Jump to content

Groovenik

Members
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Groovenik

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 04/06/1990

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. De din-rail zit inderdaad op een houten plank geschroefd, maar ok die metalen plaat is niet ideaal en zal snel vervangen worden door iets anders. Er ligt hier niet meteen iets dat hiervoor kan dienen dus zal nog op zoek moeten gaan. Liefst iets dat niet geleidend is want het grote probleem van de zolderruimte is dat er geen aarding aanwezig is..! Heb de wandcontacten al geopend en er is nergens een aardedraad de zien. Het is geen nieuwbouw en vroeger vonden ze aarding blijkbaar niet zo belangrijk Ziggy, kan je dat principe van ongeaard werken eens uitleggen? Misschien is dat wel een oplossing voor de situatie. Weedrunner, fase en nul gaan inderdaad beide via de relaiscontacten. Het is een laag vermogen dat geschakeld wordt maar wat als ik de PLL vervang door een 250w HPS met evsa? Zelfde vermogen maar inschakelstroom ligt veel hoger. Volgens mij geen probleem met de huidige componenten maar ik vraag het liever. Dries, mocht de brandblusser nodig zijn staat er niets in de buurt dat niet geblust mag worden Sensi, differentieel 30mA is aanwezig
 2. Omdat de kweekinstallatie uiteraard zo brandveilig mogelijk moet zijn, deel ik hier even mijn opstelling om samen het risico zo klein mogelijk te maken. Het elektrisch gedeelte is gebaseerd op Whazzup zijn topic (http://www.wietforum...el-3-4-elektra/). De bedrading is allemaal volle draad met sectie 2,5mm² buiten de stekkerblokken, welke aangesloten zijn met adereindhulzen. 1 van de 2 stekkerblokken zit achter een NO contact van het relais. Hiermee wordt de verlichting geschakeld, namelijk 4x55w PLL. De 2e stekkerblok zit net als het relais achter een 6A curve C automaat. Deze staat dus constant onder spanning en de afzuiging (Winflex 355m³/h) zit hierop via een variac aangesloten. Grote vermogens zijn het dus in ieder geval al niet. Verder hangt boven het elektra gedeelte een automatische poederblusser van 3kg. De metalen schotel waar alles op staat is eigenlijk te klein en zal vervangen worden door een grotere plaat. Opmerkingen, problemen of andere hoor ik graag!
 3. Bedankt voor de tip Smellowmellow, ik heb alles nog een keer herschikt en op het net gebonden. Alle budsites zijn nu mooi zichtbaar Week 13 - DAG 86 1) 2) Verder een mogelijk probleem ontdekt... Op de grote bladeren onder het scrognet zijn er allemaal zwarte vlekjes te zien. Op het ene blad al wat meer als het andere. Het rare is dat dit enkel te zien is op bladeren onder het net, boven het net zien de bladeren er mooi groen en gezond uit. Iemand een idee?
 4. Ganjaman, De vorige ronde heb ik 4x Royal AK Automatic gekweekt in deze tent. Ze stonden elk in 6,5 liter potten en de tent zat mooi vol door ze via LST goed breed te houden. Leverde mij toen ongeveer 90 gram op. Niet zo heel veel, maar wel topkwaliteit! Aan deze setup zal je veel plezier hebben, succes!
 5. Hey Chucha, Onder het net heb ik alles weggedieft, enkel de grote fan leaves heb ik laten zitten. Daar kan de plant nog altijd energie uit halen dacht ik, nee? Elke dag vallen er vanzelf een paar grote (vergeelde) bladeren af. Ze dieft zich dus blijkbaar zelf
 6. Ondertussen staat de klok al 13 dagen op 12/12 en hebben zo'n 6 dagen geleden de eerste bloeiverschijnselen zich laten zien. Het net raakt stilaan zo goed als vol. Al had ik niet verwacht dat ze nog zo hard zou groeien na omschakeling van de klok. Dat valt dus heel goed mee :-) Vanaf de eerste haartjes zichtbaar waren, staat nu ook BAC bloeistimulator en BAC bloeivoeding op het menu. Begonnen met een lichte dosis van 0,1ml bloeistimulator en 1ml bloeivoeding op 1,5 liter. Week 11 - DAG 76 1) 2) 3) 4) 5) Week 12 - DAG 78 1) 2) 3) 4) Week 12 - DAG 80 (vandaag) 1)
 7. Haha ja daar heb je volledig gelijk in. Het was ook een experiment voor mij aangezien dit mijn eerste scrog is. Plus heeft het allemaal wat langer geduurd door bladschade in de eerste weken en te koude temperaturen 's nachts. Ik heb de klok nu op 12/12 gezet en we zien wel waar we uitkomen.Zo lang er maar wat lekkere buds opkomen ben ik al tevreden! Volgende ronde wat meer planten voorzien zodat er niet zo lang voorgegroeid moet worden...
