Jump to content

mysticwarrior

New Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About mysticwarrior

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hey scorp, zul je niet gewoon beter je best doen en eerst is een beetje experimenteren met wiet. Want paddo's kunnen er nog al heftig inslaan, vooral de 1x kan het een grootte impact op je hebben. En qua bad-trip, die krijg je net zo makkelijk van een muscaria als van een andere psilo paddestoel, alleen is mijn eigen ervaring wel dat de muscaria iets meer op mijn gevoel inspeelde dan de normale psilo paddestoelen. Maar goed, als je bang bent voor een bad-trip is het toch al niet aan te raden om paddo's te gebruiken, want alleen die gedachte kan je al ver heen helpen. Ik denk dat het niet gaat, maar als het zou lukken moet het wel een geniale werking hebben Naja maagkramp is een goede les voor de beginnende kaalkop zoekers In je eentje op veldslag gaan is weer zo saai, zin om mee te doen? Groetjes, Mysticwarrior.
  2. Leg de verschillen van een amanita muscaria maar naast een Amanita pantherina. Dan zie je toch duidelijk het verschil. Beschrijving + foto Amanita Muscaria Hoed bolvormig, dan uitgespreid tot vlak, Ø 8-20 cm, glad, helderrood, oranjegeel verblekend, met vergankelijke, pyramidevormige, witte vlokken. Lamellen wit. Steel 8-18 x 1-2 cm, wit, aan de voet vlokkig, met een witte tot gelige ring. Vlees wit. Geur zwak. Giftig. Beschrijving + foto van Amanita Pantherina (deze dus NOOIT op eten.) Hoed bolvormig, dan gewelfd tot uitgespreid, Ø 6-10 cm, glad, oker- tot donkerbruin, met witte, wrattige schubjes. Lamellen dicht opeen, wit. Steel 9-13 cm x 10-15 mm, glad, wit, met een rafelige, hangende, witte ring, aan de basis met ringvormige, vlokkige zones en een witte beurs om de sterk opgezwollen voet. Vlees wit. Geur zwak, aangenaam. Giftig. Zulke pantherina's kom ik nooit tegen, verwar je ze niet met de amanita vulva, die soms ook behoorlijk rood kan zijn maar wel eetbaar(alleen ga je er dan niet van trippen )? Ik zou zeggen, maak er is een foto van, ben er nieuwsgierig. Oke daar ben ik het over eens, maar dat heeft die jongen van 16 inmiddels al te horen gekregen en om te voorkomen dat iemand zich vergist heb ik er niet voor niets een link bij gezet waar je de beschrijving van de paddestoelen kan vinden. Er bestaan vele foto's van een amanita muscaria op internet, en mensen die ze willen/gaan plukken weten over het algemeen wel wat ze doen. Die kans is veel groter, ik heb al ik weet niet hoeveel mensen paddestoelen zien plukken waarvan ze dachten dat het een puntig kaalkopje was. En daar sluit ik mij voorledig bij aan!
  3. Nou bij deze, ik kom even langs surfen en zag deze topic over amanita muscaria, en wil een poging doen om hier opheldering over te geven. Èèn van de eerste dingen die ik over de amanita kwijt wil is dat er op internet erg veel informatie beschikbaar is, maar deze is in veel gevallen erg tegenstrijdig is en zorgt voor erg veel onnodige angst. Niet dat je niet voorzichtig moet zijn, maar als je paddo's wilt gaan plukken in het wild, dan is een amanita muscaria makkelijker te herkennen dan het bekende "Puntige Kaalkopje" en de "FranjeVlekplaat". Alleen wil je je bij de amanita muscaria je absolluut niet vergissen omdat deze inderdaad lijkt op de amanita pantharina. Daarom geef ik hier het advies om even naar www.soortenbank.nl te gaan, om aldaar de belangrijke beschrijving van de amanita muscaria even door te lezen, daarmee moet je instaat zijn om ze te indentificeren. Daarnaast zal een a. pantharina nooit zo knal rood zijn als een a. muscaria in z`n groeiende stadium , zoals hier ergens anders in deze topic vertelt word. Wel kan de amanita muscaria in een al ver gevorderd stadium, behoorlijk gaan lijken op de a. pantharina. Niet alleen de vlies heeft een hallicugene werking, maar de gehele paddestoel heeft dat. Uiteraard moet je op passen met de dosering. Telkens als je op een nieuwe plek de paddestoellen hebt geplukt, altijd weer even opnieuw de doses testen, een trip op de amanita kan behoorlijk heftig zijn, ook al heb je ze in Nederland geplukt. Zobiezo moet je oppassen met wilde paddestoelen, omdat er maden in kunnen zitten. Het is beter om er een thee van te maken. De hallicugene stof van de A. Muscaria is Iboteninezuur en muscimol en na het innemen van deze paddestoel word de muscaria het vergif van deze paddestoel, tevens omgezet in muscimol, daarom hoef je deze paddestoel dus niet perse te drogen en daarnaast kun je er daarom niet zomaar dood van gaan. Eet in iedergeval nooit meerdere paddestoelen tegelijk. En houd er rekening mee dat er nog maar weinig over de werkende stof van de A. muscaria bekend is. FogBrain, heb jij zelf wel is amanita's gegeten? Hoewel de stoffen anders zijn, blijven de effecten het zelfde als met psilo paddo's. Ik heb zelf al een aantal keer de geweldige amanita's gebruikt en ik merk het verschil niet. Ganjaman, die foto is inderdaad van een amanita muscaria.
×
×
  • Create New...