Jump to content

tomfluut

Members
  • Content Count

    159
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About tomfluut

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Oke weer hoog tijd voor een uptate, 3 mannetjes eruit, 2 mooiste mannetjes staan er nog in. Naar het zich aan laat zien zijn er 7 vrouwtjes. Dag nummer 26 En dit zijn de afgevallen mannetjes, kunnen jullie even met mij meekijken? Volgens mij zijn het alle 3 mannetjes, agree? Nou ze krijgen nog steeds naar behoefte water met bloeivoeding, volgende week wil ik een weekje PK13/14 meegeven aan de voeding. Groet en bedankt voor jullie feedback weer!
  2. tomfluut

    Keek 2

    Foto verslag van mijn tweede kweek, white widow vanaf zaad.
  3. Dag nummer 21 Ze staan er lekker bij, ze krijgen laatste dagen naar behoefte water met bloei voeding (ph 5.8). Tussen de 300 en 400ml per dag. Hoop dat ze komende week hun geslacht gaan tonen zodat de mooiste mannetjes kunnen blijven staan, dan is er weer wat meer ruimte.
  4. Dag mensen, Ik was wat ontevreden over de temparatuur in mijn kast, ik moest een raam open doen waardoor de zolder aanzienlijk afkoelde om de temperatuur rond de 27 graden te krijgen. Gevolg, bij licht uit werd het 17 a 18 graden, veel te koud Kortom we gaan verbouwen!! Nieuwe afzuiging alleen voor filter (een huis afzuiger die normaal in je huis de afzuiging regelt, marktplaats, 27,50 incl verzendkosten!!). En de 'oude' buisventilator gaat gebruikt worden om alleen cooltube af te koelen en kan desgewenst lucht van buiten aanzuigen of zomers lucht naar buiten afvoeren. Nou het was een lange avond maar ben happy, nou daar gaan we: Alles de kast uit! Oude situatie schets Alles de kast uit! Nieuwe afzuig unit: Filter terug welke rechtstreeks naar afzuigbox gaat Nieuwe gat voor inlaat naar cooltube Andere kant ook en slangen erdoor En klaar! Alles weer terug in de kast Rechter voorkant weer dicht Tot zover de verbouwing! Nu hopen dat het resultaat oplevert en het raam weer gewoon dicht kan blijven zodat ik niet de hele winter me het schompes hoef te stoken omdat alle warmte op zolder weer verdwijnt. Maar raam open op zolder heeft me warmte terug win unit ook weinig te doen De verse lucht die op zolder wordt aangezogen wordt dan veel minder verwarmd omdat het 17 graden wordt. Dag nummer 16, hoe staan ze erbij! Klok is over naar 12/12 en ze krijgen bloeivoeding mee! Ik ben benieuwd, ze zijn nu nog mooi compact en niet zo kansloos hoog als de vorige keer. Commentaar is weer welkom! Bedankt alvast ...
  5. ja ik resize ze ook naar 1024 en sla ze op als jpeg 80, maar dan nog volgt er een zware compressie
  6. Beste mensen, Ik vind - persoonlijk - de JPEG compressie in het album van rigoureus. Er blijft na een upload een jpeg achter waarin de details (met name bij een overzicht foto van meerdere planten) redelijk verpietert zijn. Nou snap ik dat het forum enigszins vlotjes moet blijven mis alleen enige logica. De upload wordt in 3 varianten opgeslagen te weten een thumd, een medium en een full size. https://www.wietforum.nl/uploads/1259066548/tn_..._9130_82512.jpg https://www.wietforum.nl/uploads/1259066548/med..._9130_82512.jpg https://www.wietforum.nl/uploads/1259066548/gal..._9130_82512.jpg Een oplossing (voor betere kwaliteit) zou kunnen zijn de medium variant in een rigoureuze compressie op te slaan en de full size op jpeg 80. En dan in je posts op het forum de medium variant te plaatsen welke clickable wordt naar de full size (door de IMG tag configuratie te veranderen in het forum en med_ te vervangen voor niks). Anyway, vind het gewoon zonde dat er van de foto kwaliteit zo weinig overblijft en daarmee de details verloren gaan die toch wel prettig zijn voor het beoordelen van de foto's.
