Jump to content

BelleVille

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BelleVille

 1. Hello Folks! Blijkbaar is het al een maand geleden dat ik geupdated heb.. Heb vanavond tijd gemaakt om fotootjes te maken en hier te komen updaten. Temp night: 22 C° Temp day: 29 C° LV: 25-45 % Dit is een stekje die ik genomen had van een Purple power-plant van een kennis. Hij had ooit zaadjes gekocht en had al enkele maanden lang een wijfje staan, die wel water kreeg, maar niet voldoende licht en warmte. Ze stond gewoon in de woonkamer op de vensterbank en die plant was erg zwak. Toch aardig plantje geworden vind ik, ruikt héééérlijk! Hier de moeder; dus die plant die op een vensterbank stond. Zo'n maand geleden kreeg ik ze mee om onder de lamp te zetten, en ze begon meteen lekker te bloeien. Alleen vind ik de toppen niet zo dik en ik heb de indruk dat binnen enkele dagen gekilled mag worden. Onder de microscoop zijn de Trichomes zowel amberkleurig, enkele heldere en enkele milky. Hoe lang zou ze nog moeten staan..? Kon het niet laten om toch al een proevertje af te knippen Hier de 60 Day Wonder die ik ongeveer 5 weken geleden gezaaid heb. Wat is er met dat blad? Eén van de twee WW's; het waren gratis zaden, ik had er 3. 1 Plantje staat aan het venster, gewoon kijken wat die doet. De 2 andere in de tent, maar al sinds ze ontkiemd waren, groeiden ze erg traag, bleek, slap,.. De Ice cool; de beste groeier met de beste kleuren, ontkiemde traag maar haalde al de anderen in. Maar weer dat blad.. Nu 6de week bloei. De Yummy bleek een hermaphrodiet en is er dus metéén uitgehaald. Qua voeding kregen ze regelmatig (niet elke keer) bloeivoeding en Bloombastic. Af en toe een beetje Cannazym. Het water is afgehard en de PH is naar beneden gehaald met zo'n aquariumwater-regulator. Is een tip die ik kreeg van een andere kweker die niet op dit forum zit, maar enorme toppen kweekt. Hij meet ook de PH niet. Ik wou een PH-meter kopen maar in de shop raadden ze me dit af, omdat hij € 67 kostte en het overbodig was.. Vreemd om dit te horen van een verkoper, maar ja.. Ik geloofde hem en ging met dat geld naar de coffeeshop . Heb ik nu wel spijt van.. En er nu toch één aanschaffen... nah. Over 3 weken verlaat ik mijn thuisland voor enkele weken en ondertussen zal ik wat plantjes zetten onder 2x 80 watt TL-lampen. Iemand zal de plantjes bewateren voor me terwijl ik weg ben. Maar omdat ik ze zelf niet kan verzorgen, koos ik ervoor om het onder TL te proberen. Is de opbrengst minder; whatever. Dan heb ik tenminste het verschil gezien en als ik terug ben, ga ik weer onder 600 Watt kweken mèt PH-meter! Kan iemand me ervan verzekeren dat ik gewoon zo'n stekker moet kopen en aansluiten op die kabel, om dan gewoon in het stopcontact te doen? Ik wil niet dat de boel ontploft als ik een stommiteit bega met die elektriciteit, en ik ken er helemaal NIKS van. En mag ik daarop mijn Davin-timer gebruiken? Alle commentaren en tips welkom! Groet, BV
 2. Hallo, Ik heb van de Purple power enkele stekjes genomen, maar die bloeien al. Kan het zijn dat ze niet lang genoeg onder 18/18 gestaan hebben? Maw; als je stekken neemt van een bloeiende plant gaan die dan direct bloeien, of toch niet, zolang je ze lang genoeg onder 18/18 zet? Of is de moederplant al te ver aan het bloeien? Nu week 5.. Moet dringend updaten in mijn kweekverslag topic.. Dank
 3. Okay. Duidelijk. Moet ik nu zo'n ander dinges kopen ook ofwat.. Grrrr. Iemand tips? Ken er echt niks van.. Ik heb dus 2x 2x80 watt TL-lampen. Mag gewoon zo in de stekker misschien? Groet BV
