Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/12/2019 in Posts

 1. 6 points
  Update: Dag 15 - 12/12 Korte overall update. De planten groeien goed, vandaag weer wat blad verwijderd, ik haal alleen de bladeren weg waar andere toppen onder zitten. De rest van de plant probeer ik zo veel mogelijk af te blijven. Ik merk als ik water gegeven heb dat er een groeispurt ontstaat, zowel in de plant als in de toppen. De toppen vind ik al van aardig formaat voor week 2, ook worden er in de toppen al lichtelijk trichomen aangemaakt dit is ook goed te zien in de foto's. Ik begin mijn mobieltje iets beter te kennen, gelukkig maar want jullie profiteren hier van! hier zijn de foto's: Blue Cheese: 3 Dagen geleden: NU: Liberty Haze: Gr, X
 2. 4 points
 3. 4 points
  @vakman voor zover ik kan zien, heb ik de spammers en hun topics verwijderd. Mocht ik er nog wat over het hoofd hebben gezien, dan hoor ik het wel. Ook de commercieel getinte topics zijn verwijderd. Groeten Beaker
 4. 3 points
  Update: Dag 21 - 12/12 De Blue Cheese doen het super goed. Ik heb de afgelopen paar dagen her en der wat blad verwijderd om er voor te zorgen dat de toppen wat meer licht op hun krijgen. Ze drinken nu zo 2,5L water om de dag. Ik voeg nog steeds niets speciaals toe behalve de bacteriën. De planten zijn mooi donker groen en nergens te korten te zien, ook beginnen de toppen mooi aan te dikken. De groei lijkt er nu wel uit na 3 weken tijd, nu mogen ze lekker dik gaan worden, hier de plaatjes: Blue Cheese: De Liberty Haze lijkt ook aardig uit geraasd te zijn, toch zijn de planten denk ik wel 4-5x groter geworden dan ze aan het begin van de bloei waren. Ook hier beginnen de toppen zich goed te ontwikkelen, overal beginnen de trichomen al mooi door te komen. De planten krijgen 3,0L om de dag en ze blijven maar vragen naar meer. De plant blijft ook mooie qua blad kleur en ogen ook zeer gezond. Het lijkt er op dat deze planten wel een leuk gewicht in het laadje gaat brengen, maar we zijn er nog niet! Hier de foto's: Liberty Haze: Gr, X
 5. 3 points
  Week 4 dag 2 (dag23) Het wordt saai haha, Weinig te melden,plantjes groeien als kool,blijven mooi groen en staan gewoon te genieten. Nog altijd geen verwarming of ontvochtiger hoeven aan te zetten. Nachttemp is 20° en overdag max 26,5°. Beter kan haast niet. Luchtvochtigheid begint ook weer langzaam onder controle te komen. De maximum is nu 70% en wordt weer steeds beter zolang de dames uit hun echte groei zijn. Denk dat het in week 6 redelijk constant rond de 50-55% is. Heb trouwens nog regulator van aptus besteld. Waarom de dure aptus? Omdat hij eigenlijk het goedkoopst is 1 op 6666. Die ga ik er bij de volgende wisseling en cleaning van het watervat erbij pleuren. Schijnt nog een heel complex gedoe te zijn om die goed te laten werken.
 6. 3 points
  Dag 35 op 12/12 Planten lijken het goed te maken. Twee planten zijn nog steeds paarsig, ik heb het idee dat dit komt door de ventilator. Het is namelijk precies in de hoek waar de planten het meeste wind ontvangen. Ik heb de ventilator wat meer naar achter geplaatst een aantal dagen geleden en het lijkt nu weg te trekken. Er komt al een behoorlijke laag trichomen op bijna alle toppen/bladeren. Ik kreeg het idee dat m'n planten qua volume wat achter leken te lopen op andere verslagen maar ze lijken de afgelopen dagen wat harder te gaan.
