Jump to content

jogi

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About jogi

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. In afwachting van de antwoorden ivm toppen zijn hier nog wat foto's. Zonde van de verbrande blaadjes of ze zou er mooi uitgezien hebben! (naar mijn mening toch) De nieuwe blaadjes die bovenaan groeien gaan wel hard! En het zijn er allemaal met 7 vingers wat volgens sommigen een goed teken is Misschien een domme vraag: Moet ik de verbrande bladeren onderaan afknippen? Om de goede bladeren bovenaan te sparen?
  2. jogi

    Jogi

    Foto's voor mijn groeiverslag
  3. hey Tim, Bedankt voor de info, nu weet ik wanneer te switchen naar de bloeivoeding. Het verbranden is inderdaad niet goed maar het zijn vooral de onderste blaadjes en naar wat ik lees groeit daar toch niet zo veel bij. En ik moet veel reizen voor het werk dus als ik steeds thuis moet zijn terwijl ik groei mag ik nooit plantjes zetten vrees ik . Ik dacht dat hij goed aan het groeien was maar dit toont nogmaals hoe nieuw ik ben . Ik zal straks nog wat foto's bijnemen van de stam enzo en ze online plaatsen (gsm batterij was leeg na 1 foto deze ochtend). Enige opmerkingen ivm toppen? Mag dit nog als de lamp al op 12/12 staat?
  4. Dag iedereen, Het is weer al enige tijd geleden dat ik hier was (1 weekje vakantie en nadien gek druk op het werk). @doorkweker: gelukkig dat ik ze heb overgeplant, anders was het potje veel te klein geweest @zappie: Op de dag dat ik ging overplaatsen bleek dat m'n vriendin alle potjes gebruikt had voor haarzelf dus heb ik geimproviseerd en een potje van druiven goed uitgewassen en dit gebruikt. Verslagje: Voor ik op vakantie vertrok het plantje overgeplaatst naar een grote pot maar hem laten staan onder de TL lampen. De vriendin heeft 2 keer 200ml water gegeven en alles ging perfect tot de 2 laatste dagen wanneer ze vergeten kijken was en de plant tegen de lamp hing zoals je kan zien op de foto. Wanneer ik thuis kwam heb ik hem onder de 400W HPS lamp gehangen en hij staat nu op 12/12 voor 6 dagen. Ik heb al 2maal 250ml water met groei en wortel voeding gegeven. De temperatuur met de lamp aan is rond de 30°C De temperatuur met de lamp uit is rond de 20°C Luchtvochtigheid is maar 25-30°C Vragen van de week: Wat moet ik doen met de verbrande blaadjes? Kan ik die gewoon laten hangen of moet ik die afknippen (heb dit ergens gelezen) Hoe lang mag ik nog wortel voeding geven? Ik zou de plant klein willen houden, hoe kan ik dit doen? Is het nuttig ze te toppen? Of is dit te laat omdat ik al 1 week 12/12 sta?
  5. Hier ben ik weer, 24u later. Ofwel ben ik overenthousiast ofwel groeit ze echt heel goed! Zoals gisteren al gevraagd, is dit de moment om over te planten naar de grotere pot? En zou dit kwaad kunnen om ze nog een tiental dagen onder de TL lamp te laten staan?
  6. @gobru: De filter komt er wel, maar nu lukt het nog niet @spacesjimp: Spijtig genoeg heb ik nu de 400W lamp dus tenzij iemand mij een 250 watt lamp en VSA wil ruilen hiervoor zal ik het hiermee moeten doen. @doorkweker: Zoals je op de foto kan zien ziet hij er inderdaad goed uit zonder water! hopelijk blijft hij zo gaan Nu mijn vraagjes van de week: Is het al nodig om deze over te plaatsen naar een grote pot? Of mag ik hem nog even laten staan? Ik vertrek vrijdag ook voor een week naar de bergen dus vraag ik mij af of ik de plant onder de 24u TL lamp mag laten staan tot ik terug ben? Mijn vriendin weet wanneer de plant water te geven maar misschien is het beter als ik de overstap naar de HPS lamp uitstel tot ik er bij ben en eventuele problemen hier kan plaatsen?
  7. Ik had hetzelfde idee (en probleem bij mijn eerste poging) maar de lamp hangt er momenteel misschien 2, maximum 3cm boven. Moet ik nu water geven? Of is dit nog niet nodig? En die week langer onder TL, blijft dit 24/24 of moet ik al naar 18/6 gaan?
  8. Hier ben ik met de update: Na 4 dagen (vanaf het zaaien) ziet ie er zo uit. Dit lijkt me goed maar vrij smal vergeleken met andere (shiningsilverhaze zijn topic bv)? Momenteel staat ze onder 2 TL lampen die 24/24 branden Hoelang moet ik hiermee doorgaan? Nog enkele dagen of moet ik nu al overschakelen naar de HPS lamp? Nog iets specials dat moet gebeuren in deze fase?
