Jump to content

LED_KROKET

Full member
 • Content Count

  715
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by LED_KROKET


 1. Ga je nog iets van guano of complete organics erbij gebruiken/toevoegen? Zeewier alleen is een beetje schraal, kan wel met alleen buffertabs maar dan wel bijvoeden met een organische bloei voeding.

   

  Pg

   

  Nee ik heb nog 1 bijna volle fles BAC Bloei (bio) en BAC PK (bio) voor de bloei.

   

  Voordat je wilt gaan hergebruiken: hoe ging de afgelopen ronde op die aarde?

  Was het een allmix of een light?

   

  Vervolgens:

  Hoeveel tabs en die van Sannie of die cheap ones (waar je er veel meer van nodig hebt)?

   

  Afgraven en aanvullen potten is zat, niet nog eens gaan husselen met de aarde.

   

  Topdressing is ok vd groei (meurt dat niet ontzettend?) en inwateren met bacto en een beetje wortelstimu.

   

  Of je voeding nodig gaat hebben in de bloei hangt af van behoefte plant en aantal tabs+wat er nog in de aarde zit aan voeding, volgens mij ben je met een keer of 3 wat BAC bio PK meegeven vanaf week 5 wel klaar (zo gingen mijn rondjes op 26ltr potten met Special Mix van GL in de DR240W).

   

  afgelopen ronde ging best goed..

  het was een mix van plagron batmix en lightmix door elkaar.

  ik heb de echte sannie tabs.. ik doe er 4 +- erin ipv 6 omdat sativas beetje te heftig reageren op te veel stikstof (eigen mening)

  ik heb bac bio bloei en bac bio PK voor de bloei die ga ik weer gebruiken.

   

  Enig idee hoeveel ik moet afgraven? Ik doe nu zo'n 7-9 cm van de toplaag af per pot..


 2. Hallo

   

  Ik wil mijn aarde hergebruiken (30L potten).

  Dit is mijn plan:

   

  Bovenste laag aarde eruit..

  Deels wortels laten staan..

  boel goed mixen met de hand..

  nieuwe aarde bovenlaag aanvullen..

  nieuwe buffertabs erin..

  zeewier topdressing..

  stekken erin..

  wateren met bacto en mychossia..

  Klaar!

   

  Is dit voldoende? Ik heb afgelopen ronde wel goed gespoeld en niet afgezuurd. Moet ik nog extra kalk bufferen of zit daar genoeg van in de buffertabs?


 3. Hallo allemaal,

   

  Probleem: Blad krult klauwend naar beneden lijkt wel en ziet er dunner uit (overal waar topvorming hoort te ontstaan + nieuwe blaadjes)

   

  Info:

  Soort: Amnesia

  Medium: Lightmix + Sannie Buffertabs + Sannie Bacto

  Afzuren: Nee, PH kraanwater 8.3

  Temp aan: 28 graden

  Temp uit: 19 graden

  LF: 50%

  Week: Week 1 bloei na 3 weken voorgroeien in scrog.

   

   

   

  2

  1


 4. Hola!

   

  Ik dacht eens een keer bio/organic te proberen op aarde. Dus plagron batmix gemengt met lightmix en gaan!

  Niks afzuren, niks voeding.. week 2,5 groei!

   

  Tot dat...... Opeens extreem donker groene bladeren (bijna zwart) paarse bladstammen, en groei 100% geremd naar niks.

   

  info:

  • temp aan 27, uit 20
  • lv 50%
  • voeding: geen..alleen eerste watering ging er Sannie Bacto in,vervolgens puur en alleen maar tapwater.. ph 8.5

   

  Ik beetje zelf vogelen hiermee en kom tot de conclusie Fosfor lockout (P).. wantja ph 8.5 = geen fosfor meer opneembaar.

   

   

  The Question:

  Kan ik lichtjes afzuren met PH- (fosforzuur) tot 7,0 - 7,5 zonder mijn bodemleven te vernietigen? Heb het getest op 1 plantje en die doet het nu veel beter dan de rest.. dus ik weet dat het de oplossing is maar de bedoeling was om hierna deze aarde te her-gebruiken voor de volgende bio-organic grow.


 5. Mijn insteek van je probleem:

  plastic wat je gebruikt voldoet niet (geeft ..? af, ook die tape/gelijmde panda op deksel) en de temperatuur bij de wortels loopt teveel op naast dat er onder de deksel (neem aan dat je iets van een reservoir hebt) een chemisch iets niet helemaal klopt.