 7. 3 points
  Lastig te zeggen, als ik 1 op 1(dus 680 gram) draai met schuine wanden met 5 planten op aarde van 65cm doe ik het wel goed denk ik. Dat zou dan 135 gram per plant van 65cm zijn haha. Als ik de hoogte had zou het wel meer kunnen worden. Nog maar even testen als ik weer een tent heb wat ik er maximaal af kan krijgen. 120x240 tent met 2x 680watt zou leuk zijn. Ik was eerst sceptisch over led omdat ik bij veel mensen tenten zag die helemaal paars verlicht waren en niet echt wauw resultaten. En zag dat hier wat mensen met wat andere led lampen bezig waren en op Amerikaanse forums. Toen maar een beetje verdiept erin. En bij mensen gekeken die een fluence lamp hadden. Was best indrukwekkend vond ik zelf ten opzichte van hps de voordelen en opbrengsten ervan. En toen omdat ik ook al teelde op die biogenetic voeding zag ik dat hun dezelfde/verbeterde lampen verkochten voor minder. Deze maar eens gaan proberen en bevalt mij tot nu toe prima, de gezondheid van de planten en de temperatuur. Wel grappig, enigszins niet natuurlijk maar na de 5e week waren me planten verzopen in t begin van dit verslag door de waterklok die bleef hangen en wou eigenlijk alles weg gooien. En toen toch maar door de tumble trimmer gegooid en dat ik alsnog 0.5 per/w had was ik wel enigszins blij verrast haha had t anders weg weggooit. Maar ben nu wel verkocht, zien er ook mooi gezond uit vind ik zelf. Nu even afwachten wat eraf komt uit dit grammen gezien ongunstige hokje. Ik vind het gewoon leuk om beetje te testen en mocht er 5 neerzetten als t niet teveel opviel vandaar deze plek ipv een tent. Met dit hokje zouden ze planten verbranden met hps en konden ze niet de hoogte in dus wou led gewoon eens proberen, ben wel blij met de keuze. Doe eind vd week wel weer even een update.
 8. 3 points
  Even een kleine update. Gaan nu de 2e week bloei in. Moet nog even lavameel erbij gooien. Alles gaat goed verder. 1x in de week dubbele dosis rhizo roots, mineral boost. Regulator. Fulvinezuur. En 1 a 2 keer water met de rayjets. De ph pas ik niet aan en de ec meet ik niet.
 9. 3 points
  Dag 19 Weinig te melden. Al heb ik wat last van hoge RV ,al denk ik dat het normaal is als de planten in de eerste weken zitten. Op de één of andere manier verdampen ze meer of krijgen ze het de laatste weken wat beter gehandeld ofzo,weet het ook niet. (Typisch rfx of is dit ook op aarde?) Steeds als de thermostaat aanslaat als het boven de 27° komt zakt de RV tot onder de 60% en als de thermostaat dan weer uitvalt dan stijgt hij weer naar ergens tussen de 70 en 80%. Vandaag en morgen is het warm buiten maar denk dat hierna de thermostaat niet heel vaak meer per dag gaat aanslaan dus hoop dat het zichzelf gaat oplossen anders moet ik laatste weken de stroomvretende luchtonvochtiger erin gooien. Ben ik nietzo'n fan van eerlijk gezegd. Begint nu weer dicht te groeien al zal het op het einde wel iets te weinig zijn want dinsdag begint week 4, dus echte groei zal bijna eruit zijn. ik ga ze dadelijk nog eens verwennen met auxines vlak voordat het licht uitgaat. Je moet ze 1x in week 2,3 en 4 inspuiten, ik ga ze 4x in totaal inspuiten. Hoop dat het geen overkill is maar verwacht het niet. @Fatamorgana hoe denk jij hier over?
 10. 3 points
  Wegens tijdsgebrek spoel ik de door naar de oogst. Het buitenseizoen, was niet super goed. Goede kwaliteit, maar veel problemen door de extreme weersomstandigheden. Beide Glue Gelato moeten omhakken, omdat toprot de kop begon op te steken. Trips die op het laatse in de aanval gingen. Toch liever binnen . De eerste purple couskush ga ik vandaag hasj van maken. De smaak en alsook het effect waren allesbehalve. De rest is goede kwaliteit, alleen is opbrengst wat minder dan verwacht. 160 gram in totaal van de 4 planten. Nu, beter dan niets, binnen een maandje of 2 terug binnen. Fijn weekend.
