Jump to content

Rico84

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rico84


  1. thanks voor je reactie, ik ben hier om wat te leren dus dat is goed

    ik snap denk ik wat je bedoelt..

    jij zegt dus beter de helft aan op 100% dan alles op 50%? qua watt is dat het zelfde.

    het is puur mijn gevoel wat zegt dat een goede verdeling beter is en dat het voor nu icm de wat lage RH goed is zo

    graag zou ik een uitgebreide motivatie lezen en van meerdere hun mening horen lezen en ik mezelf misschien weer kan verbeteren

    grtzz.


  2. hallo hier ben ik weer,

    update!!

     

    dag 11 bloei en en ze gaan lekker, ik had wat last van varenrouwmug maar die heb ik aangepakt met nematoden aaltjes en ze zijn nu bijna allemaal weg

    ik heb die lampjes op 50% branden nu want de RH komt af en toe onder de 45% en die heb ik niet graag nog lager vandaar dat ik even wacht me het verhogen van het percentage licht tot de ruimte genoeg gevuld is en de RH door de verdamping omhoog gaat

    Co2 staat ingesteld op 450ppm maar op de een of andere manier lig het ppm altijd wel boven de 500,

    misschien is het de mapito ik weet het niet maar ik vind het prima. wel heb ik de meter getest in de buitenlucht en keek ik niet terwijl in de ruimte was

     

     

    20140301 230856

    20140301 231648

    20140301 230920


  3. update

     

    okey ik zal ze op 12/12 zetten, dan hebben ze 2x 18u gehad

     

    @prettig: waarom er een uit trekken ipv dimmen, dat is juist het geen ik mooi en makkelijk vind van de dimlux

    ik bouw het allemaal lekker rustig op zodat de plantjes lekker wennen en geen klap krijgen. die 18 uren ben ik gestart met de helft aan op maar 35%

    en ben van plan om morgen pas alle lampjes aan te doen en dan een dag later pas opvoeren na 40%.

    en dan als ik in week 4 12/12 oneveer pas de 100% er op. en ook met deze apparaten is het nog steeds meten kijken en aanvoelen om alles top te kunnen laten draaien. en die 100% licht + lumenboost lukt net aan als ik een goed bladerdek heb en een goede verdamping zodat de panten zichzelf goed kunnen koelen.(plant camera) dan is het overigens ook makkelijker om de ruimte op temperatuur te houden.

    op dit moment hou ik een constante Co2 waarde aan van 400 ppm tot dat de eerste knopjes beginnen te komen. daarna is het plan het rustig op te voeren.

     

    morgen dag 1 12/12 ga ik een beetje water van boven geven met een ec van 1.3 en een ph van 5.4

     

    @urbangrower haha die 10k is sick. moet een beetje realistisch blijven. met 7 heb ik mezelf weer overtroffen :yummy:


  4. Hele nette setup rico! Hoeveel hoogte heb je?

    De kappen die je hebt zijn diepstralers. Mrt amnesia had ik altijd last van hotspots op de toppen die dichtbij waren.

    deze kappen produceren meer warmte onder de kap dan bv een spiegelkap. Als je na deze ronde nog gavita reflectors neemt heb je alles top of the bill! Denk dat je een hele nette ronde gaat draaien. Mooie haze stekken.

     

    hoe heb je de output kabels van de dimluxen verlengd?

     

    Ik heb ongeveet 1,80 vanaf de grond. 30 cm potten en dan gok ik toch op max 1 meter hoogte voor de plant en dan blijft er een kleine 50 cm over tussen de toppen en de lamp. Dat is een beetje mijn ruwe schatting.

    Ik dacht zelf aan de diamond reflector kappen als deze er af gaan. Volgende ronde misschien.

    De output van de dimluxen heb ik verlengd doormiddel van anp stekkertjes en alles chter het bord.

    Grtz

     

    Bedankt voor de complimenten over de setup mensen. Hier heb ik ook lang naar toe gewerkt.


  5. Ze staan nu net 1 dag op 18/6 opti staat uit. 2 lam2phes aan op 35% 28 graden maar bij een maximale RH +90.9 moet dat heen probleem zijn. Voelt als een tropen klimaatje. Lijkt alsof ze het heerlijk vinden

    Morgen 2e dag 18/6. Even de co2 fles laten vullen en ik stel 400ppm in.. plan is om 4 lampen aan te doen en de opticl wel aan op 25 graden.

     

    Stekken zien er super uit zijn vrij lang en zijn goed aangeslagen. Heb er best veel staan op de m2 dus ben vam plan om overmorgen over te gaan op 12/12.

     

    Morgen ga ik een paar fototjes schieten

     

    Succes met je kweek.

    Ga je zeker volgen.

     

     

    Ook al foto's geschoten.

     

    Gr prettig

     

    Tnx prettig

    Yes morgen komen de pics.


  6. good luck met deze kweek :tu

     

    :icecream: amnesia

     

    maar echt een hobby lijkt het me niet met zoveel stekken en zoveel watt erboven, 1 keer per jaar een ronde doen en dan kom je voor de rest van het jaar wel toe zeker om je eigen stash op te roken :whistle: :likken:

     

    1 om te blijven volgen

     

    Tnx bubblekush

     

    roken doe ik het nog niet

    Hobby jah ik hou van de natuur :)

    vind het kweken super. Mooi om van iets kleins met goede zorg iets knaps te maken.

    Vind het wel super tof en interessant al die soortjes geuren en smaken dus wie weet.

