Jump to content

nico120

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About nico120

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb nog de mogelijkheid om het terug te sturen dus ik heb de neiging om dat te doen en dan een nieuw te bestellen. Heb nu warmteproblemen dus wil ik mijn afzuiger zo efficient mogelijk gebruiken.
  2. Vanmorgen is mijn nieuwe koolstoffilter toegekomen (carboriginal 500m3). Ik heb de plasticverpakking nog niet open gedaan want er zit wat roet/kolen bij maar heb hier al gelezen dat het geen kwaad kan. Maar ik vroeg mij ook af of het geen probleem kan vormen dat de maat maar 125mm meet terwijl mijn afzuiger (550m3 box) en afzuigslang 160mm meten.
  3. Momenteel gaat alles goed. Alleen kleuren de kiemblaadjes wat geel, volgens mij door teveel aan water, ik geef alleszins als sinds gisteren geen water meer. Of kan het gewoon door de hoge temperaturen zijn? Want laatste 2 dagen was het wel super warm alsook in de tent (begin de 30°C ) 3e plantje heeft na het ontkiemen opgegeven jammer genoeg.
  4. nico120

    3x northern light blue

    eerste binnenkweekje voor zelf gebruik
  5. De 3e is ook aan het ontkiemen al duurt dit al even ondertussen, tijd voor een foto-update: Deze hier is de meest succesvolle. Is als eerste uitgekomen en staat ook gewoon mooi, niets van problemen De 2e had wel wat problemen om zijn hulpje af te krijgen, heb dan uiteindelijk gisteren wat geholpen en bleek geen probleem te zijn. De kiemblaadjes (zijn toch die gave e?) kleven wel aan elkaar precies. De gekartelde komen er wel uit al wordt het langs 1 kant een beetje verhinderd door de kiemblaadjes die aan elkaar plakken waardoor het een beetje plooit. Komt dit vanzelf goed of moet ik de kiemblaadjes uit elkaar trekken? Er is precies een doorzichtig velletje die ze samen houdt, misschien een overblijfsel van het hulsel? En uiteindelijk de 3e die aan het ontkiemen is, laatkomer maar ik laat hem doen: Verder blijft de temp meestal onder 30° maar veel lager is het meestal niet. Luchtvochtigheid tussen 40 en 65% in de tent. Ondertussen is nieuwe afzuiging (s-vent 550m3) en inblaas gearriveerd(s-vent 250m3) en wacht ik enkel nog op een grotere koolstoffilter om alles te installeren. Heb ook problemen met schakelbord waar tijdsklok stilstaat (heb hier al een topic voor geopend) deze mag ik van eugrowshop opsturen en ze zullen hem even testen en indien niet goed werkend, een nieuwe opsturen. Ik vind zo'n eerste kweek wel wat stresserend, ben een redelijk perfectionist dus ik ben al rap bang dat ik iets fout doe. En heb al redelijk extra kosten gehad + slaap verhinderd doordat de apparatuur niet voldeed (afzuiging en kapotte schakelbord) dus dat helpt niet, gelukkig moet ik niet wachten tot de oogst om af en toe te onstressen Ga ook blij zijn als mijn blumat tensionmeter toekomt, al zal dit nog een tweetal weken duren. Ondertussen geef ik zo'n 10ml per plantje maar vanmorgen stond de bovenste laag echt droog dus ga misschien morgen eens wat meer geven.
  6. Bedankt voor de snelle reacties, het is idd geen toeval want 2 keer op rij en heb na de eerste keer al een generale check gedaan en ton zag alles er in orde uit. Zal vanmiddag contact opnemen met eugrowshop.eu. @lostchild jouw topic heb ik vanmorgen al eens gelezen, je bent een van de enige die zoiets voorhad. Helaas zat bij mij het kapje er zoiezo niet op en die stekers heb ik na de eerste keer al gechecked en jammer genoeg was dat niet de oorzaak/oplossing.
  7. Wordt sinds 23 juli gebruikt, nog geen week dus.
