Jump to content

NLKempic

Full member
  • Content Count

    304
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About NLKempic

  • Rank
    Gebruiker

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Outdoor
  1. Het is oktober, de oogst is binnen en er zijn lege plekken in de tuin. Tijd om conclusies te trekken en verbeterpunten voor volgend jaar te bepalen. Het is op zich geen slecht kweekjaar geweest. De zon heeft goed haar best gedaan en dat heeft zich vertaalt in een lekker rokertje waarmee ik weer een tijdje verder kan. De Ice die het langst heeft gebloeid heeft het lekkerste rokertje opgeleverd, gevolgd door onbekend en Maroc. Onbekend was ook wel lekker, maar niet zo lekker als de Ice. Maroc is een echte buitenplant die je het best in de volle grond kunt poten, waarna je er bijna geen omkijken meer naar hebt. Voor een buitenwietje wel lekker,maar de soort kan in mijn ogen toch niet tippen aan de zogeheten binnensoortjes. Dit brengt me tot de conclusie dat het een doodzonde is planten te vroeg te oogsten i.v.m. rot, tenzij het natuurlijk echt te gek wordt. Ik heb gemerkt dat de planten nog flink wat gewicht aanmaken de laatste dagen en dat de wiet in deze dagen ook veel smaakvoller wordt.De langer bloeiende Ice had meer smaak en gewicht dan de eerder geoogste, voor onbekend idem dito Vooral de soortjes die verduisterd zijn hebben heerlijke wiet opgeleverd van goede kwaliteit. Dat verduisteren kost dan wel veel tijd en discipline, maar als je er de mogelijkheid voor hebt zou ik het iedereen aanraden. Het is me opgevallen dat de planten die midden in de zomer bloeien ook sneller afbloeien dan de planten die in het najaar bloeien. Wat ik volgend jaar verder anders ga doen is dat ik in grotere potten ga kweken. 20 Liter is dan wel handig met het verslepen van de potten, maar ik ga volgend jaar toch maar voor 45 liter. Ik hoop hierdoor grotere planten te krijgen die meer opbrengen. Ik denk dat ik hiermee ook de voedingstekorten beter in de hand kan houden. Daarnaast wil ik als mijn budget dat toelaat volgend jaar een PH-meter aanschaffen. Mochten er andere mensen zijn die nog tips voor me hebben voor volgend jaar dan hoor ik dat graag.
  2. Geen idee. Ik krijg het na een goede plak soms al moeilijk. Moet er niet aan denken er 5 van op te eten. Denk dat ik een week van de pin zou zijn. Dat verklaart ook wel waarom de hond nog niet helemaal de oude is, is nog wat angstig en heeft weer in de kamer gepist. Hij krijgt nu in ieder geval nog liefdevolle verzorging en dan zal hij wel weer snel de oude zijn.
  3. Ik denk inderdaad dat ie ze wel weer zou lusten. Ik vraag me alleen wel af of de hond dat rare gevoel ook associeert met die overeerlijke koekjes die hij een uur eerder gegeten had. En misschien vond hij het ook wel heel fijn, al zag hij er niet echt blij uit.
  4. De lobbes is gisteravond bijgekomen. Hij kon steeds beter weer lopen en heeft heel veel water gedronken. Die hond heeft de trip van zijn leven gehad. We zijn in ieder geval blij dat het goed is afgelopen. Hij komt ook nooit weer bij de koekjes. Deze worden nu beter opgeborgen. Het was ook niet verwacht dat hij erbij kon. Het was namelijk niet bekend dat de hond kon traplopen. Gisterochtend lag hij in een onbewaakt moment ineens boven met de koekjes uit de reistas te eten. Al met al denk ik niet dat het een plezierige ervaring was voor de hond. Ook wel zielig om hem zo te zien zwalken en omvallen. Opletten dus waar we onze producten bewaren.
  5. Roes uitslapen lijkt inderdaad te werken. Hij zakt niet meer door de poten, maar trilt nog wel wat en wankelt nog flink. Ook drinkt hij nog niet, maar het wordt toch al wat beter. Morgen zal hij wel grotendeels opgeknapt zijn.
  6. Hij is inmiddels ontwaakt, is erg bang, zwalkte door de kamer en zakt door de achterpoten. Hij heeft ook in de kamer gepist en ligt nu buiten. Die zal nog wel even van de wereld zijn.
  7. NLKempic

    Outdoor 2009

    2x Ice (femaleseeds) 4x LR 1x Onbekend
  8. Bedankt voor jullie geruststellende reacties. Ze is dus niet de enige die dit is overkomen. Die hond ligt nu compleet voor pampus. Ik hou jullie op de hoogte
  9. Het is een flinke labrador, zo'n 38 kilo. Ze belt net op en zegt dat de hond flink aan het spacen is en bang voor haar is. Ze gaatg hem nu voeren in de hoop dat ie gaat kotsen.
  10. Ik zou niet weten waar ik dit zou moeten plaatsen, dus doe het hier maar. Ik kreeg net een telefoontje van mijn schoonzus. Haar hond heeft een half uur geleden de bak wietkoekjes leeggegeten. Het waren er niet zoveel meer, maar toch wel genoeg om met 4 personen knetterstoned te worden. Ze heeft de hond op advies van de dierenarts al zout gegeven in de hoop dat ie gaat kotsen, maar hij is lekker gaan liggen slapen. Mijn schoonzus weet niet meer wat ze ermee aanmoet. Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben?
  11. Kan aan mij liggen, maar ik zie geen toprot. Ik zou hem sowieso niet helemaal omhakken.
  12. 85 % is wel erg hoog. Als ik het goed heb blaas je met je ventilator de vochtige lucht naar buiten? Zorg je er dan wel voor dat er ook droge lucht de kamer in kan door bijv. een deur op een kier te zetten? Zelf doe ik het op ong. dezelfde manier. Een ventilator en een paar vochtvreters staan in mijn drooghok. 2x per dag zet ik een oude industriele afzuiger voor het raam en doe ik de deur open. De droge lucht vanuit huis wordt dan binnen notime mijn drooghok ingezogen. Ik kan hierdoor de luchtvochtigheid rond de 60 % houden. Nog wel aan de hoge kant, maar met dit vochtige weer is daar weinig aan te doen volgens mij. Voor het drogen zou het het mooiste zijn als er binnenkort een paar erg koude dagen en nachten komen De luchtvochtigheid knalt dan naar beneden.
  13. Ze is op zich wel redelijk wit, maar dat wordt wel versterkt door de flitser van de camera. Toprot heb ik to nu toe allemaal weggegooid, maar ik ben nog niet helemaal klaar met knippen, dus als ik nog wat tegen kom zal ik een foto posten. Edit:
  14. Onbekend 4 is inmiddels overleden en mevrouw Maroc gaat vanavond met gemengde gevoelens kaalgeschoren worden. Toch altijd jammer om de laatste plant om te hakken. De laatste foto van Maroc
×
×
  • Create New...