 11. 3 points
  Ze staan inmiddels een week in de nieuwe potten. Vaart is er wel weer ingekomen, ondanks dat ik ze weer allemaal flink heb lopen knakken de afgelopen week. Gek genoeg nog steeds geen nieuwe tripsen(schade) tegen gekomen. De gene wie ik gevraagd had van dat bac spul voor me te bestellen heeft dat gister eindelijk gedaan, dus zal ze een dezer dagen toch nog even onder spuiten. Was vorige update trouwens nog vergeten te vermelden dat ik vlak voor het verpotten van 24/0 toch naar 18/6 ben geschakeld. Op een gegeven moment gingen de planten hangen omdat ze droog stonden vlak voor ik naar mijn werk moest en geen tijd had water te geven. dus toen maar even een paar uur donker ingesteld zodat ze even wat minder zouden verdampen
 12. 2 points
  Ik zei dat ze nog steeds wiet kweken onder led en jij zei dat zij alleen een experiment in 2016 deden. Terwijl in hun filmpje duidelijk wordt verteld dat ze nog steeds wiet kweken, en dit doen met led lampen. Ik heb nergens staan dat ze medicinale wiet kweken die te koop is toch? Dat is t irritante je verdraaid net steeds een beetje wat er staat of wat iemand zegt en gaat er dan fel op terwijl jij dat er van maakt en helft ook speculaties zijn. En dat doe je al jaren bij iedereen azijn gooien in hun topic en dan t verdraaien en dan doen of je alles weet en onderbouwing blijft helft van de tijd achterwegen of heeft er niks mee te maken. Daarom maak een verslag kun je laten zien hoe goed je bent en hoe je alles weet en of je uberhaupt een plant kunt kweken geen idee zie t nergens. Jij bent niet kritisch je gaat steeds alles in twijfel trekken en over zeuren en klagen zonder onderbouwing. Net als hiervoor dat organische voeding altijd mineralen meststoffen bij in zitten dat het daarom bio mineraal is de voeding ipv organisch dat is toch dikke onzin je kan toch net als meerdere hier ook met melasse of guano kweken is toch ook organisch. Dus ga niet meer op je reageren en post gewoon me fotos zo nu en ga maar iemand ergens anders je verhaal verkondigen. Nee je hoeft niet ja te knikke oh wat mooi maar kom met iets redelijke ipv jouw vervelende wijze van mensen benaderen.
 13. 2 points
 14. 2 points
  Nog een afbeelding dan met het licht dat net uit is, ziet er compleet anders uit. Zie het zelf namelijk ook alleen met de spydr lamp erboven en nooit met de ''originele'' kleuren.
 15. 2 points
  Haha het is nog wel erg vroeg voor voorspellingen natuurlijk, vandaar hield ik het globaal met 'prachtronde'. Maar omdat jullie zo aandringen.. 872gr Vanwege het vroege moment van de schatting kan ik er wel een gram of 10 naast zitten dit keer
 16. 2 points
  Daarom heb ik een tentje van 120x120. Dan hangen ze altijd goed
 17. 2 points
  Bij deze ga ik een kweekverslag maken van mijn super skunk van het huismerk van wietzaadjes. Het heeft even geduurd voor de zaden in mijn bezit waren want ze waren spoorloos maar effe kontact gehad met Tim van wietzaadjes.nl en na wat onwegen ze toch in mijn bezit gekregen,teven twee extra zaden gekregen door de problemen waarvoor mijn dank. Heb ze op 12 sept in water gelegd voor 12uurtjes en ze in turftabletten gestoken op 13 sept.
