Jump to content

cannalogie

Members
  • Content Count

    74
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About cannalogie

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    nederland

Recent Profile Visitors

572 profile views
  1. er worden idd 45 liter potten gebruikt met 200L grond er over verdeeld
  2. vloer opp. is ongeveer 175x220cm maar weinig hoogte vanwege schuinte.
  3. Ja het is voor eigen gebruik en nee meer planten is geen optie. Het gaat er om of er meer uit te halen is met meer licht ja of nee?
  4. Beste Gasten, Stel je hebt je weg gevonden in het kweken. Je kweekt iedere keer 5 planten met dezelfde voeding steeds onder slechts 1 lamp van 600w. Je opbrengst is steeds rond 400g droog. Heeft het meerwaarde om een tweede lamp te plaatsen ? (+ het nodige om je klimaat hetzelfde te houden uiteraard) Iemand ervaring? Meer opbrengst of meer kosten/risico?
  5. Ik vind het leuk om deze oude topic nog eens te bespreken omdat ik hier het een en ander over ben tegengekomen de afgelopen jaren! In mijn jeugd zo`n 20 jaar geleden kreeg ik plots interesse in de cannabis sativa. Ik kocht het boek marihuana kweken voor insiders van mel frank een dik boek uit de jaren 80 met kweek info (tja internet bestond nog niet). Dit boek vertelde over het kweken van wiet om in het gunstigste geval wel 8% thc te kunnen scoren! Maar dit geheel ter zijde alles in dit boek is inmiddels achterhaald behalve 1 ding. In dit boek werd verteld dat er herma planten bestonden wat toen der tijd zeer zeldzaam was en er bestond geen methode om geslacht te bepalen hoe dan ook. Maar toch werd er gezegd dat als het stuifmeel van een herma plant werd gebruikt om een volbloed vrouwelijke plant me te bestuiven alle zaden vrouwelijk zouden zijn. Tegenwoordig is er een stofje toe te voegen aan een vrouwelijke plant waardoor deze gedwongen word mannelijke bloemen aan te maken. Het stuifmeel wat hieruit gewonnen word word gebruikt om femenized seeds mee te produceren door gewoonweg een vrouwelijke plant hiermee te bestuifen. Maar wat voor vrouwtje word hiermee bestoven? Een raszuiver vrouwtje die in bloei is gezet samen met een groot aantal andere planten van regulier zaad en vervolgens geschijden zijn van de mannen na 3 weken bloei en 2 weken voorgroei, of vanuit een femenized vrouwtje wat veel tijd en geld zou besparen? Let maar eens op bijna alle zaden die je koopt zijn phenotype 1 dat betekend dat de plant 1x is doorgekruist met zichzelf om raszuiver te worden (of om herma`s te voorkomen). Mijn ervaringen met fem. seeds zijn de afgelopen jaren steeds slechter geworden. Idd. het stekken van fem. seeds is geen goed idee elke doorstek levert minder product en idd gaan ze herma trekjes krijgen. Maar het aankopen van veels te dure doorgefokte stekken met gratis plagen zoals spint die meestal resistent zijn gemaakt tegen bestrijdings middellen door de stekken boer is ook geen optie! Mijn conclusie is en blijft WIET VERDRIET! Zowel de stekken als de fem. zaden zijn slecht! De oldschool methode van kweken blijft naar mijn idee het meest betrouwbaar ten opzichte van fem. seeds of stekken. Helaas is enige kennis van sexe i.c.m ruimte en tijd wel een verijste.
  6. Een herma is er zeker maar het produceert ook goed bloem zeg maar maar ben bang alles te verneuken door deze te laten staan ze is ook nog de grootste opbrengst kwa bud!!!
  7. Als je goed naar de de foto's kijkt zie je witte vlekken op het blad na enig onderzoek zou dit trips zijn denk ik met spint heb ik wel ervaring en dit is anders tot ik de herma ondekte ondertussen met zaadvorming in de nabije bloemen. Het betreft ook nog eens de meest forse plant dus wat te doen weg knippen of ontdoen van bloemen? De top vorming is ten opzichte van mannelijke bloemen zo'n 95% vrouw en 5% man
  8. Hobbiebob jij bent leip! Thanks! Kort samengevat Ik heb plaag in gewas maar ook herma! Dus... Kettingzaag?
  9. Hokje met 6x la woman van dna genetics femenized seeds. Mooi plantje op eerste gezicht dikke stam forse bladeren. Maar er zijn serieuze problemen.
  10. cannalogie

