Jump to content

DaShAg

New Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DaShAg

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    English
  1. Als ik de radar beelden van buienradar.nl moet geloven is het vanaf 3 uur ongeveer wel droog
  2. Jaja ik ga ze ook verduisteren Maar is 1 Juli voor jou plantjes niet iets te vroeg? Hoe langer je wacht hoe groter ze worden toch ? Of heb ik het mis...
  3. Hey man, Mijn complimenten vriend. Je planten zien er geweldig uit ! Ik ben ook voor het eerst aan het kweken en toevallig ook de amnesia van royal queen ( per toeval hoor ). Het is voor mij ook een leer proces maar ik ben veel later begonnen dan jij. Ze zijn bij mij nog in het begin van het groeiproces ( pas 6 blaadjes met de kiemblaadjes meegeteld ) Maar als die van mij net zo mooi worden als die van jou mag ik in mijn handjes klappen. Nu maar hopen op een droge nazomer zodat we hopelijk weinig last hebben van toprot. I ga je topicje blijven volgen man, echt relaxed dat we met hetzelfde bezig zijn. En aangezien jij verder bent als ik kan ik mijn planten mooi vergelijken met jou fotos, om te kijken of het allemaal goed gaat. Ik heb voor mezelf een blog aangemaakt om fotos op te zetten. Het is eigenlijk niet voor publiek maar voel je vrij om af en toe te kijken. http://amnesiahaze.blogspot.com ( pm me maar als ik de link moet verwijderen). Misschien is het ook leuk om na de oogst wat wiet met elkaar te ruilen. Om gewoon is te kijken of er nu veel smaak en sterkte verschil in zit. Ik blijf je volgen man, spreek je later oh BTW: Mijn plantjes staan nu in zaai en stekgrond en heb al paar zakken special mix gehaald bij een growshop, en voor als de grond beetje leeg raakt qua voeding heb ik canna terra gehaald, schijnt heel goed te werken.
  4. Ik lees al een paar daagjes dit forum omdat ik een beginnende kweker ben, erg goed forum en ontzettend bedankt voor alle info.Nou zag deze topic en begon me een beetje op te winden over de posts van sommige mensen, vooral die van molmol die overtuigd is van zijn kennis. Niks persoonlijks hoor maar ik zal jullie toch is uitleggen hoe het zit. Ik ben Opticien van beroep. In mijn vak heb je glazen voor brillen die kunnen meekleuren, zogenaamde transitions glazen. Deze glazen reageren op UV-straling. De hoeveelheid UV bepaald de donkerheid van het glas. Nu komt het. Pas had ik iemand in de winkel en die kwam net van buiten en klaagde over "donkere stippen" in het glas. Dus bepaalde vlekjes waren donker opgekleurd en de rest van het glas minder of niet. heel vreemd zag het eruit. Mijn vraag aan die klant was meteen: het miezert buiten zeker, motregen. Ja zei de klant. Waarop ik kon zeggen dat dat het probleem was. De druppels op het glas werken inderdaad als een soort vergrootglas, niet helemaal hoor. Iemand zei al dat het brandpunt verder ligt dan het oppervlakte recht onder de druppel, dit klopt in grote lijnen wel. De druppel buigt alle lichtstralen die op de druppel schijnen naar beneden, in het glas dus ( of een hennep blad) Dus op het glas of blad schijnt als het ware een bundeling van lichtstralen die allemaal op 1 plek schijnen. Dus valt er veel meer UV straling op die plek. Ik heb heel weinig kennis nog van wietplanten maar ik ben het er wel mee eens dat deze bladeren simpelweg verbrand zijn. En dat heeft inderdaad te maken met vocht op de bladeren. De hoeveelheid UV=straling onder een druppel is gewoon veel en veel meer En UV straling zorgt inderdaad voor verbranding, wat iemand al zei. Kijk maar naar wintersporters. Die worden altijd heel bruin, de skibril zie je meestal nog zitten. Sneeuw reflecteert namelijk 80% van UV straling, dus wordt je als het ware dubbel belicht. DUS JA, DRUPPELS DRAGEN ZEKER WEL BIJ AAN EE SNELLERE VERBRANDING. Trouwens, als ik op vakantie ben ga ik vaak in het water en weer zonnen, tot dat ik droog ben en dan weer het water in en weer zonnen enz enz enz. Dan wordt je super snel bruin, echt waar molmol.
×
×
  • Create New...