 18. 2 points
  Bloei 12/12 DAG 5 Hallowa, Ze doen het goed en groeien lekker door. Toch weer 2,5 uur bezig geweest. Wat heb ik gedaan: - Blad verwijderd - Takjes vast gebonden - Water gegeven - Watervat (100L) in gebruik genomen - Laatste keer BAC Grow voeding Gisteren had ik geen water gegeven omdat ik toch wat twijfelde of ik niet te nat ging. Het is ook me eerste keer dat ik met de tensio meter aan de haal ga dus ik ben wat terug houdend. Vandaag gaf de tensio weer 300 mbar aan en dat wilt zeggen dat hij gewoon weer dorst heeft. De tensio pot heeft 3.5 L gekregen, de andere 3L. Hier nog wat foto's van voor het vastbinden, na de foto's heb ik de takjes weer vastgebonden. Sommige bladeren hadden wat lichtere plekjes dus ze hebben vandaag hun laatste groei voeding gehad. Foto met het licht uit Foto's met licht aan En moet je eens kijken hoe dik zo 'n stam is! Als hij geoogst word dan meld ik me aan bij de lokale vis club en maak ik er een bamboe hengel van. Ik had al een watervat liggen maar nog nooit in gebruik genomen. Maar nu loop ik iedere keer met me gieters die deur in en uit en daar wil ik vanaf. Dit is mijn huidige arsenaal. En daar heb ik deze aan toegevoegd. Groetjes Kluns
 19. 2 points
 20. 2 points
  Wordt het niet eens tijd dat jij een helm gaat dragen? Je loopt nog een hersenbeschadiging op zo
 21. 2 points
  Het 3 liter potje is verhuisd naar de groeikast. 2 blaadjes verwijderd zodat de scheuten wat beter belicht worden. Laatst een nieuw ophangsysteem voor de lamp aangeschaft , de easy-rollers. Werkt verrekte handig
 22. 2 points
  Het verschil is kiezelzuur/silicium producten zit hem in het volgende. Je hebt de silcaat variant si02, en de si04 deze werkte beide anders. Bioquant verkoopt ook silicium echter dit is gewoon silicaat en geen si04, dit kan misleidend zijn omdat het wel zo word aangeboden. Je kunt het zien aan de hoge percentages, hier volgens mij zoon 10-20%. Het hoogste wat haalbaar is 2.5% si04. Maar dan zou je denken ik neem die hoge en hij is goedkoper. Ja maar de plant kan deze helemaal niet opnemen, en een kleine gedeelte word omgezet naar si04 wat veel lager is dan 2.5% en veel langer duurt. Regulator van aptus atami biogenetic zijn allemaal h4si04 . Deze zijn wel direct opneembaar voor de plant. Ik gebruik zelf op hydro altijd die van Biogenetic omdat deze het goedkoopst v/d 3 is en het zelfde product is. De verhouding is hetzelfde omdat het allemaal 2.5% si04 bevat, alleen aptus zegt 1 op 10.000 voor 220 euro anders zou niemand het kopen haha. Het is wel een bewezen iets heb hier wel wat uitleg van Wageningen als je het leuk vindthttps://nmi-agro.nl/images/Rapport_1361_effecten_silicium_aardappel.pdf
 23. 2 points
  Ze zullen echt niet zeggen dat het perfect was aangesloten zonder gevaar.. moeten het publiek bang maken voor kwekers
 24. 2 points
 25. 1 point
  Hallo mensen, Het is tijd voor mijn 2de kweek. Alleen had ik het plan om een dikke vette oogst neer te zetten met mijn nieuwe setup alleen de plannen zijn veranderd. Diegene die mijn wiet afneemt wilt Amnesia Haze hebben , en was niet onder de indruk van de Blue Cheese ( wat ik wel verwacht had ). Dus ik ga nu al mijn Blue Cheesies omzetten naar 12/12 en hopen dat er toch nog iets leuks vanaf komt maar een dikke oogst zal het niet worden. En daarna snel overschakelen naar de Amnesia Haze. Het is misschien ook wel interessant voor jullie