Jump to content

sjaaaaakie

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About sjaaaaakie

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Wederom bedankt voor jullie reacties In het bedrijfs overleg stem ik zeker voor………… Ik ga dan ook wat informatie inwinnen bij een leverancier en eens kijken wat mijn mogelijkheden zullen zijn. Het kweken is mij zeker niet nieuw alleen was dat niet in een los staand pand ergens midden in een landschap. Ik heb wel eens gezien dat ze ( ook met een aardig hok , ongeveer 70 lampjes) hun lucht lieten recirculeren.Dus een apart kweekhok gemaakt in een grote schuur en gewoon uitblazen in die zelfde schuur en ook daar uit weer hun lucht haalden dus daardoor bijna geen uitstoot naar buiten hadden. Zij hadden het ook 12-12 draaien en gebruikten de schuur zelf dus gewoon als buffer. De oogsten waren niet super…..maar ook niet verkeerd. Ik neem aan dat het dak van deze schuur toch wel iets warm zal moeten zijn maar ze hebben nog steeds geen problemen, ondanks de heli die daar vaak rond vladdert. Met mijn topic probeerde ik eens te kijken of er meerde mensen wel eens zo gekweekt hebben. Ik stel jullie adviezen zeer op prijs en zal via deze topic jullie laten weten als ik meer info over een WTW heb over de eventuele mogelijkheden . Ps. Als ik op mijn manier toch iets minder energie kan verbruiken of energie kan omzetten naar bruikbaars, dan zal ik dat zeker proberen te doen. Dit is misschien een leuk onderwerp voor een nieuwe topic?? .
  2. Jon, bedankt voor je snelle reactie. WTW staat voor warmte terug winning……… dat is duidelijk maar op welke manier kun je dit het beste doen? Op welke manier kan ik het beste de warmte uit de lucht halen? Het lijkt mij dan zelf het beste om een flink gedeelte van de dan al voor verwarmde ( vocht en reukloze) lucht het woonhuis in te blazen en verse (wat koelere) lucht de kweekruimte in te blazen, hiermee heb ik gelijk iets meer controle over mijn temperatuur. Ik ben me zeer bewust van de warmte opname van de planten en mijn kreekruimte lijkt soms meer op een steriel laboratorium dan op de televisie vertoonde beelden van wiet plantages. Ik kweek inderdaad op steenwol en ook mijn wanden en vloeren zijn reflecterend wit. Maar nu raak ik een beetje off topic. Op welke manier haal ik mijn warmte uit mijn luchtstroom en zet deze over op de tegemoet komende luchtstroom?
  3. Jongens wederom bedankt voor jullie reacties Het wordt nu steeds interessanter…………………………. Ik moet het even kort houden want het ontbreekt helaas aan tijd. Jon, Bedankt voor je reactie. Hoe werkt een WTW precies en wat is hiervan de volledige naam. Dit zou de ideale oplossing kunnen zijn.Gewoon de warme vochtige kunnen uitblazen en verse voorverwarmde lucht binnen halen.Dit vind ik toch altijd nog de beste en makkelijkste manier. En voor de stuikrovers heb ik de al besproken “strontkelder” nog in petto.
  4. Jongens bedank voor jullie reacties, Erg interessante ideeën moet ik zeggen. Rob, Ik weet van deze manier van koelen alleen is dit niet haalbaar met deze lucht uitstoot Glazenwasser, Misschien kan ik dan gelijk een kuuroord starten hier………………heb dan een aardig bubbelbad staan ( en zonnebanken) Het zal ongetwijfeld wel werken maar weer niet met deze luchtstroom. Hardcore, Wordt de uitstoot van de koeltoren zelf niet warmer dan wat hij weghaalt? Bobo, Ik wil inderdaad recirculeren van ruimte 1 naar 2 , dit ook om de warmte te kunnen gebruiken voor de slapers. De heli’s kunnen elke warmte bron waarnemen dus alles……… de grond waar je afvoer pijp loopt en zeker de warme uitstoot zelf, Dit is juist de reden dat ik geen uitstoot wil hebben. Als het een pand in de stad had gestaan had ik me hierom minder druk gemaakt. Maar zo in het open veld ………………. Growshop, De airco trekt het niet…………….en moet toch ook zijn eigen warmte weer ergens kwijt. Met een klein tuintje gaat het prima. Bobo, Ik wil het inderdaad een beetje op die manier gaan doen Voorbeeld: Allebei de ruimtes hebben 2x 5500 m3 afzuiging en 1x 5500 m3 inblaas staan. Ik zet continu 1 x 5500 m3 afzuig in elke ruimte aan en blaas dit uit in de andere ruimten. ( dit zal iets koelen en houd de dan slapende ruimte ook iets op temp) De andere 5500m3 afzuig blaas ik in een aparte ruimte, haal in deze ruimte iets verse lucht binnen en haal dezelfde hoeveelheid warme lucht er weer uit, en blaas het weer terug met de 5500m3 inblaas de ruimte in. De laatste staan vanzelfsprekend aangesloten op fancontrolers etc. Het beetje warme lucht dat ik uit de uitblaaskamer haal kan ik nog wel mijn huis inblazen. Dacht zelf aan een 1000m3 lucht verversing Wat denken jullie hiervan?