   

  Ik dacht ook meteen hieraan. Ik heb in GHE Aerofarms gekweekt in het verleden, als de watertemp of de temp in je chamber te hoog wordt krijg je dit.

  Probleem is moeilijk te verhelpen behalve als je zin hebt om te investeren in een water-chiller, dingen zijn prijzig en luid!

   

  Anyways.. succes met je kweek!


 6. Ik zou gewoon een zak potgrond halen van nog geen 2 euro, en daar het plantje in ontkiemen. Na een aantal weken kun je haar dan buiten zetten.

   

  Bij een buitenkweek schaadt het ook niet als je een kuiltje graaft, en daar 10-15L potgrond in mikt. Dat is net wat beter voor de wortelontwikkeling (correct me if im wrong).

  dit is mogelijk mits je het even 2-3 x laat regenen na het vullen van je kuil .. anders heeft universele potgrond een veels te hoge EC, zeker voor jonge plantjes... regenwater zal een deel daarvan wegspoelen!

  • Like 1

 7. Goedenavond,

  In de lengte of in de breedte ?

  Bulb naar elkaar toe of juist af van elkaar?

  Mvg

   

  Naast elkaar.. ze moeten een halve tunnel bouwen, op deze manier kan je een clipfan klikken op 1 van de wings die onder de bulb door blaast tot en met onder de volgende bulb iets verderop. goed voor circulatie en haalt een beetje warmte weg.

  succes


 8. @Thantos

  @Capo

   

  Tnx guys! Goeie tips.. ja het is ook de bedoeling om lange tijd niet te hoeven voeden want als ik scrog dan staan ze week of 3-4 in de 18/6 cyclus.

  Is het ook een goed idee om kalk aan mijn grond toe te voegen? Mijn kraantjeswater is ph 8.4 dus ik ben van plan om af te zuren naar 7.0.

  Ik weet dat velen totaal niet afzuren maar ik heb het 1x geprobeerd met een buitenplantje en mijn PH werd echt een probleem.. Maar aangezien ik naar 7.0 wil afzuren dan moet het goed gaan, alleen gaat de PH- wel de kalkbuffer verkloten, vandaar mijn vraag :P.


 9. Als je zaad-plantjes scrogt zal je dat altijd hebben (knakken per ongeluk) dat komt omdat zaadplanten een holle stam hebben. Met stekken heb je dat niet, probeer de volgende x te scroggen uit stek. Maar knakken is geen ramp, ik heb wel eens de hoofdstam letterlijk door 2 geknakt (per ongeluk), snel aan elkaar zetten en een rol ducktape overheen halen als soort van verband.. geneest binnen 1 á 2 dagen compleet. ;)

  • Like 1

 10. ik had ooit dergelijke problemen toen ik led lampen gebruikte. Vanwege het lage hitte gebruikte ik een hele lage capaciteits afzuiger (180kub). Toen kreeg ik exact hetzelfde probleem.. blad van binnenuit beetje gele "vierkantjes" volgens mij kwam dat OF door te weinig luchtverversing of door in jouw geval door een vergiftiging in de lucht. Heb je zeil of nylon in je hok/omgeving?


 11. binden... je kan ze ook over mekaar heen binden (laten kruisen) zolang maar alles op hetzelfde hoogte komt.. uiteindelijk gaat toch alles omhoog, bedoeling is wel dat alles naast elkaar komt als ze omhoog komen.


 12. is het een optie om op een of andere manier een klip-ventilatortje zo te hangen dat ie recht door de bulbs heen blaast? Dan wordt de warme in ieder geval verplaatst ipv stilstaand... het werkt bij mij wel, ik heb wel kappen maar ik blaas onderdoor en t oppvervlakte temperatuur bij mijn toppen is dan wel iets lager.

  • Like 1

 13. Ik ben ook benieuwd.

  Ik heb voor de zekerheid alle lage-passive-ingangen van mijn tent dicht gedaan, alle opening zijn nu hoog. De roofwantsen zijn gevleugeld dus wil graag dat ze IN de tent blijven haha. Ik ging net wateren en opeens voelde ik iets op mijn hand lopen, ik keek en het was een roofwantsje over mijn hand aan het kruipen.

  Ik pakte met mijn andere hand een aangetast blad en liet hem zo doorlopen naar dat blad. Ik draaide de blad om en pakte snel mijn vergrootglas om te kijken of er actie zal komen.. er waren 2 thripsen daar.. hij keek er eerst seconde of 20 naar.. toen opeens viel die ze aan. Mooi om te zien, go wantsen!!! :P

  • Like 1
×
×
 • Create New...