Jump to content

Jeroen_V

New Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jeroen_V

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Ik wil chloroplasten/bladgroenkorrels extraheren ZONDER gebruik van aceton. We hebben dit al een keer met warm water gedaan, maar ik denk dat we daardoor te weinig korrels verkrijgen om fotosynthese aan te tonen. Iemand? PS: Dit is inderdaad een soortgelijk topic als Rik P, maar eh... Die bevatte weinig (eigenlijk geen) info.
 2. Ben bezig voor profielwerkstuk. Moet alleen een grafiek hebben m.b.t. lichtintensiteit en de O2-productie. De bedoeling is dat ik een lichtintensiteit te pakken krijg waarop de plant (kies maar zelf, wij kozen ook een willekeurige uit de tuin ) een drempel heeft bereikt... Kortom, een intensiteitwaarde (waarde hiervan weet ik ook niks vanaf) waarop de plant niet meer O2 gaat produceren. Het komt erop neer dat we een proef doen met bladgroen (zonder het blad of de plant zelf). Fotosynthese laten plaatsvinden gaat dus nog wel met de bladgroenkorrels. Als een zijproef doen we nu iets met de lichtintensiteit (alhoewel het doen-proces niet echt... gebeurd ). Als iemand een grafiek/tabel tussen de oude LP-platen kan vinden, kan ik 'm wel gebruiken.
 3. Heey mensen, Ik ben op dit forum gekomen d.m.v. (jawel) school . Heb het NG profiel en ben dus redelijk vaak online voor biologie en scheikunde. Verder leek me het leuk om mij te registreren voor mijn vragen betreffend mijn profielvakken. Jeroen_V 16 jaar NG profiel Havo 5
×
×
 • Create New...