Jump to content

xxwxx

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About xxwxx

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb vandaag ook een redelijk grote tak van mijn plant per ongeluk afgebroken. Nu is mijn vraag: valt deze nog te redden? Kan je zo'n tak als een stek beschouwen en op dezelfde wijze grootbrengen? Of is die gewoon voor de vuilbak? Ik heb de tak momenteel in water gestoken en ga morgen kijken of hij nog leeft. Iemand hier ervaring mee?
  2. Ja dat zijn ze ! Super! En ze komen in grote getallen voor ;-) Gelukkig, hoef me dus geen zorgen te maken Bedankt voor de info
  3. Sinds een tweetal weken hangen er rare zwarte beestjes met oranje vlekken aan de onderkant van mijn bladeren. Ze zijn bijna een centimeter lang en ik kan ze nergens op dit forum terug vinden. Iemand enig idee wat voor beestje dit is en kan het kwaad? Groeten
  4. Bedankt BoogScutter, BigButtBram, alexje99 en (uiteindelijk ook) fcgroningen, voor jullie reacties! Allemaal to the point, zoals we het graag hebben :-) Aan deze antwoorden heb ik wel degelijk iets en ik zal jullie voorstellen dan ook zeker in overweging nemen als ik morgen nog vocht tegenkom. En ik ga zeker ook eens kijken om de plastic te verwijderen, dit had ik er gehangen om de geurhinder tegen te gaan (er zitten spleten in de ramen) maar ik heb de indruk dat die planten toch niet zo sterk ruiken, zelfs niet nu ze in bloei staan. Ik zal verder ook de langste zijtakken nog wat toppen. Door de bloei is er reeds topvorming, maar hopelijk scheelt het niet zoveel in opbrengst als ik nu die kleine hoofdtoppen (zoals op foto vorige pagina) deels weghaal... Ik schrijf wel een update deze week. Groeten aan iedereen die een reactie plaatste!
  5. Die "kut" kast is 30 meter lang, in perfecte staat en ongeveer 200 jaar oud, niet iets dat je snel eens wegsmijt. Moest dat de oplossing geweest zijn en het lag in mijn mogelijkheden dan had ik dat allang gedaan en hier ook geen topic geplaatst! Als dit topic je stoort lees het dat niet en schrijf alsjeblieft geen dingen die iedereen weet. Natuurlijk werkt het niet! Klinkt deze topic misschien alsof ik tevreden ben met mijn kas?! Ik heb de pech gehad om verkeerde info te krijgen bij de growshop, daar heb ik foto's getoond van mijn serre, alle afmetingen gegeven en volgens de verkoper was Maroc een perfect soortje om er te zetten (indien getopt, wat ik ook gedaan heb). Maar nu worden die planten toch veel te groot en het enige van antwoord dat ik hier hoop te vinden is: weet iemand hoe ik in deze vervelende omstandigheden mijn opbrengst kan maximaliseren? Met mijn dak erop, het kan er niet af. Sorry, maar soms kan hier zo naast de kwestie geantwoord worden... het moest er even uit. Citroax voor de tip van de houtpellets, maar zal het nu nog niet nodig hebben, door het snoeien is de luchtcirculatie er enorm op vooruitgegaan.
  6. Daarnet zitten snoeien, met pijn in't hart... Al die mooie toppen... Maar al hetgeen eraf is kan nu niet meer rotten. En er komt ook meer licht binnen.
  7. Ja natuurlijk dat weet ik ook. Maar volledig bovenaan krijg ik die vochtigheid echt niet weg, er is gewoonweg geen plaats meer voor een derde ventilator. Als mijn bovenste toppen sowieso verloren zullen gaan door het vochtige plastic, kan ik ze dan niet gewoon nu al afknippen zodat de plant er geen energie en voeding meer instopt? Of gaat het afknippen van de bovenste takken de plant teveel stressen? Graag een antwoord want hier heb ik totaal geen ervaring mee.
  8. Ondertussen heb ik mijn planten naar binnen getrokken en twee ventilators geplaatst. De vochtigheid is gelukkig voor het grootste deel weg en de planten verbranden niet meer. De enige plaats waar het wel nog vochtig wordt is in de nok van het plafond, daar krijg ik het echt niet weg. De planten zitten er teveel op mekaar om er nog lucht tussen te kunnen blazen. Maar, nu de bloei al een tweetal weken aan de gang is, merk ik dat de grootste toppen zich aan de onderste zijtakken bevinden, vanboven zit er bijna niets. Dus ik denk niet dat de vochtigheid in de nok veel kwaad doet. 2 weken geleden de stokken geplaatst En zo zien ze er nu uit Bovenste takken geknakt om de groei wat af te remmen De bloei En de bomvolle (en helaas vochtige) nok
  9. De Maroc planten Twee zijtakken, daar staan bij mij de grootste toppen op (plant is getopt maar zit toch tegen het plafond van de kas)
  10. Maroc Ketama planten, staan al een dikke week in bloei. Dit is mijn eerste kweek, zouden deze geoogst kunnen worden midden september of is dat te vroeg?
  11. 't Is mijn eerste kweek, dus veel wist ik er nog niet vanaf toen ik een paar maand geleden die plantjes zette. Maar een kleinere soort zal inderdaad dit soort problemen voorkomen. Ik zal de Lowriders in gedachten houden voor volgend jaar. Ik ga beginnen met de planten naar binnen te trekken zodat ze wat minder tegen de plastiek aanleunen, zal dan foto plaatsen van het resultaat. Deze planten (Maroc Ketama) heb ik reeds getopt, kan ik deze opnieuw toppen om het groeien te stoppen? En tot wanneer zouden ze nog groeien? de bloei is intussen begonnen.
  12. Mijn serre heb ik langs de binnenkant bekleed met plastic, zodoende kan ik de geuren beter binnenhouden (oude serre met veel spleten tussen de vensters...). Maar nu zijn mijn planten, die ik reeds getopt heb na de 9de internode, zo groot geworden dat ze tegen het plastieken plafond komen. Blijkt niet zo goed voor de toppen want deze zien er verbrand uit. Ik heb ook last van condens aan het plafond, net alsof de planten aan het zweten gaan. Ik heb reeds een afzuiger geplaatst maar deze lijkt mijn probleem niet op te lossen. Kan een ventilator de oplossing zijn tegen de condens? En wat doe ik tegen het groter worden van de planten, kan ik opnieuw toppen of zijn er speciale manieren van buigen om de plant laag te houden?
  13. Ik heb een gelijkaardig probleem, geen idee wat het is...
  14. De planten zijn ondertussen gegroeid, maar nu beginnen er rare, grotere vlekken te komen op de bladeren. Ook zijn er een paar onderste verschrompeld en en paar die scheef beginnen groeien, is dit het mozaïkvirus?
×
×
  • Create New...