Beaker 663 Posted January 30, 2015 Dankzij dit topic van sensi life herinnerde ik mij eraan, dat ik nog ± 100 gram wietboter in de vriezer had liggen en vroeg me af of ik dit ook kon gebruiken om iets van chocolade te maken. Na eventjes googlen kwam ik deze site tegen en besloot het op die manier te proberen. In plaats van chocoladeletters, wil ik gewoon een vorm uitproberen die ik al een tijd geleden gekocht heb. Wat heb ik gebruikt: 93 gram wietboter 325 melk chocolade Ik heb deze chocolade gebruikt. Deze vorm heb ik gebruikt. Als eerste heb ik 225 gram chocolade in stukjes gebroken en rustig in een glazen schaaltje au bain-marie laten smelten (temperatuur van de chocolade is bij mij niet boven 40 graden gekomen). Regelmatig om blijven roeren. Nadat alle chocolade was gesmolten heb ik het schaaltje uit de pan gehaald en de overige 100 gram in stukjes gebroken en erbij gedaan en regelmatig om roeren. Als alle chocolade gesmolten is, moet je het af laten koelen tot 30 graden. Ondertussen heb ik de wietboter opgeklopt met een garde, aangezien mijn mixer spontaan uit elkaar viel toen ik laatst keer een space-cake maakte. Dit vond ik wel een mooie temperatuur om verder te gaan. De chocolade bij de wietboter in om goed te mengen. Toen liep het dus anders dan mijn bedoeling was, want zo gauw ik met de garde begon te slaan, werd het ineens een massieve bal in de garde, het leek wel deeg. Nou weet ik niet of dat ligt aan de temperatuur of misschien ben ik te fanatiek bezig geweest met de wietboter op te kloppen. Na alles uit de garde te hebben geklopt, heb ik alles het maar goed gemengd m.b.v. de pannenlikker. Vormpje gevuld en in de vriezer gezet. Het resterende heb ik op bakpapier uitgespreid en in de koelkast gelegd. Vervolg als ze uitgehard zijn. Groeten Beaker 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 30, 2015 Zo, de chocolaatjes uit de vriezer zijn uitgehard. Smaakt wel lekker. Je proeft de wietboter er natuurlijk wel duidelijk in, maar ik vind deze smaak i.c.m. chocolade beter te doen dan bijvoorbeeld wietmelk. De chocolade heeft hier toch wel de overhand. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted January 30, 2015 hmm... Dat ziet er lekker uit Ik vermoed dat het hard is geworden door de lauwe chocolade bij de koude? Wietboter te doen. Dan gaat de chocolade sneller terug naar vaste vorm uiteraard.... of was deze dezelfde temperatuur? Hoe is de smaak? De werking komt nog zegt... zijn de pralinnen nu "boterachtig" of merk je dit eigenlijk helemaal niet? nice work! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 30, 2015 Thanks. De wietboter was op kamertemperatuur, dus zo'n 21 graden. Ik denk dat je gelijk hebt, maar ik vraag me toch af hoe ze het op die site in zo'n spuitzak krijgen. Vroeger kocht mijn moeder vaak van die chocolaatjes die je in de vriezer moest doen. Hier heeft het wel veel van weg, maar dan met een cannabis bijsmaakje. De chocolaatjes in de koelkast zijn ook uitgehard. Als je ze in de koelkast laat liggen, is de hardheid gewoon goed. Ik zal er een paar op schaaltje in de woonkamer leggen en kijken of ze niet smelten op kamertemperatuur. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 30, 2015 Ik heb om 19:10 1 chocolaatje uit de vorm en 1 uit de koelkast gehad en ik voel het al opkomen, zoals je dat ook met space cake hebt. Ik had verwacht dat ik de helft van de chocolaatjes op moest eten om wat te voelen, maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. De chocolaatjes op het schoteltje beginnen al zacht te worden, dus ik bewaar ze gewoon in de koelkast. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted January 30, 2015 Is het niet beter om met pure chocolade te beginnen en daar de wietboter aan toevoegen? In melkchocolade zit namelijk al een hoop cacaoboter extra (of tegenwoordig plantaardig vet omdat dat goedkoper is). Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted January 30, 2015 Ik vlieg ook maar in de chocomouse 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted January 30, 2015 Geen idee Wietefras. Ik heb melkchocolade genomen, omdat ik niet zo weg ben van pure chocolade. Volgende keer probeer ik het met pure chocolade. Waarschijnlijk maakt de wietboter de smaak ook wat zachter. Bon apetiet sensi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted February 3, 2015 Lekker Beak Quote Share this post Link to post Share on other sites