Jump to content

davea

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About davea

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik wil een PAR meter kopen. Iemand in het bezit van zo'n ding, en weet iemand wat een goede meter is? Merk en type?
  2. Ja. Ik brand m dan toch maar in de nacht. Het wordt hier straks om 16:00 uur al donker, en de lamp gaat om 0:00 aan. En uit om 8:00 uur of 09:00 uur. Van 16:00 uur tot 0:00 uur is 8 uur donker. Daarna de lamp aan. Kijken of dit werkt. Maar hoeveel lumen meet jij bij de top van je plant? Of moet je meten op de bodem?
  3. Beste kwekers. Ik ben eigenwijs geweest en toch en hpi lamp gekocht in een open armatuur :-) Het licht was behoorlijk, en kon een app downloaden op de iphone welke de hoeveelheid lux kon meten. Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar toch geprobeerd. Hoeveel lux willen jullie hebben ter hoogte van de top van je plant, zodat je weet Dat t wat groei opwekt?
  4. Het is eigenlijk om de planten enigzins wat licht te geven zodat door de winter De groei niet 100% stil komt t staan. Soort overbrugging. Er staan achter de huidige lamp een vigna caracalla, en eronder een nepenthes Ik doe het niet met het oog op opbrengst. Het is puur en alleen voor het enigzins groei t krijgen, en het in leven houden Van mn tropische planten. Dat is t eigenlijk. In de winter groeide mn planten enigzins onder son-t plus, dus zal het onder een eventuele hpi denk ik tn aller tijde iets beter doen. Is hpi zo gevaarlijk om in een open armatuur t houden? Is het ech zo erg dat wanneer je eronder staat, je direct Wordt blootgesteld aan schadelijke bstraling? Ik dacht aan hpi, omdat lieden uit California deze lamp ( met succes, zo zeggen zij ) gebruiken terwijl de plant ook nogeens groeit. Vandaar mijn vraag richting jullie, daar jullie hier de kenners zijn lijkt mij. Is hpi voor mijn doel iig niet beter dan die son-t lamp? De son-t doet iig wel iets, want mijn vigna caracalla die erachter staat, laat voor t eerst in 5 jaar, zijn bloemknoppen niet vallen, dus hopelijk ervaar ik iets van groei met een hpi Wat de klimaatregeling betreft. Ik heb er verwarming, een stoommachine en sproeiers er oven. Luchtvochtigheid blijft zo'n 75% in die ruimte. Ook als de lamp gaat branden, komt er meer stoom uit de machine waardoor er geen droge lucht ontstaat. Uiteraard is er genoeg ventilatie.
  5. Verticaal zou een optie zijn. Deze kan ik den verticaal laten hangen tussen de planten. Maar dan het liefst met Met een armatuur dat zo min mogelijk ruimte inneemt zodat bijna alleen de buis zichtbaar is tussen de planten De hpi lamp is dus een gevaarlijk dingetje. Zou alleen een optie zijn als je de lamp in de nacht zou aanzetten.? Dn heb je geen kans op die ellende. Maar ik bouw er wel een kast omheen. Hier kan de lamp gewoon in. In een standaard cementkuip, hoeveel t5 balken van hoeveel watt zou je erin hangen? Thanx.
  6. Een vraag over de hpi t lamp Ik las iets dat de huidige hpi t lampen, ook kunnen worden geplaatst in de vsa's die De SON-T lampen aansturen. Ik heb nu een SON-T plus 400 erin zitten. Misschien toch een optie?
  7. Beste mensen, Ik heb t advies gkregen om over te stappen van hps master son t pia plus 400, naar t5. Heeft iemand een link, of iets van advies hierover? Ik moet mn planten zoveel mogelijk "daglicht" geven, wat nu Met mn hps lamp te warm is (bloei). Licht in een tropische middag is 1700 mmol. Hoe kan ik dit nabootsen met t5?
  8. Dus een hpi mag ik niet zo in de vsa draaien als een hps? Wat is de rede? Het is toch alleen ander licht? Is het iig wel beter licht? WAt betreft die t5 armaturen. Kan je dat ook hoog hangen zoals die lamp nu? Zijn die effectiever tov een hti lamp? Ik las dat het daglicht in de tropen 1700mmol is (micromol). Is dat na te bootsen? 2000 ppf = 108.000lux(sun) = 164.000lux(hps)=142.000 lux ( metal halide) Die laatste gaat t dan worden denk ik? Maar is dat te behalen? 142.000 lux? Ik check ook even de micro hoek. Thanx. Nog nooit ervaring met t5. Is dat t zelfde als in terrariums? Die 600wTt hps, dat is toch Wat ik nu heb? Alleen maar bloei? Gaat dit ook met t5?
  9. Op een site over infuences voor heliconia's, vind ik een stuk tekst Wat naar mijn idee gaat over licht?, namlijk: s of Heliconia psittacorum L.f. × H. spathocircinata Aristeguieta `Golden Torch' to temperature and photosynthetic photon flux (PPF) were determined in controlled-environment conditions using a 2 × 2 factorial combination of temperature (32C day/20C night and 24C day/20C night) and PPF (475 and 710 μmol·m–2·s–1). Temperature had no significant effect on new shoot production, with an average of 9. Ik kan er geen kaas van maken.
