Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/28/2019 in Posts

 1. 5 points
 2. 4 points
  Goedenavond kweekvrienden, Weer een keer met het licht uit Het begint ook heerlijk te ruiken, kast vol snoepgoed Prettige avond!!
 3. 4 points
  Het is inderdaad wel weer tijd voor een update. Druk, druk, druk, dus wat minder tijd voor het verslag. Maar we gaan hem sowieso updaten tot het eind zoals jullie gewend zijn. We zitten inmiddels in week 4, dag 32 op 12/12 om precies te zijn. Planten gaan super lekker als zeg ik het zelf. Beginnen al flinke toppen zichtbaar te worden voor week 4. Zitten ook flinke stammen onder al komt het op de foto misschien niet zo over maar dat wordt wel omzagen als deze ronde klaar is... knippen met de snoeischaar gaat hem niet worden. Temperatuur in de nacht is tussen de 17/18 graden en overdag is deze 26 graden. EC 1.6 en PH tussen de 6.2 en 6.4. Paar foto’s om de update af te ronden. Ik heb trouws op dag 18 van 12/12 een halve vuilniszak blad verwijderd en de benen van de dames van onder flink geschoren zie laatste foto.
 4. 3 points
  In mijn ogen is het logisch dat het werkt. Zie onderstaande foto’s. Bij de ene foto komt er echt geen licht op de topjes onder het bladerdek. Na de defoliation komt er veel licht op de onderliggende toppen. Zodra deze licht krijgen groeien ze naar het licht toe boven het net uit. Met alleen scroggen kom je er niet. Scrogg voor de breedte en defoliation voor de diepte. 3D kweken pik... haha
 5. 3 points
  Gister een pretpakket binnen gekregen van mr Xaimbedankt De blue cheese heb ik nog niet gerookt, de liberty haze wel. Foto spreekt voor zich Ruikt fris en zuur en dit ruik je door heel je huis als je t kruimelt. Goed compact, droog en kruimelt mooi Beetje kruidige smaak, als ik het n naam mag geven, aangenaam in ieder geval Het effect: Ja best wel sterk vind ik. Wat een knaller is dit Slaat snel in en is dan heel erg aanwezig in mijn hoofd, maar ik denk dat ik dan ook iets te veel heb gerookt Kan gewoon lekker ouwehoeren, voel me rustig en ontspannen. Maar meer dan n film kijken ofzo hoef ik dan ook ff niet meer te doen. Duurt ook pak em beet 2 uur Als je high wilt worden kun je het krijgen, zo voelt dat met deze wiet. Bam, high. En maar 9 weken bloei, denk dat dit een mooi totaalpakket is @upheaval Vanavond nog maar een paar hijsjes nemen
 6. 3 points
  Goedemorgen kwekers en prekers, Bijna bedtijd... Topjes. Prettig weekend!! Houdoe....
 7. 3 points
  Voor die prijs zijn dat toch op zijn minst exclusieve herma zaadjes.
 8. 2 points
  Dag 31 op 12/12. Dames blijven prima ontwikkelen, mooie volle toppen lijken het te gaan worden. Toch een luchtontvochtiger gekocht omdat ik de kans op toprot wil minimaliseren. Apparaat werkt heerlijk, slaat af bij de gewenste luchtvochtigheid en start weer als het oploopt.
 9. 2 points
  Thamelon begint heeel lekker te ruiken. Dag 34
 10. 2 points
  @Kees A Ik heb zo een ozon apparaat, maar die gebruik ik eigenlijk alleen om m'n hok te ontsmetten. @Fatamorgana Dat is wel een goeie! Kun je die slangen naar de buitenunit ook langer krijgen dan de standaard geleverde slangen zonder iemand langs te laten komen?
