Jump to content

mathijs.

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mathijs.

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.nomercy.nl
  • ICQ
    0
  1. Sow, wat een doorns zeg, is dat bij het paleis van doornroosje ofzo?
  2. Buiten alles dat je zegt, zie ik ook geen geluidgedempte slang gebruikt worden. Dat scheelt ook nogal. Verder is een buisfan nooit echt stil. Wanneer stilte gewenst is, gebruik je een geisoleerde box met een slakkenhuis erin, maak je de luchtkanalen oversized in diameter en gebruik je geisoleerde slang. Wanneer je dan een slakkenhuis neemt met overcapaciteit kun je deze nog eens op halve toeren laten draaien ook met een transformator en dan hoor je alleen wat wanneer je er recht naast staat.
  3. Ja Niet, eigenlijk. Tot je ventilator kapot gaat. Wanneer dat gebeurt kan niemand je voorspellen.
  4. Je hangt die dimmer normaal gezien tussen de fase (L1) en de lamp. Dus in jouw geval ontkoppel je 1 draad van je fan en sluit die aan op het L1 contact, vanaf de uitgang van de dimmer ga je dan weer naar de fan. Ik moet er nog wel bij zeggen dat dergelijke dimmers werken met fase aansnijding en dat is niet goed voor het dimmen van electromotoren. Het resultaat zal brommen en trillen zijn, wat je fan niet stiller zal maken. Hij kan er op langere termijn ook van kapot gaan. Zo'n dimmer is voor een lamp ontworpen en niet voor een fan. Lees HIER maar eens het commentaar van technogrower.
  5. Wat een onzin. Een stek die er beroerd uitziet, ligt aan de stekkenboer en niet aan de soort. Nu heb je dus al 20 euro uitgegeven voor 4 slechte stekken, terwijl je voor 35 euro vanaf zaad had kunnen starten.
  6. Daar bedoel ik mee dat ik al genoeg mensen hun gewas kapot heb zien spuiten met die troep. Er bleven verbrande zielige planten over. Ongetwijfeld zal de dosering te hoog zijn geweest voor de planten in die gevallen, maar het is geen fijn goedje voor je planten. Je gebruikt masai tegen spint in de laatste weken van je bloei en denkt er nu nog over om tegen trips te gaan spuiten. Vind je het een fijn idee om wiet te roken die bespoten is met een vergif korte tijd voor de oogst? Bij gebruik op appels is de tijd dat de masai niet meer schadelijk is voor de gezondheid 7 dagen, maar appels zitten nogal anders in elkaar dan wiet en appels rook je niet. Wanneer je 2 weken voordat je gewas oogstklaar is zoiets meemaakt kun je jezelf afvragen hoe erg het wordt wanneer je de spint niet dood probeert te spuiten, maar het ze gewoon wat moeilijker maakt. Je kunt de LV verhogen en de temperatuur verlagen bijvoorbeeld, dan planten ze zichzelf stukken minder snel voort. (wel opletten dat je geen toprot krijgt) Verder wijst een web onderin je planten er op dat het daar tocht (droog), aangezien spint normaalgezien van droog en warm houd en zich dus bovenin de plant zal vestigen. Ik gok er dus op dat je de luchtinlaat beneden hebt zitten, verplaats die de volgende keer eens naar boven, dan heb je geen tocht meer.
  7. Als je de 7e week bloei in gaat, zou ik niets meer spuiten. Hoe lang hebben die planten nog te gaan? Waarschijnlijk halen ze het gewoon zonder al teveel schade. Wat die masai betreft, ik heb het altijd meer schade aan de plant zien doen dan dat het goed deed.
  8. Tja, komt hij daar morgen terug, krijgt hij de "daar is de voordeur behandeling" natuurlijk want hij moet blij zijn dat je 2 stekken mag kopen, zeiken over de bedroevende kwaliteit mag dan natuurlijk weer niet. Normaal als je 2 stekken vraagt krijg je 0 op het rekest maar nu hadden ze toevallig nog wat rotzooi staan. Ik raad je ook aan vanaf zaad te starten. Je hebt dan een penwortel en een verse plant met levenslust. Dat is een perfect uitgangspunt als je met 2 planten een mooi resultaat wilt halen. Als extra pluspunt krijg je ook een start zonder verstekelingen, schimmels of ander leed van de stekkenboer.
×
×
  • Create New...