  9. @wietboerke: De kap in de andere richting hangen werkt niet, het komt op hetzelfde neer. Het enige dat ik misschien kan doen (maar weet niet of dit mag) is de kap een beetje plooien zodat er meer lucht kan passeren?` De ventilator met filter zal ik wel nog eens aanschaffen maar momenteel lukt dit nog niet. @den: Ik wou een 250watt lamp maar zoals ik al zei had de shop niet anders en is het moeilijk om een shop te vinden. Ik heb nu ook al de lamp en VSA gekocht dus wil niet opnieuw de kost doen voor een nieuwe VSA en lamp. Ik heb wel al eens getest wanneer ik thuis was en na 18u branden was de temperatuur "slechts" 30° en dit zonder de kleine ventilator die er nu bij hangt. @meneerjansen: bedankt voor de tips, die probeer ik zo goed mogelijk op te volgen. Ik zou wel eerst met dit zaad willen proberen nu ik het toch al gekocht heb. Mocht het echt niet lukken schakel ik wel over naar een hazen @zappie: zoals reeds gezegd is het hier in belgie moeilijker om het correcte materiaal te vinden. Ik dacht dat een zuiger voor een volledige badkamer goed zou zijn voor zo'n klein kastje maar blijkbaar ben ik daarin verkeerd. Die zuiger komt er wel eenmaal ik een shop vind. Conclusie: grootse problemen volgens jullie zijn: Temperatuur: die ging tijdens mijn "testen" van een weekend nooit boven de 30° en toen hing de ventilator er nog niet Afzuiging: Zal ik blijkbaar wel een betere moeten aanschaffen Veiligheid: Ik heb een 3kg automatische poederblusser, brandalarm en een schakelbord zoals hier vermeld met een Davin relais dus dat zit wel goed denk ik. In verband met het kleine hok heb ik eigenlijk niet veel andere opties. In het beste geval kan ik naar 55 a 60cm breed gaan ipv 45 maar ik denk niet dat dit zoveel beter is? Mijn andere optie is mijn garage gebruiken en daar een groter hok maar de temperatuur daar ligt momenteel rond het vriespunt dus dit is ook geen oplossing denk ik. PS: Deze morgen kwam het zaadje al boven de grond piepen dus ik probeer vanavond nog een update te geven
  10. Veel antwoorden op een korte tijd! @magicstrain: Ik denk dat het hok al krap zal zijn voor 1 plant, en zou hiermee eens willen proberen. Nadien kan ik altijd kijken om er meer te plaatsen. @johnny: Mijn schakelkast is volledig zoals vermeld op in de growguide, en ik maak gebruik van een Davin relay met daarboven automatisch blusapparaat van 3kg. @shining: Ik volg je topic al van in het begin en gebruik hem als leidraad, heel overzichtelijk! Bedankt voor de info @david_t: Het hok is inderdaad amateuristisch, heb gewoon een oude kleerkast gebruikt (zoals hier op het forum dikwijls wordt aangeraden). Ik vrees dat ik echter geen plaats heb om iets anders neer te zetten. @groninger: Het relais is er wel, had dit waarschijnlijk moeten opschrijven bij mijn eerste post . De lamp is 400W omdat de growshop geen andere had wanneer ik er langsging en het is zeer moeilijk om in een shop te geraken. Inlaten zijn aanwezig vooraan de kast maar zie je niet goed. Ik heb de lamp al eens 2 weken doen branden aan 18/6 en dan had ik op het einde ongeveer 29-30°. Ik dacht dat dit zou verbeteren met de fan erbij. Wat moet dan ongeveer de oppervlakte zijn voor een 400watt lamp? Als het enigszins mogelijk is probeer ik deze week nog een beter hok te maken terwijl ik nog de TL lampen gebruik... Sowieso al bedankt voor de vele info, ik probeer nog zoveel mogelijk aan te passen.
  11. Hey hey, Na een tweetal maanden lezen op het forum en al éénmaal (tevergeefs) geprobeerd te hebben een plantje te zetten ga ik het nu eens goed doen en jullie hulp gebruiken! Dit is wat ik gebruik: Fem Skunk #1 zaadje van Sensi Seeds Grond: Plagron lightmix (samenstelling zie foto hieronder) Afzuiger: Ik weet de sterkte niet maar het was goed voor een kleine badkamer Lamp: 400W HPS van Philips Wortelvoeding: Bio-G-power Bio wortel 1(zie foto hieronder) Groeivoeiding: Bio-G-power: Aarde compo 1 (zie foto hieronder) Bloeivoeding: Terra flores Fan: Heb een kleine fan gekocht met 2 standen Kast: Zoals je op de foto hieronder kan zien heb ik maar een beperkte plaats aanwezig en daarom kies ik ook voor 1 plantje. De afmetingen zijn: 45*45*130cm (zoals je ziet mag de plant niet te groot worden) Momenteel is het zaadje aan het kiemen in een klein potje met dezelfde grond als hierboven vermeld is. Dit staat onder 2 coolwhite (is dit de correct naam?) TL lampen die 24/24 branden en er 2-3cm boven hangen. Eenmaal de plant uitkomt zal ik hem herpotten naar een grotere pot en de HPS lamp. De vragen die ik momenteel al heb: -Is het goed dat de TL lampen nu 24u branden? -Moet ik de zaailing direct herplanten eenmaal hij boven komt of moet hij een bepaalde grootte hebben? -Ik heb hier al gelezen dat de grond moet voorgewaterd worden. Voor een pot van ongeveer 10L, hoeveel water moet daarbij? En moet ik daar direct bloeivoeding toevoegen? -Ik gebruik kraantjeswater dat ik enkele dagen laat staan. Is dit goed? Of wat kan ik anders doen? -Vorige keer viel het mij op dat ik de luchtvochtigheid moeilijk boven 30% kreeg, ondanks 2 potjes met water naast de plant. Nog ideeën om dit op te lossen? De voeding De grond die ik gebruik De kast Alvast bedankt voor de antwoorden, ik hoop dat ik een mooi plantje kan kweken!
  12. Ik was ook verbaasd dat ik al sinds 2007 lid ben. Zal mij ooit eens geregistreerd hebben maar niet veel met gedaan. Ga vandaag alleszins met mijn groeiverslag beginnen. Alle hulp is welkom!
  13. Hey, Blijkbaar moeten we ons hier voorstellen. Ik kom uit belgië, ben hier al een tweetal maand aan het rondelen en ga er nu effectief aan beginnen met een grow verslag. cheers!
×
×
  • Create New...