  8. Goeiemorgen, ik heb een probleem met de klok van mijn davin 12 schakelkast, de tijd stopt namelijk soms.... Wat dus problemen geef want het licht blijft branden en ik word te laat wakker om het te zien. Het is nu al de 2e nacht op rij, dus niet meer toevallig. Ik kan het nu oplossen door er eens op te kloppen en wat heen en weer te draaien tot ik het weer hoor tikken maar dat is duidelijk geen permanente oplossing want ik word om 5u wakker van afzuiging die nog aanstaat (klok moet om 3u uit) en zoals je ziet heb ik daarna problemen om weer in te slapen. Dubbel balen als de tijdsklok een kwartier voor omschakeling stoptzoals deze morgen..
  9. 2 van de 3 zijn sinds gisterenavond ontkiemd! Hoop dat die 3e er nog uitkomt al is het streefdoel maar 2 plantjes.
  10. Minimaal 500m3 dus dan moet ik deze bestelling maken: http://www.eugrowshop.eu/nl/luchttechniek-...talenbox-550m3/ http://www.eugrowshop.eu/nl/luchttechniek-...o-filter-425m3/ En dan voor de inblaas: http://www.eugrowshop.eu/nl/luchttechniek-...talenbox-250m3/ is er nog iets noodzakelijk aan de inblaas?
  11. Die berekeningen stellen me al wat gerust, dankje. Maar hij draait nu al volle toeren, wat gaat dat dan zijn als het echt warm is buiten?
  12. Ik heb het idee dat een softbox mijn probleem wat kan verhelpen maar alleen weet ik niet hoeveel kuub dat moet zijn en of ik dan ook een grotere filter moet kopen? De tent trekt nu ook redelijk vacuüm, heb het proberen oplossen met een 2e afvoerbuis te plaatsen en dat helpt al een beetje.
  13. Bedankt voor je snelle antwoord. Is het dan ook verstandig de thermostaat boven de lamp te hangen? Ik las hier ergens dat ze op de hoogte van de toppen in de schaduw moest hangen dus heb ik ze momenteel. op 10cm hoogte in een hoekje gezet. En een goede circulatie, raad je me dan aan om al een clip fan in te schakelen?
  14. Ik ben gisteren aan mijn eerste kweekje begonnen en dat in een dr90 tent en ik heb besloten om hier een regelmatig verslag bij te houden zodat ik toch enige vorm van begeleiding heb en zodoende veel kan bijleren. Hier even de stats: 1x Kweektent Secret Jardin DR-90 II 90x90x180cm 1x 400 E.T.I kit + G.E. Bulp + spiegelkap 1x Aansluitsnoer 2 meter 5x Aansluitkabel 3 x 1,5mm2 1x Buisafzuiger 125mm 365m3 1x Phat Filter 300m3 flens 125mm 1x Doos 5 meter Sonoconnect 127mm 1x Set easy rollers 3x Slangenklem 60-135mm 1x Themo/hygro Mini/Maxi meter 1x Tent ventilator met clip 1x Klimaat regelaar Fan-control+ thermostaat 1x Stekker met randaarde (wit) Gisteren heb ik 3 zaadjes in kleine 1l potjes met zaai/stekgrond geplant en sinds vanmorgen staan ze in mijn tent: Ik heb wel problemen om de temperatuur goed te regelen als de lamp aanstaat. Ik heb de thermostaat op 24° ingesteld en in een hoekje geplaatst op zo'n 1l pot zodat het niet rechtstreeks onder de lamp staat. Nu draait de afzuigen wel constant op volle toeren, pas als ik de thermostaat op (minimum) 28° stel luistert hij naar mijn fancontroller (ongeveer 40%). Nu maakt het dus niet uit of ik mijn fancontoller op 0% of 100% zet. Momenteel is het rond de 26° in de tent: Dat is nu wel iets wat ik wil oplossen want als de afzuiger constant op volle toeren moet draaien maakt hij ook constant maximaal (blazend) geluid en mits de tent in mijn slaapkamer staat is dat wel iets met een hoge prioriteit. Ik heb al gezocht op het forum naar manieren om afzuigen stiller te krijgen en kwam http://www.growcenter-noord.nl/tma-automat...nden-p-888.html tegen, maar ik weet niet of dat mijn probleem veroorzaakt want heb het idee dat mijn afzuigen gewoon te zwak is? EDIT: ondertussen is het 29° langs de zijkant van de tent maar dus onder de lamp minstens 30° neem ik aan. Is het nog gezond om de zaadjes in de tent te laten?
  15. Ik ben Nicolas 20 jaar en ik zit hier al even op het forum maar pas sinds enkele weken/maanden ben ik hier actief aan het lezen om informatie te verzamelen voor mijn eigen(gebruik) kweekje.
×
×
  • Create New...