Jump to content

delasoeur

Members
  • Content Count

    95
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by delasoeur


  1. In tabak zitten duizenden stoffen, maar één van die stoffen, nicotine, produceert het prettige gevoel waardoor mensen telkens weer een nieuwe sigaret opsteken.

     

    Nicotine kan een roker zowel opwekken als ontspannen, afhankelijk van de dosis. Dit tweezijdig effect is ook bekend van andere stoffen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij alcohol. Het eerste drankje werkt ontremmend en stimulerend, maar wie meer drinkt wordt door alcohol verdoofd. Bij een eerste gebruik van nicotine wordt snel adrenaline geproduceerd door het lichaam. Een aantal effecten van nicotine wordt dan in feite veroorzaakt door de adrenaline.

     

    Nicotine blokkeert tevens het vrijkomen van het hormoon insuline. Hierdoor wordt glucose minder snel opgenomen omdat insuline immers zorgt voor de opname van glucose in de cellen. Omdat de hersenen hierop volgend 'zien' dat er nog voldoende glucose aanwezig is in het bloed, treedt er ook minder snel eetlust op. Om deze reden zijn er soms mensen die graag gaan roken om gemakkelijker slank te kunnen blijven. Bovendien is het zo, dat mensen die stoppen met roken vaak last hebben van gewichtstoename, omdat ze de hoeveelheid eetlust die een niet-roker heeft, niet meer gewend zijn.

     

    Het stimulerende of juist ontspannende effect van nicotine is één van de vele factoren die het plezier van roken uitmaken. Nicotine verhoogt ook de hartslag. Nicotine vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloeddruk omhoog gaat en er trombose kan ontstaan. Ook wordt de ademhaling door nicotine versneld. Nicotine kan een hartinfarct veroorzaken, maakt op termijn de huid grauwer en slapper, en veroorzaakt bij vrouwen een vervroegde overgang. Mannen kunnen er impotent van worden. Ten slotte wordt door nicotine de ademhaling versneld en genezen onder invloed van nicotine wonden en botbreuken langzamer.

     

     

    De grootschalige tabaksteelt zoals hier in Chatham, Virginia, USA, vindt een markt dankzij de sterk verslavende werking van nicotine.Naast bovengenoemde effecten, wordt bij roken ook het dopamine niveau verhoogd. Roken belemmert het enzym monoamine oxidase (MAO), dat verantwoordelijk is voor de afbraak van neurotransmitters zoals dopamine. Men denkt momenteel echter dat andere stoffen in sigarettenrook hier verantwoordelijk voor zijn dan nicotine. In elk geval heeft een hoog niveau van dopamine ook plezierige gevoelens tot gevolg.


  2. ik hou ook wel van een lekker bluntje op zijn tijd.

     

    maar waarom vinden jullie het zo zwaar om hem alleen op te roken? ik bedoel, blunts rook ik eigenlijk bijna nooit alleen, maar soms is dat wel erg fijn hoor. inderdaad, je gaat eventjes helemaal kapot, maar wel op een zuivere lekkere manier vind ik.


  3. goed topic...ik kom uit lelystad en ben daar elke dag nog (woon nu in emmeloord)

     

    ik zal deze actie zeker steunen en zal er voor proberen te zorgen dat meer mensen het gaat steunen. komt wel goed denk ik. belachelijk natuurlijk dat ze er zo moeilijk over doen.

     

    @topicstarter smokum...wat is je naam eigenlijk? misschien kennen wij mekaar wel.


  4. bob dylan - mr tambourine man...gaat over zijn drugsdealer

    the beatles - lucy in the sky with diamonds...volgens velen gaat dit nummer over lsd. the beatles ontkenden dit voorheen altijd en volgens lennon gaat het over een tekening van zijn zoon jules. maar paul mc cartney heeft ooit gezegt dat het wel duidelijk is waar dit nummer echt over gaat.

    the beatles - a day in the life

    jimi hendrix - purple haze

    hole ft nirvana - cocaine girl

    peter, paul and mary - puff the magic dragon


  5. de shops in almere vind ik zelf niet zo goed. domino`s (grote markt) kwam ik regelamatig toen ik begon met blowen...ook vaak bij die boot geweest. hebben redelijke wiet, maar zeker niet top notch.

     

    in lelystad is geen shop...wel veel dealers en illegale huis shops. moet je gewoon de juiste mensen kennen enzo.

     

    dronten idem, maar minder dan in lelystad.

     

    in harderwijk heb je dan dus die shop bij het dolfinarium in de buurt (heet trouwens liberty). slechte prijs kwaliteit verhouding...zou ik alleen naartoe gaan als je in de buurt bent en je wilt persee wiet hebben.

     

    mijn advies is om vanuit dronten gewoon de bus naar zwolle te pakken...daar zou ik naar new balance gaan of naar het binnenhof voor de lekkere moonlight.


