Jump to content

Unpredictable

Full member
  • Content Count

    427
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Unpredictable


  1. Een foto in post 25 laat idd goed zien dat zonder het binden het meer een wiet boeketje is geworden. Ik herinner me net dat ik toch wel wat bondage heb toegepast om dat te voorkomen. Ik heb simpelweg een ring gemaakt en deze tussen de plant gedrukt.

     

    102

    Ik kan je niet zeggen of mainlining meer opbrengt, ik heb het nergens mee vergeleken en de desbetreffende run was immers uit zaad. Ik kan me wel voorstellen dat het uiteindelijk minder knipwerk vergt. Ook dat kan ik niet uit ervaring zeggen omdat ik ze na de 3de topronde alsonog bijna een meter heb laten doorgroeien. Ik denk trouwens niet dat er een fysiologisch voordeel met mainlining te behalen valt, ten opzichte van de sapstroom. De voortgang van de sapstroom wordt volgens mij niet beïnvloed door de zwaartekracht (op hoogte van een gemiddeld kweektentje).


  2. Mooie planten Kaak, leuk om weer eens een mainlining verslagje te lezen. Ik heb ook eens een ronde mainlining toegepast, erg leuke manier van kweken vond ik. Ik zie dat jij de planten ook enkel getopt hebt zonder verdere bondage. Ik dacht al dat ik de enige was want de meeste mainliners forceren de scheuten zo dat deze na de 3de topronde pas omhoog mogen groeien. Leek me niet zo nuttig omdat ik immers toch wat hoogte in de tent had.

    Het voordeel van het mainlinen zonder bondage is ook dat je van die mooie gewijtjes aan je kweek overhoud :P

    264

    • Like 1

  3. Rot in de stengel kan soms idd plotseling voorkomen, terwijl de rest van de plant niets heeft. Je komt er iig wel erg laat achter.

    Als je er eerder achter was gekomen dan kun je het beste de rot even nat spuiten met een plantenspuit zodat er geen verstuiving van sporen kan voorkomen. Daarna met een mesje de rot eraf schrapen, zover dat alles weg is. Het maakt niet uit of je een flinke wond maakt. Daarna met vaseline of verwarmde labello de wond (en het aanwezige bruine stam) afsmeren.

     

    Zo gebeurd er niets meer en kun je prima verder kweken. In dit geval zeg ik onder de rot de tak afknippen.


  4. Prachtig wietefras! Zo he, 1,38 g/watt. Dus onder led kun je wel degelijk kweken, de COB's dan.

    Je kunt heel trots wezen op je oogst en dit kweekverslag als een stukje onomstotelijk bewijs.

     

    Merk je wel verschil tussen de HPS en COB topjes (qua smaak en potentie)? Je hebt vast nog wel wat van een oudere oogst liggen om te vergelijken.

     

    iig, geniet ervan!


  5. Hallo Bosrand,

     

    Helaas kan ik je geen antwoord geven op je vraag. Ik heb destijds een halve kilo acacia gekocht en geprobeert er DMT uit te halen (acid base), echter zonder succes. Ik wilde de weckpot met het acacia prutje en wasbenzine verwarmen. Dat deed ik door de pot in een pan met warm water te zetten. Ik goot het water vanuit de waterkoker in de pan en heb te kort gewacht tot het afgekold was. Daardoor scheurde het glas van de weckpot. Bijna de gehele inhoud kletterde over mijn fornuis/oven en grond heen. Daarbij komt nog dat acacia poeder "doorgaans" gebruikt wordt als kleurstof, wat een rotspul om weg te halen.

     

    Gevolg: Fornuis-oven uit elkaar moeten schroeven om alles schoon te maken van binnen. Gelukkig was er geen kortsluiting e.d. ontstaan.

    Tot enkele maanden na het ongeval stonk de oven enorm als deze aan stond.

     

    Uit schaamte durfde ik mijn domme fout niet te vermelden hier op het forum. De schaamte kwam voort uit dat mijn vloer vol lag met wasbenzine en deze fout desastreus had kunnen aflopen als ik met open vuur had verhit. Uit deze voorzorg verhitte ik dus liever met warm water.

