee weekjes oud! Voordat we allemaal gaan zeuren; ik weet het! Die radiator hang daar niet netjes!? Klopt! Even geen andere plek voor! Anti-detectiefolie aan de wanden? Klopt ook, of het nu wel of niet werkt, het weerkaatst mooi! Latjes over de folie? Ja, anders gaat het wapperen en zo zijn er nog wel een paar puntjes. Boeit even niet, gaan we later allemaal aanpassen! Zoals te lezen in een ander topic gaan de ruimtes binnenkort over de kop om helemaal, keurig netjes ingericht te worden! De start: 2 dagen de lampen om en om, op 45cm hoogte en 18 uur. Daarna alles aan op 12/12! EC 1.4 en ph 5.8. De eerste dag erg veel water. Zakken goed gevuld met veel drain en de drain gemeten en gezorgd dat alle metingen op orde zijn. Over een dag of 3 á 4 krijgen ze wederom water en begint het dagelijkse voeden. Overigens krijgen ze, ondanks de druppelaars, éénmaal water per dag. Dit door het eeuwige gedonder met verstopte stekers en drukventielen. Dit 1-maal per dag water is de laatste keren ook prima bevallen en heeft niet voor nadelen gezorgd. De timer timed seconden en door de sterker aanzuigpomp is zelfs de druk nagenoeg overal gelijk Updates volgen! (ps. de foto's zijn erg groot, ik heb geen idee hoe ik dit aanpas)
 9. @Jgroen Thanks! Zal ook eens kijken naar de Diamond kappen. Heb ze al eens zien liggen. Wel eens wat klachten gehoord over lichtverdeling. RFX/Mapito dan wel i.c.m. druppelaars? @wietbladeren. Bedankt. Pfff, er zijn zoveeeeeel leuke verslagen te vinden. Ik ga me eens verdiepen in die uit jouw post! @Racker Thx. Haal het folie wel bij de growshop, maar vraag nooit naar iets speciaals. Nog nooit last van vergiftigingen gehad verder. Passief weg? Geen extra frisse lucht voor de dames? @spacefrog2 Veel zaadplanten? Ik kweek meestal met 18 per m2. 12, 16 en 20 ook geprobeerd. 16 á 18 bevalt mij het best. Wellicht teveel i.c.m. co2? Per lamp dus 1m2. Ik gebruik hydrobakken van 2x1m waar de cocoslabs inliggen. ps. zojuist wat foto's gemaakt van een ander hokje waar ik een summier verslag van ga bijhouden. De link post ik nog even! ;-) Edit: ---> http://www.wietforum.nl/topic/105996-lekker-lui-super-silver-haze/
 10. Over een week of 6, als mijn huidige ronde afgelopen is wordt het na jaren tijd rigoureus het hokje te updaten. Op dit moment hangen er 6x600 zelfbouwers (Mari vsa's) van zeker 3 jaar oud, kappen van een tientje, kabels, leidingen en luchtslangen overal! Wat is nu het punt? Onzekerheid! Het wordt hoog tijd dat ik wat nieuws ga doen. Met mijn huidige kweken en hokken kom ik niet boven de 450gr per lamp en dit schommelt altijd tussen de 300-450. Vind ik persoonlijk nog een goede score, als je na gaat dat er eigenlijk niets perfect is. Temperaturen te koud of te warm, te veel of te weinig water etc. Daarom nu ook afgelopen met de onzin en kweken als een baas! Ps. tips als "te duur, kleiner beginnen etc" zijn tijdverspilling, ik zie mezelf als een hele goede mainstream kweker, maar zeker geen pro. Daarom nu eens tot het uiterste! Kijken wat ik kan na een jaar! Ik ga in ieder geval het hele hok uitbreken en opnieuw inrichten, ik zal mijn plannen opsommen. *Volledig geisoleerd d.m.v. isolatieplaat 40mm *40mm isolatieplaat piepschuim op de bodem. 