Jump to content

Shithawk

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shithawk

  1. Excuseer me, beter dan deze foto's kan ik voorlopig niet. Ik heb de planten alvast wat kaler geplukt, & de grote gedieft.
  2. We zijn ongeveer aan het punt dat de verpakking van de zaden zegt dat ze oogstklaar zijn... Wat denken jullie? Groeten!
  3. Tuurlijk geef ik niet op. Als ik me niet vergis was het DCM potgrond. ideale potgrond voor elk type bonsai met extra lava voor een goede drainage en gezonde wortels met zachtwerkende organische bemesting voor een rustige en compacte groei Ik begin nu echt nieuwsgierig te worden naar het eindresultaat, waarschijnlijk zullen de cola's (het zijn er 11) niet zo groot worden als wanneer je de plant niet topt, maar doordat het er zoveel zijn vraag ik me echt af hoeveel ze nog zullen toenemen. Groeten!
  4. Elke dag een beetje breder (aan de toppen), meer sticky en beter ruikend..
  5. Sinds 11 september heb ik de lampen op 12/12 gezet. Da's nu een week of 4... En ja ongeveer 10 dagen later kwamen de eerste witte sliertjes tevoorschijn.
  6. Maar aangezien ik de laatste week moet spoelen met water, moet ik toch min of meer op voorhand weten wanneer te oogsten?
  7. Helaas heb ik niet echt een camera die knappe macro opnames kan maken.. Dit is het beste resultaat so far. Miss betere volgende week. Ik volgde tot nu toe het aantal dagen die vermeld stonden bij de zaden plus een weekje meer aangezien ik er zoveel stress op gezet heb. Maar als jullie zeggen dat dit nog langer kan dan wil ik dat gerust testen. Wat wel is, ik ben beginnen tellen vanaf de dag dat ik ze op 12/12 gezet heb, of moet ik beginnen tellen vanaf een ander moment? Bedankt voor de leuke commentaren.
  8. Terug zonder hulpstokken.. Takken zijn mooi omgebogen. Eentje is opzettelijk geknakt, maar alles voelt ondertussen terug stevig aan rondom die knak. Oja en voor de laatste keer hier en daar getopt. Edit...
  9. Hey thx voor die laatste reply! Om jullie gerust te stellen, ik ben gestopt met de planten te besproeien. Ik geloof gerust dat het niet goed is voor de planten, alleen had ik zelf de ervaring dat het net andersom werkte. Dit is de vierde kweek en ik heb dit echt wel gedaan bij de vorige 3 tot de 2de week in bloei. Nooit heb ik problemen gehad met mijn bladeren. Maar om aan te tonen dat ik best wel kan luisteren doe ik het niet meer. Dus hartelijk dank voor de tip. De bedoeling is van hier ooit een stuk beter in te worden, alleen moet ik het op dit moment doen met de middelen die ik heb. En dat is deze kast, een DIY projectje waar ik enorm veel plezier aan beleef! Dus ja dit is brika braka stijl, maar in the end heb ik ook een weedje en ik heb me er +10 weken dagelijks met kunnen amuseren. Daarvoor doe ik het. Voor de fun. Dit moet je toch wel inzien dat dit op een compleet ander niveau is dan de meesten onder jullie? Mocht het nu toch mislukken dan heb ik tenminste zelf kunnen ervaren wat er fout kan lopen en dat is zeker geen ramp want het is maar 1 pot die ik in de kast staan heb. Niemand zal zich hier slecht bij voelen, zelfs ik niet. Al doende leert men toch? Toch wil ik iedereen bedanken voor zijn inbreng in deze topic. Maar gelieve pas te lachen met mij of mijn plant wanneer de plant er ook daadwerkelijk slecht bij staat. Tot op heden is dit niet het geval. Ik ben er zelf heel erg tevreden over! Excuseer me dat ik soms wat eigenwijs overkom, maar sommige dingen, zoals de bonsai potgrond, dat wou ik gewoon eens proberen. Ook al zul je dik gelijk hebben dat dit niet de ideale grond is, toch wil ik zien wat dit geeft en ga ik ze dus nu niet gaan verpotten. Mocht blijken dat dit het stomste idee ooit was dan mag je er zeker van zijn dat ik dit nooit meer zal doen. Maar tot het zover is wil ik mijn 'bonsai' maken in 'bonsai' potgrond. Groeten.
  10. Bedankt voor die laatste reply, toch iemand die me snapt.
  11. En omdat ik er zoveel zin in had... Lollipop palooza!
  12. Foto van mijn allereerste kweek, daar zie je duidelijk op dat ik geen wereldrecords ga verbreken, maar zie je evengoed op dat mijn planten ook niet sterven door crapgrond of door te bewateren.
  13. Echt wel dankbaar voor de tips die ik krijg. Groeten.