    Inmiddels heb ik het wel verwerkt (en van geleerd) dus waarschuw ik ieder hier met deze foto :P

     

    gallery_36153_17524_22345.jpg

     

    Tip: Wacht lang genoeg tot het water afgekoeld is en meet dit met een thermometer. Nog beter strooi je gewoon wat extra natronloog bij de oplossing zodat de reactiewarmte de pot wel verwarmd. Persoonlijk vind ik het verwarmen na toevoegen van wasbenzine wat overbodig, zeker omdat het flinke gevolgen met zich mee brengt als je een fout maakt.

    Het beste advies is om nooit met open vuur dmt te bereiden.

    • Like 1

  6. Mooi veld hoor wietefras. Wellicht wat bebost maar dat mag de prek niet drukken. Een heerlijk geurend tentje is altijd een genot als je de tent openritst. Kan het zijn dat de plantjes wat extra zuurstof nodig hebben? De (enkele)blaadjes zijn wat klauwvorming.

     

    De plant met de afwijking heeft tabaks mozaïk virus opgelopen. Kun je verder niets aan doen. Moet wel zeggen dat die het virus goed te pakken heeft. TMV is kernmerkend voor een scheve groei van de bladeren omdat slechts 1 helft van de vinger wordt aangetast. Beide helfden kunnen natuurlijk ook aangetast worden. Dan is de vinger in zn geheel geler.

     

    In ieder geval fijn dat je nu door kan met de COB's. Succes!


  7. Mooi dat je goeie, en witte dmt eruit krijgt. Die vierde pull is idd wel afzien lijkt me :P Tegen die tijd heb je al lang een lamme arm.

    De temperatuur constant houden lijkt me best belangrijk, dan voorkom je dat de dmt vanuit de laatste pull misschien minder snel naar de wasbenzine migreert? Wil ik de volgende keer ook toepassen. (wel goed controleren of het water niet te warm is. Ik heb al eens een pot laten springen door te warm water toevoegen)

     

    Afgelopen week nog een extractie gedaan van shredded mimosa. Een maat van me had nog een soort etens grinder voor chocola en noten, daarin maakten we van shredded (enigzins) poeder mimosa. Lukte goed. Ook dat bubbelen toegepast, eerste pull een uurtje laten bubbelen. Het eindresultaat was dat in pull 1 opmerkelijk veel dmt zat vergeleken met de handgeschudde pulls. Echter was de pot toen niet zo warm, hadden we in een waterbad moeten zetten dacht ik achteraf. Resultaat van de extractie was 0,65% dmt uit 200 gram mimosa.


  8. Bedankt Supertramp, ik zal wel laten weten of het goed werkt. :P

     

    Sok, ik had er idd best meer uit kunnen halen waarschijnlijk. 1 pull extra bijv. Zelf denk ik dat ik niet lang, of goed, genoeg geroerd heb en niet alle DMT in de wasbenzine was gemigreert. Eerder in dit topic is beschreven dat een lid een luchtpompje in de weckpot deed voor een uur per pull. Dat lijkt mij dan ook de optimale manier om goed te roeren, ik las dit helaas pas achteraf. Iets voor de volgende keer.

     

    Dat jij dezelfde hoeveelheid DMT uit 100g haalt verbaast mij niet. Ik weet niet hoe jij de tek gevolgd hebt en hoe zuiver je gewerkt hebt. Voor het zelfde geld zit er in jou DMT meer vervuiling. Als het om DMT gaat dan heb ik liever kwaliteit dan kwantiteit.

     

    Het kan uiteraard best mogelijk zijn dat je gaande weg de enkel base tek als meest rendabel vond.

    Echter werken we niet in een lab dus het blijft gissen volgens mij.


  9. Maandag ben ik begonnen met DMT maken voor de 2de keer. Niet volgens de manier zoals in de startpost(s) maar volgens deze tek.

    Ik heb de tek niet nauwlettend gevolgd omdat dat niet persé nodig is vond ik.