om te zien wat dit nu gaat doen na zo snel schakelen met maar 6 plantjes. Setup - 6x Citizen CLU058-1825C4 3500K 660 watt led. -2x Inventronics EUC-320S210DV (programmeerbare driver). -Zelf inmekaar geklunst frame. -Mammoth pro 120 x 120 x 200 cm - CAN Filter 700m³ max 875m³ - G-Tools 160 met 2 standen 800m3 - 160 mm slang Voeding 6x Blue Cheese van Barneys Farm -5x 41 L Smartpots! ( in 1 pot staan 2 plantjes! -1x getopt! - Light mix Biobizz. ( 3 potten) - Plagron Lightmix ( 2 potten) - 21gr Health Tabletten. - Schimmels. - Bacteriën. - Normaal water - BAC Voeding Ik ben echt zeer tevreden over deze afzuiger! Waarschijnlijk omdat het over capaciteit heeft vergeleken met mijn tentjes. Ik kan alle 2 de tenten connecten met mekaar en dan nog allebei de tenten open houden vol met wiet zonder dat er onder de deur een lucht ontsnapt ! De led lamp hangt nu op 70 cm hoogte van de plant, ik wil hem voorlopig zo laten staan totdat de planten op 60 cm afstand staan. Ook heb ik een scrog hek inmekaar geklunst maar die ga ik deze kweek niet gebruiken, ik ga wel een netje bestellen zodat de toppen niet om gaan vallen. De temperatuur is rond de 28 graden met de led lamp aan. De dimmer heb ik nog niet aangesloten op de drivers (luiheid, ik hoop het gewoon te redden met vol vermogen ). Zoals ik al zei gaat dit geen top ronde worden maar ik hoop dat we hier allemaal wat van gaan leren om te zien wat dit led gaat doen op deze oppervlakte. En ik hoop dat jullie het waarderen als ik hier af en toe een updatetje plaatst. Groetjes Kluns
 26. 1 point
  Merci voor de tip hazer4 @kluns ben vooral benieuwd naar t verschil tweemaal spiegelkap met 400w en nu 2 x adjust a wing met 600w zeer benieuw wat t geeft ...
 27. 1 point
  Geen idee waarom ik jouw kweekverslagen nog niet eerder heb gezien maar vanaf nu ga ik ze volgen! Lookin' good Xiam!!!
 28. 1 point
  Ik heb ze al 10 jaar ofzo. Nog nooit iets gehad ermee. Super kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk.
 29. 1 point
  Morgen pas weer kijken en dan weer de waarde vermelden.
 30. 1 point
  Mezelf vandaag ook nog even op een leuk speeltje getrakteerd trouwens
 31. 1 point
  Het is gelukt en het was beter dan op aarde. De smaak was subliem. Er waren planten met een zoete indica smaak, een haze smaak en een combi smaak. Die psicodelicia is zeker een aanrader. Ze presteerde als een sativa maar bloeide qua duur als een indica.
 32. 1 point
  Ik ga weer eens beginnen. Vorige topic's: Setup die we nu hebben is niet veel veranderd. Hier een lijstje: Apparatuur: 3 x 600 Watt HPS van Lumii 3 x Hamerslag kappen van Lumii 3 x VSA 600 watt plug & play van MasterGEAR / HORTI gear 2 x Clip ventilators van Garden HighPro 1 x DV-14K Schakelkast van Davin 1 x Smartcontroler MK2 van SMSCOM 1 x Softbox MDF 1500m2 1 x Koolstoffilter 1500m2 van CAN-Lite Voeding: 80 Buffertabs. ( 2 per pot) Bactrex van Biotabs.nl Mycotrex van Biotabs.nl Startrex van Biotabs.nl BAC Organic Bloom BAC Organic PK booster Lightmix Potgrond van Atami Worm Delight van Atami Extra's: 40 x 11 Liter Potten 1 x 3KG Automatische brandblusser. 1 x Waterton (Moet ik nog aanschaffen) Automatisch water geven (Moet ik nog aanschaffen) 1 x Gietlans Ik ben nog bezig met opstarten. Bijna klaar met alles aansluiten. Soortje weet ik nog niet. Ik moet daar nog even achteraan. Maar sowieso stekjes. Volgende week ga ik het watersysteem aansluiten. Adios!