  6. hahahahah he maeva ben jij ziek in je hoofd of zo.. :wOOt

    waarom heb je het steeds over Toermalijn.

    nou ok, toevalig heb ik die hasolater ook gerook van 18 euro/per gram, mexican melt down...

    harstike lekker... ook net zo zwaar als amnesia ...ok....

    hou aub op over Toermalijn, ik zoek een cofeeshop waar ze goede amnesia verkopen,en daar gaat deze topic over, en dat heb je niet bij toermalijn,(het is toch wel de beste amnesia op het markt moet ik wel zeggen en ik heb ook liever iemand die reclame van Toermalijn maak in de plaats van f..Barneys maar toch AUB :D ) grt

     

    delasoeur - Jij let minder op het smaak dus(en skunk joint vol takken en bladeren wordt je ook knetter stoned van)Ik ben een verwende roker, :D ik zoek naast het zware stonedheid ook het plezier tijdens het roken.en niet alleen dat,het moet ook zacht zijn dat je hem ook bijna puur kan roken en niet scherp, het moet vol fruitig zijn met veel suiker smaak,en je moet geen rare na smaak in je mond overhouden....... en buiten dat,van weed,gezonde weed

     

    Je moet er niet van hoesten(van een sigaret hoor je meer te hoesten),geen slijm in je mond die je steeds uit moet rochelen,

    Je moet er geen hoofd en keel pijn van krijgen,en je moet ook niet misselijk ervan worden.

    geen rare geluiden in je oor.

    En natuurlijk moet je wel goed stoned zijn,zwaar stoned,lekker vrolijk :offtopic ....

     

    Over slechte weed kunnen heleboel dinges gezegd worden zoals niet spoelen van het plant of niet genoeg.

    Haarlak spuiten dat de weed vol cristal uitziet,ghb spuiten dat je goed stoned en verslaafd word enz en enz

    en met hasj daar kunnen ze hena mixen(vooral morakaanse kennissen doen dat :D )om de winst

     

    duidelijk genoeg chef grt

    dat is behoorlijk dudidelijk...en ik snap nu wel wat je zoekt ja. ik let wel op de smaak btw, maar het gaat me voornamelijk om het gevoel. amnesia geeft mij een ander gevoel dan de skunk met takjes en bladertjes.

     

    kun je misschien op de een of andere manier in contact komen met de leverancier van saranssi? want de saranssi is weg, maar ik neem aan dat de kwekers niet zijn gestopt? zomaar een ideetje hoor.....weet niet of je het al op deze manier hebt geprobeert en of je iemand kent van de saranssi, maar anders zou ik het eens proberen. you never know.

     

    btw...nu jij zo je puntjes opnoemt moet ik je misschien toch wel gelijk geven. ik ga je nu dan ook gewoon verder proberen te helpen, want ik ben nu toch wel benieuwd geworden of je de juiste amnesia alsnog gaat vinden.....en als je die vind. wees dan alsjeblieft wel zo coulant om het met de mensen hier te delen.

     

    Welke coffieshop is de oudste van nederland of een van de oudste??????

    saranssi was de oudste in ieder geval...


  7. bij mij werkt dit het beste: de j tussen ringvinger en middelvinger zo tegen u hand aan, en dan al u vingers tegen elkaar zetten, behalve duim :offtopic tegen u mond aan en inhaleren, direct in u longen en tiental seconden binnehouden, ik voel het dan na 2 trekken al ! :D word je lekker stoned van door zo te trekken, maar als ge echt al scheef zijt is da al wa moeilijker ma het is wel het effectiefst voor mij

    dat inhouden is slecht voor je longen en je wordt er niet stoneder van. is onmogelijk. dat tussen je vingers verhaal daarentegen is wel goed te doen. je maakt als het ware een soort bong van je handen... :D


  8. dat er nog mensen zijn die met rizla draaien zeg. zie dat zelf eigenlijk echt nooit...en ik kom toch op best veel plekken (in nederland). bij ons gebruikt iedereen gewoon een smoking vloeitje. de meeste draaien met gold of black. ikzelf altijd smoking eco of green. (liefst eco trouwens, green is alleen fijn voor mixjes)


  9. mooi verhaal is dat. in parijs zijn ze inderdaad erg streng. maar wij liepen daar gewoon met joints door de stad hoor.....net als in amsterdam eigenlijk. politie vond het geen probleem. ze maakten zich drukker over de nepluchtdruk pistooltjes die we hadden :offtopic


  10. haha...sjah. je weet gelukkig dat het aan jezelf cq de omstandighede lag en niet zozeer aan de wiet.

     

    verder goede tips voor beginnende/jonge blowers. en maak je verder niet druk over dat meisje man. zie je vast maar 1 keer en nooit weer. maakt dan verder niet uit wat zij denkt toch. natuurlijk zonde dat je geen tel nummer heb gevraagt enzo, maar goed, er zijn meer meiden met super mooie ogen.


