Jump to content

Flipje

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Flipje

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik ben niet van plan te gaan spuiten. Maar was wel verrast door de aanwezigheid van deze stoner. Het lijkt in iedergeval te genieten van mijn plantje Zo lang het zich niet gigantisch gaat vermenigvuldigen vind ik het wel prima.
  2. Vandaag wilde ik checken of mijn plantje (autoflower) rijp was. Wat ik aantrof was een schattig beestje wat lekker aan de trichomen zat te snoepen. Iemand enig idee wat voor beest het is? Meer dan dit ene beest heb ik niet kunnen ontdekken.
  3. @ ganjabus, Verduisteren is dus het toverwoord. Daar ga ik dus niet aan beginnen omdat ik daar simpelweg de tijd niet voor heb om het goed te doen. Wachten tot de bloei komt dan maar. Juli is inderdaad te vroeg om de bloei te starten zonder kunstgrepen zoals oa. verduisteren. Ik wil alleen kijken of er ook andere mogelijkheden zijn om de bloei iets te vervroegen. @erazor, als je mijn post gelezen had ging de vraag over een middeltje om de bloei te initiƫren/stimuleren. Je kan wel gelijk de wijsneus uit gaan hangen maar leer eerst zelf eens begrijpend lezen.
  4. Ik heb dit jaar weer een plant in de tuin (volle grond) gezet en wil eigenlijk dat deze zo snel mogelijk in de bloei schiet. Ze is nu ongeveer 1 meter hoog en er is al voorbloei aanwezig dus ik weet zeker dat het een vrouwtje is. Vorig jaar begon mijn plant in september pas te bloeien en dat was wat aan de late kant, ik heb nl vroegtijdig moeten oogsten omdat er rot tevoorschijn kwam. Nu is mijn vraag, zijn er ook middeltjes om de plant te stimuleren iets eerder te gaan bloeien. Ik weet dat er bloei stimulator is maar uit de beschrijvingen haal ik dat dat voornamelijk is om de toppen dikker/harder/groter te maken maar mijn doel is dus de bloei iets te vervroegen.
  5. Die cocos is niet gebufferd en gespoeld dus kan een hoge ec hebben en lage pH krijgen. Ik denk dat ik wat kalk ga toevoegen om de pH wat te manipuleren.
  6. Het probleem is niet opgelost. De blaadjes worden alleen maar lichter van kleur. Zelf verdenk ik de cocos ook, mijn andere plantjes die in hetzelfde medium staan lijken ook wat verkleuring in de blad randen te krijgen. Daarnaast is er ook nog een slak langs geweest waardoor het zielige plantje nog zieliger geworden is.
  7. Ik heb niet het idee dat er de plant te nat staat. De plant heb ik vandaag met turfpotje en al uit de cocos gehaald en het lijkt dat de wortels zich niet ontwikkelen. Hier kan dan ook wel eens het probleem liggen, wat ik er aan kan doen weet ik niet maat ik laat het plantje maar gewoon staan. Gaat het dood dan is het jammer maar ik heb de hoop dat ze nog wel opknapt. De watergift zal ik iig verlagen.
  8. Hallo ik heb bij mijn buiten plantjes last van witte bladpunten. De sticky topic heb ik doorgelezen maar daar stond deze bladversie niet bij. Heeft iemand enig idee waarom de bladpunten wit (=niet geel) zijn. De blaadjes zijn ook wat lichter groen van kleur als de andere planten. De planten zijn geboren in een turfpotje, nu staan ze met turfpot en al in de cocos (action). 3 andere planten staan er prachtig bij op het zelfde grond "recept". Het enige wat ze allemaal hebben is enigsinds omhoog krullende blaadjes. Dit komt overigens niet door spinnetjes of ander ongedierte! Hier een plaatje van probleemplant met witte zachte blad punten.
  9. Ziet er zeer goed uit. En ze mogen nog wel wat groter groeien. En ons laten zien hoe het eruit ziet dmv een filmpje is meesterlijk. Compleet met "oerwoud" geluiden
  10. Ga je geen last van rot krijgen als je buiten gaat scroggen? Alles staat namelijk dicht op elkaar. Als je je scrog kan afdekken voor regen (wat me niet lastig lijkt...) dan is het vochtprobleem misschien minder een issue. Gewoon proberen, werkt het niet dan moet je het de volgende keer gewoon laten. Oja en vergeet je resultaat niet op het forum neer te zetten, dan heeft een ander er ook nog wat aan.
×
×
  • Create New...