 33. 1 point
  Wat is er anders dan als je opbrengst en de kwaliteit omhoog gaat maak het niet uit of je paprika's tomaten of wiet teelt toch. Het mag niet weglekken maar toch maken ze online verslagen wat beter werkt? Dan heb jij het filmpje niet gekeken waarin zij zeggen( de leider van het onderzoek bij het WUR) dat zij nog steeds cannabis telen onder led. Het is niet eenmalige test in 2019 zijn ze nog bezig ja, dit filmpje in 2 maand oud. Er staat dat het wur dit type lampen gebruikt voor medicinale hennep niet die van hun. Het wur doet dit samen met osram die de spydrs maakt dus ja welke led moeten ze anders gebruiken als die t beste werkt. En als je de andere filmpjes bekijkt, zie je ook duidelijk verschil tussen spydrs en hps lampen. Denk dat we dat onderhand weleens zijn gezien er meerdere op dit forum alleen al erop kweken. Maak ander zelf een keer een kweekverslag als je allemaal zo goed weet. Maar dat doe je ook niet, ik zie je al jaren reageren en ik heb je nog nooit ook maar 1 plant zien kweken, alleen maar commentaar en beter weten op andere. Supernoob en meerdere hebben dit al vaker geopperd dus ga er ook niet meer op in, wat ik al eerder zei ga maar in je eigen topic zeuren.
 34. 1 point
  Probeer maar eens een plaatje te vinden van de glastuinbouw waar ze de lampen in een zelfde rij met de brede kant naar elkaar toe hebben hangen. Voorbeelden zoals het plaatje hieronder zijn daarentegen in overvloed te vinden. In deze link kun je het ook terug vinden
 35. 1 point
  Heb mn topjes al te drogen gehangen
 36. 1 point
  Nee waren eerst 1395 nu 1199 dacht ik scheelt toch weer 2 bankies en vergeleken met fluence nog wel meer. Fluence vraagt gewoon t zelfde als anders 1800 nog wat dacht ik voor de oudere en de nieuwere. Zij hebben de lampen gebruikt in hun test bij het wur ik weet niet of ze t nog steeds doen. Toevallig weet ik dat er nog wel meer universiteiten bezig zijn met mediwiet alleen zullen zij ieder wat specifieks onderzoeken. Dit hoeft niet percee opbrengst te zijn, denk je meer moet denken aan terpenen en cbd en andere dingen tegen kanker. Kan mij er iets bij voorstellen dat zij t liefst zo min mogelijk stroom betalen en de aanschaf van producten af te schrijven is net als bij iedere bedrijfsvorm. En een compleet spectrum voor een plant zal de eind kwaliteit en terpenen ook wel verhogen gezien zij niks te kort komen. Volgens mij gebruiken ze de led lampen nog steeds in de tuinbouw en bij de universiteit van Wageningen als ik die zo bekijk https://www.wur.nl/nl/nieuws/Fluence-by-OSRAM-sluit-aan-bij-de-Club-van-100.htm https://www.dutchnews.nl/news/businesswire/wageningen-university-proves-viability-of-fluence-by-osram-leds/ Is allemaal van dit jaar hier boven. Dit is het artikel wat ze bij biogenetic noemen dat Wageningen testen deed led lampen bij de teelt van cannabis en deze beter uitkwamen dan hps. https://www.wur.nl/nl/nieuws/Medicinale-cannabis-goed-met-LEDs-te-telen-.htm Ze telen nog steeds medicinale hennep zie ik het wur Dit zijn denk ik ook spyder lampen gezien zijn een contract met fluence hebben. https://resource.wur.nl/nl/show/Wageningen-wil-wietkennis-delen.htm Wageningen en andere bedrijven gaan wel deelnemen in het wiet experiment https://eenvandaag.avrotros.nl/item/wageningen-universiteit-wil-een-rol-spelen-in-het-experiment-met-legale-wietteelt/
 37. 1 point
  Ik geloof niks wat er in de beschrijving staat, alleen de werking beetje als richtlijn en als de reviews overeen komen vind ik t al best. Altijd iets te positief qua bloeitijd of opbrengst. Greenhouse is daar een ster in met 700 gram per M2 enzo
 38. 1 point
  Had voorheen die ratel dingen met zo'n palletje, heb je constant 2 handen nodig om te verstellen. Deze met 1 vinger Soortje is een amnees, van @macerror seeds
 39. 1 point
  Thanks voor je bericht man, we gaan het wel zien. Er zullen altijd dingen beter en efficiënter zijn. Neemt niet weg dat je met quantum boards prima resultaten kan behalen waar HPS en blurple kwekers alleen maar van kunnen dromen. Het wordt alleen een beetje moeilijk meetbaar in mijn situatie omdat er ook een SpiderX in de tent hangt. Maar als het totaal tussen 1.2 en 1.5 gram per watt uitkomt ben ik al zeer tevreden met maar 5 plantjes op dit opervlakte.
