Jump to content

CannaDanny

Full member
  • Content Count

    2,893
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by CannaDanny


  1. 3 hours ago, Collie Weed said:

    Gewoon het oppervlak ook vochtig houden en de natuur nabootsen,van onder wateren is niet echt normaal voor een plant.
    Ik eet toch ook niet via mijn kont hahaha :rofl

     

    Aarde moet vochtig zijn om de dynamiek te behouden met uitwisseling van stoffen,als het droog is wil dat niet helemaal goed en is er dus minder beschikbaar.
    Dus gewoon van boven wateren zou het droogteprobleem moeten oplossen Danny.^_^

     

    Nu is het wachten op 5 of 7 vingerig blad voordat je ze kan afbloeien.

     

     

    Komt goed en 5 vingers hebben ze al... 


  2. Beetje vaag getypt 

    Wat ik bedoel is dat ik nauwelijks water geef van boven (5 liter totaal, over 18 potten van 14 liter, om de dag) en de potten niet lichter worden. Ik had ze ingewaterd met 1 liter ongeveer per pot vlak voordat ze in deze pot gingen. Betekent dat er geen wortels groeien... Hoe dan? 


  3. Hey luitjes 

    Het is bijna de Sahara, temperatuur tussen 25-29 snachts en 30+ overdag. Ik heb moeite om de aarde niet uit te laten drogen (gebeurt toch) terwijl de potten niet lichter worden. Ondanks de tropische temperaturen groeien ze wel, maar langzaam.  Begin augustus gaan ze in de bloei... Of als ze 40 cm zijn gegroeid. 

    YAIEuTg.jpg

    Greetz CD 


  4. Zeepspiritus word al decennia lang toegepast als middel tegen ongedierte in de tuin. Het werkt tegen spint, bladluis, witte vlieg

     

    Zeepspiritus of zeepwater-spiritus is een milieuvriendelijk huismiddel als insecticide tegen bladluis, witte vlieg en spint op planten. Typisch wordt een samenstelling geadviseerd van 2% zachte zeep en 2% brandspiritus (ethanol) in water, d.w.z 20 gram van elk per liter. Dit mengsel wordt dan met een plantenspuit verneveld over de door bladluis aangetaste planten en zal de bladluizen die in contact komen met dit mengsel doden. "Zeep-spiritus" wordt genoemd voor bladluisbestrijding sinds het begin van de twintigste eeuw voor in Nederlandstalige boeken.[1]. Zeepspiritus werd ook wel gebruikt voor het desinfecteren van chirurgische instrumenten.

    De zachte zeep, of preciezer: kaliumzouten van vetzuren (Engels: potassium salts of fatty acids), is het actieve bestanddeel en is als zodanig toegelaten op de Europese en Amerikaanse markten.[3][4][5][6] Ethanol als actief bestanddeel wordt in de officiële registraties niet genoemd. Ook adviseren diverse Amerikaanse universiteiten zeepwater als insecticide zonder ethanol als middel tegen bladluis en diverse andere plagen.


  5. Ik heb ze omgehakt toen ze zoals op de foto waren, had nog een werk langer gemogen. Samples die ik nam, kwamen van de toppen dicht bij de lamp. Onderste toppen waren niet rijp, wel geknipt. Heeft me best wat gescheeld, volgende keer neem ik Samples van meerdere plekken. Of ik knip in gedeelten, eerst de hoofdtoppen, week later de rest. 

    HankmnU.jpg

    Greetz CD 


  6. Quick update mensen

    Er zit weer wat groei in. De grootste planten wat gebogen om ze op gelijke hoogte te houden. Ze zijn best snel hersteld van het overpotten in tegenstelling tot de zaailingen. Zojuist ongeveer 300 ml water per pot gegeven. Door de warmte droogt de bovenlaag snel uit. Om dat tegen te gaan gebruikte ik perliet bij de kleine potten, bij deze was het de bedoeling om kleikorrels te gebruiken. Helaas heb ik door omstandigheden geen tijd gehad. Volgende week snel in huis halen, het blijft voorlopig nog warm... 

    v43P8XE.jpg

    Greetz CD 

×
×
  • Create New...