     

    Materiaal:

    Gootsteenontstopper van het kruidvat (korrelvorm omdat dit 100% natronloog is)

    Schoonmaak azijn van de jumbo (bevat 5% azijnzuur, de rest is water)

    Wasbenzine van de jumbo (de nafta waarin de dmt oplost)

    Demiwater bij de jumbo

    250 gram mimosa hostilis poeder gekocht bij Edabea

     

    250 gram mimosa hostilis in een grote pan

    gallery_36153_17524_1126818.jpg

     

    Ik had besloten om een Acid/Base tek te volgen omdat dit prencipe me erg duidelijk is. De eigenschap van DMT is namelijk dat het in een zuur milieu oplosbaar wordt in polaire vloeistoffen, in dit geval een oplossing van demiwater en mimosa hostilis met een ph van 3,4. pH maakt niet zoveel uit, als deze maar onder de 4 is. Dat is het punt waarop de DMT oplosbaar wordt in de oplossing.

    gallery_36153_17524_635759.jpg

     

    Mimosa erbij en een uur lang koken. Ik heb ongeveer 1,33 liter demiwater gebruikt per kook. Je moet namelijk 3x de mimosa koken en de poeder scheiden van het vocht.

    gallery_36153_17524_576698.jpg

     

    De eerste kook van een uur had ik gescheiden mbv een vaatdoekje vanwege gebrek aan een goed pannenzeef. Het werkt best goed maar niet perfect. Trek ook handschoenen aan want je vingers zien er na aanraking van dat zure spul erg verschrompeld uit dan.

    gallery_36153_17524_266164.jpg

     

    vocht gescheiden van de mimosa en dit laten uitkoken. Het vocht moet op een laag pitje gezet worden zodat het volume verminderd door verdamping.

    Daarnaast staat kook 2 te borrelen. Je keuken wordt wel een lekkere bende haha.

    gallery_36153_17524_853433.jpg

     

    Na kook 3 te hebben afgerond heb ik alle scheidingen van de mimosa in een pan op een laag pitje gezet en gereduceerd tot anderhalve liter. Ik heb in totaal 3 liter demiwater gebruikt. Na het afkoelen tot handwarm (= 55 graden) heb ik het in een weckpot gegooid en de pH was nog steeds goed.

    gallery_36153_17524_1040435.jpg

     

    Daarna heb ik de natronloog/gootsteenontstopper erbij gegooid, voorzichtig in kleine scheutjes. De reactie van natronloog op zulk zuur water is vrij heftig. De reactie is exotherm. Dat betekend dat er warmte vrij komt bij de reactie. Daarom warmt de boel ook sterk op. Je ziet dat ik deze stap heb uitgevoerd in een grote pan. Dat is vanwege de mogelijkheid van het knappen van het glas als je te snel natronloog toevoegd. Je wilt niet dat de inhoud van die pot bij je op de vloer ligt. pH is mooi boven de 12, dat is je mikpunt net zoals 4 bij de zure stap. Daarom hoef je ook niet een vooraf afgesproken hoeveelheid natronloog of azijnzuur toe te voegen. Het gaat erom dat de pH op het juiste punt gebracht wordt.

    gallery_36153_17524_640657.jpg

     

    De wasbenzine erbij en mengen maar. Dit heb ik voor ongv 10-15 minuten gedaan. Dit herhaal je 3 keer met elke keer nieuwe wasbenzine. Doordat de pH van de bruine oplossing nu naar 12 is gebracht wordt de aanwezige DMT, ipv polair bij de zure fase, a-polair. Wasbenzine is a-polair en de DMT zal door het schudden in de wasbenzine migreren.

    gallery_36153_17524_678544.jpg

     

    Hiermee heb ik voorzichtig de wasbenzine verwijderd. Het is gewoon een drukspuit met een ander buisje eraan getaiript.

    gallery_36153_17524_755015.jpg

     

    Alle 3 de verschillende lagen heb ik in deze potjes gedaan en in het vriesvak geplaatst. De DMT slaat neer in kristalvorm vanwege de lage temperatuur.