 40. 1 point
  Bloei 12/12 DAG 3 De klok heb ik dinsdag of woensdag op de bloeistand gezet en staat nu dus op 12/12. Misschien dat hij nog wat langer op 18/6 moest om de tent te vullen, maar ik had geen geduld meer. Dit is de eerste en laatste keer dat ik ga scroggen. Ik heb echt het gevoel dat ik de planten zwaar mishandel. En ja, dat ligt volledig aan mij. Ik heb al 4 of 5 groei scheuten per ongeluk afgebroken met me lompe klauwen. Drinken doen ze wel volop, de tensiometer blijft maar aangeven dat ze dorst hebben. De pot waar 2 stuks instaan drinkt nu 3L per dag en heeft daar nog niet genoeg aan. Dus morgen als hij weer dorst heeft even ophogen met 500 ml. Hier wat foto's! Groetjes Kluns
 41. 1 point
  Ik zou ze eerst even schoonblazen en kijken of zij t dan doen. Rayjets kunnen slecht tegen orgsnische voeding dus zou t redelijk mineraal houden. Geen idee waar voor pomp je gebruikt wellicht is deze te licht?
 42. 1 point
  Tweede knip Amnesia: 47,44gr Gorilla glue: 36gr Tussen totaal 175,44gr morgen gaan de andere vier nog onder de schaar en zondag word de laatste geoogst , gisteren de eerste amber trichomen gezien her en der op verscheidene toppen. Deze is op 18/6 ontkiemd en rond 5 July eerste bloei. Deze zal wel iets meer dan 36 gr zijn droog.
 43. 1 point
  Dit geld voor alle voedingen. Als je a en b 48 uur in een vat laat zitten reageerd dit ook op elkaar. Denk dat dit algemeen bedoeld is niet dat het niet kan maar wat ik net zeg. Fosfor gaat een verbinding aan met calcium en nog wel meer andere stoffen reageren hoe langer het staat. In dat opzich gaat de voeding kwaliteit bij dwc achteruit des te langer je het erin laat staan. Het betekend niet dat het niet opneembaar meer is maar minder dan toen het erin werd gegooit.
 44. 1 point
  Voordat je ergens stekken van gaat snijden zou je toch minimaal moeten willen weten wat voor toppen het plantje oplevert? Enkel een goed groeiend plantje buiten geeft nog geen enkele garantie dat deze mooie toppen geeft, geen herma is, niet rotgevoelig, korte bloeitijd, grote brenger etc etc. Dan zou ik toch lekker bij de amnees-stekken blijven.
 45. 1 point
  Haha. En komt die dan boven het bed te hangen ?
 46. 1 point
  Dames zijn net gedieft. Moet zeggen gisteren toen ik ze inspoot met auxines zag ik dat het toch weer goed dicht begon te groeien. Nu zijn ze weer flink gesnoeid. Deze keer anderhalf uur werk aan gehad. Plantjes zijn klein maar waren flink de breedte ingegroeid en ook van binnen dicht gegroeid . Denk als ik volgende keer ipv 12 dagen max. 2 tot 5 dagen meer voorgroei dit genoeg is.
