Jump to content

Nickname

Members
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Nickname

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Interresant, daar heb je wel een punt. Onderzoeken hebben aangetoond dat de mate van fotosynthese samenhangt met de hoeveelheid fotonen tussen 400 en 700 nm. Dit wordt de “Photosynthetic Photon Flux” (PPF) genoemd. Dit is de enige betrouwbare manier om te meten of een lichtbron geschikt is voor fotosynthese. Hoe hoger de PPF-waarde per watt, des te efficiënter de lichtbron is voor plantengroei. Uv A is ultraviolette straling met een golflengte tussen ca. 315 en 400 nm ("lange golven"). Uv B heeft een golflengte tussen 280 en 315 nm. Uv C heeft een golflengte tussen 100 en 280 nm ("kortgolvige straling").[1] Straling met een golflengte tussen ruwweg 10 en 100 nm noemt men extreem ultraviolet (EUV of XUV). Deze straling dringt niet ver door in de atmosfeer. Ben van mening dat UV licht niet zoveel doet, gaat meer om het kleurenspectrum. Echter ben ik het wel met je eens dat de zon zomers meer intensiteit geeft.
  2. Astu... Echter geeft de zonkracht niet zo veel aan. Gaat meer om het aantal lichturen. Kleurenspectrum van de zon blijft ten alle tijde hetzelfde.
  3. Inmiddels is er een amnees ontkiemd. Zijn kopje komt boven. Aanstaande vrijdag (mooi weer tot maandag) gaat deze naar buiten in een minikweekkas, om verder voor te groeien. Ik maak me alleen zorgen om het strekken, ik wil het strekken tegengaan. Gaat dat lukken zonder lampen ? En alleen buiten laten staan ?
  4. Op wat voor manier ontkiem jij ze ? En hoe ga je om met de verlichting ?
  5. Zaadjes zijn binnegekomen. Goed verpakt en onherkenbaar voor buitenstaanders. Heb één zaadje gepot in een potje van 7x7x7cm opgevuld met zaai en stekaarde van de praxis. Aarde licht besprenkeld met water. Nu afwachten hoe dit zaadje zich gaat ontwikkelen. Iemand andere suggesties ? En dan nog een vraag. Hoe om te gaan met verlichting zodra het stengeltje zichtbaar word ? En wat voor lamp heb ik eventueel nodig als ze nog niet buiten kunnen ( in een kweekkasje )
  6. Autoflower amnesia en autoflower ak47 zijn besteld, hopelijk maandag binnen. De manier van ontkiemen doe ik als volgt. In 25 liter potten vul ik de potten met canna aarde, ik maak een kuiltje van 10cm diep en 5a6cm breed. In dat kuiltje komt zaai en stekgrond aarde van de praxis waarin ik de zaadjes laat ontkiemen. Hopelijk kan ik maandag de eerste foto's uploaden
  7. Plan van aanpak en benodigdheden. Stekken/zaden Amnesia auto Bestelling z.s.m. Northern light auto Bestelling z.s.m. PP stek Bestelling 1-mei (uiterlijk 15 mei binnen) Potten bakken 15/25 liter potten (autoflowers) speciekuip ( PP’s ) Kweekkas (Lengte 35cm x Breedte 20cm x Hoogte 20cm) Meetapparatuur PH meter (bodem en water) Vochtigsheidsmeter Temperatuursmeter Voeding PH- PK13/14 Terra flores (bloeivoeding) MgO Canna terra profesional (aarde) Plan van aanpak 1. Zaadjes laten ontkiemen d.m.v. Canna aarde in 7x7x7 vierkante bakjes. Zaadjes 1 cm onder oppervlak. 2. Overpotten van de zaadjes zodra er genoeg is geworteld en plantje zijn 2 blaadjes zien. Resterend nog de vraag hoe de zaadjes te laten ontkiemen. In de kweekkas onder een spaarlamp of buiten of onder een TL balk.
  8. Heb inmiddels het besluit genomen om de huismerkzaadjes te bestellen op wiedzaadjes .nl Op dit forum lees ik positieve verhalen over het huismerk. Heb inmiddels mijn soortenlijsten weten te beperken tot drie stuks. Het worden allemaal autoflowers. Ik wil ze begin april ontkiemen om zodoende eind juni te oogsten. De plantenkeus is gevallen op de wens om een indica en een sativa te kweken. Van de indica's zit ik op dit moment te twijfelen of ik de Northern Light zal nemen of de Cheese. Van de Sativa is mijn keus gevallen op de Amnesia Ontkiemen wil ik doen in een glas water. Aansluitend in een klein plastic kweekbakje laten wortelen om ze daarna in hun definitieve pot (15 liter) te zetten. Na bovenstaande ronde ga ik de pp's kweken in speciekuipen. Iemand nog aanvulling op de keuze van de zaadjes ?
  9. Welkom, Vorig serizoen, mijn eerste kweekseizoen ooit, veel ervaring opgedaan met betrekking tot het kweken van buitenwiet. Van vorig seizoen is het kweekverslag in te zien via onderstaande link. http://www.wietforum...92#entry1187992 Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij, voor mij de hoogste tijd om na te denken hoe ik het dit jaar ga aanpakken. Sowieso komen de PP's in het kweekprogramma, daarnaast wil ik voor het eerst experimenteren met autoflowers. Tot nu toe heb ik alleen ervaring met kweken van stekken. Met de autoflowers wil ik mijn eerste ervaring opdoen met het kweken vanuit een zaadje. De volgende autoflower heb ik in gedachten. http://www.wietzaadjes.nl/shop/amnesia-auto-per-stuks-huismerk-p-4822.html Resterend mij nog uit te zoeken. Wanneer te bestellen ? Wanneer beginnen met ontkiemen ? De methode van ontkiemen ? Heb ondertussen al enige informatie en daarmee gedachtes. Maar tips en aanvullingen zijn welkom. Volgende verslag volgt snel.
  10. Plantjes zijn bijna 5 maanden buiten in leven geweest maar vandaag was het tijd om afscheid te nemen. De schaar kwam tevoorschijn, en het resultaat van mijn eerste kweekje mag er wezen. Hoe het begon: Het eindresultaat: De oogst staat ergens op een veilige plek te drogen totdat het droog is.
  11. Update 8-10: Foto's van de toppen Onderstaande afbeeldingen zijn gisteren gemaakt.
  12. Update 8 oktober: Planten beginnen goed te ruiken. Jammer dat het weer volledig omslaat morgen. Vanaf morgen de planten snachts maar naar binnen halen en overdag als het regent. Neem de nadelen van binnen/buiten voor lief, denk dat buiten laten staan schadelijker is. Ook hoop ik binnenkort te kunnen knippen.
×
×
  • Create New...