  14. I'm sorry for the non-believers, maar ik ben net enkele uren niet thuisgeweest en kon het niet laten van ze nog eens vochtig te maken...
  15. Verklaar dan eens, wanneer ik het niet doe, de bladeren dan minder groen zien en de plant dan minder snel vooruit gaat.. (lees: groeit)? Ik wil jullie best geloven, maar ervaar het andersom.
  16. Nog nooit iets van gemerkt, integendeel, ze groeien er net meer door. Doe dit trouwens een 5 tal keer per dag tot ik enkele weken in bloei ben.
  17. Euh.. Ja! Welke moord heb ik daar nu weer met begaan?
  18. Heb trouwens deze week hier en daar nog eens een top weggesneden..
  19. Voorbeelden waar ik het snijden van de bladeren gezien had... Yow.
  20. Alright thx voor de info! Dit is iets wat ik vaak zag op youtube, vandaar dat ik het overgenomen heb. Maar als je zegt dat dit niks uitmaakt dan zal ik het zo laten... Ze spraken telkens van licht in de 'nodes' te laten komen... Waarmee eerder zal bedoeld worden van geen onnodige energie naar grote bladeren te laten gaan, in plaats daarvan naar de toppen. Maar goed, ik zal het niet meer doen. Wel ben ik nog van plan de onderkant kaal te plukken. Yow.
  21. @leila, inderdaad, ik probeer de grootste bladeren wat in te korten zonder ze volledig weg te knippen zodat er overal licht bij kan komen. Ik ga ze zelf eens ze even in bloei staat onderaan volledig kaalplukken zodat alle energie naar de toppen kan gaan. Dat was een beetje de bedoeling van in het begin.. Maar ik moet die filmpjes nog eens deftig herbekijken alvorens ik dat doe. Toch bedankt voor de tip. @kikikweek, ja dat vind ik zelf ook, tot zo ver staan ze er alle 3 lekker bij, ook al springt er 1tje enorm uit. Ook dit was bewust gedaan, beetje plaats sparen en ik wou zien of dit veel kwaad kon, een kennis van me zet ze telkens per 3, dus wou ik dit ook eens testen.. In deze kast zal ik altijd blijven prutsen, dingen uitproberen, en in the end alsmaar beter worden (hoop ik toch).. Don't shoot me as I learn.. Hier zie je al wat beter dat ze met z'n 3 zijn: Groeten.
  22. Hey, bedankt voor de ook positieve commentaren! Ik wil nog even verduidelijken dat ik dit niet doe voor massas opbrengsten ofzo, ik wil gewoon 1 pot zetten in mijn kast, en mij daar gedurende X aantal weken met bezighouden. Of het nu perfect volgens de regeltjes is of niet boeit me weinig, zolang het 'plezant' blijft. Dit is nu de vierde keer dat ik een plantje zet, en de eerste keer met wat voeding, dus JA ik ga zeker nog stomme dingen doen, maar in plaats van mij daar compleet op af te breken zou het wel fijn zijn mocht je vertellen waarom en wat jouw ervaring daar met is. Zo leer ik nog iets bij. Dus sorry dat ik geen regelneef ben, en al eens iets anders durf doen wat niet past in jouw manier van kweken. Dit is helemaal het einde van de wereld niet. @Elmo2007 En toch wou ik dit eens proberen. Hoeft niet veel op te brengen, maar ik wil zelf graag ervaren wat het verschil is tussen toppen en niet toppen... Ik hoop het binnen een 10 tal weken te weten. En thx. @mrWeed Fijne verjaardagsgeschenken geef jij! Ook thx. @Torsi. Bedankt voor de tip. Ik heb de timer dan ook zonet aangepast. Het lijkt inderdaad geen stom idee van over te schakelen, ik ben dan ook al 5 weken bezig en wie weet krijg ik nog problemen in de kast, ook al kan ik de plank waar de pot opstaat per 3 cm zakken. De kast was voordien een stereo kast, waardoor er veel planken en gaatjes bijzaten. Ergens op dit forum bestaat er een topic over de bouw ervan dacht ik. Ondertussen is ze wel al enorm veranderd. Ik heb 4 tornado's van 23 watt hangen, samen met de TL gemaakt voor planten in winkelcentra. En je mag zeggen wat je wil dat ze opzij niet veel zal betekenen. Wat mij altijd opvalt is dat de planten hun bladeren ernaartoe draaien. Maar ik twijfel nog van ze tijdens de bloei te blijven gebruiken... & @djbroertje yeah ik heb de foto's eraf gehaald want er kwamen enkel negatieve commentaren en dat liet blijken dat ik hier helemaal niks te zoeken heb. Nochtans bedoel ik het helemaal niet slecht, I'm just having fun. Nog enkele foto's: het zijn niet zooo duidelijke maar je ziet de vertakkingen wel. Persoonlijk vind ik dit wel vet! Groeten.
×
×
  • Create New...