Jump to content

Snowdog

New Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Snowdog

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. ..... ut Grunn (de provincie dan) Sinds enkele jaren een beetje een hobbykweker, met voornamelijk het doel om de betere producten te testen. In de jaren al vaker verschillende ledverlichting getest (wat nog steeds geen bevredigend effect heeft) en daar ga ik ook mee door. Afgelopen keer gekweekt met 6 x 600 watt (3 om 3) echter een heel teleurstellend resultaat (waarschijnlijk iets in het hok wat de planten vergiftigd heeft, en dat was mijn mening een stukje vinyl) Nu hok omgebouwd, en 2 x 1000 watt opgehangen. Als dit nu goed gaat, dan komt er ook een co2 installatie in (schijnt erg goed te werken) Tenslotte moet je hobbys ook een beetje uitbreiden. Momenteel kweek ik op cocosblokken, welke je kunt voeden met aarde voeding, en dit gaat erg goed. Geen potten met aarde meer vullen, geen zakken aarde slepen, maar gewoon een aantal cocosblokken, die geheel makkelijk naar binnen zijn te krijgen in een boodschappentas. vullen met 3 liter water, en je hebt een 10 liter pot. Verder gebruik ik een eigen merk voeding van een plaatselijke growshop, wat erg goed werkt (ok, laatste hok ging dan mis) daarnaast hebben hun een nieuwe filter die ultralicht is... en kleiner als de koolstoffilter. Nu maar afwachten.... de zaadjes ontkiemen nu, dus kunnen binnenkort gepoot worden.
  2. welke growshop in Groningen is momenteel erg goed? De laatste topics hierover zijn al enkele jaren oud, en ondertussen is er veel veranderd in Groningen. Maar waar krijg je nog een goed advies, is het personeel vriendelijke en zijn ze bereid om te helpen?? Suggesties?
  3. niet aan beginnen!!! led heeft nog lang niet dat spectrum en lichtopbrengst wat de planten nodig hebben. Tuurlijk.... ze gaan komen, maar wat er momenteel op de markt is, is duur, en je krijgt bij lange niet het rendement wat ze beloven. Ik zou er nog mee wachten, en voorlopig nog met HPS verder gaan. Ik hou persoonlijk de ontwikkelingen van de ledlampen in de gaten, en heb verscheidene proefen gedaan, maar tot dusver..... weggegooid geld (alleen kan ik het afschrijven)
  4. pffff... kweken op led is sowieso een heel moeilijk iets. Het is mogelijk om planten goed te laten groeien onder led, alleen de afbloei..... dat werkt nog lang niet zoals het hoort. In de tuinbouw wordt led tegenwoordig al met goed gevolg gebruikt, maar die kweken dan ook hele andere dingen ermee. Ik ben zelf een enorme specialist op gebied van Ledverlichting, en enkele jaren geleden al eens begonnen met verschillende proeven. En ja, nog steeds doe ik proefjes met kweken op led, want hoe dan ook, het gaat zeer zeker komen. Jaren geleden heb ik in china speciale ledstrips laten maken, met zowel verrood als blauwe leds, om het juiste kleurspectrum te kunnen maken. Maar helaas pindakaas, en dit bracht lang niet wat het zou moeten brengen. Mijn advies op dit moment.... geef geen onnodig geld uit aan ledverlichting voor de kweek. Koop liever digitale voorschakels (die zijn een stuk veiliger als magnetische, en veel minder traceerbaar, want zo goed als geen piekspanning) Dan komt de ledverlichting helemaal vanzelf.
  5. het zelf opnieuw vullen van koolstoffilters raad ik ten zeerste af!! als er ook maar ergens een gaatje in zit, verliest de filter zijn werking. Hierdoor kun je dus stinkerij krijgen, met alle gevolgen van dien. In groningen is een shop die heeft tegenwoordig nieuwe filters. Deze zijn nietr gevuld met koolstof, maar lijken heel erg op zogenaamde powerfilters. Deze werken erg goed, maar het meeste voordeel zit hem in het gewicht. Ze zijn echt heel erg licht, en prijs ligt een paar euro boven de "oude koolstoffilter" Maar daarvoor kleiner en lichter. Geen angst meer om de filter per ongeluk te laten vallen, en dan bang zijn dat de koolstof binnenin nog op de juiste plaats zit. Dus geen stinkerij
×
×
  • Create New...