Jump to content

erik24

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About erik24

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Heb 1 plantje met een raar bladprobleem dat ik nog niet eerder heb gezien , alle anders plantjes hebben hier geen last van. Foto : Weet iemand wat dit kan zijn?, ook heb ik een aantal plantjes die niet goed zijn aangeslagen en dus een stuk kleiner zijn, scheelt soms wel 20cm bij de gezonde plantjes. Tips hoe ik dit beter krijg? Foto's van het verschil : 1 week groei zit erop. Steenwol PH : 5,7 EC : 1,2 Temp 27C, LV ~55-70 %
  2. Krijg je dan niet erg groene slabs? Had dit ook best veel op m'n startblokken zitten (alg), heb nu gewoon kruizen gesneden en daar laat ik de startblokken gewoon invallen. Dus in principe zit mijn hele slab dicht behalve de bodem, mischien volgende ronde toch maar iets ruimere gaten snijden voor de blokken. @devlaming Gebruik de slabs maar 1 ronde.
  3. Ik heb al geoogst, ik zag de wortels toen ik de slabs aan het opruimen was. De planten bleven wat klein, dacht dat dit voornamelijk kwam door mijn spint, de oogst was redelijk. EC en PH waren goed, meet ook terug in drain als de waardes niet waren zoals ik het wou spoelde ik door. @Ponix , de slabs zijn alleen aan de onderkant gesneden voor drain , lange horizontale sneeƩn. Ik denk dat het water gewoon veelste warm was, ik moet zeggen dat sommige slabs wel gewoon witte wortels hadden.
  4. Thanks voor de snelle reactie nu je het zegt, heb problemen gehad met aquarium verwarming waardoor het water veelste warm werd als er te weinig in het vat zat Zal deze eruit halen
  5. Gister zag ik dat sommige slabs bruine wortels hadden (wortelrot?) Ik weet dat dit meestal komt door teveel water maar aangezien ik op steenwol kweek met drain hoor ik toch geen last te hebben van overtollig water? dit druipt er gewoon onder uit namelijk Mischien had ik teveel drain(bij elke waterbeurt wel wat), dat ik dus alsnog overbewatert heb of kan het ergens anders aan liggen? Erikj
  6. dat boek van greg irving heb ik gelezen Daarmee bedoelt hij ML's per plantje per dag neem ik aan? Je zal dan toch ook niet altijd op 5L drain uit komen? moet het niet gewoon 10% zijn
  7. 5 Liter per vierkante meter? Per beurt?? Dag? Heb je nog wat tips qua water geven, doe op het moment 6x 1/2 minuten. Elke prikker geeft ongeveer 20ML af per minuut. Als ik 5L drain zou willen hebben moet ik die pomp 5x zo lang aanhouden als nu.. Kweek trouwens gewoon op slabs in Eb en vloed bakken.Niet in libra.
  8. Soort is PP. Heb lichte drain, wel lijkt het alsof sommige slabs helemaal geen drain krijgen ook al staat de pomp al een aantal minuten aan. Waardes van drain zijn goed.
  9. Vreemd, want ze krijgen echt niet veel water. Zal het niet te weinig water zijn?
  10. Zit nu in de 3rde week, en alle bladeren van de plantjes gaan wat hangen maar vooral krullen naar binnen als een klauw. Er komen heel veel kleine blaadjes, die niet erg veel groter lijken te worden. Ook zijn er 2 plantjes wat gelig. Ik dacht zelf aan teveel water maar ze hebben de laatste tijd juist weinig gehad. Slab is nog wel goed nat. Hier een foto : Temp 28C LV 50% EC 1.3, PH 5,8. op steenwol.
  11. Thanks voor de info, van de spint ben ik nu zo goed als af (kan geen beestjes meer vinden) Veel nieuwe kleine blaadjes gaan trouwens draaien, dacht zelf aan lampen te laag? temp 28/29C, LV 55-70% schommelt nogal. 2 foto's : dit is de 7de dag 18/6 wil morgen/overmorgen gaan bloeien.
  12. Haha, tuurlijk druk ik ze dood als ik ze zie lopen, en spuit ook de onderkant van het blad. Lees overal dat je met roofmijt niks helemaal uitroeid maar het wel onder controle kan houden. En de 3 componenten tegen spint is toch geen vertimex of wel? Hoe zit het trouwens met anti meeldauw spuiten en de 3 componenten anti spint, moeten hier nog een aantal dagen tussen in zitten ? of kan ik het zo achter elkaar spuiten.
  13. Heb nu 2 keer gespoten tegen spint met 3 componenten poeder anti spint. Toch blijf ik ze nog steeds zien lopen aan het onder kant van het blad. Heb ook last van meeldauw en dat lijkt alleen maar erger te worden door het spuiten van de 3 componenten poeder anti spint. Mijn plan was eerst de spint aan te maken en daarna de meeldauw, ik wou eigenlijk morgen op 12/12 maar het lijkt me verstandiger om dit eerst op te lossen. Iemand tips?
  14. Nog een foto van hetzelfde plantje, het is hier een stuk minder goed te zien : en hier nog een ander plantje wat duidelijk op meeldauw lijkt :
  15. Geen spint, geen beestjes gezien met loep. Het lijkt op de foto wel wat erger dan dat het is, zal het toch te weinig calcium of magnesium zijn?
×
×
  • Create New...