Jump to content

onno

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About onno

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Even me vorige post lezen. Succes! Even ter info: Ze staan nu nog steeds! Veel langer dan normaal. En ze hebben een onvoorstelbare inhaalrace gemaakt. Het zijn toch nog vetzakken geworden. Aangezien ik nog steeds geen een bruin stampertje zie, laat ik ze gewoon staan. Ik denk dat ze de iets meer dan 2 weken dat ze stilstonden toch nog willen goedmaken. Wellicht werkt mijn peptalk die ik ze om de paar avonden geef :-)) Het was in mijn geval een combinatie van te hoge EC/te lage PH en beestjes. Ze staan dan wel op aarde maar de 2 spoeldagen met schoon water (op goeie temp) met een week ertussen corrigeerde dit nagenoeg. Daarna ook wat vloeibare calcium meegegeven via voedingvat. De EC niet meer hoog gehad de afgelopen 4 weken. 1.3 tot nu 1.5. Die kleine gekrulde blaadjes in de toppen zijn niet meer recht geworden, maar dat is niet echt boeiend. De fanleaves waren al goed. Het 2e punt was de varenrouwmug bestrijden. Sinds ik dat spul van Bayer (Admire) met het elk voedingsvat meegeef, zie ik ze nog steeds, ook die kruipertjes in de aarde, maar het lijkt alsof er niet meer aan de wortels gegegeten is, want de planten gingen er weer voluit tegenaan. Ook zie ik nieuwe wortels. Al met al heb ik deze ronde weer veel geleerd. En het opmerkelijkste is wel dat deze sessie voor een binnenkweek best lang duurt. Deze stekken kreeg ik namelijk al voor 1-1-2008 halfdood van iemand die ze weg wilde gooien. Ze zijn met kerst 2007 afgesneden. Ik besloot ze de kans te geven. Bij mij hebben ze er nog een week of 3 over gedaan om toch bijna 1 meter hoog te worden en in de bloei hebben ze nog 2 en halve week stilgestaan en nu gaan ze dinsdag al hun 11e bloeiweek in. Dat vind ik toch heel wat, normaal doe ik alleen afbloeien binnen 8 weken dan zijn ze glinsterend en wel klaar. Leuk om te zien dat ze alles uit de kast halen om toch alsnog flink groot te worden. Missie geslaagd. Over en uit.
  2. Bijzonder offtopic maar ik neem aan dat ik wel een enkele opmerking/mening terug mag geven - zonder een discussie aan te willen gaan overigens. Men moet zich niet zo druk maken over Vertimec. Het word in de landbouw en kassen het meest gebruikt. En daar staan de groenten in de iedereen eet. Daar zit het dus in. Gaat u dan de boeren en de verspreiders (supermarkten) ook voor moordenaars uitmaken. Vast niet. Er zijn richtlijnen of maximale residu waarden (MRL) voor elk gekweekt product apart. Dit is van de website van het product: VERTIMEC® is erkend in prei, in perenbomen, in aardbeien, in sierteelt en ook in groenten onder bescherming: aubergines, augurken, komkommers, paprika's, sla en tomaten. Er staat ook een code 'Xn' gemeld: Schadelijk Product dat bij inademing, bij opname door de mond of bij aanraking met de huid matige gevaren kan veroorzaken. En voor de duidelijkheid matige gevaren is iets heel anders als doodgaan. Kijk eens op je pakje sigaretten wat daar staat. Er zijn in het dagelijks leven veel meer dingen waar je pas echt en veel eerder dood aan zou kunnen gaan, of ka nker van kan krijgen. Ik noem even alleen: stadse lucht (smog) en tabak. Don't worry be happy. End of discussion. ontopic: bedankt voor de reacties. ik heb in totaal dus 2x een lichte vertimec oplossing gespoten voor de 4e week ongeveer, wat het beestjes probleem niet verholpen heeft. zal wel te zuinig zijn geweest. daarna heb ik ook wat spul van Bayer gebruikt (Admire) en dat 1 keer in het vat gedaan en meegegeven over 4 dagen. nu vliegt er nog steeds het eea rond maar de planten begonnen weer verder te gaan na een dag of 3-4. Ook idd deze 4 dagen en een paar vaatjes daarna geen voeding meegegeven en ze reageerden er erg goed op, want inmiddels laatste week en ze zijn toch nog best stuk aangedikt. wel vreemd dat die beestjes blijven leven. ik zie heel veel snelle witte 1mm beestjes tussen de wortelkluiten als ik er ff in wroet met m'n vinger. maar waarschijnlijk vreten ze niet meer aan de wortels. volgende keer gaan er zeker biologische vijanden bij en ik denk zelfs preventief.
