Jump to content

r00ts

New Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About r00ts

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Als je twijfelt of je er wel goed uitkomt zou ik het niet wagen als je in Belgie woont. Zoek eens op google op 'sanca' en 'dutchbodybuilding'. Die gozer heeft een fikse boete gekregen omdat hij een wedstrijd meedeed. Succes.
  2. Nee gebruik het zelf niet, heb ook geen kast thuis Wat ik zou doen is gewoon de 50mm. steenwol om je leidingen vastmaken met een brandwerende bevestiging (vragen bij bouwmarkt, er zijn best veel verschillende), dan nog een brandwerende schuim voor de randjes te dichten. De doos van je ventilator kan je op dezelfde manier inpakken, dus steenwol eromheen, vastmaken en afschuimen. Een makkelijkere optie bij die box is misschien om er gewoon 2 lagen gipsplaat op te plakken met brandwerende bevestigingsmiddel, al moet je dan weer meer materialen in huis halen. Als je echt helemaal compleet wilt wezen zijn er ook nog dingen zoals de randen van je deur uitrusten met een strip die opschuimt zodra het boven een bepaalde temp komt.. Veel dingen qua brandwerendheid gaan mis op de naden.. Je kan het zo goed doen als je zelf wilt, er gaat alleen wel steeds meer werk inzitten. Ik denk je met een rookmelder, brandblusser en kast van gips al 90% van de gevaren beperkt hebt, de overige 10% zit hem in de naden enz.
  3. Goeie site, voor de kweek voor volgend jaar buiten is zo'n bewateringssysteem wel top
  4. Wat heeft zilverfolie voor brandvertraging dan? Als je echt compleet veilig wilt zitten moet je er een brandklep in zetten (pas na je softbox) en de doos zelf inpakken met gips of steenwol. Het prijskaartje valt op zich nog wel mee: http://www.airflux.be/details.asp?language...roductID=221218 Het is belangrijk om alle punten waar er niet voor brand geisoleerd is goed in te pakken met steenwol of gips. Gips moet je opletten dat de ophanging niet los kan laten (bijv. hout aan de binnenzijde waarop het vastzit wat wegbrand, dan heb je ook niets meer aan je gips). Ronde buizen enz. zou je het makkelijkst in kunnen pakken met steenwol.
  5. r00ts

    Nare ervaring.

    Ik denk ook niet dat er wat in je drinken is gegooid, zoals molmol al aangaf waren er veel meer factoren die er invloed op hadden. Bij 2 drankjes proef je het ook nog wel mocht er G inzitten..
  6. Als je bedenkt dat je met 2 lagen gips 60 minuten brandwerend bent voorkom je veel meer ongein.. Folies smelten nu eenmaal snel..
  7. Ik zou die kasten op zich al niet vertrouwen, gebruik bij het bouwen van een kast waarin lampen e.d. gebruikt worden brandwerende materialen, een brandmelder+blusser en je bent veilig. Een kast die makkelijk vlam vat is gewoon gevaarlijk, dat ligt duidelijk wel aan de materialen, ik zou altijd kiezen voor een met gips bekleedde kast, nog een steenwol isolatie tussen de wanden en je bent echt 10x veiliger in je eigen huis. Groetjes
  8. Goed opletten dat je de juiste waterwerende folie gebruikt, anders krijg je vochtproblemen (ook al is het voor jouw gevoel niet nat in de kruipruimte). Wat ik zou doen is het kweekhok dampdicht maken door plastic folie aan de binnen en buitenkant te gebruiken. Aan de binnenkant alleen je plaatmateriaal nog aanbrengen na die folie. Misschien is het ook handig om nog 1 of 2 extra ontluchtingen te maken in je kruipruimte naar buiten toe? Wel opletten dat je niet zomaar gaten maakt, wel roostertjes ervoor ivm ongedierte. Ik adviseer je toch om de het zand uit de kelder te verwijderen. De ruimte tussen je vloer en de kruipruimte zit er niet voor niets. Er lopen waarschijnlijk leidingen door welke geventileerd moeten worden (gas) i.v.m. veiligheid. Daarnaast wil je niet het risico lopen dat je hele vloer vochtig wordt doordat je een klein kweekhokje in je kruipruimte hebt. Succes.
×
×
  • Create New...