 4. Hallo, Ik ben een tijdje afwezig geweest maar hier ben ik weer. Updates van de kweek volgen later deze week in mijn kweekverslag. Ik vertrek volgende maand voor 3 maanden op reis en iemand gaat voor de plantjes zorgen. Nu gebruik ik een 600 watt lamp met bijhorende VSA. Ik heb nu 2x 2x80 watt spaarlampen gekocht die ik wil gebruiken voor een ander testje, met autoflowers. Kan ik die nieuwe TL-fitting met spaarlampen gewoon aansluiten op die VSA die ik heb? Ik ken niks van elektriciteit.. Alvast bedankt! Groeten BV
 5. Hello! De druppels hebben inderdaad de bladeren geraakt. Kan dat kwaad ook al zit er geen voeding in het water? Ondervoeding lijkt me stug want er zit voeding in de aarde en ik heb ze al voeding gegeven. Dus lijkt het me meer overvoeding.. Ik sproei alles goed nat wanneer de lampen uitgegaan zijn (althans dat DEED ik) en ik geef ze water zo'n 2 uren nadat de lamp aangegaan is. Per plant ongeveer 400 ml schat ik. Elke dag of om de 2 dagen.. Ik heb via via een volwassen wijfje PP kunnen bekomen en ook een mannetje. Van het wijfje heb ik 6 stekken genomen (of was het 5?) en het wijfje staat onder de lamp. Ze begint te bloeien.. Het mannetje staat buiten. Ik vertrek binnenkort enkele maanden naar het buitenland en ik ben van plan om buiten enkele wijfjes te zetten met een mannetje ertussen. Misschien heb ik n mooi zaadkweekje wanneer ik terugkom :-) Sinds de planten groter en groter worden, stijgt de temperatuur in de tent. De afzuiging staat nu veel harder dan normaal en het is nog altijd 33 C°, zelfs met het ventilatierooster volledig open!
 6. De timer staat sinds gisteren op 12/12. Ze hebben een kleine dosis bloeivoeding gehad die de aanzet tot bloei zou stimuleren. Temp: 29 C° LV: 55% Foto's volgen.. De Ice Cool groeit als kool!
 7. Ik zou in een kuip zetten en half mei naar buiten doen; Wie weet... Of mag je niet roken van zo'n plant?
 8. Ik had het al eerder gevraagd hoor.. Maar toen ik toch bezig was met verse aarde en die bladeren bijna afvielen, heb ik ze van 1 plant er af gedaan; van deze waarvan ze er bijna vanzelf afvielen dus. De andere heb ik zo gelaten om hier eerst een bevestiging te krijgen. ;-)
 9. Trouwens, zo'n meetapparatuur die in de aarde moet doen; beschadigen deze de wortel niet steeds? Ik denk dat mn LSD doodgaat doordat ik in de wortels geprikt heb met die bamboestok..
 10. Ik heb de aarde zonet gemengd zonder de plant te beschadigen, en er wat verse ecomix bijgedaan. (desjop) Van 1 WW heb ik 2 van die lelijke gele onderste bladeren afgeknipt. Mag ik het van allemaal doen? Vanaf morgen elke ochtend een beetje water, nu de aarde wat verser is. Zo'n bierglas per plant, is dat goed? Het word wel een probleem; de WW en Yummy mogen straks in bloei.. De anderen zullen nog moeten groeien..
 11. Ik gebruik ecomix van de growshop. Waarom ik de potten niet voller deed is een goeie vraag, bedenk ik me nu ook... Zou het helpen als ik morgen de aarde losmaak met mn handen en er dan wat bijdoe? En dan misschien ook de lamp wat hoger zodat het minder uitdroogd? @ Tim: bedoel je dat die LSD te droog staat? De bovenkant voelt trouwens ook inderdaad aan als een uitgedroogde koek..
 12. De LSD is alweer achteruit gegaan! En de WW's blijven zo geel.. Water: De laatste dagen een klein beetje, zonder voeding. In het begin (2 weken terug) gaf ik ze dagelijk onderaan + bovenaan water. De potten wegen zwaar maar de aarde voelt droog. De vochtigheidsmeter geeft ongeveer 40% vochtigheid aan. Als hij 20-30% aangeeft, geef ik water. Voeding: De afgelopen 10 dagen 2x voeding gekregen. Terra vega, Cannazym 1 keer, Atazyme NPK 006 ook 2 keer. LSD WW Wat nu? :-( En mag ik die halfrotte bladeren er af knippen?
