Jump to content

Unpredictable

Full member
 • Content Count

  427
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Prima

About Unpredictable

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Friesland
 • Interests
  paarse sativa's in de binnenkweek
 1. Een foto in post 25 laat idd goed zien dat zonder het binden het meer een wiet boeketje is geworden. Ik herinner me net dat ik toch wel wat bondage heb toegepast om dat te voorkomen. Ik heb simpelweg een ring gemaakt en deze tussen de plant gedrukt. Ik kan je niet zeggen of mainlining meer opbrengt, ik heb het nergens mee vergeleken en de desbetreffende run was immers uit zaad. Ik kan me wel voorstellen dat het uiteindelijk minder knipwerk vergt. Ook dat kan ik niet uit ervaring zeggen omdat ik ze na de 3de topronde alsonog bijna een meter heb laten doorgroeien. Ik denk trouwens niet dat er een fysiologisch voordeel met mainlining te behalen valt, ten opzichte van de sapstroom. De voortgang van de sapstroom wordt volgens mij niet beïnvloed door de zwaartekracht (op hoogte van een gemiddeld kweektentje).
 2. Mooie planten Kaak, leuk om weer eens een mainlining verslagje te lezen. Ik heb ook eens een ronde mainlining toegepast, erg leuke manier van kweken vond ik. Ik zie dat jij de planten ook enkel getopt hebt zonder verdere bondage. Ik dacht al dat ik de enige was want de meeste mainliners forceren de scheuten zo dat deze na de 3de topronde pas omhoog mogen groeien. Leek me niet zo nuttig omdat ik immers toch wat hoogte in de tent had. Het voordeel van het mainlinen zonder bondage is ook dat je van die mooie gewijtjes aan je kweek overhoud
 3. Die platte stam is letterlijk een "flat stem". Het zijn idd 2 stengels in 1 stam. Later zal de plant zichzelf toppen en komen er weer 2 stengels uit.
 4. Rot in de stengel kan soms idd plotseling voorkomen, terwijl de rest van de plant niets heeft. Je komt er iig wel erg laat achter. Als je er eerder achter was gekomen dan kun je het beste de rot even nat spuiten met een plantenspuit zodat er geen verstuiving van sporen kan voorkomen. Daarna met een mesje de rot eraf schrapen, zover dat alles weg is. Het maakt niet uit of je een flinke wond maakt. Daarna met vaseline of verwarmde labello de wond (en het aanwezige bruine stam) afsmeren. Zo gebeurd er niets meer en kun je prima verder kweken. In dit geval zeg ik onder de rot de tak afknippen.
 5. Prachtig wietefras! Zo he, 1,38 g/watt. Dus onder led kun je wel degelijk kweken, de COB's dan. Je kunt heel trots wezen op je oogst en dit kweekverslag als een stukje onomstotelijk bewijs. Merk je wel verschil tussen de HPS en COB topjes (qua smaak en potentie)? Je hebt vast nog wel wat van een oudere oogst liggen om te vergelijken. iig, geniet ervan!
 6. Hallo Bosrand, Helaas kan ik je geen antwoord geven op je vraag. Ik heb destijds een halve kilo acacia gekocht en geprobeert er DMT uit te halen (acid base), echter zonder succes. Ik wilde de weckpot met het acacia prutje en wasbenzine verwarmen. Dat deed ik door de pot in een pan met warm water te zetten. Ik goot het water vanuit de waterkoker in de pan en heb te kort gewacht tot het afgekold was. Daardoor scheurde het glas van de weckpot. Bijna de gehele inhoud kletterde over mijn fornuis/oven en grond heen. Daarbij komt nog dat acacia poeder "doorgaans" gebruikt wordt als kleurstof, wat een rotspul om weg te halen. Gevolg: Fornuis-oven uit elkaar moeten schroeven om alles schoon te maken van binnen. Gelukkig was er geen kortsluiting e.d. ontstaan. Tot enkele maanden na het ongeval stonk de oven enorm als deze aan stond. Uit schaamte durfde ik mijn domme fout niet te vermelden hier op het forum. De schaamte kwam voort uit dat mijn vloer vol lag met wasbenzine en deze fout desastreus had kunnen aflopen als ik met open vuur had verhit. Uit deze voorzorg verhitte ik dus liever met warm water. Inmiddels heb ik het wel verwerkt (en van geleerd) dus waarschuw ik ieder hier met deze foto Tip: Wacht lang genoeg tot het water afgekoeld is en meet dit met een thermometer. Nog beter strooi je gewoon wat extra natronloog bij de oplossing zodat de reactiewarmte de pot wel verwarmd. Persoonlijk vind ik het verwarmen na toevoegen van wasbenzine wat overbodig, zeker omdat het flinke gevolgen met zich mee brengt als je een fout maakt. Het beste advies is om nooit met open vuur dmt te bereiden.
 7. Unpredictable

  DMT maken

  Hier de foto's van hoe ik dmt gemaakt heb.
 8. Mooi veld hoor wietefras. Wellicht wat bebost maar dat mag de prek niet drukken. Een heerlijk geurend tentje is altijd een genot als je de tent openritst. Kan het zijn dat de plantjes wat extra zuurstof nodig hebben? De (enkele)blaadjes zijn wat klauwvorming. De plant met de afwijking heeft tabaks mozaïk virus opgelopen. Kun je verder niets aan doen. Moet wel zeggen dat die het virus goed te pakken heeft. TMV is kernmerkend voor een scheve groei van de bladeren omdat slechts 1 helft van de vinger wordt aangetast. Beide helfden kunnen natuurlijk ook aangetast worden. Dan is de vinger in zn geheel geler. In ieder geval fijn dat je nu door kan met de COB's. Succes!
 9. Ja klopt, was ik vergeten te vermelden zie ik nu. Met die additieven hoe je pas laat in de bloei bij te voeden (soms ook niet).
 10. Ziet er heel vet uit zo'n struik! Maar waarom knip je die taiwraps niet weg? Gewoon even met een knijptang het blokje kapot knippen en chirurgisch verwijderen. Die stam wordt niet voor niets dikker. De plant wil meer voedingsstoffen en vocht naar de plant brengen.
 11. Ja kan best. Wel even opwaarderen met bijv biotabs of bloed- en beendermeel.
 12. Succes! Heb hier nu ook net Laughing Buddha in de weckpot, goed wietje.
 13. Zat het aan een takje vast? Dan kan het ook best een "plantenbloeding" zijn.
 14. Ik vond de verslagen van- en woordwisselingen tussen ConcreteJungle en Nederwierie zeer nuttig qua (basis) info. Mijn advies is dus om hun topics even door te spitten.
×
×
 • Create New...