  5. Smooty… Maar waar gaat de warme lucht van jou afzuiger heen? Gebruik je die weer opnieuw of gaat die zo naar buiten? Core…. Bedankt voor je reactie maar de lucht uitstoot is te veel voor een airco ( lees hierboven) Maar wel bedankt voor het mee denken. Mijn probleem is nog steeds mijn warmelucht uitstoot…………. Ik kan wel regelbaren kleppen op mijn uitgangen zetten die open gaan en de lucht omleiden als het licht aan gaat en dan dus gewoon naar buiten blazen als het licht uit staat…………dat scheelt al weer 1x 5500 m3 aan uitstoot……………… nu nog de 2 of 3 andere 5500 m3 die dan zeer warme lucht uitstoten van de ruimte waar het licht aanstaat.. Wat zou er gebeuren als ik bijna alle uitstoot zo hergebruiken ……………. Dus warme lucht eruit…een aparte ruimte in ………..daar een heel klein gedeelte van afzuigen wat wel naar buiten gaat en dan hetzelfde erin blazen wat van buiten komt en vanuit die ruimte weer de kweekruimte in blazen……………. Wat zou er gebeuren????? Temp te hoog ??? luchtvochtigheid te hoog??? ALLE IDEEEN ZIJN NOG STEEDS WELKOM .
  6. Bedankt voor de tip smooty maar ik probeer altijd met temp van snachts 21/22 en overdag 28/29 te kweken. Het gaat mij nu echt alleen om de warme lucht uitstoot IS ER NIEMAND OP DIT FORUM DIE HIER MEER OVER WEET !?? Alle ideeën zijn ook zeer welkom, hoe gek en moeilijk haalbaar ze ook zijn. Kom op jongens denk even mee en post je ideeën Bedankt Gr, Sjaaaaakie
  7. Als er een grote schoorsteen had gezeten had ik er misschien wel iets mee gedaan maar er zit niets, en om daar nu ineens een flinke jongen op dat dak te zetten roept veel vragen op….ook bij de locals denk ik. Jou idee van dat koelen is zo slecht nog niet, alleen de uitstoot is hiervoor te groot. Ze zullen niet alle 6 vol uit aan staan maar in ieder geval wel 3 of 4 continu. Heb je wel eens gedacht om een aparte ruimte te maken waar je in uitblaast, een klein beetje verse lucht toevoegt ( laag) en dezelfde hoeveelheid afzuigt ( hoog) en dan vervolgens laag weer je kweekruimte in. Als deze ruimte groot genoeg is zal de warmte van de uitstoot toch ook wel iets afnemen voordat het weer naar binnen gaat? Het beetje dat ik dan uit die uitblaas ruimte haal kan ik zo de woning in blazen. Ps. ik heb je foto’s bekeken……ziet er netjes uit.
  8. Hoi BigButtBram Allereerst bedankt voor je reactie. Ik ben het niet helemaal met jouw eens………… Het feit dat jij een bedrijf hebt en waarschijnlijk een vestigings vergunning hebt ( in iedergeval een inschrijving kvk) kan al de reden zijn dat ze niet langs komen ( misschien heb je zelfs wel je periodieke controle van de brandweer elk jaar?)……maar dat kan wel al gecheckt zijn. Ik heb zelf een flinke tijd gedraaid in een opslag van een restaurant en via de bestaande schoorsteen uitgeblazen, ideaal. Maar ik zie deze situatie toch wel iets anders. Ik heb hier al meerde malen een helikopter zien gaan, nou weet ik wel dat die ook voor andere doel einden worden ingezet..maar toch. Ik zou graag mijn warmte uitstoot zoveel mogelijk willen beperken of zelfs totaal geen directe uitstoot. Ik kan wel alles het woonhuis in blazen maar dat is nou ook weer niet de bedoeling Er staan nu 6 X 5500 M3 klaar, dit geeft een beetje aan wat er moet gaan branden. Is er niemand op het forum die hier iets op weet?? Groetjes, Sjaaaaakie
  9. Hallo allemaal, Ik heb sinds kort een boerderij’tje in het zuiden van het land kunnen huren en wil daar ook gaan wonen. Het kweken in wat grotere ruimtes, bedrijfspanden, is mij niet vreemd. Maar dat was vaak in drukke industrie wijken met veel warmte en bedrijvigheid. Nu kom ik in een los staande boerderij , met flinke schuur ,waar dus elke warmte bron erg gemakkelijk te zien is. De kweek ruimte wordt dubbelwandig dwz dak en muur van de bestaande bouw (niet geïsoleerd) dan 30/40 cm loze ruimte dan alles afgetimmerd met gips en geïsoleerd aan de binnenzijde van de gipsplaten (glaswol 8 cm dik) dan weer een loze ruimte van 50 cm en dan weer alles afgetimmerd met gips ( onder deze gipslaag word ook het folie aangebracht) en deze ruimte wordt dan in tweeën gesplitst zodat ik twee aparte kweek ruimtes heb. Een die overdag draait en eentje s’nachts. Dit doe ik al om de hitte en het stroom verbruik te beperken. Maar nu……………….. ik wil het liefst een deel van de warme lucht van ruimte 1 naar de slapende ruimte 2 overbrengen en de resterende uitstoot recycelen, misschien een uitblaas ruimte ( of uitblazen in de geïsoleerde loze ruimte rondom de kweekruimtes) met daarin een kleine afzuiger en inblazer om toch nog wat verse lucht binnen te krijgen????. En dan dus ook weer vanuit die uitblaas kamer de inlaat van de kweekruimtes maken????. De afzuiger die dan in de uitblaasruimte komt te staan zou ik dan via een omweg mijn woonhuis in willen blazen………………… zo heb ik geen zichtbare uitstoot voor onze helikopter vrienden. Ik hoop dat er iemand op het forum aanwezig is die hier enige ervaring mee heeft. Wie van jullie kan deze stadsmuis weg wijs maken op het platteland. Groetjes, Sjaaaaakie
×
×
  • Create New...