 11. 2 points
 12. 2 points
 13. 2 points
 14. 2 points
  Dag 44 12/12 Temp 20-25 LV 55-65% Ik heb de ventilator rechtsonder uit gezet. Wat Pindarots zei, ik ben overtuigd dat dat het was. Ding stond schuin naar het midden gericht en kan duidelijk zien dat daar heen geblazen werd, want alles er omheen is nog donkergroen. Volgende ronde eens kijken wat er gebeurt als ik ze linksonder en rechtsboven zet Op zich wel apart dat ik geen last heb van de ventilator linksboven wat dat betreft, die hangt lager ook Maar goed, het leed is al geleden, kan het niet weer opnieuw groen krijgen. Kan alleen mijn best doen om er voor te zorgen dat het niet nog lichter wordt. Dus goed blijven voeden en zorgen dat ze nooit droog komen te staan. Heb het wel erger gehad met nog een dergelijk aantal weken te gaan, dus kan nog niet zeggen hoe het af gaat lopen. 3 dagen geleden 3 ml/l BAC bloei gehad met bacto, gisteren 3 ml/l BAC PK en een eetlepel melasse. Toppen verschillen hier en daar, sommige worden echt dik al terwijl de rest het wat rustiger aan doet. Geen idee waarom Sneeuwen doet het wel Na 2 keer spuiten lijkt de meeldauw gestopt te zijn. Met nog een maand te gaan ongeveer hoop ik dat het zo blijft want ik wil niet meer gaan spuiten met oog op rot. Tripsen ook niet meer gezien
 15. 2 points
  En denk eentje dat goed gaat binnen komen als ik de suiker er op zie
 16. 2 points
  Frisian dew, korte shake fluffy toppen uit de vriezer, laatste foto met een led lampje, Greetz red
 17. 2 points
  Voor alle trouwe volgers van mijn topic, ik ben jullie zeker niet vergeten! Ik ben de laatste paar weken erg druk geweest, maar heb nu het eindresultaat voor jullie. Liberty Haze: 488Gr (8 á 9 weken bloei) Blue Cheese: 419Gr (9 á 10 weken bloei met 1 uitschieter van 12weken (die ene was wel 109Gr droog)) Ik ben momenteel de ruimte iets aan het aanpassen en aan het klaar maken voor de volgende ronde. Deze gaat er zeker komen, weet alleen nog niet van hoe wat en wanneer. Wat ik al wel weet is dat ik nu nogmaals Liberty Haze ga zetten, en dit in beide tenten. Ik wil eens kijken of ze weer zo snel klaar is met het resultaat wat ze nu gegeven heeft. Natuurlijk heb ik nog wat foto's van het droge product gemaakt (zoals beloofd). Ik ben geen top fotograaf, maar dan hebben jullie toch een beetje een idee van hoe het er uitziet Liberty Haze: Blue Cheese: Gr, X
 18. 2 points
  Hallo daar, hier in het winterse Brabant is ook een pretpakket bezorgd Uiteraard weer keurig verpakt door @Xaim , de zakjes ingeseald zodat het niet ruikt, verpakt in een stevig doosje. Dacht heel even dat ik condooms had gekregen Na het openen kwamen er 2 mooie zakjes tevoorschijn, een zakje Blue Cheese en een zakje Liberty Haze. Van beide is de zakvertoning prima in orde, ziet er lekker uit. We beginnen met de Blue Cheese, omdat die Rotterdammer de haze al heb zitten paffen Bij het openen van het zakje komt je een heerlijke geur tegemoet, zoete besjes met kaas en munt. Ruikt echt fantastisch!! Het ziet er ook heerlijk uit. Goed gedroogd, verkruimelt mooi. Het smaakt ook erg lekker, de munt overheerst een beetje. Rookt heerlijk weg, geen nare hoestbuien of zo. Geeft een lekker relaxed gevoel, vrolijk en wat melig. Prima rokertje voor s'avonds op de bank. Niet knal stoned, gewoon een mix van high/stoned zeg maar. Beetje lam maar niet te, zometeen eens wat cheeseburgers bakken. Die zullen nu wel extra lekker smaken Weer een prima gekweekt wietje, bedankt voor de samples! De Liberty volgt later. De geur in de huiskamer is super, die kaas ruikt echt goed Barney's?
 19. 2 points
  Daar zou je zomaar eens gelijk in kunnen hebben @Xaim, alleen is dit niet @hazer4 zijn topic Let dan ook op @Kluns
 20. 2 points
  Als je nou eens zegt tegen je shop "Proef deze eens. Deze heb ik zonder CO2 gekweekt. Smaakt deze anders?" Best wel kans dat ze dan zeggen "ja, stukken beter. Goed gedaan."
