Jump to content

DaYajYi

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DaYajYi

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hoi beste mensen, Heb weer een probleempje met mijn 5 amneesjes. 1 van de dames begon gekruld blad te vertonen, had toen de lampen hoger gezet en de airflow wat beter gefixt. Nu lijkt ht er echter op alsof het plantje aan het afsterven? is? Kan het probleem niet zo heel goed uitleggen dus zie foto: Iemand wat tips? Kan ik er nog nog wat aan doen? Ik kweek op aarde btw, Sannie's way. 18liter pot staan nu onder een 600watter. afstand is zo een 63cm vanaf de hoogste top rest ongeveer zo een 68cm.
  2. Geen fan, maar tot nu toe zijn het alleen de planten die inderdaad pal voor de uitlaat staan die gekrulde randen laten zien..heb geen airsock/tube geval. Vanavond maar eens de lampen wat hoger zetten en wat water geven kijken hoe of het dan wat beter wordt.
  3. @ soca, dus of te weinig water of de lamp staat er te dicht bij? oplossing: beiden? Lamp iets hoger zetten (70cm dan vanaf de hoogste top die er is) en meer water geven? In iedergeval bedankt.
  4. Yo beste mensen, Vanochtend net voordat het zonnetje onder zou gaan ff bij de dames lopen kijken en zag het volgende: De dames staan onder een 1000watter, temp is 30-32graden max maar over het algemaal toch wel de 30. Afstand tussen lamp en de dame die de symptonen vertoont is op dit moment 60cm, kan de lamp nog 10cm hoger zetten als dat nodig is. Dag 22 12/12 Het is een Amnesia Haze. Is het gewoon een temp probleem? Dus de lamp toch nog hoger zetten en wat meer buigen/binden? of te weinig/veel water etc?
  5. Deze ga ik zeker volgen! Go for it bro, op naar de 7+kg
  6. Vandaag voor de tweede keer een badje gegeven, aankomende donderdag nog een keer en dan zitten we in week 3.5 van de bloei. Wat raden jullie aan? DAn nog wekelijks een keer zo een chemisch coktail tot aan week 5 (heb begrepen dat het dan tegen de tijd van het oogsten allemaal weg is?, wil natuurlijk geen gif straks wegdoen..) En een week daarna flink wat roofmijt los laten om het die laatste paar weken in toom te houden?
  7. Deze ga ik volgen, Topics van Krasi zitten altijd vol met nuttige info ;p Heb je wat meer info over de poeder voeding? een site of iets dergelijks? Zo goed bevallen de vorige ronde dat je erbij perma naar switcht?
  8. Topic helemaal door gelezen, stoere setup! Komt er nog een vervolg verslag? Maar dan wel dik ff 7kg halen
  9. @Jadasveel Niet direct van buiten, gewoon uit huis maar al dat verse lucht komt wel via raam openingen etc binnen. JA zei ik ook al, hij is vast gewoon lui geweest. Ik ga de strijd gewoon aan. 1 of ander Bioloog moet gewoon een Super roofmijt ras ontwikkelen, genetisch gemanipuleerd. een ware jager. 5x zo groot, 10x zo snel, 100x zo meedogenloos, Rambo roofmijt.
  10. Ik sproei tot een week of 2 a 3 voor de oogst. Als de toppen dik zijn moet je het ook niet doen, toprot. En als je toppen hebt zorg dat er ventilatie is als je spuit. Ik heb deze ronde al 5x gespoten met van alles en nog wat, promenal, mix met vertimec, ardap en nu weer er II gehaald. Je komt nooit helemaal van die pleurislijers af, je houdt het enkel een beetje in toom. Volgende ronde eerst twee dagen mn lampen aan zonder afzuig laat die fokkers maar uitdrogen. En flink platspuiten alles met oplossing spiritus zeep. Zodra je die lijers hebt is het dwijlen met de kraan open.... Grr, kleine terroristen. Ben er bijna zeker van dat het via een buddy komt. Kwam laatst ff op bezoek om een updatje te geven..hele oogst mislukt @ week 5bloei. was ie een weekje niet geweest ivm vakantie kwam terug en bam gewoon letterlijk alles volgewebt. Vast wat met zich mee gebracht :/ Hopelijk overleef ik het, spannende eerste kweek zo haha. Eerst tropische temperaturen als een gek lopen sproeien met water en proberen de temp in toom te houden en nu weer die beesten. Volgende ronde de tent grondig schoon schrobben als het zover komt. Thanks bro!
  11. @jadasveel, waar heb jij dan wel ervaring mee wat wel goed werkt? OF is het allemaal gewoon meer van bestrijden om ze iig niet helemaal hun gang te laten gaan? Iemand nog input over tot wanneer je kan sproeien? Hoever in de bloei.
  12. @ mrWeed. dat is het hem nou juist, de blaadjes hangen niet slap, al geeft de tensio meter 400mbar aan, na het water geven staan ze al snel rechtop. Geen verkleurde blaadjes etc gewoon lekker groen nog (niet donker en niet licht). Daarom vroeg ik me af wat nou waarheid was..maar als je het zo zegt dan is wat de plant je verteld idd het meeste logische om te volgen. Je moet ergens beginnen he, niemand is prof geboren ;p maar thanks voor de input! ps: Heb dat ding ook al een keer voor de zekerheid een nacht+Dag in een bak water gehad dus en na een waterbeurt geeft ie ook netjes 40-60mbar aan dus lijkt gewoon goed te werken. Wat ik wel moet gaan doen is het tillen van de potten. Ff kijken hoe dat gaat.
  13. Had begrepen dat je na een dag of 5 weer veilig roofmijt uit kan zetten? Dus niet gelijk na het spuiten maar 5dagen erna? Of is het dan ook nog te vroeg.
  14. Thanks! Ja dat had ik ook al begrepen vroeg me alleen af hoe nat is nat..dus als in een litertje op 1m2 eerlijk over de dames verspreiden of 2L etc. Maar ik kijk het wel ff aan, zondag nog maar een keer en paar dagen daarna wat roofmijt uitzetten. Hopelijk blijft het dan binnen de perken.
  15. Goedemorgen, Nog maar een vraagje. Eerste kweek ooit dus ben een beetje bang dat ik de dames om zeep heb geholpen (eerst doen dan pas vragen....wat een idioot soms). Ook ik heb last van Spint, gisteren tijdens mijn zoekronde in een boxer short wat van die kleine terroristen gevonden(strip altijd lekker half naked, houden de dames van zo een godelijk plofbank lichaam die tussen de bladeren heen wandelt). Had nog een flesje PVP staan waarmee ik ze heb ondergedompeld @ dag 1 en een flesje van bij de praxix (Pyrethrum vloeibaar) want bayer masai mag niet verkocht worden ofzo ivm het bijen seizoen? Volgens de voorschriften een druk spuit gevuld met 1 liter water en de dames hun behandeling gegeven. Mijn vraag: Kan dit kwaad? Hoeveel Liter per m2 is eigenlijk "normaal" Niet dat ik in het vervolg overdoseer ofzo. Kon het nergens vinden. Alvast bedankt voor de moeite! EDIT: Ps: Ze staan nu al 11dagen op 12/12 en ik zie de eerste haartjes langzaam al verschijnen. Kan ik de dames over 3 dagen weer behandelen met een chemisch coktailtje of mag dat eigenlijk nu niet meer ivm met top rot? En dus na deze behandeling op het beste hopen en een Buisje roofmijt kopen?
×
×
  • Create New...