Jump to content

pippo

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About pippo

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ohla, wat een plotwending. Op aarde kweken en voeding toch met eb en vloed werken. Kan je dit even toelichten. Dit lijkt me nogal nutteloos, omdat aarde veel langer het water en voedingsstoffen vasthoudt dan hydro substraat (kleikorrels, mapito, ...) Dus zou ik het eb en vloed systeem 2 maal per week moeten aanzetten. Even terug naar hydro. Ik heb ook gelezen dat je enkel water mag geven tijdens de lichturen. Om de 2 a 3 uur. Op andere forums lees ik dan weer dat je ook water moet geven tijdens de 'nacht' ( als het donker is) Kan iemand hier enige verduidelijking verschaffen? Ik ga zelf ook op zoek naar deze antwoorden. Maar ik vindt tegenstrijdige informatie, daarom vraag ik het graag nog is in een thread. Ook vindt ik veel informatie in oude threads, van 2008 of 2009, ondertussen leren we veel bij. Dus daarom vraag ik het graag nog is. Alvast bedankt voor al de antwoorden die gegeven zijn. Mvg
  2. Bedankt voor je antwoorden. Ik heb nu ondertussen al iets meer dan een jaar op aarde gekweekt. En ik bedoelde niet alle topics gelezen, maar alle topics over dit onderwerp, nl. hydro.
  3. Ik heb denk ik al alle topics gelezen op dit forum Heb de laatste 3 dagen constant informatie zitten zoeken
  4. Bedankt voor het snelle antwoord. Ik moet die steenwol pluggen toch eerst goed natmaken. Wat moet er in die water waarmee ik de steenwolpluggen natmaak? Eerst maak ik de ph in orde. De ph moet zakken. Ik heb fosforzuur en salpeterzuur. Ik veronderstel dat ik salpeterzuur zak gebruiken. Ik voeg eer ook wortevoeding aan toe. Door de wortelvoeding zal pH waarschijlijk terug stijgen. Dus die pas ik terug aan. tot 5.5 - 6.0 Maar: Maar hebben de zaailingen genoeg voeding in het zaadje om hun eerste blaadjes te ontwikkelen? Of zou ik bij het water en de wortelvoeding ook al een beetje voeding bij doen? Mvg
  5. Hallo allen, ik zou graag mn zaadjes ontkiemen op steenwel om ze dan in een eb en vloed systeem te zetten. De zaadjes zouden eerst ontkiemen tussen vochtig papier (geeft beste resultaat voor mij) Vragen: -Kan ik steenwol gebruiken vanuit de doe-het-zelf zaak? -Als ik deze zaadjes in de steenwol heb geplant. Is het dan voldoende als ik wortelstimulator geef( rizothonic). Of moet hier nog extra voeding bij het water?? Bedankt voor de hulp.
  6. Nog een vraag: moet dit voedingsvat afgesloten zijn? Ik lees op sommige websites dat er geen licht aan het voedingswater mag komen, klopt dit?
  7. Hallo, ik zou graag starten met en eb en vloed systeem. Heb al een pomp, orca 1000 18W. Zou 1000 L/h pompen. Is deze pomp sterk genoeg? Voedingsvat ongeveer 50L. Bak met mapito in is ongeveer 30L. Mijn vraag: ik heb al verschillende voedingsschema's bekeken. Er staat dan altijd: -Week1: zoveel ml van dit en zoveel ml van dat. -Week2: zoveel ml van dit en zoveel ml van dat. VRAAG: Moet dit gewoon bij in het voedingsvat. Of moet het voedingsvat leeg gemaakt worden. En dan opnieuw met de nieuwe concentraties van de voeding? Nog een vraag: moet dit voedingsvat afgesloten zijn? Ik lees op sommige websites dat er geen licht aan het voedingswater mag komen, klopt dit? Mvg
  8. Bedankt voor al de antwoorden. Ik heb de plantjes enkel water gegeven als ze verpot werden. Dit is nu ongeveer een week geleden. Er staat een electrisch verwarmingpje in van 1000W die ongeveer 5 minuten per uur aanstaat. De temperatuur is 19-23°C.
  9. Hallo iedereen, ik ben niet nieuw op dit forum. Ik heb wel nog niet eerder gepost, maar heb hier al heel veel interessante kennis opgedaan. Eerst en vooral we kweken onder ledjes, vandaar de rode kleur. Info: De kweekkast staat in de kelder. De digitale vochtigheidsmeter zegt dat het 80% LV is de analoge zegt dat het 50% LV is. Voor de zaadjes te laten uitkomen heb ik ze eerst tussen wc papier gelegd. Dit ging helemaal goed. Toen heb ik ze in kleine potjes gedaan met stekgrond en dan onder TL lampen gezet. Ik heb de plantjes enkel water gegeven als ze verpot werden. Dit is nu ongeveer een week geleden. Er staat een electrisch verwarmingpje in van 1000W die ongeveer 5 minuten per uur aanstaat. De temperatuur is 19-23°C. Grondprobleem: De oppervlakte van de grond begon een groene schijn te vertonen en hier en daar zag ik witte stippen op de grond in de potjes met de zaailingen in. Een week later zijn de zaailingen verplant naar een grotere pot waar ze met 5 instaan. Deze pot bevat de potgrond. De grond is een mengeling van 2 potgronden, 1 zak cocopeat en 1 andere potgrond. Er is 200gr beendermeel en 200 gr hoornmeel toegevoegd op de 100L potgrond. De potgrond begon na enkele dagen ook al witte stippen te vertonen. Bladproblemen: er zitten gaatjes in de bladeren, en er vliegen nogal veel vliegjes rond. Deze vraag kan ik waarschijnlijk zelf wel beantwoorden maar ik wil er toch zeker van zijn voor ik pesticiden ga gebruiken. Alvast bedankt voor de antwoorden.
×
×
  • Create New...