 21. 2 points
  Je bent jaloers maak ik hier uit op @Kees A? Fotoshop Alleen fotosynthese, niets meer...
 22. 2 points
  Gewoon afplakken, heb deze zelf ook in het verleden in mijn hok gehad. Ducktape is je vriend...
 23. 1 point
  Ik was ooit in een ver verleden bij een growshop in Limburg. Zij hadden zo'n kap voor een HPS-bulb met een glasplaat erin en dan aan weerszijden van de kap een flens. Zoiets. Aan de ene kant trokken ze koude lucht van buiten. Aan de andere kant zogen ze de inmiddels opgewarmde lucht af. Die kappen zijn nooit heel populair geworden in Nederland. Wat deze Limburgse gasten nog extra er aan toegevoegd hadden was dit: Die afzuig-slang ging naar een bak gevuld met water. Door de warmte verdampte dat water en zo had je geen hitte-spot, maar alleen wat waterdamp. Dat was hun verhaal. Je kon dat dit dan ook nog gebruiken om de LV te verhogen, mocht je dat willen. Ik vond het een hoop gedoe, en waar blijf je met die damp? Als ie binnen staat, valt in no time het behang van de muur en de damp slaat neer op je ruiten. Maar het basisidee was wel aardig: Je hitte niet zomaar wegblazen, maar op een of andere manier aanwenden om iets anders te bewerkstelligen. Mensen gooien bijvoorbeeld voor veel geld een zonnecollector op het dak om een beetje lekker te kunnen douchen. Moet toch iets relatief simpels te bedenken zijn dat de hitte die kwekers produceren, niet alleen alsnog goed aangewend wordt, maar vooral ook dat je niet bang bent voor de pliesie met een warmtebeeld-zoeker of voor een onbesneeuwd dak in de winter. Nu heb je al de mogelijkheid om je OptiClimate op je zwembad aan te sluiten. Dat werkt prima (ik doel op de warmte-uitwisseling, niet op de OptiClimate). Maar er moeten toch meer mogelijkheden zijn?
 24. 1 point
  Ik maak een kist aan de warme kant vd buiten unit en sluit daar met een fles een box op aan en deze zuigt de warmte af.
 25. 1 point
  @vakman Morgen met het licht uit zal ik eens kijken hoe koud het in de kamer is. De planten gaan nu als een speer.
 26. 1 point
  Zit nou te kloten op een logeerkamertje. Dat schiet niet op, als ik me omdraai, gooi ik met m'n dikke reet alles om.
 27. 1 point
  Ik ben ook (voor de grap) met een moedertje bezig. Had er eerst 2, maar door plaatsgebrek is er al eentje door de gemeentereiniging mee genomen. Ben nu ook het klungelen met stekjes op hydro. Geinig allemaal.
 28. 1 point
  Vraag me af of er geen manier is waarop je bijvoorbeeld de hitte die uit een buiten unit van een gewone airco komt, zou kunnen afkoelen of hergebruiken. Bijvoorbeeld door regenwater of afvalwater te laten verdampen. Of met een buizensysteem je boiler te verwarmen, of een buitenzwembadje. Is een hoop gedoe natuurlijk om zoiets te bouwen, maar je hoeft niet meer zoveel honderden kuubs drinkwater te gebruiken. En een gewone airco kost maar een fractie van een OptiClimate.
 29. 1 point
  Ze staan er mooi bij Geweldig mooie plant, ik kan niet wachten tot die van mij zo ver zijn
 30. 1 point
 31. 1 point
 32. 1 point
  @Kees A nee gewoon over de gehele plant weg halen. Meestal doe ik het in de groei 1 of 2 keer en in week 3 ergens. Ligt er maar net aan hoe vol het is natuurlijk. En de onderkant haal ik sowieso al 1/3 in zijn geheel af.
 33. 1 point
  Een keertje thuis komen zonder te roken doet wonderen !! Dankzij de oplettendheid en tips van alle forumleden hier hebben wij gezamenlijk weer een probleem opgelost. EDIT: voor de inlaat heb ik 200mm sonoconnect liggen, ipv 3x160mm inlaat ben ik van plan om de 2x160mm inlaten die ik momenteel gebruik te veranderen naar 2x200mm. Het enige nadeel is dat het een sonoconnect slang is waardoor misschien deeltjes stof in de tent gezogen kan worden wat in de slang bevind.
