Jump to content

Greenman

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Greenman

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Haha Ja ze trokken idd vreemde gezichtjes net als ik. Maar nee serieus ik constateerde een ongelijkmatige groei en misvormde wildgroei dus kromme bladeren enz enz. Maar iig je hebt wel gelijk wazzup er zit een soort aanslag aan de binnenkant van dat ronde ballonetje in de bulb. De lamp brand nog wel maar uit jouwn reactie kan ik opmaken dat de lamp kaduuk is? Of heb ik het nu verkeerd begrepen?
  2. Goedendag iedereen, Bij deze stel ik mij ook gelijk even aan iedereen voor. Gegroet medekwekers! Enige tijd geleden haalde ik mijn HPI-T groeilamp weer uit de kast om weer te gaan beginnen met kweken ik heb hem toen verkeerd aangesloten en de lamp maakt een paar keer flinke klappen en toen werd het donker. ik weet niet meer precies welke kabels ik verkeerd had aangesloten maar in iedere geval. Ik dacht deze is geheid kapot. Heb hem toen goed aangesloten en toen deed hij het weer. Ben er toen mee gaan groeien maar kreeg de indruk dat de planten nogal vreemd reageerden op de lamp. Kan het zijn dat doordat ik hem verkeerd heb aangesloten het spectrum van de lamp of de lamp gewoon verknoeid is terwijl hij het nog wel doet. Dat hij bijvoorbeeld nu een verkeerd soort licht uitzend??? Mijn dank is bij voorbaat groot. Groetjes.
  3. Goedendag heren bij deze wil ik jullie vragen wat jullie mening is t.o.v. de juiste groeilamp. Bij deze dus. Wat zijn de voordelen en nadelen? mvg, Rob
  4. Ja juist ja jij begrijpt het, het is dat witte korstachtige residu. Zijn dat afvalstoffen van mijn planten? Het lijken mij eerder zouten/mineralen die niet opgenomen zijn door de plant.
  5. Ik vermoed dat er een gedeelte van de minerale voeding achterblijft ofzo. Misschien wegspoelen met afgezuurd water? iemand anders nog idee?
  6. Wat voor water zou ik anders moeten geven? "los kraanwater" ? Nee grapje, ja ik geef gewoon afgezuurd "kraanwater" met een lichte voedingsoplossing.
  7. Goedendag, Bovenop mijn groei-medium is een lichte soort van witte korst aan het vormen. Ik heb het vermoeden dat dit mineralen zijn die zich ophopen. Mijn vraag is: Wat is dit exact en hoe kan ik dit verhelpen? Bvd, R.
  8. Pfieuw gelukkig alles doet het nog! Al tikt de trafo soms nog wel eens bij het opstarten van de lamp. sjonge jonge zeg. tnx 4 reply
  9. Mja het zal wel weer vragen naar de bekende weg zijn van mij maar kom er nog steeds niet uit hoe ik nu eigenlijk mijn bedrading moet aansluiten. Ik ben in het bezit van 1 400 watt metaal halide set. Op de vsa zit een kroonsteen met 4 aansluitingen, van links naar rechts staan daar de letters L - N - N - B op. Kan iemand mij in godsnaam vertellen hoe ik nu bedrading moet aansluiten? Heb al gebrobeerd om op de eerste 2 letters mijn lamp aan te sluiten maar ik twijvel of dit goed is want alles begint te knetteren.
  10. Tnx voor jullie reacties! Ben zeer te spreken over dit forum! Ik vind het geweldig hoeveel kennis hier wordt gebundeld gewoon, in het kort: HIER HEB JE WAT AAN. Heb nog even wat rondgeneusd en kwam ook tegen dat TLD reflex 865 - cool daylight vaak gebruikt wordt. Zit nu te twijfelen tussen 5 x 640 kleur 33 of 5 x 865 cool daylight beide 58 watt. Wat raden jullie mij aan ?
  11. Hmm ok maar wat is het voordeel van dat t.o.v. een 400 watt HPI-T die ik hier nog heb liggen? Of kan ik moederplanten en stekken hier ook wel onder zetten?> krijg stekken a.s. do. en moet het spul nog ophangen. Volgens mij is een coolwhite 33 wel geschikt buisje. zo ja hoeveel moet ik daar dan van hebben voor 1 m2? of kan ik gewoon die 400 watter erboven knallen ben dan zeker wel duureder uit qua stroom en hoe hoog moet dat ding dan?
  12. Goedendag beste mensen ik weet er zijn al de nodige onderwerpen geweest m.b.t. bovenstaande maar toch nog even voor alle duidelijkheid. Moeders groeien onder 400 watt HPI-T lampen en stekken wortelen onder tja daar gaan we ... dan weet ik het dus niet meer. Welke TL's kan ik het best gebruiken hiervoor en is dit om te wortelen of groeien ze hier ook door> pls help ben een leek. tnx
  13. Jeetje heĀ“ is er nou echt niemand die hier een uitleg kan geven hoe een meest stabiele grond pH meting te verkrijgen en met welke middelen?
  14. Is wel de bedoeling green lady. Zit nu nog in test fase van kweekproces en begin het aardig te leren. Tis natuurlijk ook beetje hobby. moet alleen nog een hygrostaat hebben nah maar even 1 halen. je moet er wat voor over hebbben. Bedankt voor je intresse. Ik heb trouwens foutje gemaakt ik beschik over 15 m2 is een 9 membraans mistmaker dan niet teveel?
  15. Bedankt voor reactie maar heb het al opgelost. Ik heb er nu een mistmaker 9 membraans in met vat van 150 ltr. erboven. Hartstikke mistig. hahah
×
×
  • Create New...