Jump to content

Sir kweek a lot

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Sir kweek a lot

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. @ lostchild: U rock! Thanks! Stukje over regelmatige vochtigheid had ik beter moeten doen... p.s. week 6 idd Wellicht kun je het zo beter zien...
  2. Toch nog even dubbel gecheckt op toprot, dat is het gelukkig niet. Helaas zag ik net toch bij ander dames nog wat vlekjes, volgens mij K probleem. Net klaar met de PK (ja ik gebruik nog steeds PK, zet me wel aan het denken dit) dus makes sense right? Dus ik heb voor de zekerheid toch maar gespoeld met 150 ltr enkel afgezuurd water. Als laatst bijgevoegd 20 ltr aangemaakt 20 ml BUD A+B EC: 1.2 Shooting Powder (30% minder dan wat op schema staat i.v.m. staat plant) Mocht ik niet goed hebben gehandeld please let me know...THANKS!
  3. Dan ga ik voor luchtstroom en overvoeding. Wat ik vergeet te zeggen is dat ik 3 dagen geleden voor het eerst top shooter (powder) heb toegevoegd, sinds dien zijn de symptomen. Luchtstroom klinkt logisch omdat ze in een igrowbox staan en ik gebonden ben aan bestaande opzet/ inrichting van kast (deze plant staat dicht bij toevoer). Toprot lijkt me zeer onwaarschijnlijk, LV komt niet boven 38% en wortelen staan eerder te droog dan te nat... @ frits: Fluffy toppen, man ik ben blij dat er überhaupt toppen aanzitten Deze kast is een apart verhaal: http://www.wietforum.nl/Kweken-met-een-uitdaging-t99599.html
  4. Dag allen, 8x PP 2x 600 watt (merk weet ik niet, zijn wel nieuw) 3x Cocos (11ltr) 5x Mapito (inhoud minstens 2 keer zo groot) Voeding cocos: H&G-lijn AB Cocos bud xl etc. Voeding Mapito: H&G-lijn AB Hydro bud xl etc. Temp. Lamp aan: 25 - 28 Temp. Lamp uit: 19 -21 Bewatering van bovenaf met hand ivm verschillende voeding Afzuiging standaar van Igrowbox verder geen aanpassingen. Week 6 dag 5 Weet iemand wat dit is? Heb het maar bij 1 dame..
  5. Ik geef ze heel veel liefde, hele gesprekken ook Toch blijft t een apart verhaal, ben benieuwd of en wat voor effect het gaat hebben. Volgende rit ga ik het meemaken
  6. http://www.wietforum.nl/index.php?showtopi...;hl=bladvoeding Damn dit is echt zo stom, jij hebt gelijk man en ik ongelijk! Ik ga helemaal stuk hier, dit is mijn 7e kweekje en heb tot vandaag altijd de hele cyclus beneveld. Het argument van regen in de natuur en afvalstoffen afspoelen heb ik echt voor zoete koek aangenomen. Ik ben helaas nog niet boven de 0,75 per watt gekomen maar dit verklaart wellicht een hoop. Ik zal het vanaf heden niet meer doen, enkel in de groeiperiode voor LV. 1000x dank! Morgen gaan ze in week 5, ik benevel niet, zal morgen foto`s maken..
  7. ==edit== svp op add reply knop drukken rechtsonderaan //edit// Dat karton ligt daar zodat er zo min mogelijk water verdampt tussen de spleten door, idd niet over nagedacht zal het vervangen. Sinds wanneer niet benevelen in de bloei, er bestaan tientallen soorten bladvoeding. Sowieso om je bladeren te spoelen ivm afvalstoffen die ook uit blad komen. Zie het als een regenbui net als in de natuur. Daarbij als bij licht de bladeren "open staan" is de plant in staat voeding op te nemen dat is erg handig als je wortels te nat staan en je een blokkade hebt. Ik weet ook niet alles maar dit is zoals het op het forum beschreven staat. Ik geef ff geen voeding tot bladeren hangen maar blijf wel voeding middels blad geven tot alles weer groen is, wel minder dan afgelopen dagen. We zullen zien, ik zal om de 4 dagen foto`s uploaden.
