Jump to content

Greenstein

Full member
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Greenstein

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Chicago, Illinois
 1. Ben er uit Sjaak, het is idd een 1500m3. Phresh is idd prima.. als je ze nog kunt krijgen.. Carboriginal hoor ik ook nog wel eens langskomen.
 2. Heb hier een phresh filter staan met een lengte van 70cm en een diameter van 30cm maar twijfel een beetje over de capaciteit. Is dit een 1000m3 of een 1500m3 filter?
 3. Thx mannen, Ben weer een beetje wijzer geworden. Volgende keer ga ik weer aansturen op een EC tussen 1,2 en 1,4.
 4. Vraagje mensen, Ik lees veschillende dingen over het spoelen aan het eind van je draai om voedingstoffen uit de medium en meisjes te krijgen om uiteindelijk een betere smaak aan je rokertje te geven. Enerzijds lees ik dat je de laatste periode gewoon kraanwater meegeeft, anderzijds brengen mensen hun EC de laatste periode terug naar ergens rond de 1,4 zodat hun medium voor de volgende ronde op de juiste waarden zit en men meteen door kan draaien. Bij deze tweede optie zitten er dus minder voedingstoffen in het water maar zijn ze er zeker niet allemaal uit. Dit heeft dan toch een negatieve invloed op de smaak van je rokertje of zie ik dat verkeerd? Doen degenen die dit zo doen dit uit commercieel oogpunt om tijd te winnen of heeft het geen invloed op de smaak van je rokertje als je afsluit met een EC van 1,4? Ik draai op rfx en heb zojuist mijn rondje afgesloten, aangestuurd op een EC van 1,4. Vraag me alleen af of de voedingsstoffen die nog in het water zaten negatieve invloed hebben op de smaak van het rokertje...
 5. Zou ik maar doen ja, dan krijgen de wortels wat meer ruimte om zich te ontwikkelen.
 6. Ik heb tot nu toe alleen mijn eerste vat waar een berg roots in zat na 2 weken leeggepompt. Verder maak ik ongeveer een keer in de week een nieuw vat aan waar ik het restwater gewoon in laat zitten. Waterstofperoxide voeg ik niet toe. Heb er een circulatiepomp in hangen die in principe hetzelfde doet toch? En zwemvis, een potje kleien boven je vat. Het nieuwe bio-kweken?
 7. Wat doen jullie met het restwater dat nog in het vat zit als je een nieuw vat aanmaakt? Weggooien of erin laten zitten en vers water bijpompen en het geheel op smaak brengen? Greetz Greenstein.
 8. Zoals het nu gaat heb ik het aardig onder controle. Gister weer 5,5 in en 5,7 uit. Zwemvis, Ben je er ooit achter gekomen waar die grote verschillen tussen je gift en drain vandaan kwamen?
 9. Om de dag ebben en vloeden. Waarden van de laatste 2x zijn als volgt: Gisteren: EC in: 1,9 PH in: 5,5 EC uit: 2,0 PH uit: 5,7 Afgelopen vrijdag; EC in: 1,9 PH in 5,1 EC uit: 1,9 PH uit: 5,5 Week 4 12/12 Soortje: super silver haze uit zaad, Greenhouse
 10. Nog een vraagje, Doel EC: 1,8. Optie 1: Een vat aanmaken met een EC van 0,3 (basis EC uit kraanwater) + 1,8 = 2,1? Optie 2: Een vat aanmaken met een EC van 0,3 (basis EC uit kraanwater) + 1,5 = 1,8? Moet je beoogde EC op 1,8 uitkomen incl de basis EC uit kraanwater of niet? Greetz Greenstein.
 11. Vraagje mensen, Doel: PH 5,5 Optie 1: Een PH van 5,1 in de bak pompen en de drain meten die dan uiteindelijk op 5,5 uitkomt? Optie: 2: Een PH van 5,5 in de bak pompen en de drain meten die dan uiteindelijk op 5,9 uitkomt? Welke van de twee is de juiste manier, de PH = 5,5 die je wilt hebben bij het vloeden of de PH = 5,5 die je wilt meten in de drain bij het terugpompen? Greetz Greenstein.
 12. Dan gaan we het maar met dit zonnetje proberen. Thx voor de reacties
 13. Hmm, dan heb ik me niet helemaal goed ingelezen... Was in de veronderstelling dat ik dit armatuur ook kon dimmen... Heeft dit armatuurtje wel die 10% boost functie of ook niet?
×
×
 • Create New...