  3. Hm ja ik heb me nu ook even verdiept in dat virus verhaal en het zou idd heel goed kunnen. Ik had de lelijke stekken die ik voor niks had gehad en niet weg wilde gooien weer in conditie gekregen maar zodra ik ze in de bloei zette leek idd de celdeling wel stil komen te liggen. Dat is ook precies het moment dat ik merkte dat ik vliegjes en ongein had. Wellicht hebben die wel een ziekte gebracht. het waren er veel iig. Nu is het gros morsdood maarja. Het zal wel een of andere variant zijn van dat virus Achja jammer.. we gaan vrolijk verder; volgende keer beter!
  4. Hoi wellicht kan iemand mij helpen met het volgende wat ik nog niet eerder gehad heb. Na 3 en halve week groei gingen ze de bloei in. Duurde wat langer want heb ze 4x getopt voor ze eruit zagen zoals ik wil en op de goede lengte. Na de 1e week bloei merkte ik al hier en daar hele kleine zilveren vlekjes op de bladeren. Ik dacht komt wel goed, maar na de 2e week merkte ik voor het eerst dat de kleine blaadjes in de top bij de bloemen achterover gingen krullen. Aangezien alles, ook de gekrulde, mooi licht glimmend groen was maakte ik me niet druk. In de 3e week een keer met een lichte ertimec oplossing gespoten, voor de zekerheid dacht ik. Na de 3e week ging ik maar eens met me lens kijken of ik wat zag. Ik zag dat er hier en daar minuscule worm-achtige, witte beestjes van 1,5mm over een aantal bladeren renden. Niet over die krullende trouwens, maar over de grote fanleaves. Dagen later zag ik ze ook in de potten (15L), deze zijn nog kleiner. Ze verstoppen zich snel in het donker als je gaat spitten. I kben niet zo snel en inmiddels was het eind week 4 toen ik ging rondkijken op dit forum en n.a.v wat info over witte vlieg de boel weer behandeld met wat ik voor handen had en in dit geval was dat vertimec. Maar dat werkt natuurlijk niet in de pot. En nu dus in half week 5 en alles is nog steeds best mooi groen, maar in de toppen zijn die blaadjes nu sterk achterover gekruld en daardoor ook smaller. De grote bladeren staan goed. Ik heb goede foto's ervan, ik zal proberen onderaan bij te voegen. De dames lijken het druk te hebben met iets want ook de bloemvorming begint merkbaar achter te lopen. Misschien zitten die kleine ettertjes aan onze wortels te vreten ofzo? Vraag nu is, kunnen de fabriekjes bovenin nog recht worden, zo ja, hoe? Kennis van mij heeft wel eens de korreltjes van Bayer tegen witte vlieg in het vat gegooid om de potten uit te roeien van die kruipertjes.. iemand een idee hierover? Thanks alvast. Binnenkweek Soortje: PP Bloei week 5 Stek Aarde laatste meting pH van het medium : 5,6 laatste EC meting van het medium : 6,0 ja is hoog maar komt waarschijnlijk door de voedingkorrels waarmee ik heb opgewaardeerd Ph vat: 6,3 EC vat: 2,0 Temperatuur : 28,6 om 20,5 altijd Luchtvochtigheid : 40% balen.. andere dame en nog een en zo zien alle toppen eruit trouwens voorbeeld van blaadje met kleine zilveren vlekjes, niet scherp erop te krijgen die kleine vlekjes hier is wat aan de hand aan de rand van een blad maar dat is denk minder belangrijk nu
×
×
  • Create New...