 13. Dan zullen ze vast te veel water hebben. Ik ben altijd bang dat ze te droog staan en gaf in het begin ook onderaan water. De potten zijn erg zwaar maar de bovenkant is volledig uitgedroogd en de GV-meter geeft vaak tegen de avond 20 a 40% aan waardoor ik denk dat ze dorst hebben.. Hoe kan ik het zuurstofprobleem oplossen? Met die PH? Kan er momenteel geen aanschaffen.. Ik geef ze elke avond tot om de 2 dagen een 25 cl water.
 14. De WW's zijn knalgeel! En de LSD gaat achteruit... Klik hier.
 15. Dus ik moet zo'n vijverwaterregelaar in mn gietwater doen? Bedankt alvast. En sorry, i'm a newbie, again.
 16. Hallo, Zoals velen al weten dankzij mijn kweekverslag ben ik bezig met mn allereerste kweek. De LSD gaat namelijk plots achteruit. Volgens mij te veel voeding (2x tot nu toe, dag 27) en te veel water. De plant groeide ook scheef en dat heb ik willen rechtzetten door de plant een dag of 2 naast n stokje te laten staan vastgemaakt met n palstiekje. Gisteren was de LV 60-70% en vandaag 30-40%. Heb ze water gegeven. Ik geef de komende week geen voeding meer. Beter te weinig dan te veel, denk ik? Ik heb geen geld voor een PH-EC meter. Ik had er één besteld maar de verkoper van de shop raadde het mij af, omdat het duur meetapparatuur is en toch niet zo belangrijk is. Nu heb ik mn geld aan voeding opgebruikt en ik moet sparen voor andere dingen. Enkele foto's: Heb ik misschien te veel met die bamboestok zitten porren waardoor de wortels beschadigd zijn? Kan dit? Ik denk dat die misvorming op onderstaande foto komt doordat het pas uitgekomen stekje lichtjes geknakt werd. Ik ben het niet meer zeker. Alles groeit zo dicht bijéén.. Iemand tips? Lamp misschien te dicht? Dank!
 17. UPDATE 8 DAG 26 Temp: 29C° LV: 55% GV: 40-60% Het word een beetje moeilijk! De LSD doet het niet goed en de Amnesia ook niet. En de WW's zijn erg geel.. Verder wel gezond. Enkele foto's: De Yummy die plots razendsnel groeit! De LSD. De stengel groeide horizontaal op de grond en vervolgens recht naar bogen. Ik had ze vorige week een beetje gebogen en vastgemaakt met een plastiekje aan een stokje. Sindsdien hangen de bladeren (te veel water? GV is nu 60%) en het lijkt of de plant niet meer groeit maar wel veel massa bijkrijgt in het 'hart van de plant' om het maar zo te zeggen.. Ondertussen staat het stokje er nog en de plant leunt er wat tegen maar het plastiekje heb ik er af gedaan. Stekje die ik van mn neef zn vrouwelijke plant mocht nemen (ik dacht Purple power (is dat wat ik soms lees; PP?)): Nog één: Amnesia lemon die als baby per ongeluk geknakt werd en toen toch bladeren begon aan te maken, maar nu worden ze bruin en sterven af + de plant groeit niet meer. Iemand tips? Weet iemand wat er met deze gebeurd?! Ze krijgt namelijk erg rare bladeren... Grapje 4 weken geleden at ik onder invloed van Santa maria een honingmeloen en kreeg het schitterende idee de zaadjes uit de binnenkant te drogen, de winter na te bootsen dmv ze in de koelkast te zetten gedurende 2 weken en dan te zaaien. 2 weken later dit plantje dus. Iemand tips ivm meloen kweken? Bevruchten ga ik doen dmv handmatige bestuiving. Of hoe zeg je dat. Groeten!
 18. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. Hoe kan ik dat probleem verhelpen? Ik meet geen PH-EC. Ik had een PH-meter besteld maar toen ik in de growshop aankwam zei de uitbater me dat ik hem niet moest kopen omdat hij duur was en de PH toch niet zo van belang is.. Ik zei dat ik op internet het tegendeel las maar hij beweerde het tegenovergestelde. Omdat de PH sowieso goed is als je de goeie substraat en voeding gebruikt.. Ze kregen nu 2x een beetje voeding. Ik gaf ongeveer 1/3 minder dan de normale dosis. Ik geef ze om de 2 dagen zo'n 300 ml water, en tot nu toe vulde ik de lekbak altijd met zo'n 3cm water maar gezien de wortels nog niet tot aan de onderkant van de pot komen is dat niet nodig begreep ik. De vochtigheidsmeter geeft nu 45 a 60% vochtigheid aan. Even niet meer wateren dus? Greetz!
