Jump to content

Geame

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Geame

  1. Hallo! Voor de tweede keer heb ik mijn tuin in de zomer opgevrolijkt met wietplantjes. Vorig jaar zijn er geen complicaties opgetreden maar helaas was dat dit jaar niet het geval. Om een lang verhaal kort te houden; Ik heb een van mijn plantjes in de bloeiperiode aangesterkt met ''Pokon kamerplanten voedingskegels''. Het leek het er op vooruit te gaan en op een paar gebruikelijke rotte plekjes en vermoedelijke meeldauw na is het nog steeds appetijtelijk voor het oog. Maar toch bleef dat stemmetje in mijn hoofd zeggen dat ik even na moest gaan of alle voedingstoffen voor een huiskamerplant die (denk ik dan) in mijn toppen zijn opgenomen wel zo vriendelijk zijn voor de gezondheid. Dus bij deze de ingrediënten van het potje Pokon met de vraag of iemand weet of er iets tussen zit dat je toch liever niet je longen in zuigt: ''Omhulde langzaamwerkende NPK-meststof 14+4,5+17 met spoorelementen 14% stikstof totaal (N) 6,5% nitraatstikstof 7,5% ammoniumstikstof 4,0% fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat en water 4.0% fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in water 17% kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water Spoorelementen oplosbaar in water: 0,04% boor ( B ) 0,04% koper (Cu) 0,24% ijzer (Fe) 0,10% mangaan (Mn) 0,002% molybdeen (Mo) 0,08% zink (Zn)'' Ik heb 7 van deze kegels in een pot met een inhoud van ongeveer 25 liter gestoken. Als iemand me kan vertellen of ik het- al een tijdje droog hangende vrouwtje kan knippen of in de groenbak kan planten is mijn dank groots! Groeten, Rens
  2. Bedankt voor de interessante reply's. Ik wil op deze wijze de licht verrotte topjes desinfecteren. Ik zal jullie op de hoogte houden. ;-)
  3. Groeiprocessen staan inderdaad stil. Aanwezige trichomen rijpen alsnog door middel van het (weinige) zonlicht. Ik ga voor donderdag nog oogsten, dat gegarandeerd. Mijn Indica's kunnen de rot namelijk nog aardig aan. Ik ben verward met de verkleuring van mijn plant omdat andere wietplanten (sativa's) in de tuin van een vriend slechts iets te donkergroen/beetje paarsig van kleur zijn. Ik probeer de scheikunde/biologie te begrijpen van hetgeen wat ik zie gebeuren. Dankjulliewel voor de reply's! =)
  4. Ik heb al twee planten geoogst om zo mezelf van oogst verzekerd te hebben. Maar goed; ik ben dus geïnteresseerd naar de biologie/scheikunde achter de symptomen die mijn planten laten zien.
  5. Oogsten ja? De trichomen zijn nog niet helemaal melkachtig en de planten bieden nog 'prima' weerstand tegen rot. Steeds als ik kom knip ik alle rot er gewoon even uit. Zo ver ik weet kunnen de aanwezige trichomen alsnog rijpen omdat daar alleen UV-B licht bij komt kijken. Om nog even toe te voegen; ik ben me er van bewust dat voeding toevoegen niet gaat helpen en ik niks meer kan doen. Ik ben slechts geïnteresseerd naar de werking van de voedingsopname en het herkennen van gezondheidsproblemen aan de plant.
  6. Hallo, De bladeren van mijn Heribei's zijn al een aantal weken bezig met het geel kleuren met bruine vlekken waarna ze uiteindelijk loslaten. Ik heb elke plant zo'n 2 handjes wormenmest gegeven bij het planten en het staat op stikstofrijke (brandnetel), en eventueel kleiachtige grond. Twee kleine planten zijn donkergroen met paars. Wijst dit op een fosfor te kort in verband met de kou? Mijn eerste gedachten zijn kalium en/of calcium te kort. Kan iemand dit bevestigen? Een top van één van de twee kleine, paars verkleurde planten: Symptomen: Ik ben me er van bewust dat de planten niet meer zullen groeien door het koude, natte weer en het eventuele kalium gebrek. Overigens laat ik mijn trichomen nog even rijpen door middel van de matige UVB die ze nog mogen ontvangen. (als ik dit biologisch goed heb) Iemand tips en/of opmerkingen?