  7. Oke volgende foto update. Dag nummer 14 Helaas is luchtbevochtiger nog niet binnen, komt morgen pas, maar het is niet heel ernstig: Overzichtje: 2 losse plantjes: Update info: - Heb alleen de middelste groeischeut getopt bij alle plantjes, was nog lastig want hij zat er wel heel erg compact op. - Ze krijgen 250ml water per dag (11ltr pot) twijfel enigszins of dat nu te weinig is maar aarde voelt goed vochtig nog steeds, wil ze niet verzuipen. - Wil ze morgen omzetten van 18/6 naar 12/12 en beginnen met de bloei voeding bij het water van Canna
  8. IS er wellicht nog iemand die mij kan voorzien in het advies mbt toppen?
  9. Dag vriendjes en vriendinnetjes, bedankt voor de feedback weer. Ik heb de raad opgevolgd en zojuist een bevochtiger op de kop getikt. Dat is de volgende: Instelbaar 20 tot 80% lv, 4 liter reservoir, dag/nacht opties nevelfunctie en nog wat andere dingetjes: Dan zoals beloofd vandaag weer de update foto's van de kweek. Dag nummertje 11 Overzicht: Dichter bij: Temp & Lv op plant niveau: Dit is de plant die er het slechts uitzag: Deze groeit, maar heeft er niet bepaald zin in Hij is wel mooi compact Dit is de grootste uit de stal: En dit is volledig offtopic maar wou ik jullie niet onthouden, mijn rat heeft gister mijn muis gesloopt (scroll wieltje wel te verstaan): Stappen plan 1. Dinsdag snel de luchtbevochtiger erbij, tot dusver aanpappen met handdoekjes. 3. Nog 5 dagen alleen afgezuurd water, daarna over op bloeivoeding en naar 12/12. 2. Ik weet uit ervaring dat deze zaadjes straks enorm de lucht in gaan tijdens de bloem nog, kortom ik moet toppen. Nou wil ik eigenlijk van elke plant alleen de bovenste nieuwe groeischeut weg hebben alleen staan ze net 2 dagen in de andere potten en twijfel of ze nu qua stress al geknip in hun kruin aankunnen. Wat is jullie mening/advies? Weer bedankt & leuk dat je me volgt EDIT: MISSCHIEN WEL HANDIG OM ER EEN KEER BIJ TE VERTELLEN, IK KWEEK VOOR DE ZAADJES! DUS MOOISTE MANNETJE BLIJFT ERBIJ STAAN. Sorry voor de late info
  10. Na een dagje in de 11ltr potten zijn ze wat harder groen geworden. Had alleen de tijdklok vergeten terug te zetten dus ze hebben een periode a 8 uur donker gemist Morgenochtend gaat ie in ieder geval wel weer op zwart. Morgen avond zal ik weer fototjes posten!
  11. Bedankt voor de tips, exotic garden was mij nog onbekend. Komt slecht terug in Google... Maar daar wat spulletjes besteld en prima service en snelle & nette verzending!! Prima contact per email, dat wordt me vaste leverancier denk ik
  12. Kreeg vandaag nieuwe lamp binnen, er in en exact hetzelfde probleem! Knut, dus alles maar uit elkaar, klemmen los van de cooltube, en dat was wel even schrikken. Een van de 220 kabels zat gewoon los en kabels zagen er niet jovol uit, enigszins gesmoten :S Anyway, alles opnieuw aangesloten, extra netjes en tight, en nu werkt het weer perfect.
  13. Ben gegaan voor Canna Terra Professional Plus+, vandaag overgepot. Bedankt voor jullie feedback.
  14. Dag nummer 9, over in de 11ltr potten! Overzicht: De 11liters: Deze zit lekker in zijn vel, white balance fucked up. Alleen deze ziet er niet best uit Betreft de foto's, ik zit een beetje met de wit balans. De kleuren wijken redelijk af, in de kast zien ze er groen uit (wel wat aan de lichte groene kant). Ze zijn voorgegroeid in normale stekgrond, vandaag overgepot naar de 11 liter potten. De aarde is van Canna, type Terra Professional Plus. Ik merkte bij het overpotten dat de stekgrond echt veel en veel te nat was. Ik had verwacht dat het overtollige water aan de onderzijde weg zou druipen, ook de bak eronder regelmatig geleegd maar ze waren echt als een zijknatte spons In de eerste week hebben ze wel voeding gekregen, Canna Terra Vega en Canna Rhizotonic (wortelstimulator). PH zo rond de 6. Heb de 11lrt poten allemaal 200ml afgezuurd kraanwater gegeven, met de aarde hebben ze een week geen voeding nodig dus over een week begin ik met de bloei voeding. Ben weer benieuwd naar jullie feedback!
  15. En we gaan voor Dag 6: Ziet er goed uit, naar mijn mening
×
×
  • Create New...