  10. Er zit een verhaal achter de heliconia. En niet te koop :-( helaas Net een niuwe foto gemaakt. Op de foto zie je dat het linker blad uit t midden Het nieuwste blad is, maar korter dan zijn voorganger rechts. De bladspeer zit dus IN de stam. Blad komt verder met de speer Niet verder omhoog. Een nieuw blad komt er dan niet. Ook een aantal nepenthessen die ik er had hangen zijn orignele uit t wild geclonede Planten uit Borneo. Ik ben er zuinig op, want sommige zijn heel duur en niet zomaar tekoop. De heliconia is gewoon een hobby :-) het probleem met de tekorte bladsperen had ik niet achter t glas in de vensterbank Onderstaande foto is de h rostrata. Die in mijn kuip in mn keuken staat zijn andere soorten, maar deze ken je vast
  11. Dank voor de responses. Hij gaat aan in de nacht om zo ook de kou weg te drijven. Dus hij heeft overdag iets licht van buiten, en in de avond vnaf 23:00 uur t/m 06:00 uur. Het kan in de nacht best koud worden namelijk. Die agro type heb ik idd naar gekeken. Maar ik las iets over hpi t plus 400. Puur wit. Is die beter, of zou je toch voor de philips agro gaan die j noemde? Vraag me af wat t verschil is. Agro toch nog iets meer rood?
  12. Ok. Maar moet dat ook in een ander soort vsa? Die ik heb hangen op de foto? Zo'n zwaar ding is dat. Kunnen ze daar in? Volgens mij zijn die plasma bollen duur toch? Ik heb de situatieomsxhrijving in mn vorige post Iets aangevuld. Betreffende het licht. Wat denken jullie ? In zon achter glas in bloei, en in twee jaar Tijd geen bloei onder een bloeilamp notabene. Om te gieren!:-) Waarschijnlijk omdat de plant zich niet goed ontwikkeld? Plotseling kleiner blad, lichtkleurig blad Korte bladstelen welke dus hangen in de stam waardoor t nieuwe blad er niet uit kan Wat kan nou t probleem zijn. Als ik kijk naar toen en nu is alles t zelfse behalve de lichtbron. Aanvulling: net de link van de plasmalamp bekeken Ook de prijs gezien. Is dan geen enkel alternatieve lamp uit de grow shop in staat Om mn planten te doen groeien?
  13. Hierbij een foto Helemaal onderaan staan de heliconias. Probleem is dat bladstelen ( waar het nieuwe blad uit moet komen)) tekort blijven Waardoor het stuk steel waar t nieuwe blad uitkomt, nog in de stam zit. Jaren stonden ze vroeger voor het raam en bloeide gewoon Onder deze bloeilamp nog nooit. De grond, voeding vochtigheid en grond, alles is hetzelfse als toen. Opzich opmerkelijk dat een plant ie er ook ondet hangt, buiten in de zon dieprood kleurt, maar onder de lamp Op gunstige afstand, klein blad geeft en niet kleurt. Lijkt me geen goed licht wat daaruit komt. Dus een vergelijking met toen en nu: Vroeger: Zelfde soort in stenen pot Grond: cocosvezel Sproeien: 4 maal daags En gewoon voor het raam op het Zuiden Nu: Zelfde soort in grote kuip Grond: cocosvezel Licht: 400watt son t pia plus ( philips) Sproeien: 6 maal daags vanuit hangende sproeikoppen En een mistapparaat die gedurende de nacht blaast Warmte : staat op warmtekabels. De nieiwe situatie lijkt mij gunstiger en het enige Verschil kan m zitten in t licht?.Zou dit wel degelijk Een rol spelen? Zien jullie andere verschillen?
  14. Srekken? Uhm. Ik wil gewone groei zoals in mijn vensterbank. Op de plek waar de planten staan komt nagenoeg geen daglicht, en in een pia plus zit tochbgeen blauw/wit licht toch?. Wat ik wil is het volgende. Mijn planten groeide in de vensterbank. Ik wil een lamp die het meeste lijkt op het daglicht in de zomer. Geen rood toch? De planten bloeien zowieso wanneer ze volwassen zijn. Zomer/herfst maakt niet uit. De plant verplicht zichzelf tot bloei bij volwassen stadia. Er hangt ook een tropische bekerplant 25cm onder de pia plus. Blad kleurt niet rood en blijven klein. Dit terwijl de bladeren in de volle zon op het dakterras, in twee dagen, diep rood werden. Ik wil gewoon een lamp, die daglicht simuleert voor de groei. Hopelijk is er een lamp, met ook een beetje rood. Komt wellicht wel ten goede natuurlijk. Bevat de son t pia plus nu enig groeilicht ja of nee? Als een plant toch wel bloeit in de vensterbank, welke lamp raden jullie mij aan? Die MH lamp, is dat een son-t hti? Verder hangen er sproeiers en een mistmachine. Lamp gaat in de nacht aan, en temp daalt overdag en snachts, niet onder de 22 graden wat goed is voor dit soort. Medium is cocos met houtsnippers en een wartmekabel onder EN rondom de kuip. Welke lamp? De lamp die u aangaf in het laatste bericht? Dit is een lamp die het daglicht in de zomer simuleert Deze planten stonden vroeger zonder lamp, achter t raam in de zomer, en kwamen in 2 maanden in bloei. Wat onder een lamp nooit is gelukt. Wellicht omdat de bloeilamp er niet voor heeft gezorgd dat de plant eerst groot en sterk kon worden? .
×
×
  • Create New...