 19. UPDATE 7 DAG 22 Ben ik weer Mn meisjes doen het goed. Behalve de bruine randjes aan de onderste bladeren maar dat was normaal begreep ik bij zaailingen.. De LSD heeft een stokje gekregen want die groeide raar. De steel groeide horizontaal over de grond en de bladeren naar boven gericht. In een L-vorm. Nu hangt ze er slap bij.. Waarschijnlijk omdat ze veel energie verbruikt nu ze moet wennen aan dat stokje? Gisteren probeerde ik die truk met de randen. Ze bleven niet meer kleven dus het was tijd voor water. Ik had 2 dagen overgeslagen. Ze kregen op 5 liter water 20 ml Terra Vega en 10 ml NPK-14 (ofzo). De lamp hangt nu op zo'n 60 cm van de planten. Temp: 29.5 C° LV: 55% WW Yummy Dit is het geknakte plantje dat ik heb kunnen redden. Ze is wel kleiner dan de anderen. Het lijkt of de steel niet meer groeit. Amnesia lemon Het enige Brazil amazonia zaadje dat uitgekomen is, een blaadje verloor en niet meer groeit. Vandaag het langverwachte '60 Day wonder-autoflower'-zaadje ontvangen. Straks maakt ik haar klaar om te kiemen. Er staan ook 2 stekjes bij van een vrouwelijke wietplant van mn neef. Weet niet of ze het gaan redden.. Purple power ofzo, zijn het. Greetz
 20. Buddha cheese. Niet zo mijn smaak; doet me denken aan spinazie.. De nasmaak dan.
 21. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. Thanks, dat ga ik eens testen! De achterliggende gedachte...: Schrik dat het te koud word als de lamp uit is maar de ventilator aan. Met ventilator bedoel ik die clipfan hé. Groeten! *Krijgt zometeen verse Buddha Cheese, nog nooit gepaft :-)*
 22. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. De potten zijn vrij zwaar. Ze hebben ook 3cm water opgenomen in 1 nacht tijd. Ik sla even een paar dagen om. Zal zometeen kijken welke meststof ik heb die ik als wortelstimulator (wat n woord om te spellen, na een lekkere Santa Maria ), ken ze namelijk nog niet vanbuiten. Thanks!
 23. UPDATE 6 DAG 19 Temp: 28.5 C°. De afzuiging staat nu wat minder hard, waardoor het ietsje warmer is. Scheelt een hoop gezoem. LV: 55% @ Ruudtje: Het is dus vandaag geworden ipv gisteren En nog geen Carnaval gezien of gehoord! Ik zie ze echt elke dag groeien! Wel zag ik bij 2 plantjes een abnormaal blaadje. Lees: verschroeid (?). Lamp hangt wat lager en ik vrees dat de timer van de ventilator en deze van de lamp niet helemaal op elkaar afgestemd zijn. De timer van de ventilator is zo'n draaiding, waarop je niet precies kan detailleren tot in de minuut. Waarschijnlijk hebben ze dus wanneer de lamp aan gaat om 06.00u even tè warm.. No? De LSD: Aan de rechterkant wat gelige plekken. Ik heb ook de indruk dat ze wat gaan krullen. Zouden ze water nodig hebben? Ik heb nu een dag overgeslagen. Ook geef ik ze bij de volgende waterbeurt geen voeding. Of kan een beetje groeivoeding geen kwaad? WW: Verschroeid?! En allemaal samen: Die andere potjes en bakken zijn voor een andere hobby. 18 dagen geleden: Het ontkiemde zaadje Brazil amazonia, is één van de eerste 2 blaadjes kwijt en is gestopt met groeien.. Wat een kutzaden.. Van de 5 is er maar één ontkiemd en dan doet ie dit..! Ze zijn allemaal op dezelfde wijze ontkiemt. Vind het ook erg zonde van die Crimea's en de Wild rose. Opmerkingen en vragen welkom! Greetz.
×
×
 • Create New...