Jump to content

nl1bzw

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About nl1bzw

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Citroen kopen. Rode schil van de bessen zachtjes verwijderen. Dan de zaden 24 uur in de sap laten staan. Vervolgens goed afspoelen. Je kan ze vervolgens gewoon in potgrond laten ontkiemen. Ik heb zelfs al planten 1,5 jaar op potgrond staan. Gewoon om te testen of ze daar echt dood van zouden gaan. Waren wel een paar uitvallers na verloop van tijd, maar of dat echt aan de grond ligt vraag ik me af.
  2. Voor de liefhebbers heb ik nog verse zaden te koop.
  3. Uiteindelijk de zaden op verschillende manieren behandeld. Drogen, niet drogen, van de plant af laten vallen, van de plant afhalen. Het maakte allemaal niks uit 7/7 zijn ontkiemt. Misschien dat ik nu ga testen met verschillende soorten aarde. Kijken of het daadwerkelijk echt zoveel uitmaakt en of er geen goedkopere oplossingen zijn, dan de amazonian remix. Kliko, In de zomer kan het wel ja, zolang het niet te koud wordt buiten.
  4. Als de zaden van de plant afvallen, laten jullie ze dan nog een x aantal dagen indrogen in de zon, zodat het besje zijn vocht heeft verloren? Of halen jullie gelijk het rode vruchtvlees van het besje en leggen jullie ze gelijk in citroensap?
  5. Binnenkort de eerste zaden van mijn planten afhalen
  6. Ziet er goed uit. Die van mij groeien al bijna tegen het plafond
  7. Even een update: Het lag inderdaad aan de potgrond. Deze zak had al geruime tijd opengestaan en daar zaten de nodige beestjes in. Ik denk dat die aan de wortels gingen knagen. Heb nu als 1 plantje in zaai en stekgrond gezet en doet het nog steeds prima na 1,5 week en is al een stuk groter dan die andere plantjes waren. Vandaag het plantje in een doosje gezet en die bekleed met aluminiumfolie.
  8. Ok ga ik binnenkort ff halen. Nog ff kijken of ik hier nog wat van kan maken dan
  9. Edit onnodig quoten zie hier :hoe te quoten Tja, het is alleen raar dat het normaal in het voorjaar wel altijd goed gaat op deze manier Misschien is het wel een combinatie van factoren. Ik ga gewoon nog ff kijken wat ik eraan kan doen om deze plantjes te redden, dan weet ik ook gelijk waar het probleem zit.
  10. Edit onnodig quoten zie hier :hoe te quoten Allebei 2 weken. Ja, had ze al extra water gegeven. Die randjes brokkelen meteen af. Van het spectrum ben ik nu al aan het testen Zet ze overdag in het "zon"licht. S'avonds en s'ochtends onder de lamp om aan de 18 uur te komen.
  11. Edit onnodig quoten zie hier :hoe te quoten Ik wacht nog even af tot vanavond. Misschien krijg ik wel een reactie van iemand die ervaring heeft met het kweken d.m.v. LED. Anders ga ik inderdaad even een PM sturen. Ik zal de plantjes iig wel wat voeding geven. Ik heb namelijk geen EC meter. Ik doe het nog steeds voor de fun en tot nu toe is me dat altijd goed afgegaan Bart.
  12. Edit onnodig quoten zie hier :hoe te quoten Normale potgrond. De grond die ik ook gebruik voordat ze normaal gesproken in de tuin worden gezet. Luchtvochtigheid in die kamer is 40-50% temperatuur ± 22graden. Eigenlijk niet veel anders dan normaal, behalve de LED lamp. Ledlamp bevat 50x 1 watt Hydroponic BridgeLux LED R/B 7:2 (www.jingsam.com) Misschien is de afstand van de LED lamp tot de planten nog wel te dichtbij, maar ik zag op sommige andere posts dat ze ertegenaan groeiden.
  13. Edit onnodig quoten zie hier :hoe te quoten Ze staan niet in een hok Gewoon in een kamer waar ik ook weleens wat plantjes op de vensterbank heb staan. Gewoon voor de fun dus. Niet voor de grote kweek. Op de vensterbank doen ze het normaal wel goed.
×
×
  • Create New...