  11. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier

    is makkelijk om naar de leeftijd te kijken...maar ik blijf ook respectvol naar jou toe toch?

    je moet niet aan jezelf gaan twijfelen, smaken kunnen verschillen. ik zei niet dat de amnesia van barneys hetzelfde was als van de saranssi. ik vond ze alleen net zo goed. jij duidelijk niet...dat kan toch gewoon.

    en nee natuurlijk denk ik niet dat dit psycholigisch is. het is jouw smaak, en niet jouw gevoel, dus komt weinig psychologie bij kijken lijkt me.

     

    jij vindt de amnesia van saranssi duidelijke de beste die je hebt gehad...en ik ben het met je eens dat het ook de beste amnesia is/was. maar ik vind de amnesia van barneys en van nog wel meer shops net zo goed te doen.

    mag ik trouwens vragen wat je dan zo goed vind aan de amnesia van de saranssi en wat je bij de rest vindt tegenvallen? is het puur de smaak, of is het het gevoel dat je ervan krijgt? want ook dat is belangrijk. misschien heb ik je wel helemaal verkeerd begrepen. persoonlijk vind ik de smaak namelijk minder belangrijk dan het gevoel.....en het maakt me dus minder uit hoe het smaakt......ik let dus ook minder op hoe het smaakt. selectieve perceptie....

     

    wat kunnen ze trouwens voor rotzooi in wietplanten gooien waar je stoneder van wordt? want dat vind ik best boeiend. bepaalde voeding ofzo?

     

    wilde trouwens nog even zeggen dat mijn eerdere reacties misschien verkeerd overkomen, maar het was zeker niet zo bedoeld hoor. ik bedoelde daarmee in ieder geval niet dat je maar wat uit je nek lult ofzo...vind het alleen moeilijk voor te stellen dat je nergens een goede amnesia kan halen in heel nederland. terwijl er toch best goede shops tussen zitten.


  12. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier

    je hoeft niet lang te blowen om te proeven of iets lekker is of niet. als ik jouw voor de eerste keer kikkerbilletjes zou geven, kun je ook meteen zeggen of het lekker is of niet. ik ja ik ken de amnesia van saranssi. erg goede wiet. en zeker een van de beste, zoniet de beste die ik heb gehad. maar vond die van barneys net zo goed en net zo lekker.


  13. mss moet je dan maar stoppen met blowen ?

     

    :offtopic

    inderdaad...ik ben echt niet een ervaren blower ofzo in de zin van dat ik jaren blow. maar ik weet echt wel wat goede amnesia is en wat niet. je gaat mij niet wijs maken dat saranssi een amnesia uit de hemel had ofzo. die amnesia was erg goed, een zeker een van de beste die ik heb gehad...maar barneys en wel meer shops hadden net zulke goede amnesia.


  14. hoi allemaal.

     

    leuk om te lezen wat jullie allemaal hier wel niet verzinnen.

    als je geen comercieele coffeeshop zoekt moet je naar coffeeshop hollywood

    op nieuwendijk nr1.

    ze hebben goeie jack herrer voor 12euro. per 1.6gr..

    gr kya.

    ik weet niet of dit ook op mij gericht was, maar barneys heeft gewoon altijd extreem goede wiet. rokerij en 2e kamer ook. alle coffeeshops zijn trouwens commercieel hoor...lijkt me dat elke coffeeshop-owner graag geld in het laadje wilt.

     

    tuurlijk, je hebt coffeeshops die extreem commercieel zijn zoals greenhouse en la cana, maar bij barneys en die andere 2 heb ik dat gevoel niet.

     

    zal hollywood zeker eens checken...thanks for the tip. goede jack herrer is altijd welkom, en moeilijk te vinden.


  15. Wel, dat is voor iedereen persoonlijk blijkbaar. Ik vind de combinatie van dronken en stoned beter dan 1 van de 2 alleen, en het komt ook goedkoper uit omdat alcohol en wiet elkaar gewoon versterken :wacko: 1 toet en 7 pintjes ipv 15 pintjes

     

    en ik heb na 15 pintjes altijd last van misselijkheid, in combinatie met wiet heb ik daar geen last van, ook nooit kater zo

     

    maarja dit verschilt dus blijkbaar per persoon, gwn uitproberen hoe het met jou zit.

    alcohol gaat de werking van wiet juist tegen. dat verschilt niet per persoon, dat is genetisch zo bepaald

    • Like 1

  16. lijkt me niks dit. sowieso gaat alcohol de werking van wiet tegen toch.

    buiten dat rook ik liever gewoon een joint dan dat ik mijn wiet ga vertiefen met alcohol.

     

    klinkt wel erg leuk allemaal hoor, en snap dat mensen het graag willen proberen, maar niks voor mij dit.

×
×
  • Create New...