Jump to content

guerilla90

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About guerilla90

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik was me aan het bedenken tijdens een helder moment, of het mogelijk en veilig is om te oude grond door te spoelen in de wc? Zijn er mensen die deze methode toepassen? Lijkt mij veiliger dan telkens met zakken naar buiten lopen en de kans dat je gepakt wordt tijdens het weg gooien/dumpen?
  2. Nou van de 31 stuks zijn er 13 stuks die werkelijk boven de grond zijn gekomen. De rest is niet opgekomen. Dit is waarschijnlijk gebeurt omdat de grond te nat is geweest. ze worden ook al behoorlijk hoog. ongeveer 5 cm. ze staan op het balkon dus iedereen kan ze zien staan dus wil ze eigenlijk zo snel mogelijk weg hebben op locatie. dat gaat dit weekend gebeuren.
  3. Yeah! van de 31 zaadjes zijn er 30 ontkiemt en de laatste springt ook open. Ben alleen wat laat geweest met potten want sommige worteltjes waren al ongeveer 1 cm lang. Ik heb er 24 stuks geplant al, de andere 6 moeten nog even onder de watten liggen. Moet zeggen dat het ontkiemen sneller ging als verwacht. heb ze namelijk vrijdag avond onder de watten gelegd en nu konden er al 24 geplant worden. Goed spul dat royal dane. deze week wat meer tijd doorbrengen op de spots. om die al ver gereed te maken.
  4. 30 zaadjes liggen te onkiemen, doe het in stappen met tussen tijd van 1 week. zodat ik dadelijk genoeg tijd heb om te oogsten. Heb ze onder goed vochtig toilet papier gelegd. Morgen even me zaadbakjes van de aldi klaar maken zodat ze kunnen voor groeien. Een plaats zoeken om ze neer tezetten valt niet mee, maar heb enkele spots gevonden waar ze hoe dan ook komen te staan. Kippenmestkorrels heb ik in de schuur liggen, met een potje mearl. dus ga komende week flink wat grond voor mengen. Vind het hele guerilla gebeuren leuk, alleen de onzekerheid dat je niks oogst is niks voor mij haha. maar dat is met iedere kweek
  5. Dat buisje is een super idee, ik ga er ook een aantal maken. met wat kopertape. Heb je eigenlijk verder niks anders nodig qua bescherming voor slakken.
  6. Yes yes !!! Zaad binnen gekregen:D 105 stuks Royal Dane. En langs de aldi, 9 pakken VAM Stek en zaaigrond gehaald. En langs de intratuin voor wat slakken korrels en kippenmest. Het begint langzaam compleet te raken:D Volgende week even wat pvc scoren en kopertape (super idee ) Dit weekend genoeg tijd op spots te zoeken, tijd begint te dringen. Ik de kweek bakjes van de aldi passen er 4 x 24 stuks, dus in totaal 96, dan zet ik die overige 9 in plastic bekertjes voor eventuele uitvallers. Het zoeken van spots op google earth is ook bedroevend, vooral als je er geweest bent en dan ziet op google earth dat er mensen zijn die foto,s daar gemaakt hebben en op google maps hebben gezet. Spots zoeken is en blijft moeilijk overal in het gedeelte waar ik woon. Ben rond aan het kijken voor een scooter of brommer, hier kun je net wat verder mee komen in de bossen dan met een auto.
  7. Ik heb bij de Aldi vandaag 9 zakken stek/zaai grond gekocht. Maar dit is dus troep als ik het goed begrijp? Beter voor wat anders kijken?
  8. In wat voor soort gebied ligt je spot, bedoel dan niet de specifieke coordinaten. Maar aan de rand van een bos, hoeveel km van bewoonde wereld. braakliggend gebied? Ga deze spot zeker volgen, vooral de opzet ''alles of niets'' bevalt me wel. Maar tot september / oktober in onzekerheid zitten of je gaat cashen of niet zou ik persoonlijk niet kunnen. Ik had liever 7 spots van 20 stuks gehad, dan heb je meer kans op een goede oogst. Buiten dat waardeer ik dit wel!!
  9. Dat zou mooi zijn:D altijd leuk pakketjes bezorgd te krijgen. Vandaag niet langs de aldi, beurs vergeten. dom! Dan maar morgen wat zakken inslaan. Is kippenmest gewoon bij de boerenbond ofzo te krijgen?
  10. Dat zal mij zeker gaan bevallen. Ik ga van 0 kilo uit, omdat het me eerste keer is. Maar 1 kilo per plant zal zeker mooi zijn!! ik zal zo eens kijken naar je topic. Het word een beetje saai zonder foto,s, dus zal deze week eens wat foto,s posten. Heb van Froebanken gehoord dat de paypal betaling binnen was, dus zullen de zaadjes wel opgestuurd worden een dezer dagen. Morgen avond na het werk even snel langs de aldi om stek/zaai grond te halen. Dan heb ik dat in ieder geval al in huis.
  11. toenet de royal dane zaadjes besteld bij froebanken, 100 stuks. Dit zijn geen feminised, dus heb gelezen dat er ongeveer 50 stuks afvallen (mannetjes). Lekker via google maps naar nog wat potientiele spotjes gezocht. Morgen even op zoek of het wat is. Handig dat je daar via paypal kan betalen! Hoeveel gewicht halen jullie ongeveer eraf per plant. Ik weet dat dit veel kan verschillen, maar ben toch wel benieuwd wat het gemiddelde is. P.S. Hebben jullie ook vaak last ervan dat het forum tijdelijk offline is?
  12. Ja, heb me verkeerd uitgedrukt. Ik wilde eerst white widow kweken buiten, en die zaden zijn duurder. Nu heb de gelezen dat ik royal dane echt geschikt is voor buiten, en zijn de helft goedkoper. Vandaag bij de aldi geweest, woensdag gaat de actie van het stek/zaai grond in, dus gelijk even 10 zakken inslaan. Nog op spotjes gejaagd vandaag, morgen nemen we de fiets en hopen we op wat betere resultaten.
  13. Bedankt voor de link! weer wat bijgeleerd, heb er waarschijnlijk overheen gekeken. Ik heb gezien dat er genoeg mensen te spreken zijn over de Royal Dane, die ga ik ook bestellen waarschijnlijk. Mooie prijs ten opzichte van wat ik hier in nederland wilde betalen voor zaden voor binnen. De Royal Dane is dat een feminised? of zal ik zelf de mannetjes ertussen uit moeten halen? Klopt inderdaad, maar de spots die ik gevonden heb zijn toch allemaal op een heide/ bij een bos waar waarschijnlijk niemand komt. Nu ik de spulletjes compleet begin te krijgen heb ik zin om er mee te beginnen.
  14. Bedankt voor je reply, ik heb veel gelezen van de deense zaadjes. Weet alleen niet precies wat het inhoud, zijn het bepaalde soorten? Heb vandaag naar spots gezocht, en 3 spots gevonden. Zal komende week wat foto,s maken. Heb een beurs achtergelaten, ga volgende week kijken of die er nog ligt. Morgen ga ik bij de aldi stek/zaai grond halen, hopelijk hebben ze nog genoeg op voorraad.
×
×
  • Create New...