 34. 1 point
  Ik heb het iedere keer. Maar boeit me totaal niet meer. Zolang ik een dikke groene stam zie en mooie groene vitale bladeren heb zal me die roze/paarse takjes een zorg zijn. Men zegt dat je zeewier moet toevoegen maarja het wel...
 35. 1 point
  Denk dat ze toch nog drie weken mogen ,paar toppen met paar bruine haartjes maar dat is dan ook alles.Het gaan nog flinke knotsen worden want ze gaan goed vooruit.Paar toppen beginnen nu door te hangen.Ben in de zevende week nu en heb ook k boost meegegeven alsook camg gisteren .Ga nu voeding stilaan afbouwen tot er wat meer bruine haartjes zijn en de laatste 10 dagen enkel water.
 36. 1 point
  Blad haal je pas weg als duidelijk is dat het in de weg zit/geen functie vervult. Nu al zoveel blad weg halen waar de plant veel energie in stak om te produceren en wat ze gedurende de kweek zeer goed kon gebruiken (zonnepaneel voor fotosynthese/opslag voeding en nog veel meer) geeft contraproductieve stress. KLIK De plant gaat zich de komende periode als een gek richten op opnieuw aanmaken van blad wat jij vd plant af trok omdat het ergens goed voor zou zijn.
 37. 1 point
  18ltrs 10% aanbevolen wat 1.8ltr per keer zou maken en jij geeft gemiddeld net wat meer dan een liter, tikt flink aan na een paar weken.
 38. 1 point
  Ik heb snel wat fotos gemaakt, meer doe ik nu even niet want ben knetter. Morgen bedenken hoe ik dit kan oplossen. Zo te zien kan de slang niet uit de opening voor de cooltube vanuit waar de filter nu hangt. Regelaar is nu aangepast naar temp:24 brandwith:4 min hertz:17 Hier de fotos Ps: Ondertussen denk ik dat er een oplossing is, vanavond de stangen boven de tent waar de lampen aan hangen andersom draaien en de stang die boven apart hangt, hangen richting de opening van de cooltube en op die stang de filter hangen zodat de slang direct de tent uit kan. Uit de tent een kleine bocht naar rechts naar de afzuiger.
 39. 1 point
  Denk beetje fosfor tekort door de temperatuur, 17 graden in de nacht. Maar daar maak ik me niet zo druk om. Beste ronde ooit heb ik gedraaid in de winter met dit soortje en dat was met een temp van gemiddeld 16 in de nacht en 23 overdag. CalMag sluit ik uit want dat geef ik extra bij gezien ik heel zacht water heb hier in de omgeving EC van 0,2 en met LED kweek.
 40. 1 point
 41. 1 point
  De update heeft even op zich laten wachten! Enerzijds door ziekte van mijn kant en anderzijds door het begeven van mijn camera :-/ Maar we zijn nu ondertussen aangekomen in Week 6. Vooralsnog gaat alles nog goed, al zie ik wel veel verschil qua phenotypes. Wat natuurlijk ook niet zo gek is. Wat alleen dan wel weer jammer is dat degene waar mijn stekken staan de eerste batch gelabel-de stekken dood heeft laten gaan, waardoor ik dus nog niks heb gehad aan deze selectieronde Ik zie namelijk een aantal phenos waar ik heel blij van word, maar ook een aantal waar ik minder blij van word. En als mijn stekken nou nog zouden leven wist ik meteen van welke ik de uiteindelijke moeder(s) zou gaan maken... Door het begeven van mijn camera heb ik foto's met mijn telefoon moeten maken... Het hok is ook aardig vol dus overzichtsfoto's zitten er even niet meer in. Vanaf nu zullen het enkel wat 'detail-shots' zijn van toppen... Om chronologisch te blijven, hier eerst nog een update van week 4 : (En om alles overzichtelijk te houden zal ik Week 5-6 in de volgende post doen. Ondertussen ben ik weer beter, maar ligt mn camera nog bij de reparateur)
 42. 1 point
  Amnesia x Atomic Jam Vanavond weer kokoswater, nog steeds geen klachten.