    gallery_36153_17524_322046.jpg

     

    Na anderhalf uur trof ik 2 melkwitte potjes aan, dat is een goed teken!

    gallery_36153_17524_51617.jpg

     

    Als beloning voor mijn noeste arbeid kon ik na 36 uur mijn home made DMT aanschouwen :verrygood

    gallery_36153_17524_1099097.jpg

     

    Eruit geschraapt en wel leverde het me 1,20 gram DMT op. Mooi kleur ook vond ik.

    gallery_36153_17524_498815.jpg

     

    (1,2/250)*100 = 0,48% DMT vanuit 250 gram Mimosa Hostilis.

     

    De DMT bleef wel een beetje plakken aan de onderkant van het glas, daarom denk ik dat het nog zuiverder kan. Dat plakkerige zullen wel overgebleven plantenresten zijn denk ik. De volgende keer ga ik het 2de deel van mijn gebruikte tek volgens zodat ik echt alleen DMT over houd. Ik durfde nu nog niet die extra zuiverings stap te doen.

     

    Ook las ik tijdens het wachten op het koken van de DMT dit gehele topic nog eens door. De volgende keer ga ik net zoals pr3t3nd3r een bubbelaar in de weckpot hangen als de wasbenzine erbij gedaan is. Dit vervangt het ouderwets schudden en is nog handiger ook.

     

    Ik hoop dat het duidelijk is zo. Binnenkort maar even testen die DMT :D

     

     

    Groeten

    • Like 2

  10. Yes Venasnar heeft de oplossing! Goed gevonden!

    Volgens mij had je het antwoord zelfs nog van een andere site dan ik had.

     

    De hopbitterstoffen bestaan uit alpha- en iso-alpha zuren (of humulonen en iso-humulonen). De iso-alpha zuren maken de smaak van het bier.

    Als er licht op bier schijnt van wordt het aanwezige vitamine-b2 in het bier als (fotochemisch) katalysator gebruikt voor de afbraak van de iso-alpha zuren tot reactanten die op hun beurt weer gaan reageren met andere stoffen in het bier. Hierbij worden dus de iso-alpha zuren, oftewijl de smaak van het bier, verbruikt en is het niet meer lekker.

     

    Venasnar, ik denk niet dat dit isomerisatie is want het is een reactie waarbij de beginstof verbroken wordt, en niet op een andere manier gevormd met dezelfde atomen. Isomeren zijn namelijk stoffen die dezelfde atomen bevatten maar een andere structuur hebben als molecuul, daardoor ook een andere werking. Denk dus nooit dat een isomeer van bijv alcohol je ook wel dronken maakt, nee dat kan net zo goed dodelijk zijn.

     

    Isomeren.png

    Hier een voorbeeld van een isomeer van alcohol.

    • Like 1

  11. Zit weer lekker vol zeg! Mooi aan het experimenteren zie ik wel.

    Beetje bio in je wortels zullen ze wel waarderen. Complexe biologie brengt ook de nodige spoorelementen in je planten.

    Dat is ook waarom sommige mensen biologische wiet prefereren boven hydro of minerale wiet.

     

    Mineraal voeden zegt absoluut niet dat je een chemisch wietje hebt, de grond in de tuin zet de benodigde voedingsstoffen ook eerst om in ionen zodat de plant het kan opnemen. Echter zit in de grond uit je tuin direct alle stoffen die de plant zou kunnen opnemen.

    Met mineraal voeden neemt de plant exact op dezelfde manier zijn voeding op, alleen kan het zijn dat je minder verschillinde sporenelementen beschikbaar stelt die het wietje net even wat anders/"beter,lekkerder" maken. (ik ben dan geen held in proeven dus merk het verschil niet).

     

    Wietefras beschuldigd tot broodkweker. Verbaasde me even zeer. Ik weet nog dat je bent begonnen kweken onder tl in een opbergkast.

    Zo snel alles verbeterd, knap man. Eigenlijk is die beschuldiging een compliment voor jou ;)

     

    maar ik zie dat ik al flink aan het typen ben :P

×
×
  • Create New...