     


  7. Hallo beste mede hobbyisten :)

    Ik ga maar eens proberen een verslagje bij te houden hier. Ik heb de smaak van deze hobby aardig te pakken en lijkt me leuk eens wat bij te houden en te delen. Tips en reacties zijn natuurlijk van harte welkom.

     

    Opstelling:

    opticlimate pro2 10000

    9 m2

    12×600w 400v dimlux = 800w m2

    maxi controller + toebehoren en plantcamera Co2 sensor enco2 uit een koolzuurfles met drukventiel.

    154x amnesia stekken staan nu net 1 dag op mapito in 11 liter potten.

     

    Water geven doe ik op eb en vloed manier wanneer de wortels onder aan te zien zijn

     

    Voeding gebruik ik van gold. Vind ik makkelijk en heb tot nu toe geen tekorten gehad. Wel gebruik ik een andere PK fles

     

    Mijn doel is om de gram per watt te halen.

    reeds eerder met een bubble gum op cocos kwam ik uit op 0.8 gr w

     

    Ik zal best wat vergeten zijn maar dan hoor ik het wel.

     

    grtzzz. Rico

     


  8. niet spoelen. maar spoelen en inwateren tegelijk met veel voedingswater. zal wel een amnees zijn, die houdt van een lager ec. ik doe meestal rondes bijna in zn geheel op 1.4 zonder drain te sturen.

     

    heb met haze liever wat minder maar grotere planten staan, met diepte in het gewas.

    u

     

    Was wel van plan in te wateren gelijk met 1.3 en ph van 5.4 omdat die toch iets omhoog schiet. Van joun laatste regel kan uit dus uit opmaken dat ik beter niet kan toppen omdat ik toch al vrij dicht op elkaar staan.

    De stekken moeten super mooi zijn en hebben maar 1 a 2 dagen groei nodig. Dat is natuurlijk altijd even afwachten of ze gelijk aanslaan natuurlijk.

    Grtzz


  9. Hallo, 1e keer dat ik haze wil proberen. Ik heb 11 liter potten op mapito dus 16 plantjes per m2. Totaal 9m2 emwaar boven hangt 800w per m2

    Wel of niet toppen? En misschien andere dingen die ik moet weten ten opzichte van een gewoon pptje behalce dat deze 9 a 10 weken moeten bloeien zouden erg fijn zijn. Ik ben best pietje precies tot op zekere hoogte dus wil het graag goed voor elkaar hebben. Ik gebruik verder het spoelen, inwateren eb en vloed vlakzuig meten en sturen systeem dus dat moet goed komen. Alle info is welkom

    grtzzz

    Rico


  10. @rico

     

    Als de blaadjes krullen betekend dit niet dat de plant 12 uur niet verdampt, meestal doet dit probleem zich voor in de laatste paar uur van de licht-aan cyclus. Daarvoor zuipen ze zeker als een malle. Die blaadjes krullen ook nauwelijks weer terug. Je kan beter voorkomen dat ze uberhaubt krullen. Daar is apparatuur voor :whistle:

     

    (al gebruikt haast niemand het op de correcte manier)

    h

     

    Ik doe mijn best wel en de vorige ronde deed ging het wel goed, misschien omdat dit een ander soortje is. Ik had overigens wel ingesteld op de dimlux dat hij begint te dimmem bij -2 graden verschil tussen ruimte en plant temp. Of missch had ik het omgekeerd :/ ff kijken vanavond hoe het ingesteld was. Heb door dit probleem helaas geen goed resultaat behaald. Bedankt voor de nuttige info. Misschien is een logger een oplossing? Gr.


  11. Je blad krult omhoog, ergens in de 12uur dagcyclus zijn je huidmondjes dicht. Het blad vouwt dicht om minder licht (=warmte) op te vangen. Om ze weer goed aan het verdampen te krijgen zou ik de ec lager doen, je lamp hoger of dimmen en dan slaat die oc vanzelf wel ergens af.

     

    Klimaat is belangrijker dan licht.

     

    Hey racker ik heb ook zoiets gehad met omhoog vouwend blad ik dacht ook aan de huidmondjes maar als die dicht zitten betekend het toch dat de plant minder ademt en dus minder of niet kan transpireren, hoe kan het dan dat ze wel dronken als een gek. Dat was de reden dat ik het uitsloot en verder kijken ging. . Hoop er dus nog een keer achter te komen wat het was want uiteindelijk is het niet veel soeps geworden :( nieuwe ronde nieuwe kansen en blijf positief maar wil het natuurlijk niet nog eens dus vandaar deze vraag. Grtz


  12. Altijd op cocos gedraaid maar na wat overvoedings problemen nu over gestapt op mapito. Ik draai er 2 en de een gaat super maar de ander gewoon kut. Er staat daar de veel belovende jackberry maar er is iets mis gegaan ergens. Ik twijfelde om alles er uit te trekken of om maar gewoon af te bloeien. Dat laatste heb ik toch maar doorgezet. Gr.

     

    Welkom Rico. Op welk medium draai je?

    Altijd op cocos gedraaid maar na wat overvoedings problemen nu over gestapt op mapito. Ik draai er 2 en de een gaat super maar de ander gewoon kut. Er staat daar de veel belovende jackberry maar er is iets mis gegaan ergens. Ik twijfelde om alles er uit te trekken of om maar gewoon af te bloeien. Dat laatste heb ik toch maar doorgezet. Gr.

     

×
×
  • Create New...