Jump to content

BrainDamage

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BrainDamage

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. aangezien het in de duinen ligt heb ik van water uit de grond absoluut geen last, alleen aan het plafond hangen de druppels. Misschien als ik er een knappe deur enzo in zet dat het dan beter is. Ik weet niet of het condens is of dat het vanuit het plafond komt. 't project is nog niet 100% afgeblazen, misschien dat 5 plantjes wel mag van de eigenaar, maar daar moet ik het nog even over hebben. Alles op zn tijd want het gaat namelijk behoorlijk wat kosten om de boel op te knappen en te isoleren.
  2. ik ga geen generator gebruiken, kan me niet voorstellen dat dat rendabel is voor een paar plantjes. Misschien als je een enorme kwekerij hebt (duizenden planten). Ik heb eens berekend wat goedkope kleine generatortjes verbruiken..en dat is toch nog teveel om rendabel te zijn. Via mn werk kan ik wel aan 50 meter grondkabel komen, dus de energievoorziening is waarschijnlijk snel opgelost. kees wat bedoel je met dat Duitser/baksteen verhaal? Geloof je niet dat dit uit de 2e wereldoorlog stamt?
  3. ja ik wil het graag isoleren, zit alleen nog even te twijfelen hoe ik dat het best zou kunnen doen aangezien de muren erg vochtig zijn. Het moet niet gaan rotten en schimmelen door de vocht. Misschien een isolatiewandje tegen de muur maken. Maar wat voor isolatie materiaal, iets van folie met bubbeltjes? En misschien een ruimte met stilstaande lucht ertussen. iemand tips voor een vochte ruimte isoleren?
  4. ja ik kan er wel over nadenken, maar het gaat meer om degene van wie de bunker is, als die het niet willen houdt het op. Over een generator heb ik wel eens gedacht maar dat is absoluut niet rendabel.
  5. ik zag een topic van iemand die met 5 planten ook behoorlijk wat wiet verbouwde. Wellicht is dat een idee aangezien dat niet heeeel erg strafbaar is lijkt me.
  6. Ik heb vanuit een zaadje van een mexican sativa een plantje laten groeien. Heeft wel wat maanden geduurd (half jaartje), maar er zitten nu aardige topjes in. Echter lijken vrouwelijke en mannelijke eigenschappen door elkaar in de toppen te zitten. De hoofdtop is grotendeels vrouwelijk met hier en daar een zaadje. De kleinere toppen zijn overwegend mannelijk. Het plantje is verder niet in aanraking geweest met andere planten, en heeft al die tijd op de vensterbank gestaan. Is dit wel rookbaar? En klopt dit allemaal wel dat het zo is gegroeid? hier wat plaatjes:
  7. ik weet niet wat het doel van de bunker was in de oorlog, ik vermoed iets van een opslag. Maar helaas gaat het project dus niet door, misschien in de toekomst als ik de eigenaar nog kan overhalen. Ze zijn bang voor politie
  8. nou ik heb foto's gemaakt ge-upload, ze staan in mijn gallerij. En tevens even nagemeten, en de afmetingen vd bunker zijn exact 350x200x210 cm. Binnen was het erg vochtig, vooral bij de nog niet goed sluitende deur (die stamt waarschijnlijk ook nog uit de 2e WO) hingen de druppels aan het plafond. Het blijft denk ik de ideale ruimte, alleen......degene van wie de bunker is had toch liever niet dat er plantjes in kwamen helaas, dus het feest gaat niet door Erg balen, leek mij echt een leuk projectje.
  9. BrainDamage

    Bunker

    Bunker
  10. de bunker staat nog vol rotzooi, ga ik vd week eruit halen en dan ga ik foto's maken. Ik vraag me af hoe dik het beton is en hoeverre dat, en het feit dat hij onder grond zit, invloed heeft op het constant houden van de temperatuur. Gezien het feit dat hij geheel onder de grond zit, en daarboven bosjes zitten moet dat toch al wel goed isoleren lijkt mij. Als ik dan nog een extra geisoleerde ruimte ga maken moet ik de warmte toch aardig vast kunnen houden. Hoe en waarmee kan ik het beste isoleren. De ruimte is vrij vochtig en het beton zal wel moeten ademen lijkt mij.
  11. op een kennis die een kweek in een goed geisoleerd schuurtje heeft met cv. moet ook bijverwarmen. Lijkt me sterk dat het in een koude bunker dan wel warm blijft..
  12. verwarmen zal zeker wel moeten, als de lampen uit staan zal de temperatuur echt geen +/-28 graden blijven lijkt mij
  13. retour lucht vind ik tot nu toe nog het minste probleem. Het liefst zet ik een tent neer in de bunker, dus ik zou de retourlucht in de bunker uit kunnen laten komen en vanaf daar gaan afvoeren naar buiten. Of andersom, mijn invoerlucht uit de bunker zelf halen omdat die lucht daar iets warmer zal zijn dan rechtstreeks van buiten. Lampen wordt max 2x600 of 3x400watt. Zeker niet meer.
  14. Ik heb het genoegen om in mijn tuin een heuze bunker uit de WW2 te hebben. De ruimte ligt in een duin onder de grond. Er zit een luchtpijp op van ongeveer 10cm doorsnee. Verder zit er een deur in. Weinig weten van het bestaan af, en de ingang ligt aardig verscholen in de bosjes. De ruimte is ongeveer 3,5x2,5mx2,2 (lxbxh) Ideale ruimte dus lijkt mij. Enige wat mij zorgen baart is de temperatuur en de aanvoer van verse lucht. Gezien het feit dat er geen cv in zit en ik verse (koude)lucht van buiten moet halen. Dit zal allemaal verwarmt moeten worden. Ik wil de ruimte goed isoleren, maar weet eigenlijk niet of dat handig is omdat het binnen best wel vochtig is. De enige optie kwa warmte zal waarschijnlijk helaas een electrisch kacheltje zijn ( wel duur in de stroom). Kwa verse lucht toevoer ben ik er nog niet uit. De lucht nu is bijv extreem koud, hoe krijg ik dat op een mooie temperatuur voor mn plantjes? Misschien kan iemand wat raad geven over hoe ik dit alles het beste aan kan pakken? dus isoleren, lucht verwarmen en de ruimte warm houden.
×
×
  • Create New...