Jump to content

madonnarules

Members
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by madonnarules

  1. Ok, het is dus dopluis :-( En het kleverig spul is dopluis honing:-) Waarom moet moeder natuur haar diversiteit altijd tentoon spreiden op mijn koerken! Damn you!!
  2. bedankt voor de antwoorden, Rupsen, dopluis, pffff het is de zoveelste plaag die ik heb dit jaar. Plantjes hebben last gehad van bladluis, witvlieg en meeldauw. Dit is de laatste plant en was het meest gespaard gebleven van beesten en ziektes. Zijn die zwarte knopjes dood? Of gaat daar een van deze dagen een kolonie rupsen uit komen??? Ook heb ik vandaag gemerkt dat mijn plant huilt. op mijn tafel liggen allemaal kleine kleverige druppeltjes. Verliezen mijn toppen hun hars? Tnx!
  3. Hey, Ik heb op de stam van mijn laatste plant die ongeveer nog 1 week moet staan allemaal zwarte balletjes ontdekt. Als ik ze verwijder zitten ze binnen in vol met kleverig poeder. Is dit hars, een ziekte of een of ander vies beest? En moet ik het verwijderen of laten staan? Tnx
  4. madonnarules

    Plantjes 2011

    Mijn plantjes, Hadden we elk jaar maar zo een voorjaar!
  5. Ik heb deze zomer mijn bladluizen plaag geprobeerd biologisch aan te pakken(knoflookextract) en dat is helemaal mislukt al mijn planten waren op sterven na dood en ben uiteindelijk twee weken later toch voor vergif gegaan. Alles goed gekomen en nu die ***** meeldauw Ik ga morgen zeker voor de zware middelen!
  6. Zal morgen gaan zoeken achter Silinal, ik hoop dat ik dat hier in de Vlaanders vind. Heb ondertussen wat bladeren en popcorn verwijderd(daar was het het ergst) Heb online zitten zoeken bij brico en aveve en het product silinal kan ik niet vinden. Welke van deze kan ik het best gebruiken? http://www.brico.be/wabs/nl/catalogus/p482182/ortiva.do http://www.avevewinkels.be/nl/tuin/slim-tu...ayfidan-special http://www.avevewinkels.be/nl/tuin/slim-tu...producten/duaxo Tnx
  7. Kan het veel kwaad om de blaadjes waar meeldauw op zit te verwijderen?
  8. Ook nog ff melden dat ik de plantjes bij slecht weer binnen zet. De planten die meeldauw hebben zijn white widow plantjes. Ik heb nog een plant, ik weet de naam niet meer, het was iets met skunk achteraan. Wel die plant heeft helemaal geen last van dat witte poeder.
  9. Hey mensen! Ik heb vijf planten waar meeldauw op zit. Ik ben al 3 weken elke dag met vodjes en melk+water al het witte poeder aan het verwijderen, een monnikenwerk! 's Avonds benevel ik mijn planten met een anti schimmel middel MTL-M. Dit product is nu op en weet niet goed wat ik nu kan doen. Elke dag wit poeder af vegen of de blaadjes waar poeder op zit verwijderen? Plantjes moeten nog kleine 2 weken staan.
  10. @Jan, ik had hier ergens gelezen dat je ze beter apart geeft het was iets met componenten die niet mixen of zo. Heb er de fles bij gehaald en inderdaad ik moet ze mengen. Vanaf morgen krijgen ze dus 8ml per 1liter water ipv 4ml Zo'n dingen zijn zo typisch voor mij :-) Nu zult ge mijn toepen nogal ne keer zien groeien!
  11. Lap, vandaag zijn ze kletsnat geworden, don't panic het waait wel droog ze ik tegen mezelf :-) @bobO Tijdens de groei kregen ze "missing link" een flesje dat ik van een vriend gekregen heb. en tijdens de bloei sensi bloom afwisselend A en B. Ik denk dat ik met die voeding nog jaren verder kan. Verder heb ik gewone ordinaire potgrond gebruikt en gewoon kraantjes water. Ga vanaf volgend jaar wel meer rekening houden met potgrond en PH en meer van die dingen. Ik ben heel vroeg op het jaar beginnen zaaien, plantjes hebben volop van de zonnige lente kunnen profiteren, dat zal ook wel zijn invloed gehad hebben. Normaal gezien zou ik de eerste plant die ik verduisterd heb al geoogst hebben, bijna alle witte haartjes zijn bruin. Maar na HEEL VEEL kweek verslagjes te lezen heb ik toch besloten van hem nog tot 8 augustus te laten staan, dan staat hij 8 weken in bloei. Ik denk dat ik al mijn hele leven veel te snel oogst :-) groetjes!
  12. Nog ff een foto van in mijn bed getrokken van dansende/zingende plantjes
  13. OK, het is dus niet zo erg dat ze overdag binnen staan. Op dit moment schijnt het zonnetje 100% en moest ik niet beter weten ik zou zeggen dat ik ze hoor zingen en zie dansen!
×
×
  • Create New...