 8. Week 9 - DAG 64 (18/6) Temp: 25°C (20°C) LV: 40% (70%) 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) Wortels beginnen sinds enkele dagen door de smartpot heen te groeien
 9. De lamp staat wat hoger voor de foto's. Normaal op zo'n 10cm boven het net. Week 8 - DAG 53 (18/6) 20°C - 71% LV Wanneer mag de klok op 12/12 denken jullie? Mss nog een week wachten? 1) 2) 3) 4) 5)
 10. @Monti: Daar heb je inderdaad gelijk in, maar de zolder zelf is denk ik wel voldoende geïsoleerd. Dus eenmaal deze opgewarmd is, raakt hij zijn warmte hopelijk niet meteen weer kwijt. De kachel hoeft dus helemaal niet constant aan te staan (daarom wou ik er een thermostaat op op). Ik heb er ondertussen ook 1 besteld en deze zou in de loop van volgende week moeten aankomen :-) @Chucha: Het probleem met deze hobby is dat je steeds weer nieuwe snufjes voor je hok wilt (ik toch ) en de totaalkosten over langere tijd al snel oplopen. Maar ja, ik heb beslist om toch voor een olieradiator te gaan omdat de warmte afkomstig van een warmtemat wss meteen de tent verlaat via de afzuiging. @ GreenWinter: Bedankt! De pot staat al wat omhoog, op 2 omgekeerde 11 liter potten. Alle 4 PLL buizen zijn idd al in gebruik. WEEK 8 - DAG 51 (18/6) 20°C - 65% LV Heb al enkele toppen aan het net gebonden, verder niet veel te melden... 1) 2) 3) 4)
 11. Hey Monti, dat is inderdaad de temperatuur met lampen aan. Tijdens de donkerperiode gaat het tot 17,5°C Ik ben eens in djborertje zijn topics gaan rondkijken en zo'n warmtemat lijkt wel iets te zijn, maar deze zijn nog erg prijselijk voor wat het is vind ik. Toch als je er een thermostaat bij wilt... Daarbij vraag ik me ook af hoe brandveilig ze zijn. Mss is een olieradiator (ongv 50€ met thermostaat) een betere optie? De tent staat in een kleine zolderruimte van ongv 9m² waar geen verwarming aanwezig is. De potgrond die ik gebruik heeft de volgende samenstelling:
 12. Dikke toppen, nice! Ik kweek zelf ook met 4x55w PLL, hopelijk staan er bij mij binnenkort ook zo'n toppen
 13. Vind ik ook dat het er al beter uit ziet. Wel begint het ongeduld op te komen, ze kruipt zo traag naar dat scrognet toe... Ze groeit nu vooral in de breedte, maar ik kan niet wachten om te starten met binden. Maar goed, in de hoop dat mijn geduld beloond zal worden met dikke toppen in de bloei laat ik haar gewoon doen totdat de toppen vanzelf boven het net uitkomen. Voeding geef ik voorlopig nog niet, maar heb wel BAC bloeivoeding en BAC bloeistimulator klaarstaan voor later. Voorlopig moet ze het doen met 4 buffertabs, myco's v Sannie en om de 2 weken geef ik bacto v Sannie mee. Week 7 - DAG 46 (18/6) 20,9°C - 65% LV 1) De eerste 2 toppen gaan door het scrognet 2) 3) 1 vd 2 hoofdtoppen al bevestigd aan het net 4) En de andere dan ook maar 5) Mmm sexy benen! Temperatuur zou ik graag wat hoger willen. Iemand een idee hoe ik dit het beste (lees goedkoopste) doe? Mss kan een verwarmingsmat of buiselement helpen http://www.greensell.nl/a-38422309/bodemverwarming-electrisch/tube-heaters-eco-heat-kas-verwarming-80w/ Maar ik twijfel of die de tent wel echt warmer (+4 à 5°C) gaan krijgen. Ervaringen?
 14. Op 10 dagen tijd is er heel wat gebeurd dus nog even een update. Week 6 - dag 41 (18/6) De groei zit er serieus in nu en het eerste topje heeft het net al bereikt. Nog ff geduld hebben en we kunnen beginnen binden... De temperatuur ligt eerder aan de lage kant, zeker snachts. Dat zou in de winter wel is voor probleme kunne zorgen. Als oplossing had ik mss aan een verwarmingselement gedacht, maar heb nog niet meteen iets gevonden. Verder na lang twijfelen toch een variac aangeschaft om mn afzuiging wat stiller te kunnen dimmen. Nu tot op ongv 20% gedimd en de brom is volledig weg! Goed gerief zo een variac... Fotooo's: 1) 2) 3)
 15. Geen reacties wilt zeggen dat het goed gaat? Of... zo slecht dat niemand iets durft zeggen? Komaan mense!! Week 5 - dag 32 (18/6) Temp: 25°C (19°C) LV: 58% (70%) 1) Links 2) Vooraanzicht 3) Rechts 4) Bovenaanzicht Het scrognet hangt nu op 18cm boven de aarde. Is dit een goede hoogte of zou ik het ng wat laten zakken en al beginnen met binden? Grtz, Groovenik
×
×
 • Create New...