's Winters word het betonvloertje nogal koud. *Standaard vijverfolie op de vloer en landbouw folie wit aan de wanden. (ik heb eigenlijk nog nooit iets anders gebruikt. Zijn er betere oplossingen?) Verlichting komen in twee rijen van 3. Links en rechts. Pad in het midden. Ton in dezelfde ruimte! *Licht: 6 x Dimlux (400v) + controller, sensoren en camera Adjust-a-wing met heatspreaders of Gavita kappen. Ik twijfel nog. Tips!? *Lucht: Opticlimate i.c.m. de opticlimate CO2 brander 350m3 afvoer+filter voor de geur 200mm passieve aanvoer voor zuurstof. Evt. zet ik hier een kleine motor met filter op. *Water: Ultrasoon bevochtiger met UV (van de kijkshop) Vat 250 liter Flextank Aanzuigpomp+filter Verwarming CirculatiePomp De PE buis in een ring gelegd en water d.m.v. 8-liter drukventielen met daarop een splitter naar 4 met blauwe korfstekers. *Dames: Medium: Deze gaan op cocos slabs, ik weet nl. niet zo goed wat ik aanmoet met Mapito en soortgelijk. Plantjes: NLX, 16 per lamp uit zaad. Voeding: Gout (onlangs over gestapt vanaf Canna, bevalt prima) Ik begin met gem. 4 min per dag tot uiteindelijk zo'n 10 á 12. rond de 8e week begint de afbouw weer, tot de 9e a 10e week droogtrek. Omdat ik uit zaad kweek gaan de dames na twee weken opgekweekt te zijn rechtstreeks 12/12 in bloei. Gem. zo'n 9 a 10 week bloei! Qua instellingen van het geheel, dit moet geen probleem zijn. Elektronica is mijn vak. Qua schema's, deze krijg ik van de leverancier van dit alles, met name ec waardes tijdens c02 Mijn vragen: *Doe ik het goed qua opbouw!? *Vergeet ik niets? *Zijn er punten die ik echt aan moet passen, of waarna ik moet kijken? *Wat zijn de ideale min. en max. temperaturen in deze situatie? *Wat is de ideale luchtvochtigheid bij Co2? Ik hou nu tot ong. de 4e a 5é week 60/70 procent aan. Daarna trek ik deze normaliter terug naar plusminus 40%. Is dit goed? *Tot hoeveel procent laat ik de opti 's nachts ontvochtigen? *Is het verstandig bij co2 extra middeltjes in huis te hebben? fosfor, calium en weet ik wat nog meer? En als laatste, noem me een sukkel, maar ik heb nog NOOIT gedieft of getopped. Een hele oude kweker zei ooit dat je er met je poten vanaf moest blijven. Gewoon de plant laten gaan. Ik heb hier dan ook geen verstand van. Wel of niet doen? Een hele lap, ik weet het. Maar zoveel vragen. Ik hoop dat ik jullie daarmee lastig mag vallen! Als beloning zal ik van de toekomstige kweek het meest uitgebreide kweekverslag maken die ooit is gemaakt. Of in ieder geval een poging doen! ;-) Ik ken helaas niemand persoonlijk die ik hiermee lastig kan vallen. De enige "kwekers" die ik ken, zijn de types die we allemaal kennen. Altijd mintens 600gr per lamp, maar nooit ook maar een cent op zak!
 11. Hoi Mede-kwekers, J de Derde hier! 32 Uut 't hooge Noorden. Kweek al vanaf mijn 14e (4 plantjes onder een TL ;-) ) En lees met regelmaat het forum. HOOG tijd lid te worden dus! Ondanks ik best al wat jaartjes kweek, zie ik mijzelf nog steeds als een leek. Ik heb enkel ervaring met kweken op aarde en coco slabs, richt mijn hokjes meestal zo goedkoop mogelijk in en lees er zeker niet teveel boekjes over. Eigenlijk een luie kweker! Gelukkig gaat daar verandering in komen doordat ik sinds vorig jaar volledig ben afgekeurd door een arbeidsongeval en nu te veel tijd heb! Tot op het forum!!
×
×
 • Create New...