 43. 1 point
  Vanwege je naam kan ik een goeie gok doen waar je vandaan komt. We wonen in dat geval niet ver van elkaar af. Stel dat ik een gedeelte van mijn eerste kweek verkocht zou hebben, dan zou de opbrengst 4500 per kilo zijn geweest. Wat ik uiteraard niet gedaan heb want wij zijn hier hobby kwekers.
 44. 1 point
  Ja misschien dan wel kees, maar was niet echt het geval. Als hij 5 buitenplanten had was hij er misschien nog wel mee weg gekomen. Stroom stelen maakt je verhaal niet beter bij de rechter. Onder de 4 lampen kun je beter gewoon betalen, kan makkelijk uit. Sommige woningstichtingen gedogen het, indien je met hun overlegd maar de meeste niet. Ben bang voor hem dat het een enkeltje leger des heils wordt. Als je lekker voor jezelf wiet wilt kweken kun je beter naar spanje verhuizen.
 45. 1 point
  Zien er goed uit. Beter als de meine. Ik had die buffertab niet moeten toevoegen. Gaat lekker
 46. 1 point
  Speciaal voor @Kluns een kleine update. Vandaag was de dag om de dames te toppen. Dat wordt voorlopig uitgesteld omdat ik de schaartjes die ik daarvoor gebruik niet kan vinden. Morgen weer een dag. Waterbeurten variëren per keer, gemiddeld geef ik ze 300ml per keer. Hoeveelheid watergiften per week houd ik tot nu toe niet bij. Dames in de kleine potten houden het niet lang meer vol en moeten het liefst zo snel mogelijk overgepot worden. Daar heb ik de ruimte niet voor, dus ik zie wel wat ik er mee ga doen (lees: kliko) Van de Zkittlez heb ik 2 grote bladeren verwijderd omdat de onderste nodes totaal onder schaduw bleven. Ik merk wel tot nu toe dat het een klein plantje gaat blijven, zij wordt niet getopt.
 47. 1 point
  Nee hoor, geen grapje ik ken aantal shops die "speciale" soortjes verkopen. Als je een shisha kenner bent begrijp je gelijk dat het in een shisha goedje is gedoopt.
 48. 1 point
  Lig eraan waar je woont. Ligt eraan wie je afnemers zijn. Ligt aan het seizoen. Zijn zoveel factoren die mede een prijs betalen. Het is in de basis natuurlijk altijd de verhouding aanbod vs. vraag. Maar die vraag (en ook het aanbod) kan in Twente heel anders liggen dan in Rotterdam bijvoorbeeld. En dat zullen de prijzen ook afwijken van elkaar. Als jouw koper juist veel verkoopt aan toeristen, zal zijn vraag groter zijn in de zomer. Verkoopt hij bijna uitsluitend aan bewoners dan is juist de zomer een stille periode. Ik zie bijvoorbeeld hier bij een shopje in de buurt in de wintermaanden nauwelijks toeristen. Niet dat er in de zomer rijen staan, maar toch. Nu is met je wietje Nederland door crossen uit het oogpunt van veiligheid niet aan te raden. Ook zijn de hoeveelheden die de meesten hier kweken zo'n reisje niet waard. Maar puur op prijs kan het de moeite lonen om je wietje in een ander deel van Nederland aan te bieden. Ik weet nog wel dat er in het verleden gasten waren die naar Tilburg en Weert en die kanten reden vanuit Noord Holland omdat ze daar 10% of meer er bovenop kregen. Bij enkele kilo's en als je niet bang aangelegd bent, scheelt dat een slok op een borrel.
 49. 1 point
  @Yoyneh jij bent echt de grootste stumper die ik hier tegengekomen ben... Je kunt beter zelf je eigen advies opvolgen!
 50. 1 point
  Je loopt precies een week voor op mij, hopelijk ben je detailleert als je intensieve ingrepen doet bij je kweek :). Kan ik kijken of ik dat ook kan doen, meen te herinneren dat je een keer 2 op 1 hebt gedraaid. Mijn doel is dan ook stiekem jou verslaan qua opbrengst deze ronde haha, maar dat zal wel lastig worden. PLACE YOUR BETS
×
×
 • Create New...