Jump to content

Aerocool

Members
  • Content Count

    160
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Aerocool

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. ik ben gisteren lekker aan het klussen geweest en ben aardig opgeschoten. ik zal morgen avond even proberen wat foto`s te maken en die hier te posten:P
  2. @kutkweker. maar een vraagje wat is de temperatuur buiten jou kast? ik neem aan dat het verwarm hok wel een passiefe inlaat heeft?
  3. wegens last van een griepje de laatste paar dagen niks kunnen doen. en ik ben van het 2 hokken plan afgestapt. ik heb besloten om met 2x 600watt lumatec en lumatec kappen te gaan kweken en alleen in de warme periodes van het jaar zodat ik niet of nouwlijks hoef bij te verwarmen. want iedereen weet dat verwarmen op stroom behoorlijk wat kwh kosten.
  4. ik denk dat ik gewoon een kachel moet gaan gebruiken en 1 hok bouwen met 2x600watt erin. eerder kweekte ik ook zonder verwarming alleen toen stond me hok op een plaats waar de omgeving altijd 18graden was. en ik gebruikte 3 teneon sets 450watt totaal. en een 420m3 fan van Gtool met temp sensor.
  5. oke jongens bedankt voor de reacties. ik ga dus eerst nog meer onderzoek doen voordag ik echt me hok vollig ga bouwen en de hardware ga bestellen. maar ik ga nu slapen en er nog een nachtje goed over nadenken dat wil nog wel is helpen en heldere iedenen ophalen:P maar in iedergeval bedankt voor het meedenken en slaapse. laterz groeten Aerocool.
  6. kijk ik vind het gewoon mooi om duurzaam te kweken. dus geen energie weg gooien aan verwarmen. kijk als ik dan toch wil verwarmen zet ik er wel een pallet kachel neer.
  7. als ik dit nu is probeer. in elk hok een inlaat fan en een uitlaat fan. tussen de hokken een licht dichte luchtdoorlaat. linker hok licht linker toevoer fan aan rechter afvoer fan aan rechter hok licht rechter hok toevoer fan aan linker hok afvoer fan aan wat zeggen jullie ervan?
  8. dus wat ik begrijp kan het wel maar dan moet ik de lucht niet via de technische ruimte laten gaan . maar gewoon circulatie tussen beide hokken maken? en dan nog afzuiging in bijde hokken die de lucht rechtstreeks naar buiten blazen en frisse lucht van buiten aanzuigen?
  9. nou dit had ik in gedachten. dus de fans in de kweekhokjes op mini snelheid laten draaien zodat hij altijd lucht via de bodem plaat uit het grote hok trekt. dan komt er een temp regeling op die ik instel op 28graden dan gaat de fan in het kweek hokie harder draaien. het grote hok (technische ruimte) wordt ook temp geregeld alleen hier laat ik de fan heel zacht draaien voor iets frisse lucht en onderdruk. alles wordt goed geisoleerd. ik bouw eerst een frame van 9x 3.8 balken hier komt rockwool tussen van 8cm er voor komen gipsplaten en de temp buiten het hok is gelijk aan de temp buiten moet je rekenen dus nu een graad of 8 maar het principe is dus de lamp geeft heel veel warmte (600WATT hps) normaal gooi je dit allemaal naar buiten dat is dus wel lucht van rond de 30 graden???? als ik dit dus continu in de technische ruimte blaas zal het daar ook 30 graden worden mits goed geisoleerd. maar als ik nu dus frisse buiten lucht bij meng krijg ik dus weer frisse lucht me temp van zn 20 graden of zie ik dit verkeerd???
  10. hallo, ik ben bezig met het bouwen van me nieuwe kweekruimte. ik heb de beschikking over een ruimte van 2.75m x 2.5m en 2 tot 3m hoogte. de ruimte zit in de schuur en het is een mooie koele ruimte ook in de zomer. mijn plan is om het geheel af te timmeren en te isoleren met 8cm rockwoolplaten. de vloer heb ik er vandaag al uitgetrokken en er liggen nu 10cm pur platen in en daar komen betonmultiplex platen overheen. in het hok wat ik straks gebouwd heb wil ik 3 ruimtes maken. 1 technische ruimte en 2 kweekhokken. de kweek hokken worden 1.25x 110 en zn 2.8meter hoog. er komt in bijde hokken een 600watt hps tehangen. ik wil in bijde hokken een 500m3 fan maken en de warme lucht in de technische ruimte blazen. de hokken draaien om en om dus een hok licht de andere donker. de technische ruimte wordt voorzien van een hele groote luchtinlaat en een 800m3 afzuiger die wordt geregeld op de temperatuur net zoals de hokjes zelf. zal dit gaan werken? of krijg ik last van veel vocht in de technische ruimte? ik ben op het iedee gekomen omdat ik niet wil bij verwarmen in de winter. nu verwarmt de ene lamp bijde hokken en de technische ruimte als de technische ruimte boven +/- 20 graden komt dan wordt hij gekoelt door de 800m3 fan en wordt er dus verse lucht van buiten aangezogen. alle fans draaien altijd op mini snelheid om altijd ventilatie te houden. ik hoor graag opmerkingen en tips. foto`s volgen.
  11. nou mijn plan is zo: ik geef de planten vanavond geen water meer. morgen gaan de lampen uit dan laat ik de planten 2 daagjes in donker staan en zaterdag/zondag hak ik ze om en hang ik ze op de kop in me hok te drogen met afzuingen en fan aan.
  12. thx voor de reacties. maar nu zit ik dus met een probleempje. ik wou me planten ook gaan drogen in me hok en als ik nu die ene plant uit mijn scrog knip heb ik er geen plek voor om hem goed te drogen met afzuiging en een briesje.
  13. en ik moet nog gaan spoelen met schoon water afgezuurd 2 weekjes lang. de voeding is op dus daar begin ik morgen mee. kunnen de planten nog wel 2 weken aan?? a.u.b help.
  14. de foto`s van de planten die hard achteruit gaan. ze zitten volgens mij op dag 75 12-12 zo ongeveer.
  15. hallo mensen. een updateje de planten beginnen aardig last te krijgen van gelebladeren. misschien moet ik ze toch wat minder lang laten staan. fotos volgen.
×
×
  • Create New...