 47. 1 point
  Update: Dag 12 - 12/12 De Blue Cheese gaan super, mooie verdeling van de topjes. Gisteren (08-09-2019) wat blad weggehaald zodat de topjes onderin wat meer licht krijgen. Ook gisteren weer 2L water gegeven. Wat mij opviel is nadat ik het blad verwijderd heb gisteren is dat vandaag de planten een heel stuk gegroeid zijn, het kan maar zo 4 á 5 cm zijn. Voor de rest ruik je al wel een aardige wiet geur terwijl er nog niet echt iets vol in bloei staat. Ze staan ook wel bekend om de hele sterke penetrante lucht die ze geven. Ik probeer door middel van het gaas de toppen wat te spreiden zodat de onderliggende toppen ook wat makkelijker de hoogte in kunnen komen. Ik heb denk per plant ongeveer 4 internodes laten zitten (8 takken per plant), dit heb ik bewust gedaan zodat ik (hoop ik) minder kleine topjes ga krijgen onderin Voor de rest spreken de foto's voorzich: Blue Cheese: De Liberty Haze gaan ook als een trein, lange grote takken die naar het licht rijken. Dit is echt een soortje wat grote cola's kan geven denk ik, als ik zie hoe goed ze groeien,(jaja dat weten we nu wel) maar echt fantastisch! Ook hier beginnen de topjes zich langzaam te showen. De plant had de laatste paar dagen iets minder gegroeid en ook gisteren heb ik wat blad weggehaald en ook hier waren de planten de volgende dag 5 á 6 cm gegroeid. Ik heb het en der wat takken met ijzerdraad naar een kant getrokken en sommige scheuten gingen zo hard dat ik deze geknakt heb. Ik moet zeggen dat de takken nu wel wat stugger beginnen te worden van de Liberty Haze, terwijl het een paar dagen geleden nog heel soepeltjes was. @greentjeonatrip helpt mij een beetje die verrekte tensiometers te begrijpen. Ik heb er wel is eerder mee gewerkt, maar het lukte mij voor geen kut elke keer waren er aparte waarden...althans in mijn beleving Nu help greentje mij dit te begrijpen, dus mocht je vragen hebben over deze toverstokjes, stel je vragen bij greentje De planten geef ik nu 3L water om de dag, dit lijkt tot nu toe het recept op het moment. Ook hier de mooie foto's: Liberty Haze: Gr, X
 48. 1 point
  Poosje geleden alweer maar plantjes hebben ook niet stilgestaan, ze groeien aardig hoog, hoger dan ik van tevoren gepland had . Grootste zit al boven de 2,5m en de kleine tegen de 2,3m. Deels tegen mijn verwachting in beginnen de 2 grootste dames nu pas langzaam in de bloeifase te komen. Laat naar mijn idee? Zal wel met het aanhoudende goeie weer te maken hebben Ook de auto begint zn ding te doen, hoewel hij minder hard de hoogte in gaat maakt hij veel vertakkingen aan met blad. Naar mijn idee nemen de grote planten hoop licht weg die anders op de auto valt. Maar die kuipen zijn al lang niet meer te tillen. Heb voorzichtig gevoeld en worteldek ligt tot bovenaan de Kuip. Voor Mn eerste kweekte lijkt het tot op heden best aardig te gaan. De planten onderhouden en verzorgen is het probleem niet. De zaailing fase door laten komen daarentegen kost me meer moeite zoals in het vorige bericht gemeld. Niemand die tips had? Dan nog wat foto’s voor de sfeer -duckout
 49. 1 point
  @lostchild: de productbladen van phc zeggen alles. Biopak (bacterien) is poedervorm trouwens, geen korrel. Toevallig weet ik dat Sannie inkoopt/inkocht bij PHC, maar dat terzijde, zodoende ben ik bij de producten van PHC terecht gekomen. Tabs van Sannie 12-8-8, tabletten van phc 12-8-8. 21 grams tegenover 21 grams, toeval? Samenstelling is hetzelfde, toeval? Ik heb juist de producten onder de loep genomen, bekijk de gebruikte ingredienten maar goed en trek je conclusie
 50. 1 point
  kijk dat is dan weer duidelijke taal! klinkt ook zeer aannemelijk. Dank.
×
×
 • Create New...