Jump to content

bakker bart

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About bakker bart

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Hee hallo daar mensen. Ik heb thuis een redelijk grote mannetjes plant staan, deze eigenlijk gewoon voor de lol. Maar nu dat ding in de 'bloei' staat, krijg ik ineens van die dikke vliegen in huis, en t is ook niet dat ik me afval niet weggooi oid, Is het een benkend fenomeen, of zou ik toch moetten zoeken naar andere oorzaken ?? B.v.d. Bakker Bart
  2. Oh kijk eens aan, dat ziet er gezellig uit, Heb je expres die langere aan de zijkant gezet?
  3. Oke, Alleen net in al mijn enthousiasme de plant in een paar maatjes groter gezet, hoop maar dat i t niet door heeft gehad, en gewoon verder gaat met waar die mee bezig was. En idd, die bamboestok zal geen overbodige luxe zijn. En ik kan geen levensvormen in de plant vinden die er in eerste instantie niet waren, geen beestjes oid. Bedank voor de reply.
  4. Weer een update. We zijn weer even verder, en het plantje begint goed te ruiken. Alleen ik heb de plant af en toe even op het balkon staan, ff luchten, is i ook een keer buiten, maar bij het minste zuchtje wind heb ik het idee dat i omknakt. Geloof niet dat i erg sterk is. als ik dat dan zie, haal ik m maar snel weer binnen. Ik ondek alleen wel steeds meer plekjes op de baadjes, is dat nrmaal, of moet ik actie ondernemen. Of krijgen planten dat omdat ze buiten zijn geweest? Kijk deze plekken bedoel ik: Ook ondek ik dat de kruin een rode gloed begint te krijgen, is dat een goed of slecht teken? en zou er een geslacht uit te herlijden zijn, ben namelijk wel erg nieuwsgierig wat t nu is. Deze rode gloed bedoel ik: Wel hebben de eerste 9 vingerige bladeren zich getoont, en vermoed dat dit ook nog wel een kan oplopen naar 11 vingers, Hier een foto van t eerste 9 vingerige blad: En hier is een totaal foto van mijn plant, denk dat ik binnenkort maar weer een grotere bak moet kopen, want de wortels steken er alweer onderuit. bij deze: Als iemand tips heeft, hoor ik t graag.
  5. Je hebt gelijk Sjaak B. Dus bij deze even de tussenstand, met daarna wat foto's. Ik heb een beetje de groei van het plantje gemeten, niet elke dag, maar zo af en toe. hieronder de resultaten. datum _ _ lengte (in mm) _ _ internodes 19-05 ____ 320 _______ 7 21-05 ____ 335 _______ 8 22-05* ___ 340 _______ 8 30-05 ____ 490 _______ 10 01-06 ____ 540 _______ 10 04-06 ____ 610 _______ 11 05-06 ____ 650 _______ 11 08-06 ____ 720 _______ 12 09-06 ____ 750 _______ 13 (*= de dag van overpotten) Heb nog steeds geen idee wat voor geslacht het is, dat duurt nog wel, aangezien er voorlopig genoeg licht is. hier wat foto's hier het blad met 8 vingers, en hij/zij zet dat door bij de volgende bladeren, wel steeds maar aan 1 kant van de internode.
  6. Kweet niet, zie wel elke keer een kerel met baard, ooglapje en houten poot achter het raam zitten, ze hond heet volgens mij 'Harg' want die roept i de hele tijd, de rare snuiter.
  7. bakker bart

    de grotere

    goeiemorgen, wat een stuik
  8. Goedendag, beste forumers. Mijn naam is Bakker Bart, en dit is mijn eerste topic, ik houd dit forum al geruime tijd in de gaten, op aanraden van een kameraad van mij. Ik ben net begonnen met deze tact van sport, en wil dus ook eerst klein beginnen. Heb al heel veel informatie gevonden hier, maar natuurlijk onglipt er hier en daar wel eens iets. Zoals ik zei, ik wil klein beginnen, en dus doe ik dat maar heeeeel simpel met 1 plant, en zonder allerlei toebehoren. kortgezegt 'water en zonlicht' Later wil ik dit natuurlijk gaan uitbereiden, maar eerst maar eens even kijken hoe de basic's in praktijk werken. Mochten er mensen zijn die dit leuk/interresant vinden om te volgen, dan volgen hier de foto's van ong. het begin, en zal telkens aangevuld worden. Het zou mischien een kort topic kunnen worden, dankzij het feit dat ik nog niet kan zien of het een manneke, of een vrouwke is. Anyway veel kijk en comment plezier, hier volgen de foto's, met hier en daar een begeleidende tekst. denk net 2 weken boven de grond. deze exact een week later. en deze weer exact een week later. hij/zij zal nu ong 4 weken oud zijn, doordat ik de lengte regelmatig meet, leek het of hij/zij niet echt doorgroeide met de snelheid die ze had, dus ik ben even onder de grond gaan kijken, en t was erg wit van de wortels, Dus ben ik maar even een grotere pot gaan halen, en een bak inelkaar getimmert, waar hij/zij lekker in kan pootje baden. (geen idee hoeveel liter de pot is trouwens) deze foto's zijn gemaakt vlak na het verpotten. Wordt vervolgd
×
×
  • Create New...