    la woman

    Problems
  11. Neeeee geen led!!!! waarom proberen jullie het nog! pijn in je hoofd pijn in je portemonnee pijn aan je energie rekening en extreme pijn aan je opbrengst.... kut kut en nog eens kut! maar als je het echt wilt proberen ik heb nog een 660 watt power led liggen met iets van 16 ventilatoren er in en een gewicht van circa 15kg ik heb er destijds 1250 euro voor betaalt mag weg voor 300 haha het lijkt heel wat als je het moet tillen en als je hem aan zet weet je niet wat je ziet (ik zou een laskap meenemen) er is alleen een minpunt HET WERKT NIET!
  12. Voor het ontkiemen van zaden gebruik je gewoon zaai en stekgrond van ranzijn kost 3.50 voor 20L, vervolgens gebruik je potjes van 7x7x7 cm waar je de zaadjes ongeveer 2cm diep plant (raak je zaden niet aan gebruik een pincet!) vervolgens geef je gewoon onbehandeld kraanwater niet overvloedig maar wel genoeg (de potjes krijgen gewicht maar lekken niet door) dan zet je de gezaaide potjes in een gesloten ruimte onder een lamp waar een temperatuur van ongeveer 30 graden heerst en geen afzuiging, die propagator bak kan je wel weg pleuren is gewoon onzin gevolg is lange dunne en zwakke zaailingen die omvallen en sterven als je ze niet gaat stutten met een sate prikker ofzo, op beschreven wijze komt bijna altijd 100% van je zaden uit en allemaal te gelijk binnen max 5 dagen, ontkiemen in watjes is ook zinloos ze werken of ze werken niet maar voor snelle ontkieming is warmte alles. ik heb eens 180 zaden o.g kush van royal queen geplant op deze manier waarvan er 178 gelukt waren ook heb ik een keer 30 zaden amnesia lemon van Barney's geplant op deze manier en 100% kwam uit en allemaal tegelijk hooguit 24 uur verschil tussen eerste zaailing en laatste zaailing en geloof me dit is belangrijk want zodra een plantje boven de grond komt gaat hij groeien als een malle als er dan 3 dagen later meer plantjes boven de grond komen krijg je mega hoogte verschil tijdens je kweek.En als laatste wil ik zeggen pleur die led lamp maar op de schroot gaat echt niet werken heb het ook een keer geprobeerd met een 660w ledlamp die mij destijds 1250 euro heeft gekost en me alleen maar hoofdpijn heeft gegeven er is eigenlijk geen voordeel te noemen hierover je planten schieten door, licht spreid niet goed maar straalt recht naar beneden, ze produceren bijna evenveel warmte als een hps, zijn veel te duur in aanschaf en trekken zelfs meer stroom dan hps, je had beter een gavita pro 1000 kunnen kopen die werkt wel!
  13. Volledig mee eens! Heb dit kut ding ook geprobeerd met geen extra resultaat. Echter de inhoud na gebruik is als compost c.q. opwaardering van je grond te gebruiken wat naar mijn idee meer waarde heeft. In de co2 bucket vind je niks meer dan verotte takken en compost uit een bos ofzo.
  14. Deze LAMP werkt op 400v welke word aangemaakt door de trafo van de gavita die 230v omvormd naar 400v. Dus met andere woorden de set van gavita werkt gewoon op 230v. En wat wattage betreft deze blijft altijd hetzelfde omdat dit de getrokken stroom is dus of je nou op 230 volt of op 380v werkt de wattage blijft altijd hetzelfde alleen de amperage is hoger of lager. Dit heeft echter geen invloed op je stroom verbruik omdat je wattage altijd hetzelfde is, of de aansturing nou 230v of 380v is 1000w is 1000w met andere woorden 1kw pet uur. Maar de conclusie is dat de gavita pro gewoon werkt op 230 volt aansturing vanuit je stopcontact maar door omvorming van deze voltage je lamp aanstuurt met 400v wat dan de output is. Dit word bevestigd door de volgende tekst geschreven door gavita zelf: The GAVITA Pro 1000 is the first 240 Volt electronic ballast that powers the professional Philips GreenPower 1000W 400V EL (electronic) Double Ended lamp.
×
×
  • Create New...