  7. Om 11 planten te drogen. Ik wil de geur tegen gaan doormmiddel van een koolstoffilter en daarbij een afzuiger, neem ik aan. Hebben jullie tips om dit low-budget te regelen?
  8. Ik heb een koolstoffilter nodig voor 11 zeer bescheiden planten. Ik weet niet wat ik moet kopen! Het liefst zo goedkoop mogelijk!
  9. En hoeveel elektriciteitkosten vergt een koolstoffilter?
  10. Ik vind een droogtent nogal prijzig! Kan ik ook een rek kopen en hier gordijnen voor hangen? Is mijn wiet hiermee ook goed in staat om te drogen zonder kwaliteit verlies? Een koolstoffilter is niet nodig. M'n vriendin vindt het wel lekker ruiken en bovendien geurt mijn geurillawiet niet zo sterk.
  11. Ik heb twee opties om mijn wiet te drogen drogen: 1) In de schuur bij een vriend. Hier kan de wiet in het donker drogen. De temperatuur zal, zeker 'snachts, onder de 18 graden zijn. Tot wel 8 graden ben ik bang. Dit betekend, lijkt mij, dat de wiet langer nodig heeft om te drogen. Is dit riskant of betekend dit alleen maar een toename aan kwaliteit in bijv. suikergehalte? 2) Bij m'n vriendin. Hier kan het niet donker zijn. Alleen doormiddel van gordijnen om het droogrek. Dit houdt dan, lijkt me, wel luchtstroom tegen en houdt vocht in de lucht vast. Wat moet ik kiezen? Dankjewel voor het lezen.
  12. Dankjewel! Ik ga er naar toe met een schepje om het grondwater op te zoeken.
  13. Oeps, verkeerde forumdeel. Ik weet dit topic alleen niet te verwijderen! Link naar topic in het juiste forumdeel: http://www.wietforum.nl/topic/116370-te-vochtige-bodem-nog-bemesten/
  14. Een hele goede dag, Ik heb veel gezocht naar locaties en mijn plantjes worden nu wel erg groot voor hun plastic bekertje. Ik heb een prachtig, zonnige locatie gevonden waar ik mijn Heribei planten neer wil zetten. Er groeien bramen, brandnetels en kleefkruid. Ook staat er wat gras/rietachtig spul. De bramen hebben er de overhand. Nu denk ik dat deze grond wel stikstof en humusrijk moet zijn of is het noodzakelijk om nog te bemesten? Het rietachtige spul moet samen met de vochtige bodem aanduiden dat het er een stuk natter kan zijn in regenachtige dagen. Kan dit kwaad voor mijn Heribei planten? Mijn plan is om de planten in bodemloze emmers te plaatsen met de grond van de locatie. Dan staan ze wel wat hoger, wat ik denk, dat minder nattigheid voor ze betekend. Maar dan groeien de wortels natuurlijk wel door naar de vochtigere bodem. Ook bevestig ik kopertape om de emmers heen wat preventief tegen slakken moet werken. Overzicht van de locatie: De rietachtige plant: Dus, is dit de locatie om het te wagen (met mijn plannen) of kan ik beter doorzoeken? Is het noodzakelijk/aan te raden om nog te bemesten? Alvast bedankt!
  15. Een hele goede dag, Ik heb veel gezocht naar locaties en mijn plantjes worden nu wel erg groot voor hun plastic bekertje. Ik heb een prachtig, zonnige locatie gevonden waar ik mijn Heribei planten neer wil zetten. Er groeien bramen, brandnetels en kleefkruid. Ook staat er wat gras/rietachtig spul. De bramen hebben er de overhand. Nu denk ik dat deze grond wel stikstof en humusrijk moet zijn, of heb ik dat verkeerd? Het rietachtige spul moet samen met de vochtige bodem aanduiden dat het er een stuk natter kan zijn in regenachtige dagen. Kan dit kwaad voor mijn Heribei planten? Mijn plan is om de planten in bodemloze emmers te plaatsen met de grond van de locatie. Dan staan ze wel wat hoger, wat ik denk, dat minder nattigheid voor ze betekend. Maar dan groeien de wortels natuurlijk wel door naar de vochtigere bodem. Ook bevestig ik kopertape om de emmers heen wat preventief tegen slakken moet werken. Overzicht van de locatie: De rietachtige plant: Dus, is dit de locatie om het te wagen (met mijn plannen) of kan ik beter doorzoeken? Is het verder nog noodzakelijk/aan te raden om te bemesten? Alvast bedankt!
×
×
  • Create New...