  8. edit sorry je hebt benevelen en benevelen, ik doe het nu te vaak voor mijn gevoel maar dat is gebaseerd op dat ik normaal de helft minder benevel. En dat doe ik dan weer omdat ik hier altijd lees dat je bang moet zijn voor toprot. Gelukkig nog nooit mee te maken gehad dus weet er niet alles van...Ook doe ik het nu voor het eerst met gewoon aangemaakte voeding volgens schema. Normaal benevel ik nl enkel met licht afgezuurd water zonder voeding. Wat doe ik goed, wat doe ik fout?
  9. ..edit.. Cool zal ik doen, heb goed gespoeld dus klopt zeiknat maar waardes in grond zijn goed nu. Zal ik dan wel blijven voeden middels benevelen? Sinds ik benevel heb ik het idee dat ze weer voeding opnemen middels blad.
  10. Dag allen, even ter inleiding: ik heb een flinke mis-kweek gehad (45x PP) in mijn tent waarna ik heb besloten opnieuw te beginnen. Toch heb ik nog 8 dames gered van de ondergang en in een i-growbox gezet. Helaas heb ik geen foto`s gemaakt van hoe ze er uit zagen toen ze er in gingen maar circa 96% zag egaal geel (echt extreem). Ik zie dit kastje als een projectje waarbij de verwachtingen zeer laag zijn en ik op verschillende manieren aan het klooien ben (om te leren reanimeren). Sinds vandaag heb ik er in ieder geval weer genoeg vertrouwen in om er een topic van te maken. Probleem: als ik het goed inschat heb ik een blokkade gehad door overvoeding en PH. Te veel water gegeven en te lang gewacht met opnieuw voeden waardoor planten te nat hebben gestaan en waardes te hoog zijn opgelopen. (planten waren zo goed als dood) Wat heb ik gedaan: nadat ik afscheid heb genomen van mijn dames heb ik er 5 overgepot in mapito dit om zelf te ervaren wat fijner kweekt. In totaal nu 8 dames in een I-growbox. Info: 8x PP 2x 600 watt (merk weet ik niet, zijn wel nieuw) 3x Cocos (11ltr) 5x Mapito (minstens 2 keer zo groot) Voeding cocos: H&G-lijn AB Cocos bud xl etc. Voeding Mapito: H&G-lijn AB Hydro bud xl etc. Temp. Lamp aan: 25 - 28 Temp. Lamp uit: 19 -21 Bewatering van bovenaf met hand ivm verschillende voeding Afzuiging standaar van Igrowbox verder geen aanpassingen. Week 4 Dag 4 Heb de afgelopen periode alleen maar gespoeld met afgezuurd water (5,3) beetje laag maar dit moest omdat bij de eerste 2 spoelingen ik nog steeds boven de 6,0 kwam. Ik moest overigens mapito meer spoelen dan cocos om de waardes te herstellen. Wat ook duidelijk te zien is dat de dames op mapito extreem groter zijn dan de dames op cocos mits er niet 2 dames in 1 bak staan. Wat meer ruimte voor je wortelen wel niet kan doen...Ook heb ik 4 keer per 12 uur dat de lampen aanstaan beneveld als een malle, echt zeiknat, gelul over verbranden, dan zou het regenwoud niet bestaan lijkt me. Heb nergens last van sterker nog de planten hebben zowaar voeding opgenomen middels het blad daar de wortels te nat staan (waar is de vind ik leuk knop als je em nodig hebt). Dit heb ik overigens gedaan met gewoon aangemaakte voeding volgens schema EC 1.6 ph 5.8 Bud 1 ml per ltr. Ik ben benieuwd wat het nog gaat worden, iemand nog tips? Thanks
  11. Sir kweek a lot

    first

    eerste upload
  12. Biologisch gezien kan vrijwel alles in de groei echter kweekt iedereen met zijn/ haar eigen referentie daar vind ik het zelf fijn de groeiperiode wat korter te hebben en alles zo simpel mogelijk te houden, overzichtelijk. Het enige wat je aanzienlijk meer geld gaat opleveren is meer licht en dat is helaas niet mogelijk. Naar mijn mening gaat het je echt niks extra`s opbrengen. Mochten er mensen zijn die hier anders over denken dan hoor ik het graag. Gewoon gaan!
×
×
  • Create New...